Rome : Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Magic Boy
És nem mellékesen a küldetést is elbuktam,de a nép a szenátus ellen fordult és az én családomat választották vezetõnek!

A GYŐZTESEK MINDIG ÚJ CÉLOKAT KERESNEK, A VESZTESEK KIFOGÁSOKAT.

A lázadók igen kemény diók tudnak lenni. De ami nem megy elsõre az megy másodjára 😊 Ne csüggedj!
Magic Boy
A fenébe!
A szenátus küldetéseként nekimentem a lázadók fõvárosának!
550 embere volt nekem meg 160 470 emberét öltem le de a fórum egy percig se volt az enyém és az összes emberem(beleértve 2 vezért)ottveszett),ha velemvannak a barbáro akik csatlakoztak hozzám útközben(hátrahagytam õkket a Gallok ellen)akkor símán énnyerek!

Aztán egy idõ után úgy is (mikor már tapasztaltabb leszel) visszatérsz megint egy római családhoz, azért mégis csak velük az igazi a feeling 😊 Persze ekkor már very hard/very hard-on.
Egyiptom az jó választás lehet. De szerintem próbálj ki egy másik római családot is, ha nem érzed magadat elég jónak...
Ezt a játékot annak aki kezdõ még, érdemes egy római frakcióval elkezdeni, majd ha kellõ tapasztalat birtokában van az ember jöhet a játszható népek közül valamelyik (elõszõr még ne barbár nép), és ha ez is megvan akkor jöhet a nemjátszhatók közül a szimpatikus vagy valamelyik barbár. És a nehézségi fokozatokat is lehet emelgetni közben. Elõbb utóbb kifogjátok tapasztalni melyik tetszik nektek igazán. 😊
Magic Boy
Akkor te melyik népet ajállod a julius után kámpány céljábol?

Most éppen harcban állok a szkítákkal(nem komoly), a gallokkal(3 területe van már csak, abból 2 a Spanyol félszigeten, és a görögökkel(2 területe van:Rhodosz és a SARDIS fölött levõ.

Nehéz velük a játék eléggé. Bár ez attól is függ, hogy milyen nehézségi fokozaton játszol velük. Az a baj ezekkel a népekkel, hogy sokfrontos háborúkat kell vívni velük, többször leszel ostrom alatt, eközben nem tudsz fejlõdni. A pénz kevés a körökben, és a hadseregük sem túl erõs a kezdeti idõszakban. Persze nem megoldhatatlan csak egy római család után azért igencsak rizikós😊
Amikor a szenátus menüben a népnél sok korongod van.

www.julius-kronika.atw.hu www.pannonlegio.extra.hu

Aha, értem.

Pontifex Maxumus? Vagy a te családod a legnagyobb?

Olyat már én is kaptam.

És a játék mely részében kaphatok ilyen üzenetet?

Mert 50 tartomány kell + Róma. Amúgy is utálja a rómaiakat mindenki, ne harcolj több fronton, ha nem muszáj. A rómaiak is elkerülték, ha tehették.

Magic Boy
Én olyan üzit már kaptam,hogy az én frakcióm a vezetõ,de róma még mindig támadhatatlan!

Kösz.

Majd kaptok üzit, hogy fasza csávók vagytok a népnél, és szeretnének titeket rómában látni. Illetve tagadd meg, mikor a szenátus a vezetõd öngyilkosságát kéri.

Magic Boy
Makedónok,örmények?

Miért nem?

19 provinciával én nem csinálnék ilyent...

Magic Boy
És egyáltalán mit kell tenni,hogy megtámadhassam rómát?
Már az enyém az uralkodóház egy idelye,de még mindig nemtudok ellene vonulni!

Hogy lehet megtámadni a rómaiakat, miközben rómaiakkal vagyok?

Ha a kihívást félretesszük és enélkül szemléljük a dolgokat akkor a játék legjobb-legváltozatosabb egységekkel rendelkezõ és viszonylag fejlett népcsoportja a SZELEKUIDÁK.

De nagyon sok jó nép van a játékban. Csak ízlés kérédése neked melyik tetszik. Én a briteket, görögöket, pártusokat, karthagóiakat, germánokat, gallokat is jóknak tartom...

A rómaiak meg ugye evidens 😊

Az egyiptomi meg nagyon tuti kis nép, csak meg kell szokni a harcmodorát.
Julius. Családom Krónikája a Pc Dome-n olvasható.

Most 19 provinciám van.

Én most Brutival vagyok. Ti melyikkel vagytok?

A fórumokon hallottak alapján. Ha a könnyebb játékot szereted: Egyiptom, ha a nehezebbet akkor örmény vagy Szkíta.

ott melyik a legjobb?

Nem úgy értme, a Rome-ban.

A magyar...

Én oda ajándékoztam Norcium tartomány Rómának, így serege nagy része ott gyülekezett, hogy a germánokkal szórakozzon. Sajna a germán birodalom a multé lett. valószínûleg kihalt a vezetõség, mert amúgy sok tartományuk volt.

Azt szeretném kérdezni, hogy szerintetek melyik a legjobb nép?

Amit ostromra írtam alant, azon a falas ostromokat kell érteni. A fából készült kerítéses ostromnál csak és kizárólag a faltörõkost kell kiválasztanod. Az egyáltalán nem fifikás dolog. Ha meg van elefántod, akkor az is jó, mivel õk is áttörik a fakerítést.
Kapcsold ki az idõt. De ez kétélû dolog, ha védekezel még jól jöhet. Azonkívül kreativításra ösztökél, hogy ne tökölj.

Rómát nem nehéz bevenni. Talán még könnyebb is mint egy nagyobb várost úgy általában a játékban. Róma azért gázos, mert a szenátusnak egy igen fejlett és méretes serege állomásozik a közelben, amivel nagy valószínûséggel meg kell ütköznöd. Ha nem, akkor nagy mázlid van és Róma elestével elesik a szenátus serege és megszünik ez a frakció létezni.
Ostromolni olyan egységekkel érdemes akik tudnak ásni (can sap). Ezek gyalogos egységek és az adatlapjukon jelöli ezt a képességet. Mivel így egy kis faszerkezetet kapsz ostromkor, amit felhasználva (pontokból) a gép letesz egy arra alkalmas helyre. A can sap-ot ismerõ katináiddal bemész ebbe a szerkezetbe és õk erre elkezdenek lassan ásni a falakig. Majd a falszakasz azon része ahová az ásónyom elért beomlik. Persze nem egybõl, de szépen folyamatosan omladozik. Míg végül össze nem dõl. Ezen a részen pedig kiválóan belehet menni a többi egységgel.

A létra is nagyon korrekt dolog, mert gyorsan felállítják a falakhoz (igaz veszteségeid lesznek közben), és gyorsan fel is másznak rajta az embereid.

Míg az ostromtorony lassabban ér a falhoz és jóval lassabb is telítõdik meg emberrel, de biztonságosabb. Az idõtõl is függ, meg az ellenfél erejétõl is hogy melyiket érdemes használni. Ezt vagy a létrát.

A faltörõ kos nagy és erõs kõfalaknál veszélyes vállalkozás, mert a kapuhoz közelérõ embereid kapnak egy jó adag olajzuhanyt amitõl szépen hullanak. Akár el is hanyagolható, de csak akkor ha van az a bizonyos faszerkezeted. Ha pedig alkalmazod, akkor mielõtt a kapun bemész foglald el a falakat a létrán/ostromtornyon keresztül érkezõ embereiddel. Ugyanis ha a falakról kivered az ellent, akkor a tied lesz és nyugodtan bemehetsz a szétvert fõkapun, már nem zúdítanak rád olajat. Az ellenségre viszont igen és onnantól kezdve, hogy a fal a te kezedben van a tornyokból is õket lövik már az íjászok (ezek automatikusan lõnek) és nem téged, ami ugye nem mellékes szempont.

Most már tudod mi mire jó, válaszd meg érzésed szerint ami neked az adott ostromnál jól jöhet és nem lesz gondod.

Arra figyelj, hogy az ellenség hiába fut meg, itt nem fog elmenekülni a csatatérképrõl, hanem visszavonul a fõtérre (amit el kell foglalnod) és újúlt erõvel megint hadba száll veled. Emiatt érdemes a moráljukat vesztett és menekülõ embereket szépen levagdosni, mert késõbb mikor mész a fõtér felé akár még kellemetlenek is lehetnek a számodra.

Jó játékot!
jaj meg akartam azt is kérdezni, hogy hogyan vettétek be Rómát vagy egyáltalán hogyan szoktatok ostromolni?
Állati jó az a beszólás is amikor az ellenség elkezd menekülni valami ilyesmi: This is a good enemy, die and run for his life.
Magic Boy
Jó tudni!Na de az életben nem így van!Ha ez az életbaen történik akkor azért könyörög,hogy leghalább az a 20 ember elmehessen!
Akkor itt mi a logika?

Yossarian
a csata kérlek idõre megy. 😊)
Nem elég szétlõni mindent 😊 Be kell menni és elfoglalni a fõteret és tartani 3 percig, vagy kiirtani mind egy szálig az ellenséget. Mindezt adott idõn belül. 😊

Nieleen

Baromság a ralism modban elvileg az összes néppel kéne hogy lehessek.....
Magic Boy
Biztos még nem harcoltál velük!
Csak azzal lehetsz akit egyszer már legyõztél!

Magic Boy
Állok a kapu elõtt és lövöm a várost elkezd visszaszámolni mondom biztos,ha lejár megadja magát erre kíírja,hogy elvesztettem a csatát maradt 20 embere a rommálõt városban 400 ellen!

Ez mi?

Ezt nem értem.....fent van nekem a realism 3.0 és ilyen tribbal nem lehetek......<#mf3><#levele>
Többet nem idézek... Valszeg memóriát kell cseréljek az agyamban. Tényleg így hangzik.
szittya 😄
Eddig ugy érzem nem nagyon kérdeztem lámákat itt az ideje.....Ugye dobáljuk a népneveket minthogy Egyiptom pl (mindenki tudja hogy Ptolemaoszok meg hasonlok) Nomármost a szkiták alatt mit értetek?
Mert olyan tribe hogy szikták nincsenek szoval mi a tribe neve?
"Istenek! Én gyûlölöm a gallokat."

A fordítás szerint.

Mindig jókor jössz... 😊