13587
-
Atta #8465 Köszi a linket kipróbáltam, de nem megy, kidob a windowsba a játék. Biztos, hogy a mod miatt van, mert előtte nem csinálta, utána pedig visszaraktam a biztonsági mentést és megint futott. Viszont egy órát elszarakodtam vele, hogy mi lehet benne vagy a játékban a rossz, de nem jöttem rá. Valószínűneg tartom, hogy a már fentlévő cuccok miatt nem megy (de azokat meg úgysem szedem le a kőfal kedvéért):1.1 patch, 4.1 realism, RTW quick launch. De ha tudsz valami okosabbat akkor szólj. -
Grrrrrrr #8464 A magyarosítás 55%-os lett.
www.nismaster.fx3.hu
-
haxoror #8463 Barbarian Faction Stone walls
Ez a mod barbár népeknél a minor city szintű városokban engedélyezi egyes szintű kőfalak építését (azért az epic stonewall tényleg túlzás lenne :)
Bár akkoriban ezek a népek nem építettek kőfalakat de az egyszerű palánkkerítésnél azért jobb védelmük volt asszem két palánkkerítés közé földet és/vagy köveket töltöttek egyfajta szendvicsként és az így kapott falatt mindkét oldalról megerősítették földdel (javítson ki vki ha tévedek) de forró olaj nem volt a kapuknál :)
Ahogy írtad az elfoglalt falakat meg lehet tartani és javítani is lehet ezért ez a mod sztem nem csít hiszen simán ki lehetett eddig is várni amíg a civilizált szomszéd kőfalat épít és csak aztán elfoglalni a városát. -
zizzenet #8462 Nos, hivatalos infó szerint patch legkorábban január vége, de az éppen futó tesztek eredményétől függően még tovább tolódhat. Majd amikor úgy látják, értesítenek bennünket, játékosokat (vásárlókat) a további fejleményekről. -
Atta #8461 Csak azért kérdezem mert kurvára idegesít, hogy ha elfoglalok egy kőfalas várost akkor a lerombolt falat megtudom javít de, újat építeni már nem tudok. -
Atta #8460 haxoror: asszem te írtad múltkor, hogy sikerült megcsinálnod, hogy a barbárok tudjanak jó utat építeni, azt nem tudod véletlen kőfalat, hogy velük építtetni? -
Gábor #8459 Kereső.....
Gyengék kedvéért: options->video->advanced->unit size->huge->új kampány indítása. -
macskatöke #8458 El kell foglani az 50 provinciát? vagy valami mod kell hozzá! -
macskatöke #8457 Csákány!
Mikor lehet már 5 ezres haderőt irányítani? -
Atta #8456 Odatettem fölé a stratcommandcenter-es linket. Azon van valahol asszem a főoldal résznél a hírekben talán, de elég nehéz hozzá linket találni, én is próbálta de már késő volt tegnap úgyhogy feladtam. -
Atta #8455 hát ja, de lesz az még jobb is -
Gurat #8454 Hali!
Érdekelne ez a hajócsatás dolog, de hol lehet letölteni?
Még ilyen grafikával is jobb lehet mint a semmi. -
SZU #8453 Huh! Nagyon komoly, hogy a zöld radioaktív tengeren harcoló hajók felborulva "halnak" meg =)! -
Atta #8452 Sziasztok!
Kösz a választ engine.
Felraktam a 4.0/4.1 realism modot, eddig tetszik, bár még nincs meg régóta. Találtam hozzá egy ilyen plusz néhány új város meg keletre terjeszkedős térképű kiegészítést, de szerintem elég gagyi:
De ha valaki már próbálta és neki nem ilyen volt az szólhatna hátha én rontottam el valamit, bár ezt erősen kétlem.
Meg találtam China : Total War Tsin Empire Invasion modot. Ha valakinek kedve támad esetleg kipróbálni az kommentelhetné itt a fórumon, mert mire nekem lejön 47 mega modemmel az benne van pár órába...
A stratcommandcenter-en volt, meg volt ott egy ilyen lejátszható tengeri csaták mod is, de ha megnézitek az alábbi képet úgyis elmegy a kedvetek, hogy lehúzzátok:-)
És a teljesség kedvéért még egy kérdés a végére: mi a tököm az a devastation (tudom pusztulás), de az miért van és, hogy lehet megelőzni? -
SZU #8451 Lehet. Köszi, majd legközelebb így is tudunk taktikázni ;).
Egyébként nincs general, még történelmi csatában sem. Ami azért gáz. Megnéztem volna, ha az igazi vezéreket is beletették volna =D. -
haxoror #8450 Asszem amikor összeállítod a csapatod a legelső helyen lévő egység (bal felső sarok) lesz a parancsnok (ha amúgy nincs general a csapatban) de néhány egység nem lehet parancsnok pl tüzérség vagy kutyás stb ilyenkor a következő egység lesz az -
SZU #8449 Üdv!
Majdnem a topic megnyitása óta mozizok, de most be kellett regelnem magam, hogy megosszam az élményeimet ;).
Szombaton végre össze tudtam ülni egy RTW multira a haverommal. Sajnos nincs benne hadjáratos multi (erre számítottunk is, de akkor is sajnos...). A történelmi csaták meg felejtősek.
Majdnem az összeset lejátszottuk, nem mind kiegyensúlyozott -akkoriban sem voltak azok =)- De idegesítő, hogy az első 2 percben azt se tudni, mely egységeink hol vannak, és milyen erőt képviselnek. Volt olyan, hogy az én seregeim kezdésnél körbevették az ellenfelemet. Csak erre, mire rájöttem ki is tört belőle (nincs az elején sereg elhelyezési kör, és ahogy betölt a játék, rögtön indul is a csata).
A custom csaták az igazi megmérettetés. Beállítottuk a sereg árat poénból 50K dénárra. Ebből már egy teljes létszámú full-fullos sereget lehet kreállni ;).
Hát! Kiegyenlített játék miatt, azonos néppel, hogy ne legyen vita, ki a jobb. Uis. az 50K-ból 5-6 szakasz arany pajzsos, arany kardos, 3 sávos páncélozott fánit lehet csinálni, + az apróból még egy 1000 fő gyalogság, míg a legjobb egységeikkel is csak a pénz 3/4-ét tudják elkölteni 8].
Nos, szinte semmilyen általunk ismert taktikánk nem tudta kimenteni a totális hangyaháborút (3K+ emberke üti egymást ameddig a szem ellát), mert jórészt nincsenek olyan pályák, ahol titokban átcsempészhetem a lovasságomat a haver mögé.
Igazából 10K dénár, vagy az alatt jött elő a taktika. Mert akkor már lehetett lapulni a fűben és a fák között 1-2 szergej csoporttal, és váratlanul szétzilálni egy lovasattakkal =).
Szerintem nagyon Ql a multi csata, csak vannak átgondolatlan részei. Pölö fogalmam sincs, mitől függ, hogy ki és hol lesz a parancsnok. Nekem vagy lovas tiszt volt, vagy íjász. De volt fánis is. Ez a legjobb lehetőségeket merítette ki. A haveromnak majdnem mindig gyalogos parancsnoka volt, függetlenül a serege összetételétől. Így ált. hamar elvesztette a vezírét...
-
engine #8448 Pontosan.
charge = roham -
Atta #8447 Hogy őszinte legyek fogalmam sincs mi az a charge bónusz, pedig még a szótárban is megnéztem, de semmi olyan jelentést nem találtam amiből következtetni tudnék a lovasattakra. Ja erről jut eszembe, nem lehet, hogy akkor kapják mikor vágtában az ellenség közé rohannak? -
haxoror #8446 Az nem charge bonus ami nekik van? -
Atta #8445 Sziasztok!
Nézegettem az egységek tulajdonságait és néhányuknak van olyan, hogy támadási bónusz. Azt vágom, hogy a pikások lovasság ellen kapják, az íjászok meg pl hóban vagy erdőben, de a dárdás lovasok nem tudom, hogy mire, mert nincs oda írva alájuk mint a többinél, pedig némelyik lovasegységnél a támadás bónusszal együtt náha már az eredeti két vagy háromszorosa, úgyhogy jólenne tudnom ki ellen érdemes őket használni. Ha valaki vágja a témát légyszi legalább egy sort karcoljon már nekem. Kösz. -
Sith #8444 Ugyan ez volt az én problémám is a winmedia player legujabb frisitését szed le s tedd fel ez elvielg orvosolja..
talán
-
nivan #8443 Hi!
Nem tudjátok, miért lehet az a probléma, hogy ha a főmenüben vagyok, és mozgatom a kurzort, ottmarad a kurzor nyoma, és ha almenübe lépek ottmarad az előző menü nyoma. Nagyon zavaró! -
#8442 Sziasztok!
Marha jó kis játék ez srácok! Csak idegesít, hogy csinálom a hódításokat és a régi városaimban minden ki van fejlesztve amit lehet, vannak benne katonák, kormányzó meg minden és a körönkénti +2000 Dinar átmegy lassacskán -2000 re. Nem csináltam semmit, a szenátus kéréseit teljesítem álltalában és az adó csökkentés után se vevődik észre a javulás! A morál a legmagasabb adóval is happy! Állítottam már automata írányításra a városban és az egyensúly fentartására koncentráljon a gép, mint épület, mint katona gyártás terén, de csak nem változik! Mi a gond? Jó lenne egy gyors megoldás mert most csak úgy tudtam megcsinálni, hogy kijöttem a városból mindenkivel, az adót maxra, pár kör után lázadás lett, azt levertem, aztán megint jó volt a bevétel!
Ja és még egy! Mire jó a város elfoglalásánál ha a harmadik menüt válsztom (keresztre feszítés) az átlagos 5000 dinar jövedelem mellett? Miben segít a második és harmadik?
Előre is köszönöm! -
kiskorúbézoltán #8441 Még megvenni is ! -
haxoror #8440 Nemtom ha a Julikkal vagyok akkor egy csomószor hamarabb van meg a reform minthogy elérném a 24000-et mert a Scipik akármennyi embert soroznak me a népük szaporodik mint állat :D
De abban lehet vmi hogy a gép azonos létszámnál az olcsóbb egységeket gyártja (bár a gyorsabb építés moddal a Gallok egy pillanat alatt forester meg chosen csapatokkal ugranak a nyakamba de persze csak az után hogy a kezdeti egységes seregeit leirtom) -
#8439 Ha van olyan játék, amit még megvenni is érdemes, akkor ez az. -
#8438 modemmel nem :) De sztem egy olyan játékot, amihez 8400 hozzászólás érkezik, biztosna érdemes megnézni... -
#8437 biztos van ilyen is, de már többször foglaltam el tőlük olyan várost, ahol megvoltak a szükséges épületek, csak éppen nem a reform utáni drága seregeket toborozza. -
#8436 érdemes leszedni ezt a játékot??? -
Gábor #8435 Mert nagy seregeket mozgat, és így a pop nem éri el sehol a 24k-t, ami az előfeltétele a reformoknak. -
#8434 jaja, valamiért nem nagyon használja a modern seregeket... -
haxoror #8433 kampány, de hardnál ott se éri meg nagyobbra rakni mert veryhardon csomószor fellázadnak a saját városai mert a bazi nagy seregeinek a fenntartásához minimum helyőrséggel veryhigh adókat erőltet. A rómaiak csak sokkal később gyártanak elit egységeket, általában akkor ha már megvolt a reform és a meglévő egységei már kihaltak teljesen (nem erőssége a gépnek a retrain) -
#8432 Azt melyik nehézségi fokozat állítja, hogy az ellen a fejlettebb egységeket is gyártsa (legionary cohort, urban cohort)? A kampány nehézség, vagy a csaták nehézsége??? -
#8431 Nos ott van hozzá a realism mod. www.rometotalrealism.com. Én ezzel játszom szerintem ez a legjobb mod:) -
haxoror #8430 Na akkor ezt is lecsekkelem jól :) -
haxoror #8429 Az export_buildings.txt és az export_descr_buildings.txt-ben rákerestem a road (vagy paved road) szavakra és értelemszerűen átírtam, az elsőnél beraktam a listába az eastern és parthia népeket a másodiknál meg lecseréltem a warningos leírást egyiptoméval -
katarzis #8428 sziasztok nem tudom tudjátok e hogy ehhez a nagyszerü játékhoz készül egy nagyszerü mod:) a gyürükura világában ha valakit érdekel adok egy forum cimet mert sajnos oldal nincs de a forumon megtalálhatok képek infok stb de angolul itt a link: http://www.stratcommandcenter.com/forums/index.php?showforum=31 ez a negyedkorban játszodik itt egy másik mod : http://www.metw.net/forum/index.php . és itt egy másik ez az összes rtw-hez készült modot tartalmazza http://p223.ezboard.com/fshoguntotalwarfrm31.showMessage?topicID=6.topic ha valakit érdekel lesse meg ezeket a forumokat szerintem megéri.
további jo gamet hello -
#8427 és hol írtad át? -
haxoror #8426 Oké már tárgyatlan, átírtam hogy a barbár népek kivételével mindenki képes legyen paved roads építésére.
u.i.:
Sztem ez nem csít