13587
  • Yossarian
    egy cimber és teuton sereg kalapálta el őket
  • Snipa
    ott kik vertek le oket igy?
  • Yossarian
    Arausional is 80.000 embert vesztettek a Rómaiak Servilius Caepio parancsnoksága alatt.
  • Snipa
    aha elolvastam pont benne van amit kerdeztem :)

meg azt irja felmegy barmilyen modra... neked is 6.0 an fut?
    van meg ilyen AI iq erosito mod? :)
  • Snipa
    ez felmegy 6.0 rtr -re?

miben javitja egyebkent ai-t? :)
    nem rohan elso sorban ellen generalja bele a landzsaerdobe? :)))
  • Snipa
    jah Telleg az volt Cannaei... Meg ma is tanitjak a katonai akademiakon Hannibal strategiajat! ;)

jol irjak rtr ben, Hannibal tudta hogy gyozzon csak azt nem tudta hogyan hasznalja ki! :-)))
  • haxoror
    Én ezt használom, a lehetőségeken belül javít valamennyit az AI-n a csatákban:

Darth_Formations_6.6

Egyébként realismban ha védekezek és a gépnek a fél térképen át kell vonulnia hogy a seregemhez érjen (pláne ha hegynek fölfelé kell jönnie) annyira kifullad hogy az első sorozat pillumtól már szétpánikolja magát :/
  • Pluskast
    Az volt a Cannaei csata:) Egyébként meg én mindíg a legnehezebb fokozatban játszok, és véleményem szerint kicsit nehezebb lett mint az 5.4.1.
  • Snipa
    OK, akkor ugy kerdem, hogy erzitek 6.0 ban milyen a legnehezebb fokozat?
    kinek mi a tapasztalat?

szerintem okorban iszonyu veresek voltak a csatak, pl. nem tudom hol sajnos :( de Hannibal 60000 romait olt meg egy csataban eszak olaszorszagban, ez volt a legsulyosabb veresege romanak mig meg nem jottek a hunok...
  • Gurat
    Még nincs. Szerdára meg lett volna, csk 1 filet valaki nem küldött be és azt meg kell csinálják még....
  • Pluskast
    Azért ez ne teljesen így van. Gondolj csak a Zámai csatára vagy Cannei csatára vagy mondhatnám a Teoteburgi csatát vagy a görögök szürakusszai expediciójára. Ez a kevésbé vérengző csat dolog inkább a korai középkorra volt jellemző ahol a zsoldosok tényleg drágák voltak és a felszerelések előállítása és fentartása is.
  • Montanosz
    az ókori csaták, egy-két kivételével nem voltak vérengzőek, már a drága zsoldosok miatt is, és azok játszották a fő szerepet a hellenisztikus államokban.

snipa!
    a spártaiak is erre az időre fellazultak erkölcsileg, már nem volt az a félelmetes harcos, csak egy a többi görög népecske közül.
  • Bandew
    Attól függ, hogy versz le 22-t. Mert ha mondjuk 1-2 mp alatt, akkor érthető, hogy megijednek, de utána még visszajöhetnek.
  • Snipa
    6.0 val kapcsolatban

nekem ugy tunik, hogy legerosebb fokozaton is gyenge a gep!

ok vagom hogy hulyeseg a vegsogik kitartas bar ezt megtette nehany spartai ;)
    de hogy 240 barbarbol levagsz 22 ot es a maradek meg nyafizva elmenekul az furcsa!

nehezsegrol kinek mi a velemeny?

romaiakkal levertem gallokat es egyszer sem vertek meg, megha ok voltak tuleroben akkor sem! bar mar reg nyomtam romaval de emlekeim szerint korabbi rtr-ben azert nemegyszer rendesen kikaptam gallok ellen is!
  • Mustang2005
    van már 100% magyarítás???
  • MrSnake
    Ja kösz megvan, miniimage kell a drágának..
  • Gurat
    Én meg nem....Szerintem jók így!
  • Gurat
    Az 1.2 nem krekkel müxik, hanem a NO-CD-t kell letölteni hozzá és azt bemontolni! A totalwar online-on a letöltésk között megtalálod!
  • Snipa
    vazze de hulyen neznek ki a hunok :(

remelem rtr team majd faszan atszerkeszti egeszet!
  • MrSnake
    http://spacetarget.com/games/gcw.shtml
    ezen a linken csak 1.1, és 1.2-höz való trainer van! :(
  • Tibike hu
    Nekem a demó tökéletesen futott. Az első pálya nagyon hangulatos szerintem. Hangulat világítás melletti kertiparti
  • Montanosz
    http://spacetarget.com/games/gcw.shtml
  • MrSnake
    Csáó! Valaki nem tud az 1.2-es patchhez cracket??
    Kellene egy link vagy a crack. [email protected]

Kösz! :)

"A NAGYOK kétszer halnak meg. Egyszer mint emberek, s egyszer mint NAGYOK!"
  • zizzenet
    Megnéztem a Barbarian demót. Látványosan rosszabbul fut, mint az eredeti. Direkt kipróbáltam, ugyanolyan beállítások mellett. Az alapjáték simábban fut és stabilabb a látványvilága is. A kieg. demója röcögős (olykor meg kifejezetten beakad, beszaggat), egy zászlót nem bír felrajzolni, ezért az egyik nemzet mindig hófehér zászlóval futkos, némely egység megjelenítése meg mintha visszalépés volna a korábbi színvonalhoz képest.
    Ezek ot Creative Assembly-nél tényleg nem tudnak egy normális programot összerakni, a hibájukból is aligha tanulnak. Ennyi.
  • Sith
    Barbarian inv
    Ajánlom figyelmetekbe:
    hardwired.hu
    bár szerintem lassan mindenüt fellelhető lesz :)
  • DeZo #9560
    Én azt vettem észre, hogy a hősies helytállásért kapsz kardot. 400 fős csapatomat támadta egy 2400 fős görög csapat, mondanom sem kell lenyomtak, de mivel csak 510 embere élte túl a darálót, kaptam egy kardot. Bár a halálom is 'herois' volt...
  • Bandew
    Hát igazából semelyikkel, mert még nem kezdtem el véglegesen, csak kipróbáltam gyors. :-)
  • haxoror
    Akkor így:
    Melyik néppel vagy? :)
  • Bandew
    Ezt csak úgy mondtam. :-)
  • haxoror
    Kardot nekem akkor szokott adni ha az esélyek kezdésnél az ellennek kedveznek de mégis én győzök és csak minimális veszteségeim vannak.
  • haxoror
    Egyébként ezt a tökéletes birodalmat melyik néppel akarod összehozni?
  • haxoror
    Korábban már volt téma itt, asszem minden csít kódot csak egyszer lehet használni.
  • haxoror
    "Nehézség: legkönnyebb "

Nekem moddolva van a gém szal ebből kimaradok :(
  • Bandew
    Jah biztos, de tudsz segíteni vagy sem?
  • Thanatos
  • haxoror
    A csít bűn! El fogsz kárhozni!
  • Bandew
    Halihó!
    Mint minden jó játékot, ezt is 1x végig kell vinnem cheatelve. Ez az idő most jött el, de van egy kis gondom. Pl az add_money kódot csak egyszer tudom beírni, akárcsak a process_cq-t, mert ha mégegyszer beírom kiírja, hogy err:command... blabla és utána nem műxik.
    Így nem fogom tudni megvalósítani a tökéletes birodalmamat. :-)
    Szal tudja valaki, hogy mi erre a gyógyír?
  • Montanosz
    úgytudom csak heroic, azaz túlerő elleni hősies győzelemnél van kard ikon!
  • Gurat
    http://doaclan.fw.hu/

Ha van kedved lejátszani egy csatát és beküldeni egy megmérettetésre:

Szóval augusztusi bajnokság: gaugemalai csata!

A csata előzménye és egy kis történelem óra

A 331. év tavaszán Alexandros megindult Egyiptomból, hogy végső csapást mérjen Dareios megrendült hatalmára. Nyár közepén Thapsakosnál átlépte az Euphratest, szeptember vége felé pedig, átszelvén Mesopotamia északi részét, a Tigris folyót is. Ellenségre sehol sem bukkant. Úgy látszik, Dareios azért vonult vissza annyira országai belsejébe, hogy kedvező esetben teljesen megsemmisíthesse ellenségét, vereség esetén pedig akadálytalanul visszavonulhasson az iráni fennsíkra. Csak a folyón való átkelést követő negyedik napon mutatkoztak az ellenség előőrsei. A király ekkor egy jelentéktelenebb lovascsata után tábort üttetett, s négynapi pihenőt adott seregének. Aztán, a 28-áról 29-ére virradó éjszakán előrenyomult a kermelisi fennsík felé, s reggelre megpillantotta Dareios seregét, mely a fennsík közepén, Gaugamela falu közelében táborozott. Alexandros serege még a roppant perzsa hadsereg láttára is azonnali megütközést kívánt, de a király Parmenion tanácsára a következő napra halasztotta a támadást. A perzsa sereg régi írók értesítése szerint az egy millió főt is meghaladta; csupán a lovasság számát 45,000-200,000 főre teszik. Ez a szám, mint máskor, most is bizonyosan túlzott, de annyi bizonyos, hogy a perzsa sereg, s kivált a lovasság szám dolgában nagyon meghaladta Alexandros seregét, mely ekkor mintegy 40,000 gyalogból és 7000 lovasból állhatott. A tágas síkságon fedezetről szó sem lehetett, s így Alexandrosnak fel kellett készülnie a bekeríttetés esetlegességeire.
    (E célból fő arcvonala mögött még egy másodikat állított fel, mely esetleg oldalról vagy hátulról jövő támadást is visszaverhessen. A csata a 331. év szeptember havának utolsó napján, mások (Droysen) szerint október első napján történt. Alexandros serege jobbszárnyán foglalt állást, s a makedón nehéz lovasság valamint a phalanx nagyobb részének élén először az ellenségnek a derékhadtól elvált bal szárnyát támadta meg. A skytha és baktriai lovasok ellen, kik előnyomulása közben jobb oldalról fenyegették, a második csatarend lovasait rendelte, s míg ezek nehéz küzdelmet vívtak a legszélső jobb szárnyon, addig ő a szó szoros értelmében elsöpörte maga előtt az ellenséges gyalogságot. A perzsa kaszásszekerek támadása nem sikerült, s a perzsa sereg balszárnyával együtt csakhamar Dareios és környezete is futásnak eredt. A balszárnyon lévő perzsa lovasság, mely eddig kemény munkát adott a Menidas és Ariston vezérlete alatt harcoló görög és paioniai lovasoknak, szintén követte Dareios példáját. Csupán a makedon sereg balszárnyán volt nehezebb a küzdelem. Ott a Parmenion vezetése alatt álló thessaliai és thrák lovasság, elszakadva az előrenyomuló jobbszárnytól és derékhadtól, csak nehezen állt ellen a Mazaios vezetése alatt álló túlnyomó számú perzsa és indus csapatok, s egészen áttörték a makedon csatarendet. Ha görög lett volna az ellenség, ez a csata kimenetelét kétségessé tette volna; de a barbárok neki estek a makedon tábornak, és zsákmányolás közben nem törődtek vele, mi történik mögöttük. Alexandros a perzsa jobbszárny és derékhad megszalasztása után értesülvén Parmenion nehéz helyzetéről, nem üldözhette a menekülő Dareiost, hanem a balszárny segítségére indult. Útközben találkozott a tábor kizsákmányolásából visszatérő perzsa és indus csapatokkal, s iparkodott elvágni visszavonulásuk útját. De ez nem sikerült: a perzsák kétségbeesetten küzdöttek, s végtére újra keresztültörték a makedon vonalat. De viszont a balszárnyon is megváltozott a helyzet. Mazaios Dareios megfutásának hírére abbahagyta a harcot, s így a makedónok most már a futó sereg üldözésére gondolhattak. Míg Parmenion elfoglalta a perzsa tábort, addig a király besötétedés idején a Lykos folyó közelében, a csatatértől négyórányira, csakugyan elérte az ellenséget, s rettenetes mészárlást vitt végbe a futók rendetlen tömegében. Néhány órai pihenés után éjféltájban újra megindult Arbela felé, abban a reményben, hogy ott elfoghatja a menekülő Dareiost. Következő nap meg is érkezett Arbelába, de magát a királyt már nem találta ott; csak kincsei, kocsija, fegyverei jutottak Alexandros hatalmába. A diadal aránylag kevés áldozatba került. A makedon seregből állítólag csak 500, a perzsából ellenben 30,000 (sőt 90,000) esett el. Fogoly tízezer számra jutott a győztesek kezére, s az út nyitva állott Babylon és Susa felé.)

Nehézség: legkönnyebb
    Időszak: nyár/nappal (haladó beállítások)
    Helyszín: Cilicai dombok
    Pénz: 30000 denarius
    Makedónok: 2 páncélozott tábornok (Alexandros és Parmenion)
    6 makedón lovas
    2 krétai íjász
    10 királyi pikás

- A saját egységeket lehet fejleszteni, amíg a pénz engedi.
    Hogy ki milyen szintűre fejleszti az egyes egységeit, azt
    mindenki maga döntheti el! -

Párthusok, 1 csapat (bal szárny):
    1 perzsa tábornok (Bessus)
    3 lovas harcos
    4 tevés harcos
    3 hegyi ember

- a párthussok első csapatának az egységeit NEm lehet feljeszteni! -

Párthusok, 2 csapat (center):
    1 perzsa tábornok (Dareios)
    2 lovas harcos
    2 harci elefánt
    4 hegyi ember
    1 gyalogos íjász

- a párthussok második csapatának az egységeit NEm lehet feljeszteni! -

Párthusok, 3 csapat (jobb szárny):
    1 perzsa tábornok (Mazaius)
    4 lovas harcos
    5 tevés harcos
    3 hegyi ember

- a párthussok harmadik csapatának az egységeit NEm lehet feljeszteni! -

Beadási határidő: 2005. augusztus 20. éjjel 24 óra
    Elküldeni a [email protected] címre kell!

A pontszámítás néhány napon belül eldől!

Csak a makedónok oldalán kell lejátszani!
  • Snipa
    hmm erdekes most nyomtam egy 2700 vs 2600 as csatat es ezutan sincs kard jel :(

fenebe mi lehet a baj?