13587
  • Gubo
    Az eredeti játék tényleg túl gyors volt, azzal nem is játszottam, mert szerintem úgy élvezhetetlen. Páncéllal és fegyverrel persze hogy nem futhat vki túl gyorsan, az tényleg nem reális, de a 6.0-ban az a nevetséges, hogy az egységek "iparkodnak", csak nem haladnak: jár a lábuk, mint a bolondnak, de alig jutnak előre (gondolom ez volt az egyszerűbb megoldás a készítőknek). A realitáshoz a valósághű mozgás is hozzátartozik, mert így olyanok, mint valami béna mesefigurák, és messze állnak a "realism"-tól.

Szóval a megoldás szerintem félúton van: valahol az eredeti játék és a 6.0 sebessége között. Köszi, Amergin, a reagálásodat, remélem érted, hogy mire gondolok: nekem is fontos a történelmi, haditechnikai hűség is, de a játék élvezetéhez a fenntebb leírtak is hozzátartoznak szerintem.

Várom továbbra is egy szakértő segítségét, aki meg tudja mondani: hogy kell megbuherálni a Realism 6.0-át, hogy az egységek sebessége kb. az SPQR mod, vagy a First Triumvirate sebességével egyezzen meg??
  • haxoror
    Kapcsold duplára a játék sebességét :)
  • Amergin
    Ha kiadom a run parancsot és azután lemegyek talaj szintre megnézni hogy rohan az egység, majd midezt összevetem azzal, hogy egy ember milyen gyorsan szaladhat páncélzatban vagy épp lándzsával+pajzsal akkor úgy gondolom elég realisztikus. Talán a nehéz lovasok picit gyorsabbak lehetnének de mindegy, semmi sem lehet tökéletes...
  • Gubo
    Sziasztok! Először is: király a játék ( már ha valami moddal javít rajta az ember :), és ti is, akik hozzám hasonló lelkesedéssel már hónapok óta játszotok vele. Lenne azért pár problémám,amiben a segítségetek kérném: a Realism 6.0 az egyik legjobb mod lehetne szerintem, ha az egységek mozgását nem lassították volna le valami nevetségesen: szerintem az SPQR mod, vagy a 1st Triumvirate 1.3 mozgási sebessége az ideális. Hogy tudnám átállítani erre a 6.0-át is? Problémám megoldójának előre is ezer köszönet!!
  • Grrrrrrr
    Frissítettem a honlapot. Feltettem Róma város történelmi kronológiáját, meg azt a kicsit, ami az 5. fejezetből már megvan.

Julius Krónika
  • giovanni85
    Róma az 5.41-ben mikor tér át a Marius utáni hadseregre??? Mert amennyire emlékszem még az alapjátékra akkor i.e105-ben már rég az volt....most meg már i.e.100 van azt még mindig az "elavult" egységekkel vagyok kényszerű nyomni. Nem mintha bajom lenne velük, de az egyiptomiak ellen + pontusiak ellen már nem árt egy erősebb had... :)
  • Hay #9659
    Na, ez a legújabb a telepítés (az első CD-nél) legelején: "Hiba történt az átalakítók alkamazásakor. Ellenőrizze, hogy az átalakító megadott elérési útja érvényes-e. C:\\Windows\Application Data\Microsoft\Installer\{A642BB6B-CA1D-4142-8DD4-318C3F3DC834}\1033.mst"
    ???
  • Montanosz
    magyarosításból már nem lehet felrakni az összes fájlt a realism modhoz de a strat.txt lehet, ez a legfontosabbakat viszont magyarítja.
  • Hay #9657
    Ezt írja ki, amikor a 3 CD után elindítom az 1.2 patchet:
    "Your installation of Rome - Total War™ has alredy been updated to version 1.2. The patch cannot be reinstalled. "
    Regeditből is (szerintem) kitöröltem az össze sRome-hoz tartozó bejegyzést...
    Végigolvastam a http://nismaster.iweb.hu/ idevonatkozó fórumjának összes hozzászólását, az erre irányuló kérdésre ott nem tudtak mit mondani. Valakinek ötlete, hogy hogyan lehetne ezt "kiszedni"?
  • Hay #9656
    Ó, amikor installáltam a 3 CD-t, akkor használjam a cracket az 1.2 előtt?
  • haxoror
    igen, az 1.1-et ne rakd fel csak az 1.2-őt
  • Hay #9654
    Na, olvasgattam az említett oldal megfelelő főrumát, az eddigiek alapján a kérdésem: Az 1.2-őt csak úgy lehet feltenni, ha NEm raktam fel előtte az 1.1-et?!
  • Hay #9653
    "felnyomom az 1.1-es patchet minden rendben van de amikor a 1.2-vel próbálkozom, telepítés után kiírja hogy cd nics crack-elek és ezután ha belépek a játékba behozza a de még a film előtt kilép! Ez miért van előre is kösz"

Ilyen gondom van nekem is, ill. nálam befagy a menünél.
    SŐT. Már amikor feltenném az 1.2-es patchet, akkor a végén kiír valami hibát. Gondolom, le kellene írnom, hogy mit: ha valaki segíteni szeretne, akkor újra megpróbálom feltenni az 1.2-őt, és akkor majd beírom ide a hibaüzit (csakhogy akkor utána újra kell az egész játékot leszedni - regeditből is - meg feltenni).
    Szóval a 3 CD telepítése, crackelése o.k., az 1.1 patch telepítése után is o.k. Próbáltam úgy is, hogy az 1.1 után jött a magyarosítás (o.k.), és aztán az 1.2, jött a fagyi. Próbáltam 1.1. után 1.2 (fagyi), ill. 1.1 után 1.2 majd magyar, de fagyi.
    Olvastam lejjebb, hogy kell az 1.2.-höz mini image a futáshoz, beütné valaki az elérhetőségét?
    Magyarosítás: http://nismaster.iweb.hu/ oldalon ez van: "A fejlesztés 91%nál tart (június 13.), a telepítő letölthető innen: Rome magyarosítás" Ott ugye azt írja, hogy 5 307 447 Mb méretű az anyag. Ha rámegyek a "letölthető innen"-re, a hivatkozott oldalon ez van:
    "Készítő: Hungarian Total War Team
    Verziószám: 0.65
    File méret: 789 KB
    Felrakva: 2005-2-25
    Eddig 10731x töltötték le a file-t"
    És hol érhető el a 91%-os??? Mert letöltve tényleg 789 kb...

Amúgy épp ma 11 éves a kis(nagy)fiam, ő szeret nagyon játszani a Rome-al. Mondjuk az angol nem gond már annyira neki sem (ovis korában is már "angolos" csoportba járt, meg a suliban is elsőtől), de ha egyszer van elérhető magyarosítás (amit ezúton is köszönünk ugyebár munkailag), miért ne élvezze magyarul egyik kedvenc játékát?

• Snipa
    siraly ez a leader :)

kivancsi vagyok meddig birja szervezete a feszitett tempot :D
  • Grrrrrrr
    Nyár van. De fordítják Timurék.
  • vtigris
    sziasztok!
    nem tudjátok miért állt le a magyarítás 91%-nál?
    minden nap megnézem ,és 06.13-a óta nincs változás
  • Amergin
    Bocsi, itt a jó link :)
  • Amergin
    Na ez meg az én aktuális legjobb generálom.Íme.
    Amúgy jó a gallokkal is nyomni mert kezdetben velük se könnyű
  • Grrrrrrr
    Ave!

Hosszú idő után frissült a krónika. Részletek a hírek menüben.

www.julius-kronika.atw.hu
  • Snipa
    erdekes hogy 1 deka management-et nem szedett ossze :)
  • Snipa
    berakok meg ket linket:

http://www.realhistory.hu/download/rome_pic/Decius2.JPG
    http://www.realhistory.hu/download/rome_pic/Decius3.JPG
  • Snipa
    nah ilyen csaladtagom meg nem volt ;)

decius, gallia es carthago legyozoje! :)

remelem nem haragszik senki a kep miatt! mig nincs uj tema csodaljuk meg egymas legfaszabb csaladtagjat :) lol

• katarzis
    már megtaláltam a hibát...
  • katarzis
    Hello lenne egy kérdésem!
    felraktam a 6.0-át elindul ,de lenne egy kis gondom vele amikor belépek a single playerbe csak a disabled menüre lehet menni a többi szürke és ott kéne nyomni egy kampányt ,de ha start-olok kidob vissza a menübe mi a gond?bocs ha volt már ez a kérdés és válasz de nincs kedvem vissza keresni több száz kommentet
  • Iscariah
    Kösz! Én is csak a demot találtam meg ma az Origo szoftverbázisban, és qrva jó! 2 csatát lehet lejátszani. A catalaunumit (hunok vs nyugat római birodalom + nyugati gótók + alánok), a másik a Baddon Hill-i csata (szászok vs britons + alemannok). Bár aztnem tudom, hogy az alemannok hogy kerültek oda. Jöhet a full verzió!!!!!
  • haxoror
    Még csak sajtópéldányok vannak de azokhoz nem találtam letöltést, a végleges még nincs aranyon szal várni kell :)
  • Iscariah
    Mondjátok srácok, hol tudnám letölteni a teljes játékot? Kérelek-kérlek!
    Ja, a Barbarian Invasionra gondolok!
  • haxoror
    A srác már a Barbarian Invasionnal játszik, rohatt mázlista :/

klikk
  • Snipa
    jaja igazatok van!
    valami win media support van es ott irja is telepito hogy lehet nem fut jatek ha ezt nem telepited fel...
  • Montanosz
    igen az a probléma
  • Yossarian
    én meg úgy emléxem, hogy nem codec, hanem a telepítésnél felajánlott win media cucc telepítése oldja meg, de mivel nekem ilyen nem volt, ezért tényleg csak rémlik...
  • Snipa
    mintha valamilyen kodek oldana meg ezt...
  • gyuri00
    Nekem megvan a játék már régóta.De nem indul el az activision után midg kilép a játékból valaki már tapasztalt ilyet?
  • haxoror
    Már ezerszer le lett írva de neked itt van ezeregyedszer mert eredetid van :)

Rome - TotalWar\Data\world\maps\campaign\imperial_campaign\descr_strat.txt

szerkesztővel nyisd meg és az elején írd át ilyenre:

campaign imperial_campaign
    playable
    romans_julii
    romans_brutii
    romans_scipii
    egypt
    seleucid
    carthage
    parthia
    gauls
    germans
    britons
    greek_cities
    macedon
    pontus
    armenia
    dacia
    scythia
    spain
    thrace
    numidia
    end
    unlockable
    end
    nonplayable
    romans_senate
    slave
    end
  • Iscariah
    Hi! Azt szeretném kérdezni, melyik népekkel lehet játszani? Valahol olvastam, hogy a makedónokkal is lehet akcíózni. Feltelepítettem, végigvittem a Juliusokkal, de csak a gallokat, a germánokat, a briteket, az egyiptomiakat, a szeleukida birodalmat, a párthusokat meg a görögöket és a punokat dobja fel játszható népként. Ja egyébként a játék eredetiben van meg. Köszi a segítséget.
  • Snipa
    kicsit izgalmasabb a darthmode al plus ezzel a kiegeszitessel:
    http://forums.rometotalrealism.com//index.php?showtopic=4607

tenyleg javit valamit :) ha nem is az AI-n de a csatak elmenyen biztosan!
  • Snipa
    ki lehet kapcsolni! asszem 1.2 ben mar van egy ilyen opcio az indulaskor, de javitson ki valaki ha tevedek :)

1.2hoz kell egy mini image a futashoz...
  • hulky
    Hi all szeretném megkérdezni hogy ki lehet e kapcsolni az idő limitet a csatákban? Egyszer márt végig vittem a Juliuszokkal és akkor nem volt limit, de próbáltam egy kicsit a bruttikkal akiknél volt és mosz a szelekudiákkal nyolmulok akiknél megint van. Ja és még valami amikor felnyomom az 1.1-es patchet minden rendben van de amikor a 1.2-vel próbálkom telepítés után kiírja hogy cd nics crack-elek és ezután ha belépek a játékba behzza a de mé a film előtt kilép! Ez miért van előre is kösz
  • ashead
    A kiképzés új rendje nem teljesen reális de reálisabb mint volt. Maradjunk a nomádoknál. Ha elfoglalnak pl egy görög vagy akár egy perzsa várost ott nem két három de két háromszáz év múlva sem fognak nomád lovasságot toborozni.A nomád lovasságot ugyanis a sztyeppei pásztorok adták. Ha elfoglalnak egy görög várost ott görög hoplitákat lehet toborozni akik segéderőként szerepelnek de a nomád birodalom seregében nem lesz nagy jelentőségük inkább továbbra is a saját városukat védik a város pedig elismeri a nomád uralmat és adót fizet. Ez így működött.Egy birodalom minden népe a saját egyedi harcosait állította ki és ezeket az uralkodó tartotta össze. Ez alól kivételt csak az olyan kultúrbirodalmak jelentettek kivételt mint a római akik asszimilálták a néprességet és egységes zsoldosserereget tartottak fennt.
    A városok egy két év alatti újjáépítéséről annyit hogy ilyen is volt de ellenpélda is van.Városokat végleg elpusztítani nagyon nehéz de ha a pusztítás nem csak egy várost érint hanem a környező nagyobb területet és a tvárosokat igen nehezen fognak talpra állni.Szamarkandnak pl 100 évvel az arab hódítás után még mindig a harmada rom volt bár még így is az arab világ legszebb és legnagyobb városának mondták.
  • haxoror
    Nem értem a problémád mert egyszer az a bajod hogy olcsók a szarmata egységek aztán meg az hogy magas a korrupció mert nincs azt gátló templom.
    A szarmaták/szkíták az egyik legkönnyebb nép voltak már az alapjátékban, itt csak még könnyebb lett kár lenne ezt tovább könnyíteni :)
    A régiek eleve nem egy istent imádtak városonként és pusztán egy templom jelenléte sem befolyásolta volna őket ennyire, a játékban ezt így oldották meg, ez van.

"Hmmm, most akkor kell egyensúly vagy nem?"
    Ne a szavakat olvasd hanem az egész szöveget :D

a többire meg már válaszoltam korábban :)