Rome : Total War
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
honnan tudom leszedni az 5.1 es realismt?
http://twonline.jatekok.hu/kepek.php?mod=RTW&mod2=kepek&sorszam=Rome%20Total%20Realism%205.1%20térképek
5.1 realism varosaira vagy kivancsi ezeken a jpg-ken majdnem az összes rajta van, amugy több is van meg van aminek mas a neve
5.1 realism varosaira vagy kivancsi ezeken a jpg-ken majdnem az összes rajta van, amugy több is van meg van aminek mas a neve
Rome Total Realism 5.1 patch van fennt, ezert van több varosom, amugy elirtam az egyik nevet, mert Tarentumba ruccantam le békét kötni <#vigyor2>#vigyor2> Nemsokara jatszok tovabb es eldöntöm Luna sorsát <#email>#email>

Flaminius család és a kezdetek:
A város alapításától számított 483. évben, Decimus Maxentius konzulsága alatt Róma legtehetõsebb családjának a feje az akkor 47 éves Publius Flaminius parancsba kapta a szenátustól Luna elfoglalását. Luna liguriai kis tengerparti városka Itália északnyugati részén.
Szenátus parancsának való ellenszegülés politikai öngyilkossággal ért volna fel, így Publius kénytelen volt 500 fõs seregével északnak vennie az irányt. Anconából erõsítés gyanánt 320 velites is érkezett a seregbe. Luna 2 napi járóföldre volt, így ha sikerül is elfoglalni, megfelelõen gyors összeköttetést kell teremteni a többi római várossal ezért Publius parancsba adta az utak fejlesztését 3000 denarius értékben.
Az északi hadjárat biztosítására Publius elküldte a diplomata Sextus Antomo-t a gallok földjére békét kérni. Egyébként nem volt ínyére ez a hadjárat, közelebb, jobban védhetõ és gazdagabb zsákmánnyal kecsegtetõ városok is voltak például Arretium vagy Corfinum. Róma területe ez idõben Latium,Campania,Lucania,Samnium és a Sabinok földjét foglalta magában.
Össze is ült a családi tanács, hogy ezt a problémát megvitassa, és arra az elhatározásra jutott hogy Ancona, Capua és Paestum városában minimális örséget hagynak, és amíg Publius Lunát hódítja meg, addig 3 fia közül a középsõ és legtehetségesebb hadvezér Nero Flaminius az összes mozgósítható Róma földjein maradt egységgel Corfinium ellen vonul.
270 telén az északi sereg Publius Flaminius vezetésével egynapi járóföldre közelítette meg Luna városát, ennél fontosabb hogy Sextus Antonio sikerrel járt, a gallok elfogadták a rómaiakat szövetségesnek és kereskedelmi egyezményt is kötöttek diplomatánkkal, remélhetõleg ez mindkét országnak gazdagságot hoz.
A zord tél enyhe tavaszba csapott át amikor a november óta ostromgépeket készítõ Nero Flaminius megkezdte Corfinium ostromát. Minden a terv szerint alakult kezdetben, a városba küldött kém kinyitotta a kaput, a felderítõk jelentései szerint pedig egy kisebb elõörsöt leszámítva a lázadók fõ erõi a fõtér védelmére rendezkedtek be. Nero parancsot adott rohamléptekben a fórum megközelítésére. Nem volt igazán szûk utca de ennek a nagy seregnek mégis annak tûnt. Elöl ment 160 Velites, utánna 320 Hastati és 160 Principes. Nero Flaminius védelmét a testõrségén kívül 160 Triarii biztosította õk haladtak leghátul. Ám Nero hatalmas hibát követett el ami több száz római életébe került, figyelmetlenül tört elõre és nem vette észre a közelben lesben álló lázadók csoportját. Miután a teljes római sereg a kis utcában a fõtér felé igyekezett a lázadók kb 300 emberrel elzárták az utca végét a fórumnál, másik oldalról meg a lesben álló sereg rohamozott ígya támadó sereg két tûz közé került. Szerencsére a lázadók is követtek el egy hibát, és végül ez bizonyult sorsdöntõnek. Könnyfegyverzetû harcosokkal torlaszolta el az utcát, az áttörhetetlen hoplita egységet meg a forumon hagyták hátvédnek. Ha azzal került volna szembe a Hastati egység az csúfos vereséggel végzõdött volna, de így sikerült két tüz között is felmorzsolni a támadókat, köszönhetõen a római egységek fejlettségének, majd bekeríteni és kivégezni a fõtéren maradt hoplitákat nem volt nehéz feladat. A lázadók közül senki nem élte túl az ostromot. A rómaiak közül abban a rossz emlékezetû utcában több mint 400an vesztek oda. De a gyõzelem sikerült, és ez a legfontosabb. Nero gyorsan követett küldött Apolloniába, és Róma szövetségesévé sikerült tenni a görögöket sõt még kereskedelmi egyezséget is aláírtak. Nero megkímélte Corfinium lakóit még rabszolgáknak se adta el õket, de õ maga és serege ott maradt nehogy a város újból a függetlenség utjára akarjon lépni. Az ok amiért Corfinium ilyen fontos volt hogy közel van Paestum-hoz, és a két város együtt hatékony védelmi vonal lesz amíg Róma erõi az északi hadmûveletekkel vannak lekötve.
A gyõzelem híre Publius Flaminiust már Luna határában érte, õ se akart lemaradni így hát rötgön riadót fújt és kiadta a parancsot a támadásra. Corfiniummal ellentétben itt nem voltak kõfalak , és nehézfegyverzetû hopliták, csak pár gyengén felszerelt ligur próbálta védeni földjét. Volt viszont fából készített fal amin csak ostromgépek segítségével lehetett betörni így gyorsan készítetett kettõt is ( biztonság kedvéért ha az egyik nem mûködne ). 1218 római harcossal a seregében magabiztosan indult rohamra, Princeps egységek gyorsan betörték a kaput és nem sokkal mellette a falat egy helyen. Egész sereg benyomult és a fal védelmére kirendelt ligurok harci kedvét pilum esõvel vette el. Páran megmenekültek , és visszafutottak a fõtérig. Nem volt szükség komolyabb taktikára a fõtér elfoglalásánál, mindössze 300 lázadó állt szemben 1200 nehézfegyverzetû rómaival, az elsõ támadás elsöpörte az egész ligur hadsereget és a nap fényes gyõzelemmel zárult.
<br>A szenátus el volt ragadtatva, hogy ilyen gyorsan római birtokba került Luna, ezt egy triarii egységgel jutalmazták amit Publius egybõl a déli határra küldött erõsítés gyanánt.
Egy év alatt Róma területe 33%al nõtt, mindenki csodálta is Publius Flaminiust ezért, de õ okosabb volt ennél. Tudta, hogy a hadiszerencse forgandó, és a gallokban nem bízhat. Az ellenséget nem a bizalom hanem a fegyverek tartják távol, fõleg ezekben az idõkben. Délen nincs mitõl tartania hiszen Corfinium és Paestum is fejlett város, közel van a székhelye Capua, van honna erõsítést küldeni ha szükséges, ráadásul a görögök karthágóval vannak elfoglalva és viszont. A gond az északi határ...Luna városa gyengécske, nincs megfeleõ utánpótlás se emberanyagban se megfelelõ kiképzõ központ tekintetében. Egy gall támadás az ostromtól kimerült támadó sereget könnyen a pusztulásba döntheti. Utánpótlás a több 100km-re lévõ Capua-ból uttalan utakon szinte lehetetlen küldeni, és ha oda is ér, ki tudja nem-e csak füstölgõ romokat talál. Luna fél napi járóföldre található Bononia városától, ami a Padus folyó partján fekszik. Ez már a gallok földje, Gallia Cisalpina. Délre található Arretium és Arminium városa, de mindkettõt komoly sereg és kõfal védi. Lehetséges terjeszkedési irány még Lunától nyugatra egy kõhajításnyira Genua városa. Bononia tökéletes hidfõállás lenne és fõ védelmi vonal, de Róma talán még túl gyenge, hogy a gallok haragját magára vonja.
Több napon keresztül töprengett ezen Publius barátunk, majd arra a következtetésre jutott, hogy ... <#vigyor3>#vigyor3>
Az biztos. Sõt engem kidobott a játékból, mikor egy új, szerkesztett csatát akartam vívni. Ki akartam próbálni, hogy az 1.2-vel lejátszott és felvett csatákat sem játsza-e le. Most az 1.0 van fent, az lejátsza a régi csatákat. holnap tovább pakolom, és nézem. 1.1-->1.2 Ha nem játsza le az 1.2 továbbra sem, akkor megy a géprõl.
www.julius-kronika.atw.hu www.pannonlegio.extra.hu
elég kicsik.
Viszont megpróbáltam az oldaladról letötltött egyik
visszajátszást megnézni, de a következõ történt:
Elindult a film, mutatta az ibér sereget, akik az erdõben rejtõztek.
Majd látszólag nem történt semmi, az ellenség sehol.
Aztán egyszer csak elkezdtek lõni a katapultok, eltüntek a seregek,
majd a katapultok is.
Ennyi volt.
Szóval lehet hogy az 1.2 nem kezeli jól a korábbi mentéseket.
Viszont megpróbáltam az oldaladról letötltött egyik
visszajátszást megnézni, de a következõ történt:
Elindult a film, mutatta az ibér sereget, akik az erdõben rejtõztek.
Majd látszólag nem történt semmi, az ellenség sehol.
Aztán egyszer csak elkezdtek lõni a katapultok, eltüntek a seregek,
majd a katapultok is.
Ennyi volt.
Szóval lehet hogy az 1.2 nem kezeli jól a korábbi mentéseket.
Totális stratégia: http://totalwar.hu/
Akkor már olyan nagyon nem is érdekel ez a lehetõség...
És mekkorák lettek a fájlok?
És mekkorák lettek a fájlok?
Tehát csak azokról tudtál filmet csinálni, amelyek benne voltak a replays mappában?
a reaplaxeket ahova rakja a gamma?
Hali!
Frissült a krónika!
www.julius-kronika.atw.hu
Frissült a krónika!
www.julius-kronika.atw.hu
Total Realism 5.1
Sziasztok. Meg tudnátok mondani, hogy hogyan tudnék íjász egységet adni a Karthágóiaknak? Van erre valami mod, vagy egyéb lehetõség?
kampány csatánál próbáltad?
Pedig én kipróbáltam és mûködött is.
Csak kicsit lassú volt neki az 1.7-es processzorom.<#nevetes1>#nevetes1>
Csak kicsit lassú volt neki az 1.7-es processzorom.<#nevetes1>#nevetes1>
nem vagyok benne biztos, de mintha nem kötõjellel az elején kellene írni. Nekem mindenesetre valamelyik változatban mûködött, azt tudom.
Csináltam az exérõl egy parancsikont az asztalra, és a tulajdonságoknál odaírtam mögé amit mondasz, de nem fogadta el.
"ja és még valami mintha ilyet olvastam volna hogy ezzel a patchel lehetöség nyilik interneten ip alapján valo csatlakozásra is de én ilyet se látok"
ezt hol olvastad?
ezt hol olvastad?
Az enyémet (1.1-el készített) visszajátszotta.
Ha gondolod küld el, és megpróbálhatom a tiédet is.
Rumcájsz
Ha gondolod küld el, és megpróbálhatom a tiédet is.
Rumcájsz
az indítóikont szerkeszd meg, és írd az exe mögé ezt:
-enable_editor
Ez után az options menüben megtatálod.
-enable_editor
Ez után az options menüben megtatálod.
Hali!
Mióta feltettem az 1.2-t, azóta nem játsza le a visszajátszásokat. Nézzétek meg legyetek szívesek, hogy nálatok is ez van-e, mert engem folyton kidob a játékból. Pedig most van 3 új csatám, amit fel kellene rakni a honlapra. Köztük egy 300 Kb-os csata, ami nagyon érdekel, mert eddig max 150 Kb-os csatákat láttam. De nemcsak ennél a 3 új csatánál dob ki, hanem a régieknél is.
Mióta feltettem az 1.2-t, azóta nem játsza le a visszajátszásokat. Nézzétek meg legyetek szívesek, hogy nálatok is ez van-e, mert engem folyton kidob a játékból. Pedig most van 3 új csatám, amit fel kellene rakni a honlapra. Köztük egy 300 Kb-os csata, ami nagyon érdekel, mert eddig max 150 Kb-os csatákat láttam. De nemcsak ennél a 3 új csatánál dob ki, hanem a régieknél is.
ja ,de egy változás mégis van teljesen eltontották a szkita lovas ijászokat mozgás közben eddig tudtak hátra ijjazni de most megvan az animácio a hang de nem repülnek a nyilak mintha irta is volna valaki régebben ez a mod egy kalap szar már elnézést semmi ujitás de annál több bug visza rakom az 1.1-t
ja és még valami mintha ilyet olvastam volna hogy ezzel a patchel lehetöség nyilik interneten ip alapján valo csatlakozásra is de én ilyet se látok
hello!
feltettem az 1.2-t de semmi változást nem látok hol van az az editor?
feltettem az 1.2-t de semmi változást nem látok hol van az az editor?
Hali!
Állítólag az 1.2 javításban van valami moziszerkesztõ. Próbálta már valaki? Én letöltöttem egy 9 megás fájlt, a Tw centerrõl, amiben errõl van szó, de nem boldogultam vele. meg aztán úgy tûnik, csak a replays mappába elmentett csatákat lehet "mozizni". Úgy tûnik a kampány csatát továbbra sem.
Állítólag az 1.2 javításban van valami moziszerkesztõ. Próbálta már valaki? Én letöltöttem egy 9 megás fájlt, a Tw centerrõl, amiben errõl van szó, de nem boldogultam vele. meg aztán úgy tûnik, csak a replays mappába elmentett csatákat lehet "mozizni". Úgy tûnik a kampány csatát továbbra sem.
nem vagyok ennyire hulye, amugy eleg csak mas kodekkel betomoriteni akkor is kisebb lesz, de attol hogy 2 giga helyett 200 mega meg nincs megoldva a problema, tul nagy hogy fel lehessen rakni egy tortenet melle ahogy grrr szeretne , rtw visszajatszasainal nem videot mentesz csak egy olyan filet amivel a jatekban meg lehet nezni a csatat ...mar amikor tudsz menteni😊
windows movie makerrel sokkal kisebbre tudod konvertálni a fraps-ból kijövõ nyers avit
ha felraknám a realism-t akkor kell ujrakrekkelni a játékot?
Larvin a fraps-el fel lehet venni de nem rtw formatumba hanem aviba az meg tul nagy
Looserke: ezzel a fájllal felül írod a régit
Sziasztok, lenne egy kérdésem.
Sok hozzászólásban olvastam, hogy valaki a Trákokkal meg a Szkítákkal játszott. Hogy lehet ezekkel a nemzetekkel lenni, mert én eddig úgy tudtam, hogy ezek nem játszható nemzetek...
Sok hozzászólásban olvastam, hogy valaki a Trákokkal meg a Szkítákkal játszott. Hogy lehet ezekkel a nemzetekkel lenni, mert én eddig úgy tudtam, hogy ezek nem játszható nemzetek...
A kampány alatt is lehet videózni
nézzetek utána a FRAPS nevû proginak
nézzetek utána a FRAPS nevû proginak
Realism 5.2 már felrakja majd az 1.2-t is és lesznek benne változások is, még a megjelenés óta játszogatok vele, de mindíg újra kezdem az újabb mod verziók miatt, még végíg se játszottam 😊)),de ha ez így megy sose fogom végígjátszani, mert mindíg megjelenik valami új amivel mégjobb lesz
lattam, szenatus elfoglalt 2 varost is hispaniaban amig a gallokkal szorakoztam <#vigyor3>#vigyor3>
Láttatok már csodát?
1.0-ás alapjáték, a Julikkal nyomok egy rövid kampányt.Egyszer elkezd lilulni a térkép.A Szenátus megvett két gall várost is!!!<#wow1>#wow1><#wow1>#wow1><#wow1>#wow1><#wow1>#wow1>Láttatok már ehhez hasonlót?
1.0-ás alapjáték, a Julikkal nyomok egy rövid kampányt.Egyszer elkezd lilulni a térkép.A Szenátus megvett két gall várost is!!!<#wow1>#wow1><#wow1>#wow1><#wow1>#wow1><#wow1>#wow1>Láttatok már ehhez hasonlót?
a csaták azok marha jók
mindig lejátszom
mindig lejátszom
jól megcsinált stratégiai játék
a csaták a lejobbak benne
a csaták a lejobbak benne
én még csak most akarok vele játszani mert eddig nem volt rá idõm és gondoltam ha várok vele úgyis megjelenik hozzá egy csomó javítás, de úgy látom hggy még mindig nem tökéletes a dolog. de ha mégis most akarnék vele játszani akkor milyen peccseket egyebeket lenne érdemes hozzá telepíteni ? ami nekem eddig megvan hozzá a fóruot figyelve és töltögetve : update 1.1, rometotalrealism v3.1full, imperial_palace_fix. ezek mellé még mit érdemes telepíteni? vagy inkább várjak még?
Lehet, hogy van akit elszomorít de nekem tökéletesen megy a játék az új NOCD-image crackkel. Ez a spartan tényleg tudhat valamit...
Annyi, hogy a mentést nem tölti be, viszont az összes többi játékmód mûködik. Bár szerintem a mentés is csak azért nem megy mert nem raktam újra a játékot hanem az 1.1 pöcs+5.1 realismra raktam fel az 1.2 pöcsöt.
Ja, ha van itt valami nagy grafikai program (3dsmax, photoshop) szakértõ lécci látogasson már el az indexes Hunrealism fórumba, tettem ott fel téhány megválaszolásra váró kérdést.
Annyi, hogy a mentést nem tölti be, viszont az összes többi játékmód mûködik. Bár szerintem a mentés is csak azért nem megy mert nem raktam újra a játékot hanem az 1.1 pöcs+5.1 realismra raktam fel az 1.2 pöcsöt.
Ja, ha van itt valami nagy grafikai program (3dsmax, photoshop) szakértõ lécci látogasson már el az indexes Hunrealism fórumba, tettem ott fel téhány megválaszolásra váró kérdést.
Én meg azt, hogy ha úgy fejlesztenek, hogy az elõzõértékeknek nem tulajdonítanak figyelmet. Lásd kampánycsaták nem felvehetõsége.<#rinya>#rinya>
Annyira utálom ha kihagynak egy csomó mindent a végleges gamából! <#mf3>#mf3>

Gyenge volt, de tetszett! Szóval csak reménkedjek? Szegény gallok bánják a bui hadvezéreim tétlenségét, épp most csikartam ki belölük 1200 sesterciust 10 körön keresztül!