13587
  • haxoror
  • MaRee
    Elefántok ellen tüzes nyílzápor + falanx.Ettől hamar bepánikolnak, és letarolják a saját egységeiket is.
  • Fasiszta
    Karthágót hogyan győzitek le mert az átkozott elefántok midig szovatnak.
  • Kotomicuki
    Kiegészítés:
    A Fővárost és az olyan várost, amiben a Családfő, vagy a Helyettes-Családfő a kormányzó, nos, olyat nem lehet megvásárolni!
    Ezen városokat csak harc árán lehet megszerezni!

A Marius-i reformok előtt nagyon ritka, hogy a Nép alkalmasnak tartson a Polgárháború kirobbantására - és akár 30 tartomány birtoklása is szükséges lehet ehhez...
  • Kotomicuki
    A Szenátusnál úgy tudod növelni a befolyásodat, hogy teljesíted a - gyakran szinte lehetetlen - kéréseiket/küldetéseiket.
    A nép annak örül, ha minél nagyobb a birodalmad és nyugalom honol benne. Ha már csak 2-3 jel hiányzik a teljes oszlophoz a jobb(Népi) oldalon, akkor általában már be szokta adni a képet, amin a nép szerint Te volnál a megfelelő személy a Birodalom egyesítésére és annak kormányzására.
    Célszerű a valós szembefordulás előttre jó sok pénzt összehozni, diplomatákkal elárasztani a stratégiai fontosságú városok környékét és akár már előtte "munkába" állítani őket -> így a szenátus inkább a város visszaadását kéri, mint hogy a családfő(i)d öngyilkosságba hajszolását szorgalmazná (a 8. körben lehet egy újabb várost megvásárolni és akkor újraindul a kérés 10 köre...).
  • pite9
    nah időközben rájöttem hogy fölösleges volt parázni, nem volt semmi gond:) egyébként Rómát magát mikor lehet megtámadni? azt mondja, akkor ha elég nagy már a támogatottságom az emberek körében. hány olyan kis julii-jelnek kell felmennie hogy meg lehessen támadni mindenkit? és egyáltalán hogyan lehet feljebb vinni??
  • szilge

Két év után megint elővettem a játékot, de még mindig szórakoztató. Van egy régi mentésem a szeleukidákkal és most azt folytatom. Kialakítottam egy birodalmat kb a Nagy Sándori birodalom határai között, természetesen minden várost maxra fejlesztettem már, és ekkor jött az isteni szikra, hogy birodalmam lakosainak nem megfelelő az életszínvonala, ezért az egyetlen megmaradt római frakciót, a juliájokat felfogadtam építőmunkásnak, persze ehhez el kellett foglalni mindenüket, és az utolsó város előtt átadni nekik Antiochiát, meg 100 000 denariust. Ők építettek az én pénzemből Colusseumot, meg latifundiumot, meg jobb utat. Annyira tetszett a dolog, hogy szépen 6-8-as csoportokban átadtam nekik a tartományaimat, amikor végeztek az egyik csoporttal elfoglaltam azokat a városokat és megint kaptak újabb 6-8-at, meg persze pénzt. Aztán meg gondoltam, ha már ezt végigcsináltam, akkor a colosseumok mellé igazán dukálna a városaimba kivégző tér, karavánszeráj, úgyhogy a Balti-tengerhez telepített örményekhez fordultam segítségért, akik hasonló metódusban fel is építették ezeket. Ezután már a városaimból csak egy jó kocsma hiányzott, úgyhogy az ibérek segítségével azt is gyorsan felhúzattam.
    Jó játék. Annyi eredménye lett a dolognak, hogy katona csak mutatóba kell a városokba, ugyanis eléggé el vannak látva mindenféle földi jóval, valamint elég rendesen el is kezdtek jövedelmezni. A hátránya az, hogy körülbelül 3 millió aranyba került, meg kb 100-120 körbe. Szóval, ha valaki nagyon nem tud mit kezdeni magával...
  • sövény
    viszont nekem lenne egy olyan kérdésem,hogy hol kell visszaállítani azt vagy beállítani, hogy ne 40 fős legyen egy kiképzett egység,hanem rendesen 80-an,mert nekem ennyi:S,kell hozzá valamilyen patch netán?
  • csuszi
    áruld el nekem, a srác kérdésében hol látod specifikusan a barbarian invasion nyugat rómát?
    köszönöm:)

segítségképpen idézem:
    "Kérdésem lenne hogy lehet megoldani hogy a városok pénz termelése ne mínuszba legyen? "

illetve előtte:

"lehet hogy nagyon hülyének fogok tűnni, de hogyan lehet normális szintre hozni a városok pénzét? az egyik folyamatosan -1500 körül áll és nem tudom mit kezdejek vele... bezzeg a barbár városoknak nincs pénzgondjuk... help pls"

csűrheted csavarhatod, a sereg leszerelése azért mert mínusz balansz jön ki, baromság. használhatod városfoglalásra, esetleg az ellenfél gyengítésére, minek is oszlatnánk fel? legrosszabb esetben meghalnak egy véres csatában, jobb esetben elérik céljukat és növelik a birodalmat ergo a bevételt és a balansz helyrejött. nem hiszem hogy olyan bonyolult lenne amit írok, így 20.

ahogy sövény írta, én is csak úri kedvemben szerelek le sereget, hogy "jobban mutasson" a haderőm, egységesen stb. vagy ha elfog az empátia és egy veterán sereget leszerelek "beleélésdiből", kiszolgáltak mondókával.
  • hzsolt
    Te még nem játszottál a Barbarian Invasionnal nyugat rómát, ugye?
  • sövény
    én csak akkor szereltem le seregeket,amikor katonai reformváltás történt rómában,de akkor is csak olyanokat akik nem kellettek,vagy nagyobb seregek ellen raktam be aztán mentek a lecsóba,de addig is gyilkoltak:P,de az tényleg hülyeség hogy le kellene szerelni,attól is javul a balansz,ha pl egy várost akarsz bevenni és az adott támadó csapatban mennyi olyan kiképzett katona van,amennyit ott csináltál(remélem lehet érteni nagyából),vagy pedig fogod és kiüríted a várost a katonáktól...
  • csuszi
    most komolyan hol a faszomban kötekedek?

és tőlem lehet a világ legjobb rómása, akkor sincs igaza.
    sereget nem leszerelünk, hanem várost foglalunk vele, és helyreáll a balansz.
  • hzsolt
    szerintem ne akarj Prasba belekötni, ő egy elég ismert TW arc.
  • csuszi
    meg lehet nyerni úgyis, hogy effektíve hibákat csinálsz. le lehet futni a 100m 12sec és 30 sec alatt is. remélem érted a példát.

a mondandóm lényege, hogy veszek drága pénzen sereget és feloszlatom ha a birodalom nem tartja el, mínuszos a balansz? ahelyett hogy városokat foglalnék vele, és növelném a bevételt? szerinted melyik a logikusabb?
  • PrasCo
    Komoly gondok lehetnek, ha nemegyszer megnyertem már a teljes térképet.
  • Fasiszta
    Én most a rome:medieval moddal játszok.
  • Grrrrrrr
    Anno írtam egy város managmentet római városokra. Itt megtalálhatod: www.julius-kornika.atw.hu

Nem mellesleg másfél év kihagyás után elkezdtem folytatni a krónikát is.
  • csuszi
    ha komolyan mondod, akkor komoly gondok vannak a rome ismereteiddel:)

támadnia kell, és terjeszkednie. és olvasnia, hogy le van szarva hogy 1 város mínuszban van, lás pár hsz. lentebb, az összbalance számít semmi más. ha az is mínuszban van, menni kell előrébb, több város kell a nagyobb sereghez. nem feloszlatni a drága pénzen megvett sereget, ami hasznot/várost hozhat/hoz.
  • PrasCo
    Kezdésképpen, szereld le a fél haderődet.

...komolyan mondom.
  • csuszi
    biztos nehéz visszaolvasni 4 azaz négy hozzászólást.
    amit amúgy kiegészítenék azzal, hogy ha az össz. negatívban van, akkor egyszerűen terjeszkedni kell, a birodalom nem bírja el az adott sereget.
  • Fasiszta
    Kérdésem lenne hogy lehet megoldani hogy a városok pénz termelése ne mínuszba legyen?
  • pite9
    köszi, ez jól jön:)
  • Kotomicuki
    NM! :)

Ahhoz legegyszerűbben úgy jutsz, ha új hadjáratot kezdesz és a nép kiválasztása tájékán ügyelsz arra, hogy az összes tartományt menedzselni tudd - egy pipa, egy "eldugott" négyzetben - , ezek után már nem kell kormányzó az építkezésekhez.
    Most legfeljebb annyit tehetsz, hogy vigyázol a családtagjaidra és utaztatod őket városról-városra, ahol az anyagiak függvényében "feltöltöd" velük az építkezési lehetőségeket - az ezután magára hagyott városban a gép csak azután tud a saját szakállára építeni, ha ezen épületek már felépültek.

A tengeri kereskedelemhez az utak, kereskedelmi központok(, templomok) fejlesztése is hozzá tartozik a kikötők mellett - + kereskedelmi egyezmények -> Azaz, lehetőség szerint ne egyszerre háborúzz minden ellenségeddel... :)

Ha nagyon lázadoznak egy kemény hadjáratban egy - vélhetően frissen elfoglalt - város lakói, akkor, ha lehetőség van rá, - csak - ott töltsd fel a közeli seregeket, hogy had fogyjanak a lázadók - és szolgáljanak "jó" ügyet ezek után...! :))
  • pite9
    köszi,ez sokat segít:) ezenkívül volt még egy olyan gondom hogy elfoglaltam egy várost, de nem volt kormányzó, akit odaküldhetek,anélkül meg ugye nem lehet építeni. hogyan lehet szerezni olyat, hogy mindig legyen elég belőle???
  • Kotomicuki
    A térképen mutatott összeg egy, az adott városhoz köthető viszonyszám, semmi köze sincs ahhoz, ami a körváltásoknál, külön lapon mutatott, az egész birodalmad pénzügyi helyzetét bemutató oldalon látható - még ez sem a "valós", hiszen nagyobb költekezések után ez is negatívba hajolhat ideiglenesen...
    A lényeg: ha nem költesz(építkezés, toborzás, diplomácia) és úgy is csökken körről-körre a pénzed, akkor már "negatívba" vagy, azaz túl sok a kiadásod(katonád, hajód, karaktered - diplomata, kém, orgyilkos), amit csökkentened kell!
    Ha körváltások után ugyan annyi marad (általában) a pénzed, akkor annyi a gazdasági ereje a birodalmadnak, amennyit ezen körökben elköltöttél(/kör).
    Foglal el tengerparti tartományokat (csak azt!) és kereskedj a tengereken, minél többet, mert ez hozza a legnagyobb pénzt a játékban!
  • pite9
    lehet hogy nagyon hülyének fogok tűnni, de hogyan lehet normális szintre hozni a városok pénzét? az egyik folyamatosan -1500 körül áll és nem tudom mit kezdejek vele... bezzeg a barbár városoknak nincs pénzgondjuk... help pls
  • Marcus Brutus
    gondolom a játék vége attól függ, h mikor érjük el a győzelmi feltételeket.
    szal az alap kr.u. 14 -ben csak közli, h nem sikerült teljesíteni a győzelmi feltételeket....

nem?
  • Marcus Brutus
    köszi a tippet. a templom bevált...
  • csuszi
    1. lerombolod az Ő templomát és máris tudod építeni a római templomot, ráadásul ha ezt nem teszed, az elfoglalt szinten marad, nem tudsz upgrade-elni.
    2. ha fővárost foglalsz, vagy ősellen várost, akkor érdemes kiirtani a népességet elfoglaláskor, később kevesebb a baj vele.
    3. egy rakat katona kell az ilyen lázadó városokba
    4. és egy jó kormányzó.
  • Marcus Brutus
    oh, sorry

*: mert NEM rómAi a település
  • Marcus Brutus
    és még csak boldogságnövelő templomot sem tudok építeni, mert rómi a település...

• Marcus Brutus
    :D:D

srácok, lehet, h ismételek, mindjárt visszaolvasok, de azért:

MIÉRT VAN AZ, HOGY ÉN EGY VÁROSBAN FOLYAMATOSAN ÉPÍTEK, ADÓ MIN-ON ÁLL, JÁTÉKOK NAPONTA VANNAK, ÉS EZEK A SZEMETEK FOLYAMATOSAN LÁZADOZNAK. már vagy harmadszor keltek fel, az annyi mint, 3X irtottam népességet...

tipp?
  • Wreck86
    Az a baj,hogy általában egymás ellen a római házak nem szövetkeznek,mert akkor kiutálja őket a szenátus és körkörös ez a folyamat.
    Én a legközelebbit támadtam anno meg,aztán a többi sorban:).
  • Marcus Brutus
    oké, csak ha megtámadom a szenátust, akk 2en lesznek ellenem...

és elég erősek.
    kéne katonai szövetség a gyengébbel, h a győzelmünk után azt is le tudjam nyomni
  • Yag
    Általában minden MODban újra vannak skinelve a frakciók.
    Bármivel is próbálkozol komoly átalakuláson mentek át a katonák vizuálosan.
    De leginkább az RTR és Rome Surrectum MODokban.
  • Wreck86
    Először a Szenátust nyomd le,mert kapsz sok pénzt,meg egy tök jó várost.:)
    Aztán a körülötted lévőket,azok közül azt akinek legkisebb a területe.
  • Buci
    megtámadni a többi rómait!! :D
  • Marcus Brutus
    pff patthelyzet.

a három római család uralja európát. van még 2 gyenge elvérzett frakció.

mi ilyenkor a teendő??
  • hzsolt
    tehát még nem próbáltad ki az ajánlott modokat!
  • levvvi
    Sziasztok!
    Lenne még egy kérdésem: van valami jó kis skin a római csapatoknak? Mert annyira szarul néznek ki kéken, zölden, rózsaszínen.