13587
-
#13307 Magyar nyelvű kézikönyvet elküldené valaki emilben?
[email protected] -
#13306 SNem reklámozni akarok, de szerintem itt hamarabb találsz moddert: http://totalwar.hu/ -
Valka #13305 úgy döntöttem, nem telepítek fel modot, inkább csinálok egyet. kész is van, csak a nagyváros épületeit nem tudom megjelentetni a csatatérképen. tudja valaki, hogyan kell? már napok óta küzdök vele, de nem jön össze. -
Kotomicuki #13304 Na, majd ha elkezdődik a népvándorlás és elérnek hozzád is a keményebb népek -> a kicsiket leverik, így egyre kevesebb aktív népcsoport lesz, de azok egyre erősebbek is... ;)
A 2 rómainak sok a gondja kezdetben: vallási ellentétek, belső lázadás, egymás elleni háború (mindez igencsak rossz gazdasági háttérrel); így az elején kevéssé tud kifelé agresszív lenni, de ha egyszer felülkerekedik ezen gondokon - mármint ha (békén)hagyják a szomszédai felülkerekedni... -
Atesz91 #13303 Frankokkal kezdtem egy hosszú hadjáratot, talán 10-15 kör telhetett el, nem vagyok egy nagy stratéga, meg agresszívan sem tudok még játszani ebben, de két területet Nyugat Római Birodalomtól elvettem, érdekes módon a közepes erősségű seregét elvitte nyugatnak így két város majdnem üresen várt rám, 1 körön belül megvolt mindkettő, kelet felé szövetségeseket keresek, így remélem egy ideig nem kerülök két frontos harcba. -
Kotomicuki #13302 Az EB nálam 1.5-l működik... -
Kotomicuki #13301 Azért arra majd számíts, hogy a BI-n minden csatát magadnak kell levezényelni, egy sereggel, egy körben akár többet is, ill. az utolsó kiegészítőben sok idő nincs a nézelődésre, mert keményen nyomulni kell benne - már ha némi sikerélményre is vágyik az egyén a végén. :)
A Mod-ok már nem ennyire veszélyesek, legalábbis nem mindegyik - meg népe is válogatja. :)) -
Yag #13300 Rome Total Realism - Gold: - 1.2 pach kell hozzá
Rise of Persia (ROP)v2.2 + [Patch 2.22] - 1.5 pach kell hozzá
The Greek Wars ver 0.97 - 1.5 pach kell hozzá
BareBonesWars (BBW)- 1.5 pach kell hozzá
Iberia: Total War (ITW) - 1.5 pach kell hozzá (szerintem)
SPQR Total War (SPQR-TW) - 1.5 pach kell hozzá
Sparta: Total War - 1.5 pach kell hozzá
Chivalry Total War (ChivTW) - 1.5 pach kell hozzá
Battles of Asia (BoA) - - 1.5 pach kell hozzá
Surrectum II. - 1.6 pach kell hozzá
Troy: Total War (TTW) - 1.6 pach kell hozzá
PAENINSULA ITALICA 0.86 BETA - 1.6 pach kell hozzá
RTR VII - Fate of Empires 1.4 - 1.6 pach kell hozzá
RTR VII - The Iberian Conflict Gold (1.2) - 1.6 pach kell hozzá
Rome Total Realism - Platinum "-Mod switch" - 1.6 pach kell hozzá
RTR Mod switch MODok :
Extended Realism Mod 3.4 (ExRM)
CC's Expansion Mod
Ancient Empires (AE)
Imperator II
Metropolis & Naval Mod 1.9 (MNM)
AqD's RTR mod 2.5
Rome Total Realism - Platinum: - 1.6 pach kell hozzá
Ancient Empires Elysium - 1.6 pach kell hozzá
The Fall of Rome (FoR) (BI) - 1.6 pach kell hozzá
VLAD: Total War! (BI) - 1.6 pach kell hozzá
Crusader: Total War (BI) - 1.6 pach kell hozzá
Fourth Age: TW (FATW) (BI)- 1.6 pach kell hozzá
Ran no Jidai (BI) - 1.6 pach kell hozzá
Three Kingdoms: Total War (BI) - 1.6 pach kell hozzá
Megas Alexandros - Alexander - 1.9 pach kell hozzá
Res Bellicae V1.0 - Alexander - 1.9 pach kell hozzá
Europa Barbarorum 1.2 (EB) - Alexander - 1.9 pach kell hozzá
Látható, hogy a MODok 80%-a BI vagyis 1.6 pach alatt működik.
Érdemes váltani vagyis pachelni még egyet. Vagy kettőt.
Így nem sokat kell gondolkodni futni fog-e a mod vagy sem.
-
Atesz91 #13299 Körbenézek, de azért kipróbálom a kiegeket is :) -
#13298 Szerintem inkább nézd meg a különböző modokat. (Europa Barbarorum, Surrectum 2, RTR, stb... )
Itt válogathatsz:
http://www.twcenter.net/ -
Atesz91 #13297 Egy kérdés kimaradt, bocs, szóval nekem 1.5-ig van patchelve, van vmi különleges módja a kiegek telepítésének úgy hogy 1.5 fennt van? -
Atesz91 #13296 Hello!
Érdemes kipróbálni mindkét kiegészítőt Rome-hoz? -
7th uwu #13295 Jaj 1.0 nagyon gáz. Azzal más jellegű a probléma.
Nehéz megállni, hogy ne vásárold meg diplomatával az ellenséget. Olyan olcsóak, hogy szinte csalás ha használod ezt az opciót.
Hazai földön lepénzelt lázadó még meg is marad, így lehet legolcsóbban katonához jutni.
Meg békülni is túl könnyű benne, egy kis csetepaté után simán beáll az ellenség vazallusnak. Ha mindenkit megtámadsz vagy 10 kör alatt meg lehet nyerni a játékot, kihasználva ezeket a nem balanszolt dolgokat.
Javaslom rakd fel az 1.5-öt, csak ne azt ami nekem van:)
1.3-al évekig játszottam, azzal nem volt gondom, sok kellemes órát töltötttem el vele. Nem tudom mi különbség 1.3 és 1.5 közt azon kívül, hogy az enyém bugos:D
-
#13294 Nincs mit.Lehet bug,mert én még 1szer sem patch-eltem fel és mégis eljött a reform. -
7th uwu #13293 Köszi.
Akkor frankón belefutottam egy bugba.
A tavaj befejezett játékomban rengeteg teljesen felépített városom volt. Rómaából egész biztos nem hiányzott semmi. Már akkor is elg jól állt mikor elfoglaltam.
Az idei játékom még nem áll olyan jól, de a félszigeten biztos van már maxos palota.
Valószínűleg a peccsem rossz. Azt hiszem 2 éve van meg az 1.5 előtte 1.3-al nyomtam, vagy valami hasonló. -
#13292 -
#13291 és valami évet is el kell érni. -
#13290 +nagy népesség is kell abban a városban. -
#13289 Neten keresgéltem és ezt találtam: "1. Marius reforms happens when an Imperial Palace is built in the Italian Peninsula. I believe these contain all the starting cities of the Roman factions in Italy." -
7th uwu #13288 Ha minden épület kész, az elég best of?
Kezd egyértelművé válni hogy ez valami bug. Mindenki épületeket emleget, én is úgy emlékszem épületekkel jött a reform... -
#13287 Talán a best of épület kell a fővárosodban. -
7th uwu #13286 A legnagyobb palota talán nem épület? :) -
#13285 úgy emlékszem fel kell építened hozzá valami épületet, nem elég az időt várni.
De kavarodnak már a fejemben a modok és a sima játék. :) -
Justinianus #13284 Nekem még nem volt efféle gondom. -
7th uwu #13283 Nem tudja valaki mi lehet a gond, ha nem jön a Marius reform?
Úgy emlékeztem régen a rómaiak seregét akkor lehetett modernizálni, mikor felépült a legnagyobb palotából az első.
Néha-néha előveszem ezt a játékot, és az utóbbi 2 évben 2-szer is sikerült végigtolni a kampányt, de egyszer se lett pretorian cuccom. Pedig régen mikor a játék még új volt nem keveset játszottam velük többször is átéltem én azt a reformot. -
Justinianus #13282 Nekem is az a gondom, hogy ahogy leirtad vegigcsináltam, ki is rakta az asztalra a napoleonic II icont, de midőn rákattintok, kiirja, hogy elérési ut, vagy valami hasonló. Mit rontottam el? -
Valka #13281 hali!
nekem egy olyan verzió van, ami egybe telepíti az egész rtw-t a kiegészítőkkel együtt, szóval nem tudom külön felrakni a v1.6-ot. milyen modokat lehet erre tenni, illetve mi a különbség a barbarorum és a realism között? -
#13280 "Utána a korábbi hibákból tanulva igyekeztem kerülni az olyan harcokat amelyekhez az utánpótlást hajón kellene szállítani, és igyekeztem szigeteket támadni. Így Szardíniát és Palmát támadtam, majd Krétát. "
Ebben így van némi ellentmondás, az olyan harcokat kerültem eleinte, mint pl később spárta megtámadása volt, ahova nekem viszonylag nagy távolságból hajóval kellett vinni a csapatokat, az ellenségnek pedig csak átkellett sétálnia a szomszéd városból * -
#13279 Most belekezdtem a szenátussal egybe, igyekeztem viszonylag erőset választani, igaz nem olyan bonyolult így, de legalább így tényleg játék, nem pedig fejtörő :)
Meglepően jól lehet velük haladni, kezdésként elfoglaltam Capuát, után elvettem a Brutiktól Tarrentumot és Crotont, közben megtámadtam Arrentiumot, mire a Juliusok békét kértek, természetesen nem kaptak . Szépen elfoglaltam az egész "csizmát" majd Szicíliát.
Utána a korábbi hibákból tanulva igyekeztem kerülni az olyan harcokat amelyekhez az utánpótlást hajón kellene szállítani, és igyekeztem szigeteket támadni. Így Szardíniát és Palmát támadtam, majd Krétát.
A Macedónok szövetséget ajánlottak, és térképinformációt, cserébe egy kevéske pénzt kértek. Mivel dőlt a pénz így belementem. Nem meglepő módon kiderült, hogy a Macedónok a Görögöket támadják, így én is megtámadtam a görögöket, de sajnos Spártánál elvertek. Közben Segestából elindítottam egy sereget Massila ellen, amely a Lázadók kezén volt. Viszont mire odaértem már elfoglalták a gallok, de ha már ott voltam megtámadtam. A gallok meglepően gyenge ellenfélnek bizonyultak. Viszonylag könnyedén elvettem tőlük Lugdunumot, Mediolaniumot, Pataviumot és Segesticát. Utána elindultam egy sereggel Alesia felé egyel pedig dél felé az Adria keleti partján, közben pedig egy sereget partra tettem Spártánál és el is foglaltam. Erre macedónia megtámadta Segesticát, hajón átvittem Itáliából 2 sereget, és ezekkel visszavertem őket, majd pedig támadásba lendültem és elfoglaltam Athént, Korintoszt, Larissat, Thermont és Apolliniát. Szicíliából kindulva elfoglaltam KArthágot, Thapsust, Lepcis- Magnát, Numíbia először szövetséget ajánlott, utána megtámadott, most készülök végig verni rajtuk. Elfoglaltam Rhodoszt a kvetkező lépés pedig az lesz hogy felszámolom a macedónokat, Kis-Ázsiában pedig elfoglalom a görög városokat és a lázadó városokat. Utána pedig jön Egyiptom, na rájuk kíváncsi leszek
Összegezve a szenátussal jóval könnyebb, főleg hogy már nem hibázok annyit mint Karthágóval, de legalább jót játszom -
uwu #13278 Lovasíjászos néppel próbáltál már játszani?
Ha legközelebb nekiállsz, valamelyik keleti népet tudom ajánlani.
Veszeteség nélküli csatákkal, full veterán sereggel elg durva dolgokat lehet mávelni. Még a "pizsamás" nyomi íjász is egy vérengző vadállat 6-7-es szinten.
Szkítákkal jó, nem túl hosszú a játék, korán megvannak az űberbrutál lovasok. Parthusokkal sokáig tart mire megszerzed az elitegységeket, de ők a leg erősebbek a játékban. A római légiók nevetségesen gyengék a lovas-tevés-elefánbtos sereghez képest.
Karthagoval is jó kezdeni. Egyszer 18 kör alatt szereztem meg az 50 tartományt és ezzel a győzelmet. A kis elefánt azonnal betöri a kaput, nem kell kos.
-
#13277 nemrég megjelent a Surrectum 2 mod a rómához. -
#13276 hi
"kis" szünet után, ma végre rászántam magam hogy végig vigyem. kb 2-3 hete hagytam abba mert elég nevetségesnek éreztem, hogy lázadókkal harcolok, és olyan falvakban vannak 1000 fő feletti lázadó seregek, ahol korábban nekem katonát sem engedett toborozni, mivel nem volt elég lakos. Pl: Bordesholm párszáz lakosa, úgy fellázadt hogy hirtelen 1200 fős sereggé alakultak. Továbbá kis-Ázsiában is szorongattak a Scipiok.
De ma újra belevágtam, kezdésként kipateroltam a lázadókat Alesiából, majd Bordesholmot támadtam meg, szép lassan "leonagereztem" az egész seregüket (ugye a fafal nem nagyon védte őket ).
Majd Messana-ból vertem ki a lázadókat, ezután jöttek a hódítások. Nem akarom magam fényezni, mert közepes szinten a legnagyobb győzelem sem ad okot túlzott büszkeségre, de azért kezdőként magamat is megleptem a sikeres hadjáratommal .
Megtámadtam Spártát (egész görög o. scipio terület volt). Sikeresen elfoglaltam, majd Korinthoszt és Athént. Majd Észak-Itáliából elindultam az Adria keleti partján és megtámadtam a Brutusokat.
Elég szépen jött a pénz a "keresztelésből", így szinte minden településemben toborozni kezdtem. Közben feloszlattam a "leharcolt" egységeket, így a játék elejéről megmaradt egységek már nem vitték a pénzt. Mikor Északon is megerősödtem nyitottam még egy frontot. A frissen felállt Északi hadseregemmel kelet felé indultam majd elfoglaltam Vicus Gothi-t, majd egy másik seregemmel elindultam aquincum felé, és el is foglaltam.
Brutusok sorra küldték a seregeket, természetesen a soványka közép-európai tartományaikhoz és a 2 adriai tartományukhoz képest meglehetősen erőseket, 2 kisebb sereget elvertem, egy nagyobbat Segesticától északra, és még maradt 1054 katonájuk a városban, az első ostromot visszaverték, ugyan bejutottam a városba, de vesztettem. A következő hadsereggel ostrom alá vettem a várost és aquincumból odaküldtem szinte minden egységet, így nagy nehezen sikerült bevenni Segestica-t. Közben Ariminumból áthajóztam egy közepes létszámú, de a legjobb felszereltségű sereget, és elfoglaltam Salona-t, Tarentumból pedig áthajóztam egy hasonló sereget és bevettem Apollinia-t. Az Athént elfoglaló hadseregemmel pedig bevettem Thermont, a megmaradt sereget egyesítettem az Apollinia-t elfoglaló sereg lovasságával, és elfoglaltam Larissa-t.
Közben "elkészült" a galliai sereg, ezt hajóra tettem és útnak indítottam Londinium felé, hogy az legyen az 50. hódítás, viszont közben fellázadt Corduba a hajót pedig megtámadták a Brutusok (gőzöm sincs hogy mit kerestek ott, hiszen a legnyugatibb érdekeltségük a mai ausztria területe volt )
A hajó északra menekült, így Londinium helyett Eburacumot foglaltam el, majd levertem a cordubai lázadást, így teljesült az 50. Lehet egyszer elfoglalom az egész "világot", de egyelőre bőven elég volt. -
DikViL #13275 Sziasztok! Időről-időre úgy tűnik csak visszatévedek ide.. :)
Minap leszedtem a Realism 6.0-ot, amit aztán telepítettem is.. Először nem indult, de aztán patch 1.5 crack fájlját is bemásoltam, és úgy már be tudtam lépni.. De aztán nem engedett hadjáratot kezdeni, pedig minden más jó, tetszőleges csatát is tudok játszani. Ezután neten keresgéltem, és találtam egy olyat h imagefix 1.2... A kérdésem, h ez hiányzik hozzá, és ha igen, akkor hogyan telepítsem?
Valaki tud segíteni? -
GGaMeRR #13274 Már mégsem kell, felraktam az 1.3-at és jó lett :D kösz mindnent -
GGaMeRR #13273 Esetleg ha tudsz egy linket ahonnan egy normál verziót le lehet tölteni azt megköszönném de ha nem az sem baj. -
GGaMeRR #13272 Ezzel most odáig jutottam hogy beadja az előlapot aztán akármennyit várok nem megy de ha nyomok vmit kidob :/ -
GGaMeRR #13271 Ok, kösz mindent :) -
#13270 eredeti a játékod?
(ha nem, akkor ha használtad volna lent a "Keresés a témában, vagy ugrás sorszámra:" részt, akkor tudhatnád, h a kalóz verzió feletepítésének menete:
1. felrakod
2. 1,2-es patch
3. 1,2-es crack )
amúgy az alapjátékban is van csata kreátor "tetszőleges csata néven" -
GGaMeRR #13269 Sziasztok kérnék egy kis segítséget.
amikor feltelepítem az 1.2-es patch-et amiben a csata kreátor is van és elindítanám a játékot be sem ad semmit és egyszerűen kidob.
Ha valaki tudna valamit ami orvosolhatná a problémát az kérem jelezze. Előre is kösz. -
Linkin1994 #13268 Rakd újra a játékot az megoldja a problémát