13587
  • TuraniTurul
    Halihó

Lenne pár kérdésem. Csak eredeti rtw-el lehet online jáccani????
    Miért van az, hogy ha feltelepítem a lords of the ring total war módot. Működik rendesen,de csata közben sokszor lefagy. Követtem a telepítés utasításait és normálisan a módhoz megfelelően patcheltem.

A válszokat előre is köszi
  • sanyicks
    Ja közben rájöttem a dolgokra.

Mi van akkor ha nem tudok terjeszkedni azért mert nincs elég ember a családban? (mert ha a városból hosszabb időre kiviszem a governort, megőrülnek a népek). Gondoltam már arra hogy a stabilabb városból kiveszem a családtagot, de az a gáz hogy a játékban a nép lázadó/nyugodt logikája teljesen kiszámíthatatlan még ott is.
    A családban meg a párok felének nem lesz gyereke a férfi természetes haláláig.
    Brutii-val vagyok, megvan görögország kivéve a kis ázsiai rész, trákiától is elfoglaltam a tartományokat pannóniáig, de tovább nem tudok menni mert nincs ember, pedig pénz és katona van annyi mint a szemét.
  • Kotomicuki
    Tipp: saját templom felhúzásával - akár a régire is, ha annak megfelelőek a bónuszai (részemről a kereskedés volumenét növelők vannak előnyben, bár a tapasztalatot, vagy távharcosok értékeit felturbózók sem rosszak 1-1 helyen), talán a moráljavító épületek is jók erre a célra.
  • csabikácska
    Most játszom elősször az rtw-vel.Városoknál a kulturális büntetést hogyan lehet csökkenteni? Előre is köszi a segítséget!
  • Yag
    A falaknak is vannak szintjei.

Palánk, fa fal, kő fal, magas kő fal és erődítmény szint.

Ami fából készül azokat faltörő kossal és skorpióval, ballistával lőheted. A kőből készült falakat katapulttal, onagerrel lőheted hiszen a tölteteik nagy kőgolyók voltak arra hivatottak és képesek hogy bontsanak a falakon és dőlhessen ha eleget lövik. Ez nem volt másképpen a történelemben sem. A Skorpió és ballista más néven nyílvető.
    Nyílvessző-ket vagy akár dárda méretű társait lőtte ki a két oldali megfeszített kötélköteg (torzió) és az azokban elhelyezkedő karok segítségével. Bizonyos társai kődarabokat is képesek voltak nagy távolságra eldobni. Fejlettebb változatait a rómaiak hozták létre.

A töltete sem volt alkalmas arra, hogy falakat döntögessen tehát ezzel a részével semmi gond.

"Onager - Erős fagerendák között, vízszintesen megfeszített kötértorzió segítségével mozgatták meg a középen elhelyezkedő vetőkart, ami parittyás vége esetén onagernek, kanalas vége esetén katapultnak neveztek. Nagy előnye volt, hogy gyorsan lehetett újratölteni."

"Trebuchet - Az ostromgépek királya. Gigantikus csodákat építettek belőlük. Itt az energiát a vetőkarnak a másik végére függesztett súlyok gravitációja adta. Akár mázsás követ is képesek voltak komoly távolságra dobni. Rendkívül pontosan lehetett kalibrálni őket. Egy darabig az ágyuk mellett is használták." rorrás: ostromgepek.hu

Effektíve amire te vágysz az a Trebuchet, de ezt az eszközt csak a XV. században használták. A rómaiak bár jó fejek voltak a pontosságára az ostromgépeknek még nem tudtak akkora figyelmet fordítani.
  • sanyicks
    Mostanában próbáltam ki 2. szor az rtw-t (először valamikor régen, de semmire sem emléxem abból :D). És találtam benne pár jó nagy marhaságot:
    -a falat nem lehet szétszedni, csak a kaput kilőni meg a tornyokat talán
    -a kaput csak nagy ostromgéppel lehet szétszedni (ez elég lol)
    -a katapult irreálisan pontatlan (gyak égő lőszerre állítva, a összevissza lő, közelében sincs a célnak, még irányban sem, nem hogy távolságban)
    - csak ostromtoronynál próbáltam, de miután a hozzátartozó csapat teljesen felmászott a falra, másik csapat mégsem használhatja a tök üresen ott álló tornyot
    -hajócsatánál egy csomószor elmenekül, és újra megtámadgat ugyan az a flotta, akár ötödször is túléli, és ez elég zavaró

Ezekre van valami mod, vagy valami megoldás?
  • Inimma
    Ezt nézd meg:

http://imageshack.us/f/864/reklm1.jpg/
  • bgabor
    Igen, szeretném ha mindhárom frakció a történelmi piros színben pomázna, legalább a harcmezőn, ha a stratégiai térképen nem is, és nem az ocsmány zöldben vagy a fura kékben. :D
  • Yag
    Ezt fejtsd ki bővebben!
    Sciipi és Bruti egységek ha egy MODban vannak általában két színnel jelölik. Kék és Zöld. A piros a Julius ház színe így a pajzsokon vagy az egyéb ruházaton én még nem találkoztam olyan MODdal amiben a három ház egy játékon belül ne lett volna látványosan "kiszinezve".
    Van valmi támpontod ami miatt felmerült, hogy ilyen MODot keresel ?
  • bgabor
    Amúgy nem tudtok olyan modról, ami a Sciipi és Brutii katonákat pirosra festené, legalább a harcmezőn? Évek óta keresek ilyet.
  • bgabor
    Így csináltam a telepítést, kétszer is. Nem volt sajét parancsikon. MaRee módszerét nem próbáltam ki, lehet hogy az a gond hogy nem telepítettem fel mellé a sok felesleges szirszart(unit documentation stb). Sajnos második próbálozás után elegem lett és letöröltem az egészet.
  • Nagy99
    Már találtam
  • Nagy99
    Barbarian Invasionhoz tud valaki magyarítást?
  • Yag
    Ha nincs parancs ikonod akkor ott a gond.
    Kell, hogy tegyen telepítéskor kettőt az asztalra aminek a tulajdonságában ilyen hivatkozással indítja a játékot.

X:\Rome Total War\RomeTW.exe -mod:eb -show_err -nm

Itt részletesen le van írva az EB telepítése.

EB - Telepítési útmutató
  • MaRee
    Az EB telepítése közben kérdi, hogy feltelepítsen e ilyen unit documentation meg mittudomén micsodákat, kis jelölőnégyzetben be kell jelölni hogy mindet rakja fel. Nekem is ez volt a bajom, de valami fórumon akadtam rá hogy ez szokott néha probléma lenni. Gondolom azt nem kell mondani, hogy a RTW mappájába telepítsd a modot.
  • bgabor
    Felraktam megint a Romeot és a EB-t, de nem működik.

Hiába indítom a RTW könyvtárban lévő EB parancsikonnal(merthogy az Asztalra nem rakott), csak a vanilla RTW jön be helyette mindig. Miért van ez?

Kétszer is megpróbáltam telepíteni. Direkt nem a program filesbe pakoltam a Win7 butaságai miatt. Az RTW-re raktam BI+1.6 patchet is, majd az EB 1.1-et telepítettem rá, végül az EB 1.2 patchet. Mégse tudom elindítani az EB-t, csak a vanilla RTWt.

Szóval mi van ilyenkor?
  • Yag
    Még pár dolog az UNINStallról. Jól emlékeztem vannak olyan kulcsok amik esetleg bekavarhatnak.

Ezekre itt találtok hivatkozást : Rome Uninstall : Registry kulcsok

Ezt csak tapasztaltaknak ajánlom.
    Van egy kis program emi elvileg eltávolítja az összes telepített Rome kulcsot, itt találjátok meg :

Rome: Total War - Uninstall (Uninstaller/Registry Cleaner)
  • Yag
    Rome Teljes Uninstall manuálisan.

1) Klikk a Win-Startra és Futtatás. (Win7= keresés programokban és fájlokban)
    2) Írd be a mezőbe: REGEDIT - A registry editor nyílik meg.
    3) Klikk a "+" tovább a HKEY_LOCAL_MACHINE.
    4) Klikk a "+" tovább a SOFTWARE.
    5) Klikk a "+" tovább a The Creative Assembly
    6) Jobb-Klikk és töröld The Creative Assembly mappát.
    7) Klikk a "+" tovább a HKEY_CURRENT_USER.
    8) Klikk a "+" tovább a SOFTWARE.
    9) Klikk a "+" tovább a The Creative Assembly
    10) 6) Jobb-Klikk és töröld a The Creative Assembly mappát.
    11) Zárd be a registryt.

Amint a registry-kulcsokat eltávolítjuk, még törölni kell a játékfájlokat a merevlemezről is. Ha még nem tetted volna meg :)

Törölni kell a RomeTW.ini filet is a merevlemezről.

12) Klikk a Start gombra > Keresés (or Search) > Fájlok és Mappák.
    13) Keresés a C:\ meghajtón és a file neve RomeTW.ini.
    14) A fájl megtalálható a C:\WINDOWS. mappában
    15) Töröld a fáljt.
    16) Indítsd újra a gépet. Majd lehet kezdeni az új telepítést.

egy ilyen teljes uninstallnál a pach hivatkozások is eltűnnek és nem kell attól tartani, hogy a Pach-ek nem fognak felmenni mert úgy érzékeli hogy a pach már fent van vagy nincs meg hozzá a megfelelő "program".

Egy ilyen Install-Uninstall roblémát el lehet kerülni egy frissen telepített Rome TW mappa másolásával. A játék szabadon MODolható de könnyen "sérülnek" a fájlok benne. Ha egy MOD nem kompatibilis valamivel, legyen az Pach vagy más MOD akkor a játék nem fog elindulni. Ilyenkor az a legjobb megoldás hogy ha egy Teljes telepítést csinálsz, minden Pachet felteszel, lejárszod az intrót, beállítod az egységméreteket az irányítást és nehézséget, majd egy biztonsági mentést csinálsz róla egy külön meghajtóra. Ha sérül az alap játék egy MOD-tól akkor csak újramásolod az egészet és nem kell újra telepítened. A játék jól tolerálja a komplett mentéseket. Én még XP alatt telepítettem a játékot. Van biztonsági másolatom. Közben áttértem Win7-re (párhuzamos rendszer) de az XP Rome telepítésem és biztonsági másolatom gond nélkül fut. Elméletileg és gyakorlatilag is, ha egy Jól telepített Rome full Pachelt verziót lementesz : PACH 1.5 PACH 1.6 PACH 1.9 megcsinálod az alap beállításokat, majd kiírod DVDre, bármitől is akadjon ki a játékod csak újra másolod és játszol. Ehhez a játékhoz már nem fognak új pachet kiadni, a telepítések kompatibilitása és egymás megtalálása miatt kell a "gyári" telepítés. A MODok többségét másolni kell. Ami telepítős azokat meg irányítottan kell telepíteni, megadva az alap Rome mappa helyét és kész. Egyetlen MOD sem ellenörzni, hogy telepített vagy másolt verziód van. Én kb egy éve telepítettem az alap játékom. A gyári lemez a dobozában csücsül, nem használódik legalább.

Jó játékot.
  • Wreck86
    Köszi. Láttam az előbb, na nem baj, akkor kisebb csaták.:)
  • ashead
    A megváltoztatott egységlétszám csak új kampányban fog jelentkezni. A régi mentett kampányt ha betöltöd akkor ott a régi egységlétszám lesz.
  • Wreck86
    Átállítom,betöltöm és menni fog?
  • MaRee
    De fog. :)
  • Wreck86
    "Unit scale" lesz az. Bár szerintem a mentett játékomnál, már nem fog növekedni.:( Csak ha újat kezdek.
  • Wreck86
    Köszi,meglesem!
  • MaRee
    Settingsnél Unit size.
  • Wreck86
    Sziasztok!
    Az egységek számát, hol lehet beállítani? Elfelejtettem.:(
    pl Hastati egységem 40 fős, de úgy emlékszem anno 80 főssel játszottam, szóval minden a fele parasztok is 60,pedig 120-ra emlékszem.

köszi!
  • Yag
    Milyen leírást szeretnél ?
  • SH3
    Van valami magyar leírás a TotalRealism modhoz? :)
  • Yag
    Milyen verziót telepítesz ? ERAS, GOLD vagy egyéb megjenést esetleg ?
    Csak apap Romet telepítesz vagy BI ALX is ment rá ?
  • Jakuza001
    http://logmeinwiki.com/wiki/Hamachi:Rome:_Total_War
  • wolf8911
    Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy van-e vmi mód arra, hogy kampányt nyomjunk multiplayer módba (mondjuk LAN-on). Létezik ilyen program, mert az öcsémmel szeretnénk multizni, de kampánymódban, körökre osztva, tudjátok, mint egy társasjáték és még a többi frakció is benn lehetne a játékban, de őket ugye a gép irányítaná.
  • Wreck86
    Próbáld újratenni és mindent tegyél fel amit kér a telepítés közben.
  • LEGO city
    Jah és egyszer már volt fent a gém akkor simán ment. De most hogy újraraktam jelentkeztek ezek a problémák.
  • LEGO city
    Üdv!

Lenne egy komoly problémám a Rome-al kapcsolatban. Feltettem a játékot aztán a menüben az egér nyomokat hagy maga után. Utánanéztem itt fórumon hogy mi lehet a gond írtátok hogy telepítsem fel a Media Format 9-et elindítottam a telepítőjét kiírta hogy kész aztán megint beléptem a játékba de még mindig nem jó. Próbáltam a Media playert vissza alakítani 10-esre hogy hátha úgy jó lesz de mostmár el sem indul a játék. Segítsetek nemtudom mit tegyek!!
  • Kotomicuki
    Na azért! ;)
    Bár a bugfixek után már végképp nem szabadna ilyesmit művelnie! :S

MaRee:
    A másik módszer a leszerelés helyett a gyors hódítás! :)
    Olyankor is mínuszba köt ki a pénzügyi mutató, de nem leszel védtelen (ilyenkor a csapatok annyira lemorzsolódnak, hogy nincs is szükség a leszerelésükre, amikor újra van zsé, akkor meg gyorsan lehet haderőhöz jutni...) - pl. egy agresszív Kárthágó mellett a Luzitánok nem szerelhetnek le, se a Szakák, akik egy szem, semmire sem jó tartománnyal indulnak a puszta túlvégén.
    A "semmit" kergető lovasokhoz: még az ETW-n is megmaradt ez, amikor az üldözendő csapat szétszalad és 1-2 tagját kergetik, miközben a zöm egy másik irányba menekül. :(
    Reméljük, hogy a ROME 2 eljövetelére ezen hibát is orvosolják - az elbaltázott (ETW/NTW) tartomány-menedzsment mellett! :))
  • MaRee
    Megtaláltam közben, én is maradnék csak nálam olyan messze volt a capital az új városoktól, hogy kb 60%ban emiatt voltak rosszkedvűek a lakók :)
  • Montanosz
    ha jó emlékszem a város listánál, bár én szoktam maradni a történelmi városoknál
  • MaRee
    Ja, amúgy hogy tudok egy várost új fővárossá kinevezni?
  • Montanosz
    persze, ilyenek a lovasok...később kiképzés alapján meg satöbbi bonuszok után már fegyelmezettebbek lesznek..gondolj bele hogy alexandros 1500 lovasával megfutamította az egész perzsa sereget mert szar volt a morál meg fegyelem és kiképzés
  • MaRee
    Kipróbáltam úgy, hogy töröltem az összes egységemet, csak a határmenti településeken maradt 1-1 darab mutatóba. Eltelt vagy 10 kör eseménytelenül míg vártam hogy legyen pénz, de mostmár egész jó, körönként 2-3ezer pénz jön. Egy idegesítő probléma még viszont, hogy ha élesben játszom le a csatákat akkor az egységeim egyszerűen nem azt csinálják, amit kéne. Rányomok a lovasokra hogy rohamozzák meg oldalról az ellent, erre elszaladgálnak össze vissza, meg hasonlók.