Rome : Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ez pont csak a sima 1.1-hez jó 😊

De ez a realism MOD-hoz jó csak? Sima 1.1-hez nem?

www.julius-kronika.atw.hu www.pannonlegio.extra.hu

köszi

New Province1.8 Vanilla.zip

Yossarian
biztos a tolosai arany elsikkasztása miatt 😊

Nieleen

Ezt a kitagadási hullámot én is tapasztaltam már juliiként, és akkor is a scipii családra rágott be a szenátus, ha jól emléxem 😊

Na de bem tudja valaki melyik az a patch amelyikkel több város van a térképen???<#help>

<#wow1>

War. War never changes.

Ja, és csak most vettem észre de másnak is hasznos lehet: a germánok és a szkíták dupla akkora wardog csapatot tudnak fejleszteni mint a többi nép, a kimerült ellen levadászásához kivállóak 😊

Nem kis bug vagy nem is tudom hogy mi, még csak 257BC-ben járunk én a germánokkal vagyok erre jön 4 üzenet hogy a szenátus kitagadta az összes római családot (a Julikat ráadásul kétszer 😊
Amit ebbõl ki tudtam hámozni az az lehet hogy a Julik valamiért betámadták a Scipiket LOL

Nincs.

Szegény rómaiak nem tudnak mit kezdeni 20 osztag feléjük száguldó katafrakttal <#eplus2>

buék

Yossarian
BÚÉK fijúk! 😊

Nieleen

Csuhai G
B.U.É.K. !

Van már teljes magyarosítása a játéknak?

\"Amennyiben az érintettek elhalálozása nem következett volna be, még ma is élnének.\"

Mindenkinek hódításokban gazdag Boldog Új évet Kívánok 😊

Yossarian
meg a kiséret okos csoportosítgatása sem árt. pl olyan kiséret ne kóboroljon a hódító hadvezéreddel, akinek adószedési, stb. bónusza van.

Nieleen

Ahhoz bizony akadémia és annak fejlesztett változata kell.

Sziasztok!

Nem tudja véletlen valaki mi módon lehet a családtagok közigazgatási képességét növelni, mert az enyémein segghülyék hozzá és úgy érzem ez egy kicsit csökkenti a bevételeimet a városokban, most épp párthusokkal nyomom.

A Medievalban sem volt még családfa. Itt bukkant fel.

Én rakosgattam, de nem érte meg. Akitõl elvettem, az kezdett utána negatív tulajdonságokat felvenni. Ez az egy, amit automatán hagyok.

Más.

Ha esetleg valaki megnézi a krónikát, és új dolgot talál benne, írja már bele a vendégkönyvbe a kendõzetlen véleményét. Ma több, mint 10-en megnézték, de beírás nem volt benne. Eddig 4-en írtak bele össz-vissz. Köszi!

Yossarian
<#eljen>

Nieleen

cgett
Sziasztok!

1 hete van meg a jatek es nagyon tetszik. Anno jatszottam meg a Shogunnal, de a Medieval kimaradt igy a csaladfas dolog meg uj nekem. Az a kerdesem hogy mennyiben szamit az, hogy kit teszek meg a csaladon belul orokosnek?
Eleinte nekem sem tetszett, de már megbékéltem vele. Viszont, ha nem használod, akkor nem tudunk megvitatni dolgokat reálisan.

Nem használom a realizmust mert szerintem egy rakás szar, jó ötletnek indult de a készítõk elszálltak maguktól és egy csomó hülyeséget kezdtek eröltetni <#levele>

Lovasíjászok nehézlovasság és elefántok de a gyalogságuk nulla, ha ostromolják egy városodat törj ki az elsõ körben és provokálj nyílt mezõs csatát akkor sima ügy lesz minden nép legyõzése, kivéve persze a szkítákat. A keleti népek közül egyedüliként tudnak templom-komplexet építeni szóval a rendfentartással és a korrupcióval sem lesz gond <#eljen>

melyiket kell leszednia sok közül hogy legyen több városom??

Igen, az elefánt gonosz dolog, hullaimádó barátaim találkoztak velük <#vigyor1>
Realism 4.1?

4.1 realism-mel játszol? Mert ott ez nem fog könnyen mûködni. Én pl nem gyárok hajót sem, mert sok macera.

Tudnak hátrafelé nyilazni...

A pártusok milyenek, érdemes velük hadjáratot kezdeni? Caesaron kívül majdnem minden császárnak meggyûlt a baja velük<#awink>. Speciális egységeik vannak-e játszik e velük valaki? Tele vagyok ma kérdésekkel<#vigyor2>
Azt hiszem megvan valahol a mentésem. Majd ha felébredek megnézem, és elküldöm. Lásd, mi maradt Egyiptomból. Esélyük sem volt a szeleukidák ellen már az elején sem. Csak arra kell rámenni, hogy minnél elõbb legyen elefántod.

Ja, Numídiával tényleg nehéz lehet eleinte Egyiptomot kivédeni de ha velük nyomom akkor úgy is az az elsõ dolgom hogy Siwa-t elcserélem Carthágóval Lixusra hogy egy helyen legyenek a tartományaim és többé nem is hallok Egyiptomról 😛

Sokszor mert a szeleukidák az egyik kedvenc népem 😊
Egyiptom sehol se ellenfele a szeleukidáknak mert csak normális phalanxai vannak, annyi a trükk hogy ostromnál nem a falakat kell tartani (esélytelen a desert axemenek ellen) hanem az utcákat és ott a pikemenek már simán szétszedik õket. Akár 6-8 levi pikemen is képes ellenük megvédeni a várost. Ráadásul a flottája is hulladék mert nem tud négysorevezõs gályákat építeni, általában egyiptom ellen csak védekezek mert Pontus Fekete-tengeri kikötõvárosait szerzem meg elsõnek aztán késõbb a tengerrõl betörve támadom az egyiptomi városokat ha már vannak onagereim, a kikötõi nélkül összeomlik a gazdasága ilyenkor már csak a versenyfutás megy a Scipikkel a maradékért 😄

A lázadõ egységek megnevezése nem szerencsés, de ha egy északi nép római fegyverrel ront rád attól még északon tanult harcolni! Szerintem e miatt van, hogy "õshonos" egységek képzõdnek.
De csak tipp...

Én kezdeti húsdarálóról beszélek Egyiptom ellen, mert hihetetlen gyorsan nõ a népessége, és nagyon korán iszonyat nagy seregekkel dobál meg!
Egyébként azért velük példálózom folyton, mert szeleukidákkal sokat játszom, és kezdetben az egyetlen dolog, ami keresztbe tud tenni, az egy fullos egyiptomi sereg a küszöbömön!

Játszottál már Egyiptom szomszédjaként? Betámad, amint lesz egy emészthetõ serege! És õket mindenképpen be kell darálni, különben elvérzel ellenük, úgy szaporodnak, mint kib* nyulak!

pl. Fraps

\"Egyszerű életet élek: ami üres megtöltöm, ami tele van kiürítem.\" MM2 buszok: http://sodor.try.hu

Alapból a PrintSreen gombbal nem mûködik?

Akkor: GrabCaptureScreen

Nekem ez vált be. De már ne kérdezd, honnan tölröttem le. Keres rá. Csak az alkalmazása elõtt állítsd át az opciókban, hogy a játék képlopója ne a PrintScreen legyen. Mert a progi is ezt használja

meiket a sok közül?

Én anno az alap 1.0-val remekül blokkoltam az egyiptomi seregeket. Egyszer sem vert meg. Pedig volt, hogy 1:1-hez adta az arányt a csata elõtt. Az íjász auxiliám közelharban megfutamította ebben a csatában az egyiptomi íjász szekeret. És nem segített neki senki, mert messze voltak a fõseregtõl. Miután az összes kikötõjét blokád alá vettem, még sarcot is fizetett.

Más.

Nem tudom, hogy innen járt-e valaki az oldalamon, de bõvítettem a Julius Krónikát. Némi plusz valós infót vittem bele, amennyire a játék menet engedte. Részletek az oldalon.

www.julius-kronika.atw.hu

Milyen programmal lehet képet lopni?<#help>
Sztem nem 😄
Ha egy nép erõs volt akkor a játékban is legyen az, ez nem a Starcraft hogy kiegyenlített népekkel kezdõdjön. Inkább az AI-n kéne csiszolni egy késõbbi patchban pl. Egyiptom agresszivitásából egy kicsit vissza kéne venni és a Szeleukidáknak nagyobb városok kénének startnál mert mindig ott véreznek el hogy sok a pénzük (ami korrekt) és az összes falujukat besorozzák militia hopplitesnek meg levi pikemennak, idõvel a többi nép lezúzza ezeket a gyenge egységeket eközben nekik meg még mindig csak falvaik lesznek mert a lakosság sehol sem tud nõni 😞
A másik hogy én soha sem darálom be a szomszédaimat mert úgy már tényleg semmi kihívás sincs, csak azokkal háborúzom akik rám támadnak, addig csak fejlesztek. Juliusokkal hagytam a Gallokat amíg a szenátus ki nem adta küldetésnek, hát szívtam velük rendesen mert addigra már szövetségben voltak a germánokkal meg a dákokkal 😊

Szenátus mégegyszer: Kipróbáltm a Brutikat, a Scipik szövetséget kötöttek Carthagóval erre az SPQR nekem adja ki feladatnak szicíliát 😄
Kéne már az a patch...

Master of Orion 2 😉

Ha történelmet játszanánk, akkor nem lehetne élvezni a játékot, hiszen úgyis tudjuk mi lesz a vége, nem igaz? 😉
Azzal, hogy pl visszafogták a realismben egy kicsit Egyiptomot jót tett a térségnek, igaz, így is gyorsan be kell õket darálni, különben gondot okoznak.
Szvsz a történelemhez való hûség nem mehet a játéklmény rovására.

Na végre gyõzelem a Julikkal😊
50 provincia és a rohadék SPQR is a fûbeharapott😊

Kéne már egy olyan startégiai játék, ahol a szövetséges tényleg az és nem pedig, ha éppen elmész egy körre már hátba is támadott, eddig egy játéknál se vettem észre, hogy lenne normális mesterséges szövi, csak akkor mûködik, ha online játszik több ember😊
LezLee
Na ez engem is érdekelne. De elég ha valaki megmondja ennek a modnak a nevét, amiben több város van.
Honan lehet leszedni a több város módot?

A szenátus meg tényleg hülye, íme néhány példa a szárazföldi blokádra:

Ezen a képen az SPQR éppen a saját kikötõjét blokádolja mert kretén módon rákerget egy lázadó csapatot:

Na ez meg az abszolút kedvencem, az ÉN fõvárosom kikötõjére kerget rá egy görög sereget, külön köszönet a Brutii családnak hogy ennyire bénák a keleti fronton továbbá ezer hála a Scipii családnak hogy hagyta Carthágót így megerõsödni mert miután ÉN levadásztam a görögöket a carthagóiak képen látható két(!) flottája blokádolta a fõvárosom és a gall kikötõktõl kellet a SAJÁT flottámat visszahozni pedig a csizma védelme amúgy az SPQR feladata lenne... 😄
Béna szövetségesek rulz!

Ezen a képen pedig azt látni hogy mennyire nem szeretem ha arcátlanul blokádolják a kikötõimet ,)

Az egyensúlykilengésnek és az agyontápolt frakcióknak az az oka hogy akkoriban egyensúlykilengés és agyontápolt frakciók voltak 😄
Most komolyan, pl. az akkori Numídiának esélye sem volt Egyiptom vagy pláne Róma ellen. Mindezek ellenére meg lehet velük hódítani a világot csak nehezebb, pont a hendikepjük miatt de ha valakinek kihívás kell akkor igazi élmény a gyengébb népekkel nyomni.
Szerintem... 😊