Rome : Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Yossarian
sajnalom ezt a szutykot is. Sulinetes Samsung, kb 3 héttel a gari lejárta után...

Nieleen

Na ez szar ügy 😞
Ugorj neki mégegyszer 😊

Kr. u. 14 a határ

Martin Rome
ki hol tart idöben mármint hogy a játék végtelen idejü e pl kr. u. 500 is lehet e vagy meg van szabva valami korlát???<#lama>

Te is olyan ember vagy, aki nem az elveszített 30K-s alkatrészt siratja, hanem a több hónapnyi eljátszott idõ mentéseit? =)

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

Yossarian
majdnem enyém volt a világ, Rómát direkt elajándékoztam, hogy ne legyen vége 50 tartománynál és...
...meghalt a vinyóm 😞(((((((

Nieleen

Nem rossz ez a realism 5.0, most próbálgatom.

Korrekten ábrázolja a stratégiai térképen, leírást ad hozzá stb. de ezeket én is mind a readmebõl szedtem mert magát a modot nem próbáltam.
Igazából elegendõ azt a két fájlt átírni amit korábban a kövezett utasnál írtam <#eljen>

az már nálam sem megy asszem a patch miatt (vagy az extra területes mod talán?)

Methylisocloro
Az eredeti RTW siralmas hajócsatáinál minden jobb!!

Mai utolsó hozzászólásom, megjelent a Realism 5.0. Most valószínûleg pár napig nem írogatok majd, mert jól kipróbálom, aztán majd megosztom tapasztalataimat. De addig is ha valakit érdekel van már néhány hozzászólás az Indexen.

haxoror: múltkor kérdeztem a kõfalas dolgot a barbároknál, te meg írtad a modot, amit ki is próbáltam csak valószínûleg a realism miatt nem ment. Azóta csak kíváncsiságból átírtam mitudomén melyik fájlt, hogy a kõfal sornál már a barbárok neve is szerepeljen és mûködik, ez tényleg ilyen egyszerû lenne és ha igen akkor mit tudott az a mod még pluszba?

Sziasztok!

Miután már megelégeltem, hogy az a geci gép állandóan kilép a csatákból mert leteleik az idõ és nem tudom rendesen elverni, ezért felraktam a TILINt - Time limit negator de nem ér semmit. Nekem legalábbis. Mindent úgy csináltam ahogy írva vagyon a txt-ben, elíndítom a programot belehúzom a mentést nyomok rá time limit offot, azt mondja, hogy dona, de semmit sem ér. Van valakinek ezzel kapcsolatban valameilyen tapasztalata? mert ha igen szívesen venném ha megosztani legnagyobb örömöre.

Zsolo007
Szevasztok fiúk!

Már rég nem írtam ide.

Egy érdekességrõl tájékoztatlak benneteket:
A discoveryn megfy egy történelmi bemutató, ez nem túl meglepõ, ami meglepõ hogy a rome: Total waron szimulálják a csatákat 😄D

Mindenkinek ajánlom. Most 11-ig tart.

Egy olyan MOD-ot mondjatok, amelyikkel fel lehet venni és le lehet játszatni a kampányok csatáit is. Nekem ez hiányzik a legjobban.

www.julius-kronika.atw.hu www.pannonlegio.extra.hu

Én speciel az eredetit tolom, csak az 1.1 patch és az extra területek mod van fennt meg néhány optikai tuning fõleg a hellén egységekre <#eljen>
Ha majd lesz valami AI tweak akkor azt is felrakom és a lejátszható tengericsatás modot még lecsekkelem.

nekem sem tetszik, de tudsz jobbat?

Yossarian
<#eljen>

Nieleen

Nagy eséllyel a realizmussal akad.
(Nem értem hogy mit látnak abban a szarkupacban az emberek 😛)

Ja a kínai birodalmas modot meg kipróbáltam: a Párthusok helyett tették be õket, helyileg és egységileg is. Az új kínai egységek elég szépen kidolgozottak, van belõle vagy 20 meg csináltak néhány teljesen újat is. Egy próbát megért, de utána rakhattam fel újra a teljes játékot mert olyan szinten átírták, hogy még kínai intró, meg háttérképek is van hozzá. Az angol szöveg kivételével minden kínai lett. Hát errõl ennyit.

Köszi a linket kipróbáltam, de nem megy, kidob a windowsba a játék. Biztos, hogy a mod miatt van, mert elõtte nem csinálta, utána pedig visszaraktam a biztonsági mentést és megint futott. Viszont egy órát elszarakodtam vele, hogy mi lehet benne vagy a játékban a rossz, de nem jöttem rá. Valószínûneg tartom, hogy a már fentlévõ cuccok miatt nem megy (de azokat meg úgysem szedem le a kõfal kedvéért):1.1 patch, 4.1 realism, RTW quick launch. De ha tudsz valami okosabbat akkor szólj.

A magyarosítás 55%-os lett.

www.nismaster.fx3.hu

www.julius-kronika.atw.hu www.pannonlegio.extra.hu

Barbarian Faction Stone walls

Ez a mod barbár népeknél a minor city szintû városokban engedélyezi egyes szintû kõfalak építését (azért az epic stonewall tényleg túlzás lenne 😊
Bár akkoriban ezek a népek nem építettek kõfalakat de az egyszerû palánkkerítésnél azért jobb védelmük volt asszem két palánkkerítés közé földet és/vagy köveket töltöttek egyfajta szendvicsként és az így kapott falatt mindkét oldalról megerõsítették földdel (javítson ki vki ha tévedek) de forró olaj nem volt a kapuknál 😊
Ahogy írtad az elfoglalt falakat meg lehet tartani és javítani is lehet ezért ez a mod sztem nem csít hiszen simán ki lehetett eddig is várni amíg a civilizált szomszéd kõfalat épít és csak aztán elfoglalni a városát.

Nos, hivatalos infó szerint patch legkorábban január vége, de az éppen futó tesztek eredményétõl függõen még tovább tolódhat. Majd amikor úgy látják, értesítenek bennünket, játékosokat (vásárlókat) a további fejleményekrõl.

Csak azért kérdezem mert kurvára idegesít, hogy ha elfoglalok egy kõfalas várost akkor a lerombolt falat megtudom javít de, újat építeni már nem tudok.

haxoror: asszem te írtad múltkor, hogy sikerült megcsinálnod, hogy a barbárok tudjanak jó utat építeni, azt nem tudod véletlen kõfalat, hogy velük építtetni?

Keresõ.....
Gyengék kedvéért: options->video->advanced->unit size->huge->új kampány indítása.

El kell foglani az 50 provinciát? vagy valami mod kell hozzá!

Csákány!

Mikor lehet már 5 ezres haderõt irányítani?

Odatettem fölé a stratcommandcenter-es linket. Azon van valahol asszem a fõoldal résznél a hírekben talán, de elég nehéz hozzá linket találni, én is próbálta de már késõ volt tegnap úgyhogy feladtam.

hát ja, de lesz az még jobb is

Hali!

Érdekelne ez a hajócsatás dolog, de hol lehet letölteni?
Még ilyen grafikával is jobb lehet mint a semmi.

Huh! Nagyon komoly, hogy a zöld radioaktív tengeren harcoló hajók felborulva "halnak" meg =)!

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

Sziasztok!

Kösz a választ engine.

Felraktam a 4.0/4.1 realism modot, eddig tetszik, bár még nincs meg régóta. Találtam hozzá egy ilyen plusz néhány új város meg keletre terjeszkedõs térképû kiegészítést, de szerintem elég gagyi:

De ha valaki már próbálta és neki nem ilyen volt az szólhatna hátha én rontottam el valamit, bár ezt erõsen kétlem.

Meg találtam China : Total War Tsin Empire Invasion modot. Ha valakinek kedve támad esetleg kipróbálni az kommentelhetné itt a fórumon, mert mire nekem lejön 47 mega modemmel az benne van pár órába...
A stratcommandcenter-en volt, meg volt ott egy ilyen lejátszható tengeri csaták mod is, de ha megnézitek az alábbi képet úgyis elmegy a kedvetek, hogy lehúzzátok:-)

És a teljesség kedvéért még egy kérdés a végére: mi a tököm az a devastation (tudom pusztulás), de az miért van és, hogy lehet megelõzni?

Lehet. Köszi, majd legközelebb így is tudunk taktikázni 😉.

Egyébként nincs general, még történelmi csatában sem. Ami azért gáz. Megnéztem volna, ha az igazi vezéreket is beletették volna =D.

Asszem amikor összeállítod a csapatod a legelsõ helyen lévõ egység (bal felsõ sarok) lesz a parancsnok (ha amúgy nincs general a csapatban) de néhány egység nem lehet parancsnok pl tüzérség vagy kutyás stb ilyenkor a következõ egység lesz az <#fejvakaras>

Üdv!

Majdnem a topic megnyitása óta mozizok, de most be kellett regelnem magam, hogy megosszam az élményeimet 😉.

Szombaton végre össze tudtam ülni egy RTW multira a haverommal. Sajnos nincs benne hadjáratos multi (erre számítottunk is, de akkor is sajnos...). A történelmi csaták meg felejtõsek.

Majdnem az összeset lejátszottuk, nem mind kiegyensúlyozott -akkoriban sem voltak azok =)- De idegesítõ, hogy az elsõ 2 percben azt se tudni, mely egységeink hol vannak, és milyen erõt képviselnek. Volt olyan, hogy az én seregeim kezdésnél körbevették az ellenfelemet. Csak erre, mire rájöttem ki is tört belõle (nincs az elején sereg elhelyezési kör, és ahogy betölt a játék, rögtön indul is a csata).

A custom csaták az igazi megmérettetés. Beállítottuk a sereg árat poénból 50K dénárra. Ebbõl már egy teljes létszámú full-fullos sereget lehet kreállni 😉.

Hát! Kiegyenlített játék miatt, azonos néppel, hogy ne legyen vita, ki a jobb. Uis. az 50K-ból 5-6 szakasz arany pajzsos, arany kardos, 3 sávos páncélozott fánit lehet csinálni, + az apróból még egy 1000 fõ gyalogság, míg a legjobb egységeikkel is csak a pénz 3/4-ét tudják elkölteni 8].

Nos, szinte semmilyen általunk ismert taktikánk nem tudta kimenteni a totális hangyaháborút (3K+ emberke üti egymást ameddig a szem ellát), mert jórészt nincsenek olyan pályák, ahol titokban átcsempészhetem a lovasságomat a haver mögé.

Igazából 10K dénár, vagy az alatt jött elõ a taktika. Mert akkor már lehetett lapulni a fûben és a fák között 1-2 szergej csoporttal, és váratlanul szétzilálni egy lovasattakkal =).

Szerintem nagyon Ql a multi csata, csak vannak átgondolatlan részei. Pölö fogalmam sincs, mitõl függ, hogy ki és hol lesz a parancsnok. Nekem vagy lovas tiszt volt, vagy íjász. De volt fánis is. Ez a legjobb lehetõségeket merítette ki. A haveromnak majdnem mindig gyalogos parancsnoka volt, függetlenül a serege összetételétõl. Így ált. hamar elvesztette a vezírét...

Pontosan.
charge = roham

Hogy õszinte legyek fogalmam sincs mi az a charge bónusz, pedig még a szótárban is megnéztem, de semmi olyan jelentést nem találtam amibõl következtetni tudnék a lovasattakra. Ja errõl jut eszembe, nem lehet, hogy akkor kapják mikor vágtában az ellenség közé rohannak?

Az nem charge bonus ami nekik van? <#fejvakaras>

Sziasztok!

Nézegettem az egységek tulajdonságait és néhányuknak van olyan, hogy támadási bónusz. Azt vágom, hogy a pikások lovasság ellen kapják, az íjászok meg pl hóban vagy erdõben, de a dárdás lovasok nem tudom, hogy mire, mert nincs oda írva alájuk mint a többinél, pedig némelyik lovasegységnél a támadás bónusszal együtt náha már az eredeti két vagy háromszorosa, úgyhogy jólenne tudnom ki ellen érdemes õket használni. Ha valaki vágja a témát légyszi legalább egy sort karcoljon már nekem. Kösz.

Ugyan ez volt az én problémám is a winmedia player legujabb frisitését szed le s tedd fel ez elvielg orvosolja..
talán

Az élet gyenge kezdés után erős visszaesés.

Hi!
Nem tudjátok, miért lehet az a probléma, hogy ha a fõmenüben vagyok, és mozgatom a kurzort, ottmarad a kurzor nyoma, és ha almenübe lépek ottmarad az elõzõ menü nyoma. Nagyon zavaró!

Born to explore...

GyaxyBoy
Sziasztok!
Marha jó kis játék ez srácok! Csak idegesít, hogy csinálom a hódításokat és a régi városaimban minden ki van fejlesztve amit lehet, vannak benne katonák, kormányzó meg minden és a körönkénti +2000 Dinar átmegy lassacskán -2000 re. Nem csináltam semmit, a szenátus kéréseit teljesítem álltalában és az adó csökkentés után se vevõdik észre a javulás! A morál a legmagasabb adóval is happy! Állítottam már automata írányításra a városban és az egyensúly fentartására koncentráljon a gép, mint épület, mint katona gyártás terén, de csak nem változik! Mi a gond? Jó lenne egy gyors megoldás mert most csak úgy tudtam megcsinálni, hogy kijöttem a városból mindenkivel, az adót maxra, pár kör után lázadás lett, azt levertem, aztán megint jó volt a bevétel!
Ja és még egy! Mire jó a város elfoglalásánál ha a harmadik menüt válsztom (keresztre feszítés) az átlagos 5000 dinar jövedelem mellett? Miben segít a második és harmadik?
Elõre is köszönöm!
Még megvenni is ! <#eljen>

https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás

Nemtom ha a Julikkal vagyok akkor egy csomószor hamarabb van meg a reform minthogy elérném a 24000-et mert a Scipik akármennyi embert soroznak me a népük szaporodik mint állat 😄
De abban lehet vmi hogy a gép azonos létszámnál az olcsóbb egységeket gyártja (bár a gyorsabb építés moddal a Gallok egy pillanat alatt forester meg chosen csapatokkal ugranak a nyakamba de persze csak az után hogy a kezdeti egységes seregeit leirtom)

Voltan
Ha van olyan játék, amit még megvenni is érdemes, akkor ez az.

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

Yossarian
modemmel nem 😊 De sztem egy olyan játékot, amihez 8400 hozzászólás érkezik, biztosna érdemes megnézni...

Nieleen

Yossarian
biztos van ilyen is, de már többször foglaltam el tõlük olyan várost, ahol megvoltak a szükséges épületek, csak éppen nem a reform utáni drága seregeket toborozza.

Nieleen

démonigyerek
érdemes leszedni ezt a játékot???