Rome : Total War
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Egy kis segítségre lenne szükségem. Valaki le tudná nekem írni lépésrõl lépésre, hogy az Europa Barbarorumhoz mi kell, illetve hogyan kell feltelepíteni? Mert nálam állandóan kéri az eredeti lemezt, ha meg crackelem, elindul, és meg is fagy egybõl.... Elõre is köszi!
Megnyitod ezt:C:\Program Files\Activision\Rome - Total War\Data\world\maps\campaign\imperial_campaign\descr_strat.txt
Majd az "unlockable" szekcióból átteszed a kívánt népek nevét a "playable" szekcióba. Elmented, és ennyi. Válaszható lesz mind.
Valaki megdobna egy mûködõ linkkel (egy sima RTW semmi modos verzioval) is mûködõ összes nép választható móddal?Thx elõre is.
cspkft.weboldala.net
ha kellene valakinek csak regelj és töltsd le
http://cspkftweb.extra.hu uj pc játékok
Amikor a perzselõs malacok visítva berohannak az Elefántok közé azok megvadulnak ... de letaposhatnak is. Velem már elõfordult, hogy nem vissza, hanem elõre felé menekültek. Ha viszont leszeded õket akkor nem rohangásznak sehova ... midengy. Stratégia kérdése az egész. Én jobban szeretem õket leszedni.
Nem mellékesen megjegyzem : A lángoló malacok csak az alapjátékban vannak benne. max 1-2 MODban benne felejtették. A MODok 90%-ból viszont kikerült így ha akarnék se tudnék már sertésekkel operálni 😊)
www.totalwarmagyaritasok.webtelek.hu
õket külön erre képezték ki, hogy ha elefánt közelébe érnek, akk felgyújtsák õket a kísérõk. a speciális képesség gombjára kell kattintani a meggyújtáshoz.
de jól idõzíts!! 😄😄
nah, hajrááá!!!!!!
Roma aeterna est. Az élet előttem áll, és nem látok tőle semmit. Ha javulni látod a dolgokat, akkor valami fölött elsiklottál...
Egyébként én is végig próbáltam már minden kiadást de sajna még mindíg a legjobb hangulata az RTW-nek van. Bár már akad próbálkozás MTW2 Rome MODra is. Ha végre megjelennek majd a vegyes skin kiosztású hoplita egységek akkor érdems lesz majd MTW2-t újra feltenni 😊)
(IB2)Invasio Barbarorum 2 (IB2) és jó próbálkozás még erre a Paeninsula Italica (PI2) csak még a változó skinekben nem az igaziak sajna 😞(
pl. Két Velites vagy más peltast egységet ráállítasz az elefántokra és megtámadod öket, fekszenek mint a jól idomított elefántok a cirkuszban.
Csak itt nem kelnek fel, nem rohangálnak össze vissza, egyszóval végleges megoldás az elefánik ellen 😊))
A MTW2-nél és az ETW/NTW párosnál még mindig jobbnak tartom:
A Medi2-nél a város-vár ilyen mértékû különválasztása nem tetszett, a többi pedig csak grafikai tuning volt a Rómához képest - nagy vonalakban. A legújabb részben meg a tartományok mikro-menedzsmentje, a NTW-ban is csak félig-meddig javított egység/formáció-kezelés veszi el a kedvemet - ismét csak sarkítva.
Ha a STW2 a RTW-hoz tér vissza, akkor nem csalódhatunk majd abban sem! 😊)
"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)
az amúgyot nem rövidítjük ám-nak
A Fõvárost és az olyan várost, amiben a Családfõ, vagy a Helyettes-Családfõ a kormányzó, nos, olyat nem lehet megvásárolni!
Ezen városokat csak harc árán lehet megszerezni!
A Marius-i reformok elõtt nagyon ritka, hogy a Nép alkalmasnak tartson a Polgárháború kirobbantására - és akár 30 tartomány birtoklása is szükséges lehet ehhez...
"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)
A nép annak örül, ha minél nagyobb a birodalmad és nyugalom honol benne. Ha már csak 2-3 jel hiányzik a teljes oszlophoz a jobb(Népi) oldalon, akkor általában már be szokta adni a képet, amin a nép szerint Te volnál a megfelelõ személy a Birodalom egyesítésére és annak kormányzására.
Célszerû a valós szembefordulás elõttre jó sok pénzt összehozni, diplomatákkal elárasztani a stratégiai fontosságú városok környékét és akár már elõtte "munkába" állítani õket -> így a szenátus inkább a város visszaadását kéri, mint hogy a családfõ(i)d öngyilkosságba hajszolását szorgalmazná (a 8. körben lehet egy újabb várost megvásárolni és akkor újraindul a kérés 10 köre...).
Két év után megint elõvettem a játékot, de még mindig szórakoztató. Van egy régi mentésem a szeleukidákkal és most azt folytatom. Kialakítottam egy birodalmat kb a Nagy Sándori birodalom határai között, természetesen minden várost maxra fejlesztettem már, és ekkor jött az isteni szikra, hogy birodalmam lakosainak nem megfelelõ az életszínvonala, ezért az egyetlen megmaradt római frakciót, a juliájokat felfogadtam építõmunkásnak, persze ehhez el kellett foglalni mindenüket, és az utolsó város elõtt átadni nekik Antiochiát, meg 100 000 denariust. Õk építettek az én pénzembõl Colusseumot, meg latifundiumot, meg jobb utat. Annyira tetszett a dolog, hogy szépen 6-8-as csoportokban átadtam nekik a tartományaimat, amikor végeztek az egyik csoporttal elfoglaltam azokat a városokat és megint kaptak újabb 6-8-at, meg persze pénzt. Aztán meg gondoltam, ha már ezt végigcsináltam, akkor a colosseumok mellé igazán dukálna a városaimba kivégzõ tér, karavánszeráj, úgyhogy a Balti-tengerhez telepített örményekhez fordultam segítségért, akik hasonló metódusban fel is építették ezeket. Ezután már a városaimból csak egy jó kocsma hiányzott, úgyhogy az ibérek segítségével azt is gyorsan felhúzattam.
Jó játék. Annyi eredménye lett a dolognak, hogy katona csak mutatóba kell a városokba, ugyanis eléggé el vannak látva mindenféle földi jóval, valamint elég rendesen el is kezdtek jövedelmezni. A hátránya az, hogy körülbelül 3 millió aranyba került, meg kb 100-120 körbe. Szóval, ha valaki nagyon nem tud mit kezdeni magával...
köszönöm😊
segítségképpen idézem:
"Kérdésem lenne hogy lehet megoldani hogy a városok pénz termelése ne mínuszba legyen? "
illetve elõtte:
"lehet hogy nagyon hülyének fogok tûnni, de hogyan lehet normális szintre hozni a városok pénzét? az egyik folyamatosan -1500 körül áll és nem tudom mit kezdejek vele... bezzeg a barbár városoknak nincs pénzgondjuk... help pls"
csûrheted csavarhatod, a sereg leszerelése azért mert mínusz balansz jön ki, baromság. használhatod városfoglalásra, esetleg az ellenfél gyengítésére, minek is oszlatnánk fel? legrosszabb esetben meghalnak egy véres csatában, jobb esetben elérik céljukat és növelik a birodalmat ergo a bevételt és a balansz helyrejött. nem hiszem hogy olyan bonyolult lenne amit írok, így 20.
ahogy sövény írta, én is csak úri kedvemben szerelek le sereget, hogy "jobban mutasson" a haderõm, egységesen stb. vagy ha elfog az empátia és egy veterán sereget leszerelek "beleélésdibõl", kiszolgáltak mondókával.
MJ rulz Pink Team The Only One
Totális stratégia: http://totalwar.hu/
és tõlem lehet a világ legjobb rómása, akkor sincs igaza.
sereget nem leszerelünk, hanem várost foglalunk vele, és helyreáll a balansz.
Totális stratégia: http://totalwar.hu/
a mondandóm lényege, hogy veszek drága pénzen sereget és feloszlatom ha a birodalom nem tartja el, mínuszos a balansz? ahelyett hogy városokat foglalnék vele, és növelném a bevételt? szerinted melyik a logikusabb?
Nem mellesleg másfél év kihagyás után elkezdtem folytatni a krónikát is.
www.julius-kronika.atw.hu www.pannonlegio.extra.hu
támadnia kell, és terjeszkednie. és olvasnia, hogy le van szarva hogy 1 város mínuszban van, lás pár hsz. lentebb, az összbalance számít semmi más. ha az is mínuszban van, menni kell elõrébb, több város kell a nagyobb sereghez. nem feloszlatni a drága pénzen megvett sereget, ami hasznot/várost hozhat/hoz.
amit amúgy kiegészítenék azzal, hogy ha az össz. negatívban van, akkor egyszerûen terjeszkedni kell, a birodalom nem bírja el az adott sereget.
Ahhoz legegyszerûbben úgy jutsz, ha új hadjáratot kezdesz és a nép kiválasztása tájékán ügyelsz arra, hogy az összes tartományt menedzselni tudd - egy pipa, egy "eldugott" négyzetben - , ezek után már nem kell kormányzó az építkezésekhez.
Most legfeljebb annyit tehetsz, hogy vigyázol a családtagjaidra és utaztatod õket városról-városra, ahol az anyagiak függvényében "feltöltöd" velük az építkezési lehetõségeket - az ezután magára hagyott városban a gép csak azután tud a saját szakállára építeni, ha ezen épületek már felépültek.
A tengeri kereskedelemhez az utak, kereskedelmi központok(, templomok) fejlesztése is hozzá tartozik a kikötõk mellett - + kereskedelmi egyezmények -> Azaz, lehetõség szerint ne egyszerre háborúzz minden ellenségeddel... 😊
Ha nagyon lázadoznak egy kemény hadjáratban egy - vélhetõen frissen elfoglalt - város lakói, akkor, ha lehetõség van rá, - csak - ott töltsd fel a közeli seregeket, hogy had fogyjanak a lázadók - és szolgáljanak "jó" ügyet ezek után...! 😊)
A lényeg: ha nem költesz(építkezés, toborzás, diplomácia) és úgy is csökken körrõl-körre a pénzed, akkor már "negatívba" vagy, azaz túl sok a kiadásod(katonád, hajód, karaktered - diplomata, kém, orgyilkos), amit csökkentened kell!
Ha körváltások után ugyan annyi marad (általában) a pénzed, akkor annyi a gazdasági ereje a birodalmadnak, amennyit ezen körökben elköltöttél(/kör).
Foglal el tengerparti tartományokat (csak azt!) és kereskedj a tengereken, minél többet, mert ez hozza a legnagyobb pénzt a játékban!
szal az alap kr.u. 14 -ben csak közli, h nem sikerült teljesíteni a gyõzelmi feltételeket....
nem?
Roma aeterna est. Az élet előttem áll, és nem látok tőle semmit. Ha javulni látod a dolgokat, akkor valami fölött elsiklottál...
2. ha fõvárost foglalsz, vagy õsellen várost, akkor érdemes kiirtani a népességet elfoglaláskor, késõbb kevesebb a baj vele.
3. egy rakat katona kell az ilyen lázadó városokba
4. és egy jó kormányzó.
*: mert NEM rómAi a település
srácok, lehet, h ismételek, mindjárt visszaolvasok, de azért:
MIÉRT VAN AZ, HOGY ÉN EGY VÁROSBAN FOLYAMATOSAN ÉPÍTEK, ADÓ MIN-ON ÁLL, JÁTÉKOK NAPONTA VANNAK, ÉS EZEK A SZEMETEK FOLYAMATOSAN LÁZADOZNAK. már vagy harmadszor keltek fel, az annyi mint, 3X irtottam népességet...
tipp?
Én a legközelebbit támadtam anno meg,aztán a többi sorban😊.
Millerke ® BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers
és elég erõsek.
kéne katonai szövetség a gyengébbel, h a gyõzelmünk után azt is le tudjam nyomni
Bármivel is próbálkozol komoly átalakuláson mentek át a katonák vizuálosan.
De leginkább az RTR és Rome Surrectum MODokban.
Aztán a körülötted lévõket,azok közül azt akinek legkisebb a területe.
Millerke ® BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers
a három római család uralja európát. van még 2 gyenge elvérzett frakció.
mi ilyenkor a teendõ??
Lenne még egy kérdésem: van valami jó kis skin a római csapatoknak? Mert annyira szarul néznek ki kéken, zölden, rózsaszínen.