Rome : Total War
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A GYŐZTESEK MINDIG ÚJ CÉLOKAT KERESNEK, A VESZTESEK KIFOGÁSOKAT.
Legultoljára a Return to Castle Wolfeistein-el játszottam!
Amúgy nem feltétlenül CS-s, majdnem minden harci játékban használják.
\"I wish my lawn was emo, so it would cut itself.\"
\"I wish my lawn was emo, so it would cut itself.\"
Mit jelent ez a szó?
A Görögök városát is símán leverhettem volna,de nemakartam bántani!
Akkor eltûnik a sereg a vezér meg átáll hozzád 😊
Én Most ott tartok,hogy az egyiptomikakkal,Parthaosiakkal(én támadtam meg õket harcolok),görögökkel,Makedónokkal és az örményekkel(õk üzentek hadat)harcolok!
A Pontosiakat már lvertem és a Parthasiakknak sincs már városa csak égy serege valahol!
A görögöknek most megy egy 500-as seregem a nálam levõ városa ellen és az egyiptomiak-nál is nyomul 1 1000-es seregem,de az Örmények és a Makedónok hadüzenete roszkor jött!
(csak vicc 😊
Annyit tennék csak hozzá hogy a lovasíjásznak hiába ad meg valaki célt ha az shoot-at-will -re (valami ilyesmi) van kapcsolva mert akkor a legközelebbi célra fog még sokáig lövöldözni.
- A szkítákkal én is kipróbáltam, az elején nagyon egyszerû velük. Nincs számottevõ ellenség aki megtámadná õket. Az összes rebellis tartományt elfoglaltam, csak az amazonok maradtak. Az, hogy a lovasíjász nem hajlandó arra menni, amerre akarod, az a skirmish mód miat van. Ha kikapcsolod, oda megy, ahová akarod, de nem is fog hátrálni, ha megtámadják, tehát csak óvatosan. A körberohangálás pedig a Cantabrian Circle formáció miatt van. Az íjaik valóban kicsit gagyik, fõleg, ha szembõl lövöldözöl. El kell csalogatni a gyalogosokat és egy másik egységgel hátulról lövöldözni. Aztán, ha kifáradtak, akkor ... <#boxer>#boxer>
- Az egyiptomiak el lettek tápolva. A pucér egységeik akkora páncélt kaptak, mint a légiósok, ráadásul sivatagi bónuszuk van. A légiók a meleg miatt sokkal hamarabb kimerülnek.
- A szeleukidákat elõször afrikai Scipió testvére verte meg nagyon, utána szép lassan eltûntek a történelem sûlyesztõjében. (ponthusiak, parthusok szétkapták õket)
- Az egységeket városokban lehet ratrainelni, ha van ott armory, vagy spéci templom, akkor a fegyverzetüket is javítja.
- A kelták harciszekereirõl Caesar is megemlékezik. De nem íjakkal lövöldöztek, hanem dárdákat hajigáltak, valamint leugrottak a szekérrõl, ütöttek párat, majd vissza és már a hûlt helyüket támadhatták a rómaiak. A szekér azért gyorsabb, mert maga az alkotmány nagyon könnyû és a súly nem a ló gerincén helyezkedik el, hanem a hámon keresztül a szügyén, nyakán. Hogy jobban elképzelhesd, próbálj ki egy 50 kilós cementes zsákot a hátadon cipelni, vagy egy talicskán tolni. 50 méter után a talicskás tutira elõnyben lesz.
- Az egységek "összeakadása" akkor szokott elõfordulni, ha rosszul vannak beállítva a grouppok. Lehet, hogy valahol még van egy egység csoportba rendelve, ilyenkor az cél megadásakor az õ helyzetét is beleszámítja. Nyomd le a szóközt és akkor látni fogod, melyik egységed hová is fog megérkezni.
- Karthagónál nem a gyalogsággal kell eldönteni a csatát. A gyalogság védekezik egy széles vonalon és az egyik szélrõl megindulnak keresztben az elefántok, meg a lovasok és oldalról végigdúlják az ellenfelet.
Az meg egyszerüen baromság,hogy az elefántok keresztülgázolnak a saját embereimen és ezzel nagytöbségében eldöntik az elln javára a csatát!