Rome : Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Zsolo007
Íme itt tartok a görögökkel, ha érdekel valakit nézze meg(remélem sokakat érdekel 😄): Mellesleg ezzel a sereggel foglaltam el Rómát

Magic Boy
Ez mondjuk igaz!

A GYŐZTESEK MINDIG ÚJ CÉLOKAT KERESNEK, A VESZTESEK KIFOGÁSOKAT.

Zsolo007
Nem azért mert elfoglalják, hanem azért mert újraképzéshez mindíg vissza kell küldeni az egységet, valamint nagy birodalom esetén sok ídõ még kiérnek a frontra. <#szomoru1>

Magic Boy
Mivel spártaiak a szerencsétlenek!<#ravasz1>

Be kell védeni spártát és akkor nincs semmi gond!

Zsolo007
Mellesleg eszembe jutott még valami a görögökkel kapcsolatban: a legnagyobb gond velük az hogy az elit egységüket: Spartan Hoplites csak Spártában termelhetõ ez nagy hátrány - szerintem -.

Zsolo007
Én 3x is lenyomtam Rómát, abból viszont egyszer mentem csak nyílt ütközetre, amikor a Julii-jal voltam és az 1. db sereg volt, ami ráadásul képzetlen hastatikból és principe-kbõl állt. Voltak vagy 3000-en. Ez lehetett kb. 150 BC fele már nem emléxem pontosan.

Zsolo007
Ez egy vicc. 10000 katona egy seregben nem is fér el!!!

Magic Boy
Nemírtam el!
Ha viszaolvasola akkor több említést is találsz rolla!
Ott álomásozik róma mellett és majdnem 10000 katonánol áll!

Zsolo007
Amúgy Róma csak Markus reformjai után erõs, 223 BC elõtt simán szét lehet szedni. <#smile>

Zsolo007
Magic Boy: MIlyen 10.000-es sereg????? nem elírtad azt? Mellesleg nem ütköztem meg a szenátus fõerõjével, kikerültem és elfoglaltam Rómát <#mf1>

Nem igazan bizom a driverekbe multkor elkurt nekem egy beállitást a gépen órákig kellett keresgélnem.....
Apache00
Nem tom, mert még nem teszteltem le. De nem hiszem, hogy hátrány lenne belõle, elvégre azért adják ki, hogy javítson dolgokon. Ha esetleg nem is javít ezen a problémán,de attól még megéri felrakni.

És segit valamit is a tüzesnyil problémán?
Mert ha nem akkor minek?
Apache00
itt van: #6057es hozzászolás

Apache00
Ha fenn van neked vmelyik realism mod, akkor valoszinü azért nem, mert akkor 2 file-t nem szabad felülirni a magyarositással. Most igy hirtelen nem tom melyeket, de ha visszaolvasol megtalálod

Apache00
Tegnap megjelent a legujabb driver a Radeonokra, akit érdekel

Csak úgy érdekességként a szeleukid Silver Shield légiós statjai megegyeznek a haderõreform utáni first cohort statjaival (csak létszámra kisebbek) és ugyan úgy tudják a testudót.
Alig várom hogy már gyárthassak ilyet is <#buck>
Az örmény és numídiai légiósok azért gagyibbak 😞

Lecsekkeltem custom battléban és a Sacred Band statjai jobbak mint az armored hopplitáknak <#wow1>
Kipróbáltam és kivettem phalanx forációból és összeugrasztottam egy Marius utáni légióscsapattal, a lándzsákról átváltottak rövidkardra, persze vesztettek de a légiósok kb. fele is ott maradt. Ezek szerint a brutálabb phalanx egységek normál állapotban egész jó gyalogsági csapat lehetnek de az erõsségük akkor is a phalanx.

<#vigyor1>

Fritz Von...
Mint nép, szerintem Róma a legerõsebb. Minden fegyvernemben van ütõképes egysége.
Ha minden egységet használunk, akkor Karthágó is durva az elefántok miatt. Egyiptom íjászai überfaszák magas szinten. A "barbár" népeket még nem ismerem, legközelebb azzal nyomom.
A perzsa lovas íjászok is királyok.

De összességében akkor is Róma! 😊

Alea Iacta Est - Gaius Julius Caesar

Fritz Von...
Hát eddig sem a görögökkel, se a macedónokkal nem voltam még... 😊

Kumesz
Feltettem a Magyarítást de azota nem akr elindulni!Valaki help plz

Magic Boy
Rómûnál nem volt ott az a 10000-es sereg ami szokott?
Ha ottvolt azt hogy verted le?

Kumesz
Magyarítást honnént tudom letölteni?

Zsolo007
Egyetértek veled haxoror! Ugyanis én a görögökkel kezdetem rövid kampányt hard/hardon. Nekem nem volt gondom a nyílt csatában a phalanxxal. Mindíg dupla sort használtam, a szárnyakat meg lovasság védte, így nem tudtak megkerülni, vagy legalábbis a lovassággal nyertem elég idõt hogy reagáljak az esetleges hátbatámadó manõverekre. A lényeg az hogy átdobtam egy sereget a csizmára <#vigyor1> és végigvertem a rómaiakat 10 év alatt valamint elfoglaltam Rómát <#bee1> . Már csak azért is király a phalanx mert a római gyalogság nem tudott átjutni a lándszákon. Csak akkor volt gáz amikor sok nyilasa volt, és mivel a phalanx elég zárt ilyenkor nagyok voltak a veszteségek. A lényeg az hogy szerintem jól használva a phalanxot sokkal erõsebb a "normál" katonáknál.

Szeleukidákkal vagyok és egyelõrenekem sincs (de majd lesz fasza silver shield légiós <#vigyor1>) ezért csak város védelem és ostrom a taktikám és elkerülõk minden nyíltmezõs harcot, városi harcban a phalanx nagyon király, egyszerûen eldugaszolom velük a fórumra vezetõ utcákat és lepörgetem az ostromlót, ahogy a támadók befordulnak egy sarkon szembe találják magukat a lándzsaerdõvel és a házak miatt az íjászaiktól is védve vagyok <#hawaii>
Talán Karthágónál is bejönne ez a taktika és mezei harcnál a szélesre nyitott phalanx vonal széleit védhetné a lovasság plusz izomból hátba zúzhatná az ellen fõcsapatát is. Végül is a görögöknek és a macedónoknak sincs "normális" közelharci egysége szóval azok nélkül is lehet boldogulni csak más játékstílus kell hozzá.
Szerintem. 😊

Nem, az már azért durva lenne 😄

hello!
játszogattam a játékkal bár mostanság bár elég keveset.még mindig az elsö kampányom viszem a julikkal enyém gallia spanyol ország a szigetek galia és spanyolok fölött akkor germánia meg angliábol egy tartomány.de elegem lett a szenátusbol és bevettem romát is.igy van összesen 31 tartományom és háboruba keverdtem a két romai családdal is sajnos plsuz görög makedon s brittek.Mondjuk a britteknek már csak angliában van tartományuk de ot nem tudok terjeszkedni egy ideig amig nem gyözöm le a két családot. hát ennyi történt az utobbi idöben majd irok még mi lett a háboru kimenetele
sziasztok
koszonom szépen😊
Magic Boy
Te melyik népet tartod a legerõsebbnek?

Fritz Von...
Nekik van. De a gyalogság (mivel lándzsás) közelharcban nem sokat ér. A lovasság nem lenne rossz, de azzal is csak kivégezni szabad a menekülõket. Sehol nincs olyan gyalogságuk, mint mondjuk a Desert axeman (pedig sz sem olyan erõs).

Magic Boy
jól írod annyiban módosítanám,hogy az örményeket mindenképpen támadja,be,mert,ha hagyja fejlõdni akkor esélye se nagyon lessz ellenük!

Köszönöm!

Thx és késõbb lesznek nõi hadvezérek is?
"harcos nõciket" második és harmadik szintû Api szentélyekben lehet képezni 😊

Scred Band = Sacred Band

Nem nekik vannak azok a Scred Band phalanxaik meg lovasságuk? <#fejvakaras>
Elég jónak tûnnek...

Így van <#eljen>

Ja, és nagyon-északon a szkítákat csak késõbb éri meg betámadni amikor már kezd összeomlani a gazdaságok és a csapataik nagy részét átvitték a nyugati frontra mert ugyan azt a harcmodort csináljáj mint te csak sokkal jobbak 😄

6-8 szakasz persian cavalry és 4 szakasz cataphracts legyen csak a seregben (késõbb persze több) és ugyan úgy mint a szkítákkal. Késõbb lesznek elefántok de én soha nem használtam õket. A persianok lenyilaznak mindenkit a cataphractok meg lenyomják az ellen lovasságát, de csak akkor ha támad ÉS eltávolodik a gyalogságától. Ha egy ellenséges egység fehérre vált és menekülni kezd rögtön rá kell küldeni a legközelebbi egységedet (ha nincs más akár egy persiant közelharcra kapcsolva) a lényeg hogy ne nyerje vissza a morálját és ne álljon csatasorba megint. A gyalogos elitíjászokat (pl. fáraó íjászok, chosen archer) meg loose formációba és cantabrian circle-be rakot persianokkal kell lenyilazni, a közelharc szinte biztos bukta (vh/vh-n)

Startnál megéri azzal ami csak van Susából lerohanni Seleuciát, északon pedig Phraaspát (ha szerencsésnek érzed magad mehetsz rögtön tovább az örményeknek 😊 Aztán be kell állni fejlesztésre és a terjeszkedést már elit csapatokkal nyomni.
Nekem bejött 😊

Magic Boy
Nálam csak setup\data\data\Banners van!

Pluskast
Srácok egy kérdés. Ugye a realism 4.0 mod még nem jött ki igaz?

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Yossarian

Nieleen

Magic Boy
Mit?

Yossarian
Magic, nezd mar meg lecci! 😊

Nieleen

Magic Boy
http://nismaster.fx3.hu

Yossarian
van

Nieleen

Yossarian
tegye már meg vki, hogy megnézi, van-e az elsõ CD-n setup\data\data\editor mappája. Az újra letöltött CD-n sincs és ezzel a hibával leáll a telepítés...

Nieleen

es egy láma kérdés:magyaritas van vagy nincs?
ziiizzzz szia.megoldotod a gond.ez csk a kezdolapon van.maga a játek hibatlanul megy.