13587
  • pite9
    viszont van egy gondom nekem is: türelmetlen voltam, és átpakoltam az unplayable-ből a playable-be a frakciókat. át is kerültek, csakhogy nem akar karriert indítani velük. de nem csak velük, hanem a rómaiakkal sem!
  • pite9
    applecomputers: tyüha, nekem ennyi írástól igencsak megfájdult volna a kezem :D egyébként nekem van pár tanácsom: először is, kezdésnek legjobb szerintem a julikkal kezdeni, mert minden terület megközelíthető szárazföldön--->nem kell flottára költeni. persze később amikor a többi rómaival bulizol akkor már bizony elkel a flotta, de akkorra már akkora birodalmad lesz, hogy nem lesz vele gond. a másik tanácsom az, hogy azokba a városokba, amik nincsenek közel az ellenhez, elég csicska őrséget tenni,az igazi, erős egységeket én mindig táborba teszem a legveszélyesebb pontokba, a városon kívülre.ott nem lázodozik senki és betegség sincs.
  • Grrrrrrr
    Ez a gyors haladás átka, nincs idő pacifikálni az elfoglalt területet. Én midne épüetet lerombolok, és újra húzom őket. Karthagóval vagy ugye? Esetleg tedd a fővárost központibb helyre, mert az is számít.
  • applecomputers
    Azon már túl vagyok szerencsére. Gallia is meg van már, szenátus és a Juliusok is. Britonok, Brutusok és a Scipiok vannak már csak, most kezdtem el piszkálni a Scipiókat, elvettem tőlük Krétát, Rodoszt, és kis-Ázsiában egy várost, viszont Galliában nagyon lázonganak a népek, és elég "érdekes" dolgok történnek. Ha fellázad egy város, 1000-1500-as lázadó sereg "terem ott". Érdekes hogy Bordesholm ahol sereget sem tudok toborozni mert nincs elegendő lakos, és ahol amúgy is 500 körüli a népesség, ott lázadás után 1200-as sereggel találom magam szemben . Na mind1 majd kapnak azok is
  • Grrrrrrr
    Ha már tied Ibéria, és csak a kódorgó, felbukkanó lázadókat gyilkolod, elég 2 kis sereg, ami 5-5 lovasból áll. Egy északra, egy délre. Karthagót annyira nem ismerem, de a 2. leggyöngébb lovasokból teljesen megfelelőek. Nagy területet tudnak bejárni 1 kőr alatt, relatíve olcsóak, hamar el lehet érni, hogy minden városban képezhetők legyenek, és így a veszteségeket könnyű pótolni.
  • kingofphalanx
    Bocs, félre olvastam.

Olyat nem lehet
  • kingofphalanx
    szia!

Ha átlépted a Marius Gaiust akkor már nem...
  • Danton
    sziasztok, az lenent a kérdésem, hogy a régebbi egységeket, az alapabb egységeket fel lehet upgradelni? PL.: a Hastatit Principivé és stb...?

Előre is köszi
  • kingofphalanx
    jó játékot!
  • kingofphalanx
    Barbarian Invasion: http://data.hu/get/1347576/romebihun.exe.html
  • kingofphalanx
    magyarosítás: http://download.hellshare.hu/romehun.rar/514556
  • norbert1214
    Hello mindenkinek!
    Tudna valaki küldeni 1 magyarosítást a játékhoz? előre is köszi :)
  • applecomputers
    Sikerült bevennem az ibériai félszigetet, azonban mint korábban írtam, szövetséget akartam kötni a gallokkal, ezért elindítottam egy diplomatát a mai Francia ország területére. Sajnos a gallok vagy kihaltak, úgy hogy észre sem vettem az arról érkező híreket, vagy visszaszorultak messze északra. A mai Francia ország területén, csak Julius területeket találtam. Mivel természetesen a végső cél Róma, ezért elgondolkodtam a megtámadásukon. Ekkor azonban meglepő üzenetek érkeztek. A szenátus árulónak nyilvánította a Brutusokat, majd a Juliusokat, végül a Scipiokat, majd a Brutusok és a Scipiok és Scipiok és a Brutusok között hábprú tört ki. (Hála az Égnek )
    Továbbá sikerült tűzszünetet,kereskedelmi egyezményt és ami akkor a legfontosabbnak tűnt katonai szövetséget kötnöm a Scipiokkal (Juliusok ellen).Ekkor el is döntöttem, hogy Numibia egyetlen megmaradt városa (Siwa) és Egyiptom helyett megtámadom a Juliusokat. A szemtelenek meg sem várták hogy én támadjak, jöttek maguktól is, szerencsére sikerült összekapnom az Ibér városaim helyőrségeiből egy sereget, amivel vissza is vertem a támadást. Utána elkezdtem csinálni egy sereget, amivel elképzeléseim szerint legyőzhetem a Juliusokat. Narbo Martius gyorsan el is esett, majd jött Massila, az ostrom igencsak megtépázta a seregem, végül sikerült bevenni. Ekkor azonban "ijesztő" dolog történt, sorra jöttek az üzenetek hogy polgári lázadások törtek ki, gyakorlatilag Osca kivételével minden "spanyol" városom fellázadt, ráadásul nyugatról 2 Július sereg is közeledett, hogy vissza vegyék Massilát. Ekkor jött egy ajánlat a Scipioktól. Ha adok térkép infomációkat, és némi pénzt akkor ők is adnak térkép infomációkat,
    nem mertem megkockáztatni, hogy visszautasítsam őket, bár lehet jobban jártam volna. Lesújtó térkép tárult elém. Gallia a júliusok kezén, egyiptom a Scípiok kezén, görög városok szintén Scipio kézen, lényegében 2 "szuperhatalom" jött létre, A Scipiok és Karthago, köztünk pedig Julius és Brutus területek, valamint a Britonok a "helyükön".
    Észak-Afrikai területekről átcsoportosítottam egy elég méretes hadsereget az Ibériai f.sz. lázadóinak leverésére, Osacaból és Narbo Martiusból pedig sikerült összeszedni egy sereget, amivel megtámadtam Massila ostromlóit, a kisebbik Julius sereget sikerült legyőzni, majd a nagyobbikat annyira meggyengíteni, hogy utána legyőztem őket bMassila védőivel. Eközben az Észak-Afrikából átcsoportosított sereggel visszafoglaltam Cordubát, majd Palmaból sikerült egy kb 1000 fős sereget Cartago Nova lázadói ellen bevetni, ez a sereg ugyan nagy volt, de még a kampány elején toboroztam, így szinte semmi nem maradt belőle mire visszafoglaltam a várost. Szerencsére a Juliusok hagytak levegőhöz jutni, így minden lázadó várost visszafoglaltam. A megmaradt sereget összevontam massila védőivel, és az időközben toborzott oscai és narbo martiusi csapatokkal, majd ésszak felé fordultam, elkövetve talán egy jelentős hibát.Lugdunum és Lemonum elfoglalása nem jelentett ugyan komolyabb nehézséget, ám ezután jött Alesia, elsőre nem sikerült bevennem, ezzel el is veszítettem a főseregem javát, továbbá megalapoztam a Lugdunum és Massila későbbi lázadásait, mivel ezekből a városokból is küldtem csapatokat Alesia ellen. Karthago "city"-ből hoztam elefántokat, és kiképeztem újabb lovas egységeket, líbiai lándzsásokat, és kőhajítógépeket. Ez a seregem már komolyabb nehézségek nélkül foglalta el Alesiát, majd Triert és Mogontiacumot. Közben az enyém lett a legnagyobb és leggazdagabb frakció is. Viszont egy ekkora sereget és azt a számtalan helyőrséget már nem bírtam finanszírozni, viszont nem mertem adót emelni az újonnan megszerzett városokban, mivel azok egyből Julius városok lettek mikor lázadtak (Lugdunumban ez történt). Így kényszerhelyzetbe kerültem, szükségem lett a hódításokra,hogy legyen pénzem. Viszont az elveszített egységeket már nehezen tudtam pótolni. MEdiolanium és Segesta elfoglalása a pénz miatt történt, viszont erővel már nem igen bírtam, viszont nem akartam leállni a további harcokkal mert már csak 2 Julius város maradt. Ezek megtámadása viszont óriási hiba volt (Arrentium, Ariminum). Ezek elfoglalása miatt szomszédaimmá váltak a Brutusok és Róma, egy római sereget ugyan legyőztem, viszont ehhez arra is szükség volt hogy a helyőrségekből hozzak utánpótlást. Emiatt viszont Alesia, Lugdunum és Massila fellázadt, tehát a 2 elfoglat Július város helyett lett 3 lázadóvárosom, amik természetesen Július városok lettek. Ezek helyőrségeit bevetettem Róma city ellen, sajna az első ostromot visszaverte, ráadásul keletről támadnak a Brutusok, a Scipiok pedig semmit sem segítenek, ha a Scipiok átállnak, és megtámadnak, végem van.
    Jujj ez kicsit hosszú lett, remélem valki tanul legalább belőle.
  • Wreck86
    Egyáltalán arra,hogy mind a két oldalon kell,hogy legyen minimum 1 db katonai egység,amelyik bármilyen lehet.
  • Linkin1994
    tudnátok nekem segíteni tetszőleges csatát akarok játszani de kiirja hogy minden seregben kell egy egység ezt mire érti? milyen katonára?
  • applecomputers
    gyanítom egy becsomagolt file amiben van, csomagold ki, indítsd el a benne lévő exe file-t, kérdezi hogy hova telepítse, add meg neki a játék főkönyvtárát, és asszem ennyi
  • veterán
    SZiasztok . Letöltöttem egy modot a rome total warhoz.Napoleonic total war 2 a címe nem tudjátok hogyan lehet módokat feltelepíteni hogy működjenek.sajna nem értek hozzá.Előre is köszi a segítséget.
  • applecomputers
    Patt helyzet alakult ki, Cordubát bevettem, de folyamatosan támadnak a ibérek/ibériaiak, ráadásul elég rafinálak, egy elég "fejlett" tábornok vezeti őket, és 400-600-as seregekkel jön általában, segédcsapata kb 200-as, vagy ha az nincs, akkor a lázadók jönnek a fősereggel egyszerre.
    Érdekesség*: Az öreg tábornokuk halhatatlannak tűnik, és eszük ágában sincs egyeszkedni. A másik pedig ez a lázadókkal való összehangoltság

Eddig nem akartam orgyilkost küldeni, bíztam benne hogy sikerül megvesztegetni, de asszem ideje megajándékozni eggyel
    * nem nagyon operálok a megvesztegetéssel, eddig sem a seregére fájt a fogam, hanem rá, jól jönne egy olyan rutinos tábornok mint ő.
    Elindítottam egy diplomatát a gall területek felé, remélem sikerül velük megeggyezni, segítjetnének kifektetni az ibéreket, meg utána nem áratana, ha nem háborgatna senki, hogy nyugodtan lecsaphassam Egyiptomot, akik továbbra is nyugodtan elvannak, úgy tűnik meg vannak lőve, így hogy Siwa-tól nyugatra semmijük sincs
  • applecomputers
    Tanulva a hibákból, belekezdtem egybe Karthagoval. Igaz rögtön az elején hibáztam, de talán ez még a javamra is vált, betámadtam Messinát, természetesen Scipióék visszavertek, következő körökben pedig a szigetről is kiszorítottak, bár a görögöket is kitessékelték Szicíliából, gyanítom ha nem támadok, akkor ők támadtak volna.
    Viszont így Afrikán kívül szinte semmim sincs, Palma, és Corduba van csak, bár utóbbi még folyamatban van , de flottára így nem is kellett költenem, szemben az előző játékkal, ugye Scipiokkal elég szétszórtan voltam Capua-Szicília-Palma-Karthago-Karthago-Nova.
    Tanulva a hibákból a városokra is sokkal jobban figyelek, ahogy elfoglalok egyet a lakosságot kiírtom, mondjuk elég barbár megoldás, de jut pénz városfejlesztésre, seregre és szó nélkül "tűrik" a legmagasabb adó. Továbbá ez ha veszteséges egy város azon is segít a keresztelés, Karthago -2500-at termelt körönként, keresztelés után már csak -1000-et Azóta pedig már +os, de azt nem akartam kivárni még magától (elkészülnek a fejlesztések). Viszont Thapsusban nagyon luxus lett a város, -1000-et termelt körönként, kivonultam a városból hogy majd fellázadnak, kb 8-10 kört gubbasztottam a városon kívül, közben még egy lázadó sereget is levertem, de nem nagyon akarózott nekik lázadni
    Siwatól nyugatra mindent elfoglaltam Afrikában, Numíbia gyakorlatilag már csak Siwaból áll, meghagytam ütkőzőállamnak Egyiptom és köztem, viszont aggaszt hogy nagyon csendben vannak, és nem lehet velük egyezkedni, ahogyan Egyiptommal sem, jól sejtem hogy az lesz a forgatókönyv, hogy Numíbia betámadja a keleti seregem, aztán mire leverem őket addigra annyira legyengül, hogy Egyiptom ár simán átgázol rajtuk ?
  • applecomputers
    Köszi a segítséget, de már nem aktuális, némi pénz csíttel sikerült talpraállítani a gazdaságot, de az úgy már nem volt az igazi.
    Visszaolvastam mégtöbb h.sz-t itt a fórumon, így mostmár kezd tisztulni a kép, hogy miket ktam el:

1, engedtem a szenátus kérésének :)
    2, ahelyett hogy csak ostromoltam volna, el is foglaltam Thermont, sőt még Larisszát is, ez óriási hiba volt, egyrészt megosztottam a seregem, ami jó esetben is csak Thermon elfoglalására és megtartására lett volna elég, másrészt Larissza elfoglalásával magamra vontam a makedónok "figyelmét"
    3, Karthago elfoglalása után Lepcis-magna-t hagyni kellett volna, vagy ha már sikeresen felkeltettem az egyiptomiak érdeklődését, akkor őket kellett volna tovább támadni, (amíg még közeli súlycsoportot képviseltünk)
    4, Időnként meg kellett volna "állni" és a hadsereg helyett komolyabb városfejlesztésekbe kezdenem.
    5, Adót kellett volna emelni, aztán ha lázonganak akkor +

6,* bár ez nem biztos hogy hiba, ha az ember nem akar élni a kiskapukkal*
    Diplomáciát abszolút hanyagoltam, békét és kereskedelmi szerződést kötöttem, de senkit sem vesztegettem meg.

• MaRee
    Milyen nehézségi fokozaton játszol?Szerintem gyakorolnod kéne kicsit skirmishben a harcot és a taktikákat, mert én vh/vh-n szoktam nyomni és még így is könnyedén győzök 1-2szeres túlerővel szemben is.
  • MaRee
    Hú hát ez elég komplex probléma, erre nehéz így választ adni hogy nem látja át az ember a helyzetet :\ Pénzt esetleg a felesleges seregek leszereléséből lehetne szerezni, de ha tényleg ennyi lázadó városod van akkro ez esélytelen, na meg ugye így az adó növelés is.Építettél a városokba olyan épületeket amik növelik a public ordert(szentélyek,templomok)? Ha nem akkor próbálj építeni párat hogy ne legyen lázadás és növelheted kicsit az adókat hogy legyen bevétel, meg leszerelhetsz némi felesleges katonát.Ha ezek sem jönnek be akkor nekem nincs jobb ötletem, kezdj újat, sajnos tényleg van egy pont ahonnan már cheat nélkül nem igazán lehet tovább jutni, ha annyi mindent elrontottál :\
  • applecomputers
    jah azt még meg kell említeni a helyzet pontosításához, hogy Egyiptomé Afrikában minden ami nem az enyém, és a Közelkelet is!
    ...és milyen egységeket csináljak, amik erőben felveszik velük a versenyt, mert hacsak nem vagyok 1,5x vagy annál nagyobb túlerőben, bukom a csatákat ellenük :|, és honnan tudnék pénzt szerezni ?
  • applecomputers
    Hi

Sokszor gondoltam már arra, hogy elkezdjek játszani, pénteken végül letöltöttem és el is kezdtem játszani, 0 ismerettel a játékról, elég simán ment is a dolog, de most 4 nap intenzív játék után elég rendesen elakadtam + ahogy visszaolvastam jó pár oldal hsz-t... rádöbbentett arra hogy alaposan elkúrtam
    (Előre szólok kicsit hosszú lesz)
    A Scipio frakcióval vagyok, elfoglaltam Szicíliát és meg is szilárdítottam ott a "hatalmam". Jött is a szenátus 1. megbízása (ami szerintem arról szól hogy még véletlenül se haladjon a játékos)
    Blokád alá kellett vonnom Thermont. El is foglaltam, aztán el foglaltam Larissa-t.
    Ezzel persze azt értem el hogy északról a makedónok támadtak, délről pedig a görögök. Hosszabb csatározások után jobbnak láttam visszavonulni. (Szicilíában lázongtak, Korintuszból pedig jöttek folyamatosan)
    Utána elfoglaltam Palmát, utána pedig Karthágóra öszpontosítottam, sikerült is elfoglalni, majd elfoglaltam Karthagót, Thapsust és Cirtát, elég szép seregem volt így Lepcis-Magna-ra is maradt kapacitás, ami épp az egyiptomiak ellen lázongott, az ostromló sereget szétkergettem a várost pedig bevettem, ezzel meg is alapoztam a jóviszonyt az egyiptomiakkal
    Persze jöttek is "értem", természetesen kipateroltak a városból :|
    Szerintem itt követtem el az első jelentős hibát, mert itt még ha összekapom magam, pár győztes csatával sikerült volna őket visszaszorítani, és békét kötni, de sajnos ekkor még nem tudtam hogy elképesztően megfognak erősödni. Tehát Numidia felé keztem el terjeszkedni, sikerült elfoglalni Dimmidi-t és Tingi-t. Mivel Cirtát már korábban elfoglaltam így a Numídiaiak ki is "haltak". Ez a taktika rövidtávon nagyon is bejött, ám eközben egyiptom nagyon megerősödött, közben Egyiptom és Ibéria szövetkezett, nem tudom hogy ennek mi a jelentősége, lehet csak véletlen, de amint a Szenátus bíztatására blokád alá vontam az egyik Ibér kikötőt, egyből megostromolta egyiptom Thapsus-t, visszavertem őket, és megtámadtam Lepcis-magna-t, totális vereség, a maradék seregemmel pedig a thapsus-i lázadást kellett levernem, mikor erőrekaptam elfoglaltam Carthago-Nova-t, és megostromoltam Osca-t, természetesen jöttek az egyiptomiak, és elkezdtek özönleni az üzenetek hogy hullanak az embereim a betegségek miatt, felhagytam az ostrommal, mivel komolyabb ütközetbe nem bocsádkoztam a 1,5x túlerőben lévő osca-i védőkkel, így a seregem harmadával megerősítettem C-N. védelmét, a többivel pedig megerősítettem Kártágó és Thapsus védelmét, az egyiptomi támadásokat sikerült visszaverni, és békét kötni velük, amit ők fel is rúgtak mikor elkezdtem összeszedni a csapatokat Ibéria ellen, visszavonultam hogy védjem Thapsus-t, sikerült visszaverni az egyiptomiakat, és békét kötni velük, viszont ami most kialakult azt nevezhetjük hazdasági válságnak is
    A lázadásokat adócsökkentéssel előztem meg, a pénzt pedig a hadseregre költöttem, tehát most ott tartok hogy a lázadások miatt lepusztult városaimat nem tudom felújítani, ezért lázong a nép, mivel ahogy itt mondjátok jó párszor "megkereszteltem" őket így elég alacsony a népesség, persze így pénz sincs hadseregre, így ha az egyik város lakossága lázong azt egy másik helyörségével verem le, persze így a "másik" város is elkezd lázongani, ráadásul a katonáim is vészesen fogynak így, a legutóbbi egyiptomi támadást, Kártágó, Thapsus védőovel, és az Ibériából visszavont csapatokkal vertem le, de ezzel asszem ki is fújt az "erőm". Valakinek esetleg van valami ötlete azon kívül hogy adjam fel ? Előre is thx
  • Kikoki
    Hali mindnekinek ! Megint én. Anno volt az RTW hez egy olyan kis kiegészítő hogy a Szktiák helyett vagy a Dákok helyett betette a játékba a Hunokat. Azt valaki megtudná mondani honnan tudnám leszedni?
    Köszönöm előre is.
  • Kotomicuki
    Számomra öröm, hogy segíthettem! :)

Mivel nagyobb a térkép mérete, azon több provincia/város található, ezért a betöltések/körváltások tovább tartanak, mint az alap Rome-l. A csatáknál meg a sokféle egység különböző textúrái okoznak többletterhet a rendszernek...

Pár tipp:
    Mivel a script szerint az egyes népeknek az elfoglalandó céljai mindig egy-egy, már a kezdetekben más nép kiindulási területén vannak, ezért számíts majd rá, hogy a szövetségesi viszonyok csak addig élnek (ált.), ameddig a közös határt megfelelő nagyságú sereggel véded - ez érvényes a semleges szomszédságra is... (ha már 2-3 ellenféllel civódik az egyén, akkor szivesen bekapcsolódik a szövetséges is a buliba, persze nem biztos, hogy a mi oldalunkon... :D )
    A gazdasági bajokra a rövid, kevés erővel is jól védhető határok mögött felfejlesztett tengeri kereskedelem és a végeláthatatlan sikeres(!!!) hódító háborúk lesznek - vagy-vagy, a kettő vegyítése ált. csődöt jelent, mindkét téren -> békében lehet a gazdaságot fejleszteni, hadakozás idején (pláne, ha az elhúzódik) már nem jut rá a keretből!
    Azt ki kell tapasztalni, hogy mikor éri meg a gépre bízni a csatát és mikor kell saját kezünkbe venni az irányítást - a győzelemnél az sem mindegy - a toborzási szisztéma miatt - , hogy milyen áron is éri el azt az egyén! (Nem biztos, hogy a gép szerinti erőviszonyoknak megfelelően alakul majd a tényleges csata is -> pl. folyóparton, ahol a barbár főnökök néha előrerohannak a hídon a győzelmük tudatában; vagy egy ostromnál, ahol a határozott, több irányból érkező kitörés visszavonulásra bírhatja a túlerőt is...)
    Ha gazdaságra gyúrsz, akkor minél kisebb legyen az adott tartomány típusa, ha határszéli/toborzó tartománynak szánod a területet, akkor viszont minél magasabb - ahol lehet az I-t választani, ott mindig azt kell (kevés lesz ilyen)!
  • Koko200
    Köszönöm szépen, így már működik nekem is, bár még most is elég soáig tölt, de legalább nem fagy le és nem dob ki a játékból, és az a fő :-)
  • Kotomicuki
    Hhmm, az EB-n, a script "működtetéséhez" szükséges, hogy a körváltáskor mindig az egyik/bármelyik városod legyen kijelölve - elviekben jó volna még a családi/politikai lap megnyitása is, de én inkább mindig az egyik városomra bökök, mielőtt új kört kérnék, mert az biztos.
    A sript indítása (minden játékkezdetkor és minden játékvisszatöltésnél is kötelező) a segítő ikonján a "Show how to?" ikonra kattintással - (bal)alulról (jobb)fölfelé a 2. az íven, ha minden igaz - történik.
    Ha ezek bármelyike nem teljesül, akkor anomáliák lépnek fel a játékban , mivel megszakad/el sem indul a script működése és akár le is fagyhat a gém, rosszabb esetben. (Ha kikapcsoltad a segítőt, akkor amikor megjelenik, mindig rá kell klikkelni a kis ikonra - néha 2x is, ha visszajön a segítő egy másik városra bökve az első körben!)
    Valamint az EB nem szeret más modokkal osztozkodni a Rome-n - ugyan van 1-2 kiegészítő hozzá (én csak az alap Rome-s tengert használom), de inkább mellőzzük a használatukat, mert további instabilitást okozhatnak... -> szűzies RTW-ra kell telepíteni (természetesen nagyon jó erre a célra az 1.5-s Rome könyvtár teljes másolata is...)!
  • Koko200
    Nagyon köszönöm a segítséget, sikerült elindítani! :-) Bár elég sokszor lefagy a játék, ami nem tudom miért van, mert a gépem elvileg jó hozzá.
  • Kotomicuki
    Nos, kell hozzá az 1.5-s alap Rome (alapjáték + 1.3 patch + 1.5 patch)
    (ha crack-kelni kell, akkor azt csak az alapjáték mindkét patch-ének felrakása után és csak az 1.5-höz valóval kell megcsinálni - felülírni a RomeTW.exe-t)
    erre megy fel az EB 1.1, majd utána az EB 1.2 patch
    (a telepítőnél minden lehetőséget ki kell pipálni, ha nincs alapból bejelölve, mert külön telepít még a modhoz scriptet, ami feltétlenül kell a játékhoz és egy egységtoborzási térképet, ami meg neked segítség, hogy hol, mit tudsz majd besorozni és ahhoz milyen épület is kell...)
    Az EB-t a "Play Single Player" ikonnal, vagy az "EB Single Player.lnk"-l indítod, a RomeTW.exe-l az 1.5-s alapjáték indítható továbbra is!

Az EB-t (1.1 full + 1.2 patch) innen tudod letölteni.
  • Koko200
    Sziasztok!
    Egy kis segítségre lenne szükségem. Valaki le tudná nekem írni lépésről lépésre, hogy az Europa Barbarorumhoz mi kell, illetve hogyan kell feltelepíteni? Mert nálam állandóan kéri az eredeti lemezt, ha meg crackelem, elindul, és meg is fagy egyből.... Előre is köszi!
  • bgabor
    Nem kell mod.
    Megnyitod ezt:C:\Program Files\Activision\Rome - Total War\Data\world\maps\campaign\imperial_campaign\descr_strat.txt

Majd az "unlockable" szekcióból átteszed a kívánt népek nevét a "playable" szekcióba. Elmented, és ennyi. Válaszható lesz mind.
  • Kikoki
    Hali mindnekinek!
    Valaki megdobna egy működő linkkel (egy sima RTW semmi modos verzioval) is működő összes nép választható móddal?Thx előre is.
  • topcy666
    Roma Total War hun pack
    cspkft.weboldala.net

ha kellene valakinek csak regelj és töltsd le
  • Yag
    Igazad van, a sertések is el tudják látni az Elefántok baját de ez visszafelé is elsülhet.
    Amikor a perzselős malacok visítva berohannak az Elefántok közé azok megvadulnak ... de letaposhatnak is. Velem már előfordult, hogy nem vissza, hanem előre felé menekültek. Ha viszont leszeded őket akkor nem rohangásznak sehova ... midengy. Stratégia kérdése az egész. Én jobban szeretem őket leszedni.
    Nem mellékesen megjegyzem : A lángoló malacok csak az alapjátékban vannak benne. max 1-2 MODban benne felejtették. A MODok 90%-ból viszont kikerült így ha akarnék se tudnék már sertésekkel operálni :))
  • Marcus Brutus
    vagy naggyon hatékonyak a lángoló sertések (ha római vagy)

őket külön erre képezték ki, hogy ha elefánt közelébe érnek, akk felgyújtsák őket a kísérők. a speciális képesség gombjára kell kattintani a meggyújtáshoz.
    de jól időzíts!! :D:D

nah, hajrááá!!!!!!
  • Yag
    Az STW2 ha nem rontják el, ver majd minden eddigi kiadást.
    Egyébként én is végig próbáltam már minden kiadást de sajna még mindíg a legjobb hangulata az RTW-nek van. Bár már akad próbálkozás MTW2 Rome MODra is. Ha végre megjelennek majd a vegyes skin kiosztású hoplita egységek akkor érdems lesz majd MTW2-t újra feltenni :))

(IB2)Invasio Barbarorum 2 (IB2) és jó próbálkozás még erre a Paeninsula Italica (PI2) csak még a változó skinekben nem az igaziak sajna :((
  • Yag
    Elefántok ellen még mindíg a leghatékonyabb egységek a peltastok. Hajítódárdákat nekik.
    pl. Két Velites vagy más peltast egységet ráállítasz az elefántokra és megtámadod öket, fekszenek mint a jól idomított elefántok a cirkuszban.
    Csak itt nem kelnek fel, nem rohangálnak össze vissza, egyszóval végleges megoldás az elefánik ellen :)))
  • Kotomicuki
    Nem vagy egyedül! :D
    A MTW2-nél és az ETW/NTW párosnál még mindig jobbnak tartom:
    A Medi2-nél a város-vár ilyen mértékű különválasztása nem tetszett, a többi pedig csak grafikai tuning volt a Rómához képest - nagy vonalakban. A legújabb részben meg a tartományok mikro-menedzsmentje, a NTW-ban is csak félig-meddig javított egység/formáció-kezelés veszi el a kedvemet - ismét csak sarkítva.
    Ha a STW2 a RTW-hoz tér vissza, akkor nem csalódhatunk majd abban sem! :))
  • pite9
    emberek, ez a játék nagyon nagy :D most jöttem bele, és rájöttem hogy nagyon jól kezelhető, ellentétben sok hasonló játékkal.A briteknél kicsit megakadtam, elég makacs egy nép de velük sem lesz gond. RTW rulez :D