Rome : Total War
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
MSI MPG Z490 Gaming Carbon Wifi I9-10850K G.SKILL Trident Z NEO 16GB DDR4-3600 Msi 3080 Gaming Z Trio Samsung SSD 970 EVO Plus 500GB m2 Samsung SSD 860 EVO 1TB BE QUIET Straight Power 11 750W
számlaszámom: 12345678-66600099
Wallentinus
Igen. Mint tudjuk az õ jóvoltukból irogatunk itt most egymásnak.
Totális stratégia: http://totalwar.hu/
A felbõszült angolok parancsot adnak az íjászok bevetésére. Wallace ezzel eléri, hogy az angolok elhasználják a nyilaikat. Persze sokan megsebesülnek-meghalnak a nyílzáporban, de döntõ fontosságú elõnyhöz juttatja ez a skótokat. Az angolok a szedett vedett csürhe és az íjászok "úgymond" sikeres támadása után megindítják a nehézlovasrohamot. A csata ebben a pillanatában úgy tûnik minden eldölt, a nehézlovasság egyszerûen felörli a skótok gyenge gyalogságát. Azonban Wallace dárdái megálljt parancsolnak a lovasoknak és kiíméletlenül levágják a a dárdasünbe beragadt lovasságot. Ezután elindul a gyalogos roham. Az angol-skót erõk ezen a ponton egyenlõek a csata kimenetele még esélyes lehet az angolok számára. De az angolok nem számolnak a Wallace által idõben bevetett könnyûlovasság rohamára. Így a gyõzelem már nem lehet kétséges.
Nagyon jó taktikai húzás volt ez.
Nándorfehérvár íjászai
"Azt írják, hogy a várból kiszökött 5 íjász, és elfoglalt a török balszárny közelében egy kis magaslatot. A törökök nem gondolták, hogy ez komoly veszélyt jelentene számukra, de odaküldtek egy lovascsapatot, hogy elkergesse õket. Az íjászok azonban megvédték a dombot, sõt a városfal mögül egyre több keresztes csatlakozott hozzájuk. A törökök újabb csapatokat küldtek ellenük, azonban még mindig nem tartották veszélyesnek a dombnál védekezõ csapatot.
Kapisztrán átkelt a Száván, hogy visszaparncsolja ezt a csapatot, de azok kérlelték, hogy vezesse õket rohamra, mivel ebben isteni akaratot érzett, így engedett a nyomásnak. Ekkor már tömegek keltek át a Száván és a keresztesek az anatóliai had táborára és az elõtte húzódó sáncokra zúdultak.
A nem várt támadásra , amely átkarolta a török balszárnyat, a törökök pánikszerûen visszavonultak, feladva az ostromlövegeket. Erre Hunyadi is kicsapott a várból, lovassága elkergette a szpáhikat. Kapisztrán felgyújtatta a török tábor sátrait, nehogy emberei a zsákmányolás miatt félbehagyják a harcot. A szultán testõrsége élén a keresztesek hátába vezetett ellentámadást, de Hunyadi gyalogosai és harci szekerei, valamint a törököktõl éppen elfoglalt ágyúk tüzének segítségével visszaverték a támadást, maga a szultán is megsebesült, eszméletlen állapotban menekítették el. Mire leszállt az est, a törökök a táborukat és ágyúikat hátrahagyva visszavonultak. Nándorfehérvár felszabadult.
Ez elõtt a támadás elõtt a vár már nagyon nehéz helyzetben volt, a védõk kimerültek, támogatásra már nem számíthattak, a keresztesek gyakorlatlan tömegei kétes harci értékûek voltak. A törökök még mindig nyomasztó fölényben voltak, sok-sok pihent haddal.
A történészek véleménye megoszlik a kérdésben, a fennmaradt vélekedés az volt, hogy Hunyadi és Kapisztrán is ellenezte a támadást, csak a kialakult kedvezõ helyzetet felismerve egyeztek bele. Mások szerint tudatos, megtervezett ellentámadásról volt szó. Az átkelés elõkészítése érdekében egy puhatolózást hajtottak végre, majd, amikor létrjeött a Száva parton egy hídfõ az ellenség harcrendje mögött, akkor megkezdték az átkelést, majd a teljes ellentámadást.
Akár így volt, akár úgy, azé az 5 íjászé volt a kulcsszerep a nándorfehérvári diadalban, érdemes errõl is megemlékeznünk Dugovics Titusz mellett."
"...jegyezze fel hajónaplójába...megtette a kötelességét. Szebb sírfeliratot tengerész nem kívánhat." - J. F. Cooper: A Vörös Kalóz
A mai napokban történt épp az amerikaiktól, hogy tüzérséggel szépen megszórták az iraki várost, majd ezt követõen a tengerészgyalogság keserves harcokat vív a városban lévõ 10.000 fegyveres gerillával. A tûzérség itt is szerepet játszik amolyan elõzmény a csata elõtt, közben. Az íj szerepe áttevõdõtt az ágyukra.
Besz nagyon jól írtál. Én egyetértek.
Ha valami oltári nagy baromságot írtam, kegyelmezzetek.
Pallas lexikonból egy idézet:
"Azt az angol v. skót íjászt, aki percenkint nem volt képes 10-12 nyilat elõni vagy a pár száz méterre levõ célt eltévesztette, lenézték. E lövések erejét bizonyítja, hogy 10-125 lépésrõl lõve a nyíl a legjobb páncélon is áthatolt."
"...jegyezze fel hajónaplójába...megtette a kötelességét. Szebb sírfeliratot tengerész nem kívánhat." - J. F. Cooper: A Vörös Kalóz
Nieleen
Nem tudjátok hol találom meg, illetve van-e magyar oldala a játéknak?
köszi
Igyunk sört jól!
Ugye milyen királyul néznek ki azok az "Abumod"- féle egységek?
Köszönöm a linket, az exe most elindul. De nem jutottal elõrébb, ugyanis ezzel nem lehet új skineket berakni... akkor viszont hogyan (egy mod sincs fent)?
Timur Lenk

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
Ha sikerülne a 3 nagyvárosát bevennem egyiptomnak akkor lehetne egy kicsit pihenni de addíg nem ngayon.
Ja megvan az elsõ szövettségesem a macedónok személyében.El sem akartam hinni hogy szöviztek velem.
Javítanom kell magam mert nem a római Brutii hanem a Scipii ház az aki állandóan baszogatott de most õk is csitulnak, gondolom a nagy seregveszteség miatt, de attól tartok hogy lesz ennek még bölytje.
Ez az élet nem a fán csüngés.:)
Alea Iacta Est - Gaius Julius Caesar
Ha Retrain-elek, akkor megmarad a tapasztalati pont. Akkor megy le, ha a seregedben összevonsz. Egy nagyobb csata után ugye az azonos egységeket össze lehet vonni. Ilyenkor ha egy tapasztalatlanabb egységet egy erõsebbe teszel, akkor tuti lemegy szintje.
Egy gáz van, hogy ha jól sejtem, akkor az alapjátékhoz (leszedni a Realism-modot) újra kell telepíteni az egészet nem? Merthogy telepakolta mindenfélével. És mostanában olyan sületlenségeket csinál a gép, hogy az vérlázító. Egyiptommal vagyok ugye, elég hangulatos a kampány. Egyelõre erõsödök, és védekezek... 3-4 tartományt szereztem csak meg a Seleucid birodalomtól és Numídiától.
Na de volt olyan, hogy rosszul számítottam ki az ellenlépéseket és Sidont ott hagytam 1 egység íjásszal és egy numídiai lándzsás osztaggal. A gép jött, látott, odasietett a kapuhoz és szépen megállt. A tornyaim meg lefelezték a seregét... Ezt az alapjátékban soha nem láttam, vagy csak ritkán.
De hogy ezek a büdös tetves Seleucidok milyen sunyik... békét akartak, megkapták. Trade agreement, miegymás... Két kör múlva meg ORVul 😊 megtámadtak. Utána béke, megint 3 kör múlva támadás. Most pedig fogom magam és lenyomom õket. Ez a mai nap parancsa a fáraótól. 😊)))
Alea Iacta Est - Gaius Julius Caesar
Azt a páncélra leadott lövést gondolom véletlen sem egy hobbiíjász nyomta ugye? Nem mintha a fizikai erõnek szerepe lenne abban hogy mennyire feszitheti meg valaki az íjat... <#vigyor1>#vigyor1>
És a légiós is tetõtöl talpig ilyen páncélba volt csomagolva? Kész mázli hogy a nyilak a torzót találták el és nem a végtagokat vagy pl. az arcát vagy a sisakját. Tudom, tudom csak max 1 centire ütné át és csak épp hogy karcolná össze az agyhártyáját <#eplus2>#eplus2>
A pajzsokat teljesen kifelejtettem pedig egy testudo igen hatékonyan tud semmit se csinálni, csak az a kár hogy nem jól látni belõle ahogy a nomádog vigyorogva elvágtatnak mellette 😄
A szokásos, ne tárgyalok senkivel, háború az összes szomszéddal és csatát eddig egyszer sem vesztettem <#crazya>#crazya>
Majd dobok pár képet a minimappról ha már nagyobb lesz a területem <#eljen>#eljen>
A hun-róma vitához már nem írok semmit mert az egész átment személyeskedésbe viszont az ajánlatom:
én elkezdtem vh/vh szkítákkal a rómafanok meg kezdjenek egy vh/vh bármelyik római családot és a végén nézzük meg hogy ki vesztett több csatát. A cél az EGÉSZ térkép elfoglalása <#mf2>#mf2>
Most nagynehezen a Macedonokat kitakarítottam afrikából éppen kezdtem gondolkodni hogy merre terjeszkedjek. Ekkor a scipiik partra dobtak Chartagónál 8000 !!!!!! fõs sereget ( normal unittal jatcok mert nem bír többet a gépem ) na modom chartagónak annyi még jó hogy a közelben gyült az inváziós sereg és még ostrom elött bevittem 6 csapat ijaszt a városba. Ez lett a szerencsém következõ körben ostromolt én meg kitámadtam es csalogatos módszerrel le írtottam õket . Amit modasz az meg ugy van énis csak komoly áldozatok árán bírtam közelebb csalogatni õket ! ( amugy ezt nem tartom hülyesegnek ez a kitámadok lövök mig van nyilam taktikát , miért ne lehetne a várfal mögött gyártani kurva nyilvesszõket 6 hónap allatt mert ügye enyi 1 kör ) Na szóval kemeny csaták árán viszaszorítottam õket a vizbe <#violent>#violent>
Most itt tartok .
UT.: Azt ügye meg se emlitem hogy a köcsög egyiptom folyamatosan basztat mert ez evidens <#idiota>#idiota> Mepist befoglaltam egy ügyes huzással . Nagynehezen visszavertem a támadó seregeit és gyógyulás után beindult az ellen tamadás. Alexandriát vettem célba gondoltam beverek neki egyet eladok mindent haza húzok . Ott álltam már a kapu elött de meg megostromolni nem bírtam mert kevés volt a mozgáspont erre õis beszart és minden városából küldött erösitést többek között Mepisbõl is ezt bazta el !!! A kémem eközben bevetette magát mepisbe ahol áltam következõ körben pont meg bírtam ostromolni Mempist és így is tettem a kémem meg ajtott nyitott <#eplus2>#eplus2>a védelem elenyészõ mert ügye mindent Alexandriába vitt a város minimális áldozattal de az enyem lett ( 1500 támadó vegyes felvágott védõk 300 an veszteség mindket oldalon 300 ) .
END
segítséget kérek,Alexandriában és Memphisben borzasztóan sok a korrupcióra kifizetett összeg /1388/ mibõl jön ez össze és hogyan lehet csökkenteni,esetleg megszüntetni ezeket a nagy kifizetéseket.
elõre is köszi
tegnap 22:23 | Privát | Válasz | #6705
Lásd hozzászólásodra való reagálásomat
"
"Ugyebár azok a gótok égették fel, akik a Catalaunumi csatában mindkét oldal seregének jelentõs részét alkották. És hol voltak akkor már azok a híres hunok? Eltüntek a süllyesztõben."
Itt a gótok erejére és késõbbi tetteikra akartam utalni, elsõsorban a majdan Itáliát uraló Keleti gót királyásgra. A felégetésben igazad van rossz az idõrend 😊
"
Tõled ilyet még nem láttam
Wallentinus
A gyõztesek írják a történelmet 😉
FONTOS: Nyugodtan kezdj el kiskampányt, mert ha teljesíted a célokat, akkor rákédez a program akarod e folytatni, és ha folytatod, akkor gyakorlatilag már egy nagy kampányt játszol. Tehát a kicsi gyakorlatilag egy az egyben ugyanaz, mint a nagy, csak annyival még jobb is, hogy a kezdetekben is célokat tûz ki neked, illetve ha mégsem tetszik a nép amit kiválasztottál, akkor végül is megnyertél egy kicsit, de nem kellett kínlodnod egy nagykampánnyal. Hisz azért 20 óra kidobott idõ kicsit sok, ha mégis rájön az ember, hogy mégsem ezt kellett volna választani és ráadásúl még nem is gyõztél. Ez inkább a szivatósabb népekre vonatkozik, meg persze nehézségi fokozattól is függ. Remélem érthetõen írtam. 😊
Remélem majd 1 hónap múlva kicsit több idõm lesz játszani, mert ez elég kevés. Még egy campaignt sem teljesítettem. De nagyon tetszik. Én tényleg szinte real time nyomom 😊)
\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.
Holott a kézikönyv világosan leírja, hogy ha retrain-elsz akkor bizony számolj azzal, hogy hígulni fog a csapat tapasztalati szintje...
Többször is megfigyeltem, hogy egy ezüstsráfot elért lovasságomat ha retrain-eltem, akkor bizony visszaestek XP-ben. Attól függött, mekkora hiányt kellett feltölteni. Ha egy mondjuk egy 37 fõs greek cavalry-ból maradt 3, és ennek volt egy ezüstsráfja, akkor mikor feltõltödött teljesen én úgy emlékszem semmi sráfja nem maradt. Meg fogom nézni, mert gyanús ez amit ott írnak az indexen. Aztán mikor meg 15 volt a lovasból és kiegészüéltek, akkor csak két bronzsráfig vitte vissza az egységet a feltöltés miatt.
Megnézem mindenképpen, mert a kézikönyvben ez világosan le volt írva.
Lehet a modok zavartak be nekik, mert az alapjátékban ez tuti bennevan. Vélemények, tapasztalatok, aki jobban megfigyelte?
Magyar nyelvû leírás : Kézikönyv.
Játszható népek : mod a twcenter.net oldalon.
\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.
Igen, le kell tölteni a modot a twcenter.net oldalról.
Van valahol magyar nyelvü leírás a játékrol?
A GYŐZTESEK MINDIG ÚJ CÉLOKAT KERESNEK, A VESZTESEK KIFOGÁSOKAT.
Wallentinus
Wayne
""Ugyebár azok a gótok égették fel, akik a Catalaunumi csatában mindkét oldal seregének jelentõs részét alkották. És hol voltak akkor már azok a híres hunok? Eltüntek a süllyesztõben."
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
Most mindenképp lépni kell és úgy hiszem hogy bármekkora veszteség árán is de a karthagóiak utolsó városát be kell vennem és akkor van esély.
Ez az élet nem a fán csüngés.:)