Rome : Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

vagy I hate's gauls... jaj, megint az angol...
It is a good day to die - Ez egy Klingon mondás a Star Trekbõl... 😊

War. War never changes.

Ja ez gány, hogy nem csapnak ki a falrés elõtt álló egyetlen egységre. Remélem az 1.2 javítja majd ezt is.

www.julius-kronika.atw.hu www.pannonlegio.extra.hu

Nekem még a kedvenc beszólások közé tartozik:

-I HATE GAULS! (Juli kampány introjának legelsõ mondata)

A másik meg amikor barbár néppel vagyunk és csata elõtt a vezér mondja:

-Today, the good day to die... Ez kurva jó! (Meg az a kiejtés...szenzációs)
Magic Boy
Nekem nem pucoltak el és ki se jönnek(pedig szeretném!)csak várnak benn a városban!

A GYŐZTESEK MINDIG ÚJ CÉLOKAT KERESNEK, A VESZTESEK KIFOGÁSOKAT.

A PC Dome Medieval topikjábon írtak egy esetrõl, hogy felállt a játékossal szemben egy angyobb sereg. A játékos kõvetõi elkezdték lõni az ellenség elsõ sorát. Néhány lövés után, az egyik kõ tovább pattogva eltalálta az ellenség lõtávon kívül áló vezérét, aki meghalt. Erre az egész sereg megpucolt.

Kezdetben vala az ember aki épp csak leült a RTW elé játszani.

Így néz ki:
<#wink>

Aztán ahogy telik az idõ és felvetõdnek a lámábbnál lámább kérdések, már ilyen lesz:
<#confused>

Ezek ugye a következõk:

-Nincs magyarosítás...
-Szar az AI...
-Nem tudok minden néppel lenni...
-Miért ilyen kevés a mozgáspontja az egységeknek?

Utána már csak egy kis idõ választja el a tényleges kiborulástól, ami ilyen:
<#zavart2>

Az utolsó fázis pedig a vég eljövetele, vagyis az:

UNINSTALL!!!!

és az elmaradthatatlan:
<#rinya>

Ezzel szemben vagyunk mi akik szeretik, élvezik a játékot és nagyon bejön nekünk. De most, hogy már tudatosult: Nem is House of Artemis, hanem Bows of artemis, már én is az elõzõ tábor tagjait gyarapítom ÉS UNINSTALL!!!!

Tükörbõl ilyen vagyok:
<#falbav>

/(csak poén) imádom ezt a játékot, de ha már sokan leírták akkor én sem hagyhattam ki a ziccert.../
Magic Boy
Ez tetszik!
Várostrom:a katapultjaim 2 lövéssel szétszedik a kaput és mir leálítanám õket lõnek újjat és telibekapnak egy lovascsapatot a kapu mögött mire a gép kiírja,hogy az ellenséges vezér meghalt!

Elvileg de. A Praetoriansban volt is egy ilyen feladat, hogy el kellett vinni az ellátmányt valahova. Mindazonáltal szerintem ezt helyileg szerezték be nagyrészt. És itt visszautalnék az ostromlott város körüli fekete foltra, amely valószínûleg a felprédált környéket akarja jelképezni.

Yossarian
general

Nieleen

Yossarian
nekem eddig a csúcs "the enemy generel is a mounted old lady..."

Nieleen

Fritz Von...
Nekem meg hogy: "the cowardly enemy general flees, he cannot fight, only run"

Vagy valami ilyesmi... 😊

Alea Iacta Est - Gaius Julius Caesar

Az én kedvenc beszólásom a játékban: "Aaaaaaaaaaaaaaoooouuuugghhhhh... <platty>"

az én kedvenc beszólásom a játékban:

"RAM !" 😄D

A másik meg a legjobb buzdító beszéd:

"Here they are, get them !"

Fritz Von...
Francokat nem. Képzeljétek el, amikor Afrikában 8-9 kör alatt értek el a következõ városig. Mit esznek az emberek? 😊))))))

Egyébként is jó lenne egy fasza utánpótlásos dolgot beletenni a játékba. Tehát például úgy képzelem el, hogy a seregnek kiadod, hogy melyik várost támadja. Ehhez kiszámolja az ellátmány mennyiségét a sereghez mérten. És az induló városodban kéne ezt kitermelni. Ha nincs elég, akkor vagy vársz, vagy fogy a sereg...

Nem jó ötlet? 😊

Yossarian
Jah, a háuznak annyira leharapják az elejét, hogy bóznak hangzik 😊

Nieleen

Bows of artemis bizony.

Yossarian
szerintetek az az izé lándzsa vagy dárda? És melyikre érdemes gyúrni, a nomád lovasíjászra, vagy a légiósra? :-DD

Nieleen

Azok kimondottan elefánt ellen valók. Másra nem jók.

Lehet. Az elejét eléggé lerahapják. Szóval még ne menjek angol vizsgára ugye? 😄
Yossarian
az a House of Artemis nem Bows of Artemis?
Mert az íjászok mondják és én tökre így hallom. De lehet, hogy a zsír... ;-)

Nieleen

Röff-röff.

Ezek semmi másra nem jók csak az elefántokat zavarják meg. Talán azért érdemes tartani õket, hogyha megnyertél egy csatát akkor isteni áldozatként leróvod tiszteleted velük a nagyságok elõtt 😊
zoli80
elefántok ellen jó bár poénnak nem rossz amit irtál😊

Vazeg, még nem vagyok ám otthon a játékban teljesen. Láttam, hogy egyik városomban valami disznókat is lehet gyártani. Mondom, harci disznó, biztos jó az. Gyártottam, vittem csatába. Nagy sereggel nyomultam ellenre, varacskosok elõre, kiáltottam. Nem fölgyulladt az összes? Azt rohantak hátra, hogy felgyújtsák a saját egységeim. Ángyóját.

Fritz Von...
Nálam is, de csak anniyra, hogy ne lõjön és leromboljam. A kaput lõni tök fölösleges, mert a katapultok pontatlanok. Helyette a falakat bontom. .)

Kedvenc beszólásom a játékban:

HOUSE OF ARTEMIS! Ez annyira kirán alá van mondva... Ahhh...

A másik meg a fániknál: ELE! Nagyon ari, persze ki is mondja (jó ütemesen) de van amikor rövidít...

+szar a játék

Alt+F4

http://nismaster.fx3.hu

A görögökétõl én is falra másztam!

Gateway azon falrész neve. Nálam az az elsõ számú célpont ostromnál.

Fritz Von...
Te meg hova lettél? Ennyire leköt a game, vagy meguntad?

Kandurex
Kicsit oldalra tettem, egyéb "problémák" miatt. Várom a patchot és újjult erõvel 😊

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

Fritz Von...
<#vigyor>

mittegyek a saquilorral?
és ijen lándzásokat hol képezek ki?

Fritz Von...
<#vigyor>

Még nem. Szerintem a következõ patch-hez (1.2) idõ kell, mert állítólag (zizz forrásai szerint) komoly AI és egyéb javításokat eszközölnek, ami pedig nem kis idõ, ha tényleg érdemben akarnak foglalkozni vele.

Te már nem játszol ezzel a játékkal? (Ha jól emlékszem ott tartottál "a múltkor", hogy másodjára a Julikkal...)
Frankie
Már régen volt:

1. Magyarosítás van a programhoz?

2. Az AI hülye.

<#idiota><#idiota><#idiota>

Igen, kijött, de rögtön vissza is ment, mert rájött, hogy tele van buggal.

Kandurex
Kicsit visszanézek már ide is egy krédsé erejéig: Ki jött már újabb hivatalos patch?

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

Fritz Von Díjat ezennel átadom 😊
<#puszi>
Fritz Von...
Te figyu: a CTRL ott van, ahol a C= gomb volt? Vagy melyik? <#mf2>

Hül'ék... <#vigyor2>

Ha megkérdezed melyik CTRL leütlek 😄
Mentés akár: CTRL+S is lehet.
Hol találom a menüt ill. hol/hogy tudok menteni játék közben??
Vannak segédprogramok, amellyel a gép aktuális memóriájának tartalmát ki lehet írni a merevlemezre. Nos, alt-tab játék közben, indítsd el a progit, irasd ki egy fájlba. Aztán azt a fájlt nyisd meg egy arra alkalmas szerkesztõvel (pl. egy hexa-editorral), és meg kell keresni benne a megfelelõ szegmenst, ahonnan kezdõdik a rome-mal kapcsolatos rész, azt kimásolni, és egy másik fájlba be. A program újraindításakor ezt kell visszatölteni a memóriába, de ügyelni kell arra, hogy a program által használt címtartományhoz passzoljon. Mindez persze nem feltétlen egyszerû. Szerintem célszerû keresni a neten valami erre alkalmas progit, vagy írni egyet, ha okés a fájl meg a memória szerkezete.

Másik, kicsit egyszerûbb megoldás: nyomsz játék közben egy ESC billentyût, a többit a leleményességedre bízom.

esc

Magic Boy
Hol találom a menüt ill. hol/hogy tudok menteni játék közben??

A veszítésnél a visszatöltéskor az a bánatos nõi hang, az valami szörnyû. mintha kést forgatnának bennem. Hála istennek ritkán hallom.

Palma ostrománál a legiosaim a fõtérnél egy könnyû ibér csapattal mérkõztek meg. Az ibérek dobták elõszõr a dárdát, de mindjárt utána ment a válasz. Majd mindkét fél hangos üvöltéssel egymásnak rohant. Az egészet a legalacsonyabb kameraállásból néztem, a rómaiak közül. Kegyetlen módon tetszett a látvány. Aztán megjött a lovasságom és belerondított...

Én még azt nem szeretem a várostromnál, hogy a hadvezér nem száll le a lóról. Fõleg védekezésnél ciki ez, ha nem látsz ki a várfalon. Márpedig hadvezéri kameramóddal nem nagyon.