Rome : Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hopp, elõbb lemaradt egy link: www.totalrealism.com

Sziasztok!

Mióta legutóljára írtam, volt idõm kipróbálni a realism 5.1-et. Lényegében egészen jó. Bár a 4-es verzióhoz képest szerintem a fõ változást csak a térképnagyobbítás az új provánciák és az egyesített Itália jelentik, meg persze jónéhány szép új egység, azért ígyis okozott pár izgalmas percet a játék. Most is természetesen a szkítákkal nyomom. Hogy teljes legyen a kép azért pár hibát is megemlítenék. Az alap Róme-hoz képest ugyan játszhatóság szempontjából sokat javult a játék a realismok során, de azért azt még most sem értem mi a tökömért tart egy kurva lóistálló felépítése 2,5 évbe? Egyébként más hasonló jellegû hibát nem nagyon vettem észre. Kicsit elszaporodtak viszont a grafikai hibák, amikre azt mondták a készítõk, hogy majd az 5.2 orvosol. Én hiszek nekik már eddig is nagyon sokat javítottak a játékon, de úgy veszem észre egyesek állandóan csak elégedetlenkednek, mindig csak a hátrányokat veszik észre, ami javult azt meg természetesnek veszik és miután kijön egy újabb verzió rinyálnak, hogy ezt a szart tartott ennyi ideig megcsinálni. Erre csak azt tudom mondani, hogy meg kell próbálni programozni, meg megtanulni néhány grafikai program használatát és utána rá lehet jönni, hogy már valamivel nehezeb mint játszani, meg winfost használni.
Aki használja a realismot és csak egy kicsit is becsüli a készítõk munkáját azt kérem látogasson el honlapra és nyomjon a fenti reklámcsíkra, ugyanis ezzel segítené a srácokat. Kb 5 másodperc az egész.
Ha valakit érdekel, hogy lehet a relismokkal együtt használni a magyarítást az szóljon.

Neville04
Hi! Pls válaszoljatok mert életbevágó! Kr.e.175-ben járok és amikor haladnék a körrel a Scipii-k lépése után egyszerûen kilép a windosba, és ezt mát vagy 6-szor megcsinálta. Mit tegyek?

Gondolom nem kicsit volt veterán a diplomatád, kidumálta volna belõlük még a lányaikat is 😉.

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

Martin Rome
hy all!volt 1-2 elég meglepö diplomáciai esetem:
1.felajánlottam 10000 hogy adják oda a városukat erre ök kidobták hogy adjak 5000 és enyém a város na gondoltam ezzek hülyék!
2.Békét akartam kötni ajánlotam tüzszünetet erre ök adjak 4 várost és 29500 dinárt én ajándékoztam 1000 és utánal megint ajánlotam tüzszünetet és elfogaták.Na itt már sejtetettem hogy nem csak a nép van betépve.
3.adnak 800 dinárt azért hogy legyen katonai szövetség a trákok ellen
gondoltam minek nekem 800 felajánlotam nekik ingyen erre adnaok 1200 ha k. szövetséges leszek a thrákok ellen megin ingyen felajánlotam erre ök ADDJAK 3200 dinárt és ök k. szövik lesznek a trákok ellen.na itt aszem a programozoknak volt vicces napjuk.

Mikor jön már ki a patch? Elöször azt igérték, hogy január közepén lesz, aztán pedig, hogy legkésöbb január végén. Már 25-e van, remélem tényleg kiadják januárban, mert ezzel a mostani romával nem játszom már egy honapja.

Hogy hoztad össze?

Egyébként:

A krónika játszása során elképedve tapasztaltam, hogy a helytartó nélküli városaimat nem tudom irányítani. Ez számomra mellbevágó volt, mert eddig minden várost irányítani tudtam.

Nem nyugodtam bele, és a következõre jutottam:

A betöltött játéknál nyomtam egy esc-t, majd a játék beállítást. Itt volt egy "Minden város irányítása" menüpont. Kipipáltam, és máris minden a régi.

www.julius-kronika.atw.hu www.pannonlegio.extra.hu

Neville04
ugye milyen ügyes vagyok? 😄D
Közbe meg minuszba mentem ugxhogy bekellet vetnem az önkeresztelést. A fõvárost hogy lehet megváltoztatni?

Igen, tudom te megcsináltad magadnak 😊
Nagyon okos és ügyes vagy 😊
Megdícsérlek 😊

Neville04
minek ha bárki megcsinálhatja magának? 😊

Ezzel az összes nép választható lesz 😊

Yossarian
pedig a szeleukida nép az egyik legjobb, legkönnyebben játszható nép. Brutális lovas és gyalogos egységekkel...

Nieleen

Sziasztok!

Nekiugrottam a szeleukida birodalommal a legnehezebb fokozaton egy hadjáratnak. Tapasztalatom szerint (sose loadolok!!!) Egyiptom olyan hamar betámad, és vagy elcsábítja családtagjaimat, hogy esélyem nincs megtartani állásaimat. Ráadásul csalt is a gép Damaszkusz ostrománál, ahol is 3*-os túlerõ ellen védtem a város. Megfutamítottam minden egységét, kívéve egy kicsi nyilas csapatot. Gondoltam az idõ lejárta elõtt elkergetem õket is, de tábornokom eleste után már állandóan az én csapataim is a város fõtere felé menekültek, a lényeg, hogy végül kihozott vesztesnek, pedig serege nuku, a fõtér meg az enyém volt! Bosszúból a Juliusokkal, most tönkreverem a gallokat<#eplus2>, de Egyiptom a bogyömben van! Egyébként meg miért nem lehet minden néppel lenni a rövid hadjárat megnyerése után? Szívesen vezetném Pontuszt, vagy a Szkíta hordákat<#nevetes1>!
Neville04
picit belepiszkáltam a file-aiba szal már akár a szenátussal is lehetnék 😄

KhanCommander
Ebben nem tudok segíteni azt hittem erre értetted.

Veni Vidi Vici

KhanCommander
Le kell játszani a prologue-t és utána ott vannak.

Veni Vidi Vici

Martin Rome
Khan félle értetél ugy értettem hogy menyik txtbe tudom ezt átirni vagy egyáltalnán átt tudom e irni?

Neville04
a kezdésnél nekem még nemvoltak otta gallok

KhanCommander
A grafikai beállításnál lehet beállítani mekkora legyen az osztagod, tehát csak a géped tudásától függ. Hogy mennyibe kerül és mennyi idõ alatt készül el egy egyszég az a típusától függ. Bérgyilkost csak 2 szint vagy 3 szintû fõépülettõl lehet. A juli a scipi ill a bruti meg a gallok a választható frakciók amikor kezded a gémet.

Veni Vidi Vici

Neville04
Elfoglaltam Romát a Juliosokkal 😛

Hali!

Egy érdekes eset:
A Skripi cssaládot szeretheti a szenátus😊, mert:
-szövetség Egyiptommal, erre küldetésnek adja, hogy kössek velük békét!Hogyan ha a szövetségesem? Persze mgtámadom és utána szövit kötök.o.k.
-pár körrel késõbb ugyan ez csak a Thákokkal és nem Egyiptommal.

Ezek nen szeretik ha szövvt kötök valakivel.

Tapasztaltátok már ezt?

Martin Rome
lenne kérdésem pár(hu de magyartalan lett ez):
-(1) hol és lehet e áttirni mekkora legyen max a osztag , menyibe kelürjön és hány kör allat készüljön ell, menyi lakosságal inditson a város ?
-(2) hol tuddok bérgyilkost ki képezni(tuddom ellég alap)?
-miért van mindenki julliékal?és kinek milyen mod tecik legjobban? <#lama>

KhanCommander
Képzeljétek, hogy kiképeztem egy bérgyilkost és már elég magas szinten ûzi a képességét. A diplomatákat meg a családfõket aprítom vele.

Veni Vidi Vici

Yossarian
de. a graf beállításoknál nézelõdj

Nieleen

Yossarian
de. a graf beállításoknál nézelõdj

Nieleen

haljátok nem tudja valaki hogy lehetne átírni azt hogy max hány katonából álljon egy csapat?

Asus p5k,Core 2 duo 3Ghz,Asus nvidia 8800GTX,geil 4gb 800Mhz ultra kit,Samsung 2x400Gb 16Mb

dartonita
egyszer sikerult kiprobalni a protektoratust.igaz forditott eredmennyel,mert az nepem (angolok) 'protektoralta' a gall.nekem megerte,mert kaptam erte kb 30e dinart.csapatok szabad ki-be jarkalasa egymas teruleten pl amit megtudtam figyelni,de mivel kiprovokaltam az ujabb haborut veluk,igy 3-4 kor utan ismet fuggetlenul es kimeletlenul felszamoltam az egesz gall nemzetet 😄 szal anyagi elonye van,es barmikor megszegheto akar a beke.

hali!

Csak jelezni szeretném, hogy frissítettem a Julius krónikát. A történet folytatódik...

www.julius-kronika.atw.hu

Csak a saját egységeidet tudod képezni, ha van megfelelõ épületed hozzá. Ezért én mindent lerombolok, ami nem szerepel a római techfán. A templomot elõszõr.

Ha elfoglalok egy tartományt az ottani egységeket nem tudom kiképezni? Vagy csak béna vagyok! Nekem csak római csapataim vannak mindig. Meg maradnak az eredeti épületek, kivétel a vallási épület.
itt most elvekrõl van szó... milyen sansz ha mindenkit meghóditasz arra mindenki képes 😊

Az élet gyenge kezdés után erős visszaesés.

Most komolyan ki a francnak kellenek protektorátusok? Az egész kb annyi hogy szövetség+kereskedelmi jogok+katonai átjárás, nagyjából olyan mint a római családok szövetsége azzal a nem elhanyagolható "kis" különbséggel hogy ezt garantáltan fel fogja rúgni a másik fél hiszen ha egy hatalmas összeget kicsengetsz neki megint nyeregben fogja magát érezni és a pénzen vesz egy csomó sereget stb.

számszerüsitsünk menyi az a rakás pénz? mostanában nem egyszer több provinciát ajánlottam s szerintem elég nagy összeget is
persze eredmény nem volt

nem tom en nekem legnehezebb fokozaton egy rakas penzert mar nem egyszer sikerult protectoratust
neha ramegy egy-ket hatarmenti provincia... viszont sokszor kov evben felmondjak szal tiszta bunkosag egy rakas penzt fizetsz aztan sokszor 1-2 ev mulva mar nincs meg a kivant eredmeny...
Szóval akkor az általánoságban anyit tudtok mondani hogy felejtsem el a protektorátust?
Egy pár hónapja játszom a játékkal de eddig még egyszer se sikerült össze hozni tudom egyszerübb meghóditani a területeket de azért csak kíváncsi az ember fia

Csak amit én is csináltam: kezdj újat. De most néha csinálj mentést, ne bízz az automatában. Mondjuk az én mentésem nem ment teljesen tönkre, csak bizonyos városok már felépült épületei eltûntek, és nem lehetett újra felépíteni õket.

Neville04
Hi! Én most kezdtem el kb 1 hete játszani a gamel -Julius család- de a gallokkal nem bírok. Már a 3 frakció vezetõm van (elsõ meghalt, másodikat megõlték). Ezek a gallok anyian vannak mint az oroszok (vagy a korhûség kedvéért írjak kínaikat? 😊)

dartonita
meg mondja valaki azt hogy a lovasok nemjok a hidat tartani <#vigyor5>

Sziasztok!

Elõfordult már veletek, hogy tönkrement 1-1 save? Velem már többször is😞 Ráadásul a legutóbbi alkalommal a manuális és az autosave is elszúródott... egyszerûen elkezdi betölteni és kb 3-4 másodperc és fél centis csík után kilép, egy jókis hibaüzenettel...
Valami tipp?

Elõre is thx!😊
Nehezebb fokozaton alapból úgy állnak hozzád hogy a válaszuk 'nem' szinte mindenre (kivéve a bribe 😛)
Protektorátust sztem easyn vagy normalon lehet csak összehozni <#fejvakaras>

KhanCommander
Még eddig nekem sem jött össze, mindig arról beszéltek hogy a szabadságuk nem eladó, de nem értem mert sima bribe abba pedig belementek.

Veni Vidi Vici

Gyors kérdés protektorátust hogy lehet összehozni? EDdig sose sikerült vagyis... inkább sok volt a macera s elöbb meguntam a dolgot
Valakinek valami javaslatféléje?

descr_strat.txt

start_date -270 summer
end_date 14 summer

A realism 5-be berakták már az új népeket?

Martin Rome
és esetleg valamelyik fájlba átt tudom irni késöbbre vagy van mod hozzá?<#lama>

Kicsit Empire Earthos lenne már =). Ágyúval parittyásra? 😉

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

KhanCommander
Szerintem jó, hogy korlátozva van az idõ, mert eléggé irreális lenne, ha még a reformkorban is római légiók menetelnének a huszárokkal szemben 😊

Veni Vidi Vici

passz.
Az egyik fileban van, asszem pont abban amelyikben át lehet írni hogy 50 tartomány kelljen-e a gyõzelemhez <#fejvakaras>

Mikor lesz a temetés?
Sajnos ez így szokott történni.

A Samsungokra nem 3 év a gari? Vagy már ez is lejárt?? A Sulinet max. 2 éves találmány nem?

Addig még mindig vége lett nekem a játéknak (így, vagy úgy =)).

Milyen szöveget nyom be, miért lett vége, ha eléred a bûvös Kr.u. 14-et?

"Kedves Haxoror nagyvezér. Eljött az a nagy nap, midõn hódításaid derekán, mikor épp behódították a kedvenc görög provinciáidat megint a gaz Juliik és éppen a végsõ eltörlésükhöz készültél, beköszöntött Kr.u.14. A szent béke éve?" =7