Rome : Total War
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ez azt jelenti,hogy beleéled magad a játékba!
A GYŐZTESEK MINDIG ÚJ CÉLOKAT KERESNEK, A VESZTESEK KIFOGÁSOKAT.
Még döntetlen csatáknál is olyan lebaszást kapok a narrátortól hogy szinte szégyellem magam, veszíteni meg nem is merek 😄
De engem a perzsa csatavesztés csinálki:
"Ach, ach, ach , yach...."
Meg tudnám ölni egy kiskanállal <#idiota>#idiota>
Van egy jó kis emlékem. Egyszer még október elején-közepén egy csatát vívtam az erdõben. Kis létszámú római (juli) velites ellen a megmaradt vezérem pár lovasa+vezér és néhány gall warband gyalogos. Mikor a velitesek elhajították az elsõ sor lándzsájukat rögtön a következõ lépésük a roham lett. Ami meglepett, hogy ezzel a felkiálltással: FOR ROME!!!
Nagyon tetszett ez, mert bármily kicsi is csata volt a jelentõsége mégis nagy lett. Mintha tudta volna a progi. Hiszen a velitesek én úgy emlékszem ilyet nem igazán szoktak mondani. Ez inkább a légiósok és jobb római lovasok benyõgése...
Ki is kaptam 😊
www.julius-kronika.atw.hu www.pannonlegio.extra.hu
De ha letelik a modjuk 7 kör amíg a város védekezni tud akkor elvileg mûködhet mert már nem tud visszavonulni hiszen elfogytak a készletei <#fejvakaras>#fejvakaras>
"This is a hunt. No. A coward chase! HUNT THEM DOWN AND SLAY THEM ALL!!"
De írásban lehetetlen visszaadnia az akcentust meg a többit, egyszerûen elõhozza az emberbõl a vérszomjas állatot <#eplus2>#eplus2>
Nieleen
Ellenfél egységeiben lecsökken a morál elkezdenek futni. Ha olyan néppel vagy akinek van phalanx gyalogsága (vagy zsoldosként van) akkor érdemes kivenni a phalanx formációból õket és utánafuttatni a menekülteknek. Szépen bedarálják õket futva is. Így nõtt az Xp-jük is.
Együttesen karöltve kiáltsunk: A LEGJOBB STARTÉGIA JÁTÉK!!! 😊
(követendõ példa, tessék vele élni)
Róma a szenátusé és aki szövetséges és a szövetségesekkel nemenged semmit se csinálni!
A GYŐZTESEK MINDIG ÚJ CÉLOKAT KERESNEK, A VESZTESEK KIFOGÁSOKAT.
Ehhehhhe... 😊)))
Alea Iacta Est - Gaius Julius Caesar
- A fiúk valóban öröklik apjuk tulajdonságait, erre kb. 20-25%-os esély van. 😊 Azaz, ha az apa command talent volt, akkor a fia is jó eséllyel legendás vezér lesz, viszont az alkeszek is örökítik a pia szeretetüket.
- Ha sokat harcolsz egy tábornokkal és megnyered a csatát, elõbb utóbb vérskezû lesz. 😊
- A command pontokat minden gyõztes csata után megkapod. Viszont a Trait(tulajdonság) csak bizonyos pontszám elérése után növekszik. Azaz pl. 4 pont jó parancsnok, 8 pont kitûnõ parancsnok, stb.
- Nagyon számít, hogy mennyit mozogsz a karakterekkel. Sok esemény akkor következik be, ha abban a körben meg sem mozdult. Ha pl. barbár területen álldogálsz, akkor mindenféle civilizálatlan tulajdonságokat szedhetsz össze.
- A parancsnok fejlõdése függ attól, hogy milyen kezdeti oddsokkal zajlott a csata. Ha egyértelmû ellenséges fölény ellenére crushing victory-t (elsöprõ gyõzelem) aratsz, várható a csillaghullás.
- A templomok szintén változatos bónuszokat adnak annak a karakternek, aki pár kört a templomos városban tölt.
- Ha taverna van a városban, akkor igen jó esélyel alkesz lesz a vezér. 😊
- Sokat számít az is, milyen épületek készülnek el, mikor a vezér a városban áll. Ha pl. amfiteátrumot, circust építesz, a tábornok szeretni fogja a játékokat, ha út készül, jobb lesz a kereskedelmi bónusza.
- Ha alacsony az adó, akkor romlani fog a managementje, ha magas, akkor növekszik.
- Ha nagyon sok pénzed van, akkor korruptak lesznek az embereid.
- Ha lerombolsz épületeket, akkor mindenféle rombolós tulajdonságok jönnek.
- Ha megházasodik, gyereke születik a mókusnak, akkor szinténb érdekes dolgok történhetnek.
Azon gondolkozom, hogy a command bónusz lehet, hogy azt jelenti, a katonák mekkora része kapja meg a tábornok saját bónuszait. (+morál, +attack, +defense)
Azt viszont nem értem, miért látszik a csatában kevesebb XP-je a csapataimnak, mint a stratégiai térképen. Ez csak a gép csalása, mert VH fokozaton játszok?
Elvileg ha a gép kitámad a városból vagy letelik az X kör az ostromból vagyis elfogynak a készletei akkor a gép kitámad és az ilyen csaták úg ykezdõdnek hogy nincs lehetõségem a csapatokat rendezgetni hanem azonnali a start. Ilyenkor elvileg a gép a támadó és ha az idõ leteltéig nem gyõz le akkor automatikusan nekem kéne nyernem hiszen abszurdan hangzik de én védekezem.
Eddig ilyen eset sem volt mert vagy el tudtam foglalni a fórumot vagy megfutott a városból az egész seregem de ezt is megérné kipróbálni.
Nieleen
Szóval ha a gép hajói a közelben vannak, érdemes ráklikkelni kétszer és akkor mutatja, hogy kb. mekkora a flotta, mik vannak benne és persze jó sok a kérdõjel. Namármost. Mit akarok ebbõl kihozni? Azt, hogy hátha mutat seregeket is (néhány egységet), így akkor tudjuk, hogy ott bizony a gép épp egy sereget szállít. Így azt mindenképpen meg kell támadni.
Miért is írom ezt le? Mert a gép amikor sereget szállítok, MINDIG betámadja a hajóimat. Honnan tudná hogy épp azokat kell? Lehet pont így ahogy mi tudnánk meg manuálisan. Nemdebár?
Bár van hogy a sima hajókat is (sereg nélkül) támadja mint atom, de nem minden esetben, a seregeset viszont szinte 95%-os eséllyel vagy tényleg 100%-ossal betámadja.
Érdemes kipróbálni. Veszteni nem vesztünk semmit vele.
Ez télleg ûbergagyi. 😞(
Én úgy ostromlok, ha nagy seregem van, hogy legalább 4-5 lyukat török a falon.
Elosztom a sereget 1-1-1-1-2 arányban. Ezeket a seregeket érdemes csoportosítani, hogy késõbb könyebb legyen irányítani õket. A nagyobb sereg megy a fõkapuhoz a vezérrel. (azért kell ide nagyobb, mert ide szinte mindig a javát teszi a katonáinak) A kisebb seregek másik oldalon, illetve egymástól minél nagyobb távolságban mennek a falhoz, ill a kapukhoz. Kõfalnál 2 faltörõ a két kapura, legalább 2 sap point és pár torony, palánknál pedig egy valag faltörõ kos minden irányból... Ennek megvan az a haszna, hogy a várvédõ kénytelen felaprózni a seregét, hogy mindenütt védekezni tudjon. Nem áll elõ olyan helyzet, hogy 1 gyenge csapat is el tudja állni az útját a katonáidnak a kapunál, közben pedig halomra lõnek a bentiek. Ha jól manõverezel, akkor gyorsan több helyen is megfutamítod a kisebb védekezõ csapatokat Ezután dominó effektusés. A betörõ kis seregeid egymás segítségére siethetnek és mire oldalba kapnád, elfut az ellenfél a fõtér felé. Ott pedig elég nagy tömegben ácsorognak, ahol az íjászok, skirmisherek megpuhíják õket és mehet a charge. Kipróbáltam, több helyen áttört falnál az egész sereget kijelölve, gyönyörûen megy mindenki a jó irányba...
Ha erõsítésem is van egy ostromhoz, akkor érdemes úgy felállni, hogy a városnak két átellenes oldalán legyenek a seregek. Akkor az erõsítés a városnak azon az oldalán fut ba, ahova eredetileg nem tudsz faltörõket tenni. Ott õk is szépen feltörik a falat. Érdekes, hogy a védõk inkább rád koncentrálnak, a gép által irányított sereged csak jelképes ellenállással fog találkozni. Volt olyan, hogy még sehol sem tartottam az ostromban, de a tõlem független seregem, már betört és leölte az ellenség tábornokát is...
Nieleen
Tehát ha a kikötõ blokád alatt van, de a hozzá tartozó város nem, akkor lehet flottát gyártani.
Azonban ha a kikötü és a város is blokád alatt van (városnál ez persze ostrom) akkor NEM!
Ez így nagyon nagyon okos és jó dolog. És mintha az emlékeimben kutatnék ez a játékban is így van. No ezeket le kell tesztelni.
Grrrr: Pirospont!
Lehet amúgy azért van, mert teszem azt mi van akkor ha az ellenfél az összes kikötõdet blokád alá veszi. Nos akkor soha többet nem tudod onnan elzavarni õket, mert hajót nem tudsz gyártani. Szerintem ez lehet inkább az oka. (és tegyük fel már flottád sincs ami közbelépne).
Szerintem ezért lehet a blokád esetén is flottát gyártani. És ez baromi logikus akkor.
Nekem a trákok két városom kikötõjét is blokád alatt tartják. De csak ma este 10-ig 😊 Utána már nem lesz mivel...
1 cden meg az pontosan?hulye vagyok hozzá.koszi
A kérdés nem világos. A lényeg, tedd be az elsõ CD-t, ez az, amelyikkel a telepítõt indíthatod, illetve, ha legális a játékod, ezt kell behelyezned az indításhoz. Menj egy fájlböngészõbe (Windows Intézõ vagy Total Commander), és tallóz a CD-n. Kell lennie egy olyan könyvtárnak, aminek a nevébõl következtethetsz a Media Playerrel kapcsolatos anyagra. Ott el kell indítani valami setupot vagy valami .exe-t a telepítéséhez.
Ha nem ez volt a kérdés, légy szíves, tedd fel újra.
Hajók: Háborúztam az ibérekkel. A fõseregük Palma városában volt. gyártottak egy hajót. Direkt feloldottam a kikötõ zárját, hogy lássam mit csinálnak. Nem csalódtam. A sziget másik ldalához állt, és a fõerõ behajózott. Na uccu nekik!Már meg is támadtam. Nem volt esélyük. Szerencsére elég sok kissebb, de elegendõ nagyságú flottám volt ahoz a tengeren, hogy mindíg legyen egy, amelyik megtámadja, akár hová is menekül. Jópár csata kellett, de vágül az ibér fõerõ a hullámsírba szállt. Mivel erõsebb volt, mint az ibériai seregem, ezért megszenvedtem volna vele, ha hagyom áthajózni.
Nekem nem CSAK 50 tartomány kell hanem MINDEGYIK! <#idiota>#idiota>
Rómát majd a dák és germán területre épült városaimból fogom lenyomni a legvégén.
Igazából nincs szükségem a tengeri kereskedelemre mert a sok perzsiával eltöltött idõ alatt megtanultam kevés pénzbõl gazdálkodni 😊
Most Egyiptommal két db. hajóm van, amivel sunyulok a kikötõben és csak akkor mozdulok ki, ha el kell szállítani valamit valahova. Ekkor viszont egybõl meg is támadnak. 😊))
A csodáknál mindig van egy kis video, azaz végül is egy renderelt kameramozgás a game motorjával. 😊
A helyzet az, hogy én eleve kerülöm az olyan csatákat, ahol van még egy seregem. Mert tuti irtózatos veszteségeim lesznek (kivéve, amikor Karthágóval csak elefántjaim voltak).
Azt szoktam ilyenkor csinálni, hogy a sereggel utazó kémmel kifürkészem az ellen egységeit és a két seregbõl összevágok egy elitet.
Vagy, ha van mercenary seregem, akkor azokat küldöm "erõsítésnek", mert nem nagy kár értük, de tudják terelni a gépet. 😊
Amikor egyiptomot elfoglaltam (piramisos tartomány) ott bejött egy Civ-hez hasonlatos írtó szép videó a piramisokról... El is élveztem ..
Még így is kurva kemény lesz a tengereken gyõzedelmeskedni, de elõbb utóbb meg lesz a gyümölcse. Én most építettem ki a második kettõs fullos flottámat, de ezek már quadriréme (legjobb-négysorosevezõs) ezzekkel talán már végre át tudom venni a hatalmat annyira, hogy legalább tudjak hajókázgatni amikor kell.
Szóval a flottát majd úgy 25 óra játék után kezd el fejleszteni, addig semmi értelme: Szétverik mint a fost. 😊