13587
  • Thanatos
    kicsivel tlaán de ő nem kicsiről bezsélt hanem arról hogy átnyargalják fél europát egy kör alatt ...
  • Thanatos
    milyen konkrétumot? oda mész ahova akarsz és bármikor emg tudod találni az enemy pár oylan városát ami épp nincs védve..., és még ha nem is foglalod el az iylen városokat csak ostrom alatt tartod hogy jelentősen csökkenjen bevétele mig te élsz és virulsz máris megnyerted a gamet...., ennyi..., arról nem is beszélve hogy többiekhez viszonyitva gyk bármikor bárhova odaérhet a felmentő sereg ha üldözte egyik seregedet amit ugy még le tudott volna verni de bedobod mellé a lovasíjászokat és bebukta az addig 100%os csatát..., ennyi...
  • Snipa
    nem tudom van e medievalhoz! :)
  • Snipa
    lehet van benne valami, hogy kicsivel tobbet lepjenek a nomad lovasok...

vegulis realitas ok!
    szerintem a legyozott nepeknel a ferfiakat lemeszaroltak, vagy eladtak oket rabszolganak. Ugyanugy a nok egy reszet asszonyaikka tettek masik reszet pedig szinten eladtak rabszolganak a gyerekeikkel egyutt. Irja is Bolcs leo a magyarokrol, hogy a fekete tenger partjan hurcoltak le bizancba eladni rabszolganak a legyozott nepek lakossagat...
    Nyilvan van kivetel is, ahogy a hunok oldalan egy rakas legyozott nep harcolt, de ok nem voltak beolvasztva! Minden valoszinuseg szerint tul sok nepet hoditottak meg es azok tul sokan voltak. Ezek alapjan nem tudom mi lenne a gameben a legjobb megoldas! :) Tanacstalan vagyok ;)

egyebkent a barbarian invasionban lesz lehetoseg nepvandorlasra ;)
    ott arra az idore az egesz lakossagodbol katonak lesznek, a vonulas alatt nem kerulnek majd penzbe, es az elso elfoglalt varosba fognak letelepulni.
  • Bandew
    Hmmm ilyesmi nincs Medievalhoz is? :)
  • Snipa
    http://www.realhistory.hu/download/50citycrashfix.zip

szal ezt rakja fel mindenki! es kezdjen uj gamet kulonben kifagy ha eleritek 50 varost!!!

tiszta szopas :(
  • Atta
    " gyk elverhetetlenek lennének a szarmatáid vagy ha nem is de óriási előny lenne nekik a gameban oylan amiylen még a mesében sincs nem hogy a történelemben :)"

Tudnál esetleg valami konkrétumot vagy tényt is mondani vagy csak a semmitmondásoddal akarsz nagyotmondani?
  • Thanatos
    "Nem igazán értem, hogy a motor miért nem engedi a portyázást."
    azért mert ha anyit tudnának menni a lovasíjászaid mint szeretnéd az ugy rugná fel kétlábbal a drágalátos játékegyensúlyt hogy csak úgy lesnél..., gyk elverhetetlenek lennének a szarmatáid vagy ha nem is de óriási előny lenne nekik a gameban oylan amiylen még a mesében sincs nem hogy a történelemben :)
  • Atta
    Azt természetesen értem, hogy kizárológ üzleti szempontokból vettek ki sok mindent a játékból a készítők, pontosabban a menedzserek, különben nem értené minden ****kalap, hogy mi miért történik az adott korban, ha már egy stratégiai játékba kezdett...

Nem nevezném viszont fanatizmusnak elismerni egy nép sajátosságait. Mivel az RTR csapat célja éppen az, hogy reálisabbá tegyék a játékot és nem az, hogy minden amcsi elboldolujon vele, ezért figyelembe vehetnék legalább az időbeli tévedéseiket rengeteg szempontból.
    Miért építsek papay templomot a korrupció ellen? nekem az már nem ad törvényességi bónuszt mint azelőtt.

"Egy teljesen reális játékkal senki sem akarna játszani, meg kell találni az EGYENSÚLYT a játszhatóság és a realitás között"
    "ez nem Warcraft hogy a népek KIEGYENSÚLYOZOTTAK legyenek"
    Hmmm, most akkor kell egyensúly vagy nem?

Rendben a Cantabriant felfogtam.

Jó, hogy nem képezték a szarmaták tömegesen a katafraktokat, annyi érc a világon nem lett volna, hogy minden katonájukat talpig páncélba öltöztessenek. Éppen ezért volt drága, erős és ritka elit a katafrakt. De csak volt amíg ki nem vették.

Nem igazán értem, hogy a motor miért nem engedi a portyázást.

Persze, hogy lehetséges lenne a teleportos ostrom, ahogy te nevezed, de nem olyan könnyű ám 5-6 100%-kos kémet előteremteni egy-két év alatt, akik biztosra kinyitják a kaput, ráadásul azoknak jó időben jó helyen kellene lenniük, és kémekre és lovasíjászokra építeni a hódítást a játékban ugyanolyan hiányosság, vagy ki nem javított hiba lenne, mint az egy körön belül többször ostromolható és elajándékozható városok lehetősége.
  • Atta
    Nagyon hatásos az ellenpélda csak nem értem mire, mert én nem írtam, hogy a szarmaták görög várost foglalnak el. Utólag megjegyzem a következő évben való képzés csak nyelbotlás volt :) a teljes beolvasztáshoz pedig tényleg nemzedékekre volt szükség, erre ott van a cultural penalty, amit éppen ezért meg kellene hosszabbítani.
  • haxoror
    A mod készítői nem egy szűk réteg fanatikusnak csinálják a modot és az a céljuk hogy legalább annyira érthető legyen hogy egy átlag amcsi elboldoguljon vele, az eredeti Rome-ból például a hastati -> principes -> triarii átalakulós rendszer is ezért maradt ki, féltek hogy a userek nem fogják érteni hogy miért alakul "kardosból lándzsásba" az egységük :)
    Ha zavar a korrupció akkor a fontosabb városokba tegyél kormányzót és Papay templomokat építs, ugyan úgy megkapják a pap kíséretet mint eddig.
    acantabrian hatásos volt, ez nem Warcraft hogy a népek kiegyensúlyozottak legyenek (egyébként a cantabrian pl. bazi gyorsan fárasztja az íjászokat ami rontja a morált is és a gyorsabb ellenséges lovas csapatok a fáradt íjászokat már simán beérik)
    Hiába lettek volna a szarmaták képesek cataphract gyártásra tömegesen nem képezték őket, a mod készítői gondolom azért nem rakták be (bár nekem úgy rémlik hogy benne van) hogy az AI vagy a player se tudja ezt megtenni, ezért nincs pl. légiós se lorica segmentata páncéllal mert bár Augustus reformja előtt is volt de nem volt elterjedt.
    A játékban nincs klasszikus értelembe vett portyázás mert a motor nem engedi de a teleportos ostrom így is lehetséges lenne, előreküldök 5-6 jó kémet akik 100% fölötti esélyel nyitnák a kapukat az egy kör alatt ázsiából bevillanó lovasíjász csapatnak :)
  • haxoror
    Példa: szarmaták elfoglalnak egy görög várost

1. a görögök nyomi barbárnak tartják a szarmatákat ezért nem működnek együtt
    2. a görögök dühösek a szarmatákra mert azok megölték a testvéreiket és megerőszakolták a lányaikat és meg is szállják őket ezért nem működnek együtt és eleve árulónak tartanak mindenkit aki szolgálja a barbárokat stb.
    3. a görögök híresen béna íjászok (most nem kréta hanem a peloponésszosz) és egy év alatt nem lehet őket megtanítani íjászkodni
    4. a görögök többsége ugyan látott már lovat de még sosem ült rajta, pláne a nemlétező íjásztehetségével harcolni se tud rajta vagy formációban mozogni ezt a szarmaták már gyerekkoruktól tanulják
    5. a görögök nem beszélik a szarmaták nyelvét ami elég komoly probléma a tömeges kiképzésnél továbbá a szokásaik, isteneik és a kultúrájuk is teljesen eltérő
    6. a szarmata főnöknek eleve esze ágában sincs a frissen meghódított város lakosságát harcra képezni mert nincs szüksége egy szervezett lázadásra, a görögök csak melózzanak a földeken és fizessék az adót

Akkoriban a hódítás inkább arról szólt hogy elismertették a várossal hogy ők az új urak és ők szedték az adót de nem igazán folytak bele a helyiek hétköznapi életébe, a teljes asszimilációhoz generációk kellenek, nálunk a törököknek 150 év se volt ehhez elég :)
  • Atta
    "Egy teljesen reális játékkal senki sem akarna játszani, meg kell találni az egyensúlyt a játszhatóság és a realitás között, ráadásul a játék motorja is egy csomó dolgot lekorlátoz és a moddereknek ehhez is igazodniuk kell."

A játék motorja egy hulladék, ez kétségtelen. De szerintem ezt az egyensúlyt nem a népek lebutításával kellene beállítani, hanem a népek kultúrális, gazdasági és katonáskodási sajátosságainak kihangsúlyozásával.

"A templomoktól azért vették el a law bónuszt hogy már 2-3 kör után ne ússzon az ember a pénzben hanem gondolja át hogy pillanatnyilag mit éri meg neki építeni/képezni stb."

Szerintem attól az 5-10% törvényességi bónusztól még egyetlen népet sem vetett fel a pénz, ráadásul csak a korrupciót csökkentette, ami főként a nomád, nagy területeken élő népekre volt jellemző. Éppen azokra akiknek az általad említett egyensúly miatt nagyobb szükségük van a pénzre a játékban.

"Lovasíjászoknál ha közelharcot akarsz akkor kapcsold ki a skirmish módot és a bal Alt-ot lenyomva klikkelj duplán az ellenségre."

Így próbáltam én is, de a lovasíjászaim nem akarnak más lovasíjászokra támadni, lehet, hogy én vagyok a béna, ezzel még próbálkozok majd..

"A cantabriannak pont az a lényege hogy védje a lovasíjászokat :)"

Igen, ezt sejtettem, de szerintem ez most túlságosan jól sikerült.

"Az hogy cataphractra nagyobb szükségük lenne tökmindegy a realizmus szempontjából, a galloknak is jól jött volna pár cataphract vagy légiós de nem volt nekik :)"

Nem így értettem. Szerintem a katafraktok éppen a szarmaták, pártusok, örmények sajátosságai voltak. Azon egyszerű okból kifolyólag, hogy a Kaukázus kitűnő érclelő hely volt akkoriban, így az ott élő népeknek lehetőségük nyílt talpig páncélba öltöztötni katonáikat. Az a dárdadobáló meg egy eszetlen nagy baromság. Íjász népnek dárdadobálót adni... hehe :D

Igaz, én sem arra gondoltam, hogy most megtízszerezni az eltartási árukat, de legalább a duplájára emelni, mert éppen ezzel borul fel az egyensúly, hogy a körökben szinte semmi pénzt nem kell a katonák eltartására fordítani.

Sajnos nem értem mit értesz új kolonizációs rendszer alatt.

Nem azt írtam, hogy minden egység fél év alatt megtehető útjának hosszát meg kellene többszörözni, csak a lovasíjászokét, akik a valóságban is a vándorló életmódhoz voltak szokva. Így mint a valóságban magukban nem tudnának városokat ostromolni csak portyázni.
  • Atta
    Azt írtad, hogy az építkezés és a kiképzés új rendje sokkal reálisabb.
    Valóban úgy gondolod, hogy 2-3 év felépíteni egy házat és egy év alatt kiképezni 2-3 száz katonát reális? Régen porig gázolt falvakat, városokat építettek újjá pár év alatt és mint írtam, ha valamelyik nép hódító hadjárattal fenyegette a másikat szintén 1-2 év alatt kiállt több tízezer emberrel a csatamezőre.

" gondolod ha mondjuk a szkíták elfoglaltak egy várost ott a következő évben szkíta lovasságot toboroztak?"
    Gondolom.
    Először is ha elfoglaltak egy várost vagy települést, gondolom annak a haderejét szétverték, hogy nem sok minden maradt belőle. A lakosságot pedig beolvasztották saját népükbe, éppen a kultúrális különbségek miatt fellépő ellentétek elkerülésére, és a következő évben a lakosokból igyekeztek saját katonákat képezni. Jól is néztek volna ki, ha a hadseregük, minden hódító hadjárat alkalmával az adott területen vagy településen élő és képezhető katonákból áll. Mindemellett valószínűtlen ugyan, de lehetséges, hogy fogadtak fel maguk mellé az adott területen élő katonákból, zsoldosokból, de semmiképpen sem képezték őket.
    Sejtettem, hogy mi a Cantabrian kör célja, de ezt a célt úgy érzem sikerült egy kicsit nagyon túlszárnyalni, éppen ezért hívtam fel rá a figyelmet.
  • Kandurex
    Hol az a javítás?
  • Snipa
    franko, van hozza javitas!
    de az aktualis mentessel nem mukodik! francba, most kezdhetem elorol :(
  • Snipa
    navazze...
    6.0 val megszerzem 50ik tartomanyt es a jatek kilep :(

valaki tovabb tudott jatszani vele 50 tartomany elfoglalasa utan?

francba hogy mindig vannak benne ilyen rohadt bugok :(
  • Montanosz
    na végre egy komoly ember
  • Yossarian
    jó szó ez a warpolás :) teccik :)
  • haxoror
    Egy teljesen reális játékkal senki sem akarna játszani, meg kell találni az egyensúlyt a játszhatóság és a realitás között, ráadásul a játék motorja is egy csomó dolgot lekorlátoz és a moddereknek ehhez is igazodniuk kell.

A templomoktól azért vették el a law bónuszt hogy már 2-3 kör után ne ússzon az ember a pénzben hanem gondolja át hogy pillanatnyilag mit éri meg neki építeni/képezni stb.

Lovasíjászoknál ha közelharcot akarsz akkor kapcsold ki a skirmish módot és a bal Alt-ot lenyomva klikkelj duplán az ellenségre.

A cantabriannak pont az a lényege hogy védje a lovasíjászokat :)

Az hogy cataphractra nagyobb szükségük lenne tökmindegy a realizmus szempontjából, a galloknak is jól jött volna pár cataphract vagy légiós de nem volt nekik :)

A szarmata egységek fenntartása azért ilyen olcsó mert a korábbi verziókban és a sima RTW-ben is a szarmaták/szkíták túl passzívak voltak a kis bevételű tartományaik miatt, a mod készítői így akarták "rávenni" őket hogy a begubózás helyett rohanják le a szomszédságukat :)

Az új kolonizációs rendszernek (akár csak a templomoknak) az a lényege hogy megszűnjön a "gőzhenger effektus", erre a legjobb példa a Macedónok vagy a Ptolemaic Empire, pár év alatt akkora bevételt szereztek hogy simán lerohanták a környező népeket és szinte rögtön ott is csapatokat gyártva pillanatok alatt letarolták a térképet, most hogy kevesebb a pénz és nem tudnak rögtön egységeket venni talán a kisebb népek sem 20 évig fognak csak élni, előző verziókban baromi unalmas volt hogy ha nyugati néppel kezdtem akkor keletre érve már csak "sárgákat" találtam mindenhol, ha keleten kezdtem akkor meg Róma/Macedon maradt csak nyugaton mire oda értem, ebben az új rendszerben megvan végre az esélye hogy Rómával Parthia ellen is lehet majd harcolni és a Szeleukidák is végre birodalomként viselkednek, nekem ez bejön :)

A stratégiai térképen a csapatok azért ilyen lassúak mert a sebbesség növelés megölné a stratégiát, minden városodban ostromkészültségre kéne berendezkedned hiszen egy ellenséges csapat kiszlalomozva a te csapataidat simán eljutna a hátországodba, persze erődökkel és jó helyezkedéssel ezt te ki tudnád védeni de az AI nem, az AI hajlamos a gyengébben védett városokat támadni és így nem összefüggő birodalmakat építene hanem szinte randomra foglalgatna oda-vissza mindenki. (ráadásul ellened még a mostaninál is bénább lenne és szinte semmi kihívás nem maradna a játékban)
    A másik ötlet az volt hogy a szarmata családtagok alapból egy fast moving traittel szülessenek de ez se jó ötlet mert ha beérnek civilizált területre akkor megint kezdődik a paved road és highway miatt a warpolás :)
  • Montanosz
    mondjuk inkább fura mert pont a szarmaták kevésbé voltak nyilas népség, inkább haggyták volna a szkítákat...

valaki írta:.... azért nem állítottak ki 2-300ezer embert, 10-20ezer ember is már jó volt, gondoljatok bele hogy hispániát az arabok 300 arab és 7000 berber harcossal foglalták el. akkor mekkora volt a vizígót sereg?
  • ashead
    Ha tényleg kíváncsi vag kipróbálhatod a hangok ott vannak csak érdekes módon nem használja a játék. Data\sounds\data\sounds\Voice\Human\Localized\Battle_Map Nem tudom miért nem beszélnek latinul ha a hangokat beletették.
  • ashead
    A templomok nem csak a szarmatáknál de minden olyan népnél egyformák amit kipróbáltam. A szarmatáknál nagyon jó hogy ilyen olcsóak az egységek hiszen a valóságban a lovasíjászok semmibe se kerültek hiszen önköltségen katonáskodó szabadok voltak. Az építkezés és kiképzés új rendje sokkal reálisabb gondolod ha mondjuk a szkíták elfoglaltak egy várost ott a következő évben szkíta lovasságot toboroztak? A cantabrian kör célja pont az hog a gyorsan mozgó lovasban az íjászo alig tesznek kárt. Egyébként a gyalogos íjászokat a lovasok könnyen legázolják. Katafraktra szerintem nincs szükség ott vannk a nemes íjászok.Ezzel nem azt akarom mondani hogy a mod tökéletes sok minden nekem sem tetszik. A harciszekereket már az előzőekből is hiányoltam pl. De a legnagyobb baj hogy egy idő után kifagy.
  • Atta
    No, jáccogattam pár évet a szarmatákkal a 6-os RTR-ben és úgy érzem meg kell osszam negatív tapasztalataimat mindenkivel. A pozitívakat, hogy milyen szép lett a játék azt úgyis mindenki látja.
    Az első, hogy a szarmatáknál minden templom ugyanolyan, és minden templom csak boldogságot ad, így a korrupciót már szinte lehetetlenség csökkenteni.
    A Kárpát-medencének a fele hiányzik, a Kis-ázsiai félsziget nyugati részén pedig szép középhegységek helyett csak dombocskák találhatóak.
    A családtagoknak a csaták közben íj van a kezükbe, de nem tudnak lőni vele, közelharcban viszont nem váltanak át kardra hanem az íjjal ütögetik az embereket, a nemes gyalogosíjászok pedig pika hosszúságú dárdával közelharcolnak, kard vagy tőr helyett.
    A lovasíjászok, még harcoló, más lovasíjászokat nem akarnak megtámadni csak lőni őket, mert amint közel érnek hozzájuk megállnak, és csak akkor kezdik el őket újból üldözni ha azok már kellő távolságra értek.
    Cantabrian körben harcoló lovasíjászokat a gyalogosíjászok szinte egyáltalán nem tudnak sebezni. Viszont 2-3 gyalogosíjász csapat szinte egész alakzatát elveszti mire egy-két embert ki tud nyírni egyetlen Cantabrian körbe harcoló lovasíjász egységből.
    Van kb. 4-5 féle szarmata felfogadható zsoldos egység, amit a szarmaták sehol sem tudnak képezni.
    Szarmata dárdadobáló helyett pedig sokkal nagyobb szükség lett volna egy szarmata katafraktra, vagy más jól páncálozott nehézlovasra, hívja mindenki ahogy akarja.
    A kőhajító gépek eltűntek, kőfalakat pedig továbbra sem tudnak építeni a barbár népek, mintha kultúrális vagy szellemi visszamaradottságuk miatt nem ismernék a köveket.
    A lovasíjászok továbbra sem tudnak átúszni a folyókon, de még csak a térdigérő patakokon sem.
    A képezhető szarmata íjászok eltartása irreálisan olcsó, a képezhető trák harcosoké pedig irreálisan drága, megegyezik az ugyanolyan zsoldosok eltartási árával.
    Az újonnan bevezetett katonaságnak értelmét én ugyan nem látom, de tudom, hogy biztosan nem telne a valóságban 2-3-4 évbe mire megépülnek, mint ahogyan sok más épület sem.
    Ugyanez a helyzet a katonákkal és a hajókkal is. Nevetséges, hogy egy 5-10-15 ezer fős város évente max. 2-3-4 száz embert tud csak kiképezni, és mindössze két hajót építeni amin kb. 150 ember szolgál összesen. Valóban nem képeztek a nomád népek minden évben több tízezer fős hadsereget, de ha itt volt a háboró ideje, akkor kiálltak akár 2-3 százezren is a csatatérre. Viszont ha súlyos vereséget szenvedtek, várniuk kellett néhány nemzedéket mire újra nagy háborút vívhatnak.
    Ugyancsak súlyos hiba, a lovasnomád népeknél az egy kör, azaz félév alatt megtehető út hossza. Mint ismeretes kalandózo magyarjaink még a letelepedés után is egy szűk év alatt megjárták franciaországot is, úgy, hogy közben több tucat várost kifosztottak, számos csatát megvívtak és temérdek kincset hazacipeltek. A franciákon túl is mindössze csak azért nem jutottak mert megállította őket az óceán. Ezzel szemben a játékban ezer évvel korábban, mikor a lovasnomád népek fénykorukat élték egy év alatt nem tudnak ellovagolni a Dnyepertől a Volgáig.
    Az utóbb leírt dolgokat a játékban nagyon egyszerűen meg lehetne valósítani, mégsem tették eddig a modkészítők, akik olyan büszkék arra, hogy javításuk sokkal VALÓSÁGOSABBÁ teszi a játékot. Holott az ilyen szempontok sokkal fontosabbak mint az, hogy hogy néznek ki az egységek vagy milyen szép színesek az új címerek és mennyire gyönyörű a saját készítésű intro a játék elején.

Megjegyzem a véleményemmel nem ócsárolni akarom más emberek munkáját, csupán rávilágítani egy VALÓSÁGOSABB VALÓSÁGRA, egészen addig amíg a modhoz mindenféle ellenszolgáltatás nélkül hozzá lehet jutni.
  • Thanatos
    szeritned az miylen optimalizáció ha kb 2 gépre optimalizálják? megsugom semmilyen..., inkább ők tanuljanak meg programozni amradjunk annyiban... :)
  • Yossarian
    tegnap kb 8 órát ment nálam a Rome és nem fagytam. sőt nekem ez a játék egyszer nem fagyott, egyszer nem dobott ki a desktopra. A tüzesnyíl akadt a 2.4-es cerkán 512 RAM-mal, de már ilyen gondom sincs. szal valami fura konstelláció lehet nálatok a gond...
  • Pluskast
    Ja és még valami. Most olvastam a realism fórumot és nem csak nekem van ilyen problémám. Megint......
  • Pluskast
    Nem a beállításon múlik.... Ez egy bug semmi több, ami megvolt az 5.4-ben is csak mivel nem 2000 embernek volt hanem kb 200-nak ezért nem foglalkoztak vele. az 5.4-ben ha kb 20 percet vártam tovább ment de itt már nem. Ja és nem azért fagy le mert szar a gépem. Hidd el nagyon is rendben van.
  • Montanosz
    nálam sem ezelőtti, sem ez nem fagy, kár őket szidni. bütyköljétek meg a gépeteket, vagy vegyetek amigát ha nem tudjátok a pc-t beállítani))))!
  • Pluskast
    Na a 6.0 mostantól nem érdekel kész befejeztem vele. Ez a változat is lefagy akárcsak az 5.4. Igazán nem tudom megérteni, hogy ezt a rohadt hibát mi a francért nem lehet kijavítani mikor már az rtr fórumra is vagy 30-an beírtunk, hogy a játék lefagy egy idő után. De az rtr-esek szartak a fejünkre
  • Realtibi
    na én 4 évig tanultam latint kivácsni vagyok érteni fogok e belöle valamit
  • Pluskast
    elég szomorú
  • Snipa
    6.1 ben lesz latin allitolag rtr forumban mar en is kerdeztem :)
  • Yossarian
    Marius után se latin nekem. De valahol olvastam, hogy ez a fícsör még nincs is benne.
  • Pluskast
    Egyébként valakinek dumál a parancsnoka latin nyelven a 6.0-ban? Merthogy én a rómaiakkal vagyok és ez nem történik meg nálam. Vagy ez csak a Marius féle hadseregreform után történik meg?
  • Yossarian
    nem csataleírás, de ezt érdemes olvasgatni.

• Snipa
    esetleg a csatak leirasarol berakhatnatok linket ;)
    csipazom olvasni az ilyeneket! :D
  • Yossarian
    és az Alliai is :)
  • Pluskast
    Sőt a Catalaumi csata is eléggé véres volt...
  • Pluskast
    Ez az RTW demójánál is így volt. Az a demó is akadt, sőt ott még grafikai bug is volt. Én nem idegeskedem miatta:)