13587
  • Montanosz
    hát ugy kell menedzselni hogy ne légy minuszban))
    én játék elején egyxből törlöm a drága fentartású egységeket meg a felesleges épületeket (példa nem kell mindenhova távolsági fegyverest előállito barakk, meg kikötő ahol minimális a kereskedelem,satöbbi)
  • MaRee
    Az az egy problémám van, hogy pl most Sweboz-zal indítottam medium/very hardon egy játékot,de már az 5-6. körben több tízezer minuszban vagyok pénzügyileg. A kezdetekkor rendelkezésre álló seregek csak akkor életképesek ha összevonom őket, mert 2-3 egységgel nem tudom a legkisebb falvat sem elfoglalni, annyian vannak benne.Ha meg összevonom akkor lassan megy nagyon a foglalgatás, és mire elfoglalom a második közeli falut akkor is már kb -20-30.000ben vagyok.. Új egységeket ugye nem tudok venni mert nincs rá pénz, a meglévők meg egyre fogynak... Játszottam már az összes TW játékkal és soha nem volt egyikkel sem ilyen gondom, mit csinálok rosszul?
  • Montanosz
    hát pedig két különböző gépen csinálta, de mindegy, úgyis újra kezdem)))
  • Kotomicuki
    Ott vmi nem kerek!
    Nem szabadna azt csinálnia - nekem csak a görög és makedón frakcióknál csinálta az 1.0 - de rég volt... - , de miután felraktam hozzá a bugfixeket (ahhoz volt vagy 5 is), azután teljesen megjavult.
  • MaRee
    Na igen, az alapjátéknak kellett volna kb ilyenre sikerülnie :) Legjobb mod amivel valaha játszottam(TATW-on kívül).
  • Montanosz
    persze, irtam is hogy rendületlenül mindezeket megcsinálom már évek óta, és évek óta ki is dob((
    hát ez van..pedig ez az egyik legjobb mod aminek a nehézsége nem az ellenfél több katonájában vagy nehézségi szint emelésében mutatkozik meg,hanem sikerült egy nagyon jó játékmenetet létre hozniuk...

• Kotomicuki
    Na neeeeeeee!!!!
    Hányszor kell még leírni, hogy AZ EB FUTÁSÁHOZ, NORMÁLIS MŰKÖDÉSÉHEZ, AZ AZT VEZÉRLŐ SCRIPT-NEK élni, FUTNIA KELL, MINDIG, ÁLLANDÓAN, különben, egy idő után már kört sem tudsz váltani benne!
    De erről már konzultáltunk veled, nem is olyan rég!

Akkor még egyszer, remélem utoljára kell ezt tennem, idézném a #13240-s hozzászólásomat:
    "
    Hhmm, az EB-n, a script "működtetéséhez" szükséges, hogy a körváltáskor mindig az egyik/bármelyik városod legyen kijelölve - elviekben jó volna még a családi/politikai lap megnyitása is, de én inkább mindig az egyik városomra bökök, mielőtt új kört kérnék, mert az biztos.
    A sript indítása (minden játékkezdetkor és minden játékvisszatöltésnél is kötelező) a segítő ikonján a "Show how to?" ikonra kattintással - (bal)alulról (jobb)fölfelé a 2. az íven, ha minden igaz - történik.
    Ha ezek bármelyike nem teljesül, akkor anomáliák lépnek fel a játékban , mivel megszakad/el sem indul a script működése és akár le is fagyhat a gém, rosszabb esetben. (Ha kikapcsoltad a segítőt, akkor amikor megjelenik, mindig rá kell klikkelni a kis ikonra - néha 2x is, ha visszajön a segítő egy másik városra bökve az első körben!)
    Valamint az EB nem szeret más modokkal osztozkodni a Rome-n - ugyan van 1-2 kiegészítő hozzá (én csak az alap Rome-s tengert használom), de inkább mellőzzük a használatukat, mert további instabilitást okozhatnak... -> szűzies RTW-ra kell telepíteni (természetesen nagyon jó erre a célra az 1.5-s Rome könyvtár teljes másolata is...)!
    "

Tényleg fussátok át a modok 'read me'-jét, mert sok user error ennek elmulasztása, elhanyagolása miatt van!
    Az EB-ben ez egy jelentős újítás (volt), ezzel is kiemelkedik az átlagból - mármint a külső script használatával, mint az ETW-hez a DMUC mod pl, csak ott már "finomabban" oldották ezt meg, és nem kell a júzernek "vigyáznia" az indulással és a körváltásokkal ennyire.

A RTW EB-MODJA MINDEN HIBA ÉS ANOMÁLIA NÉLKÜL FUT, HA A SRIPT ÉL!!!

MaRee:

Végre!
    A script aktiválásáról és annak körönkénti "életben" tartásáról te se feledkezz ám meg!
    Jó játékot kívánok nektek - ügyeljetek a script-re!
  • MaRee
    Na sikerült végül 5625235. telepités után megcsinálni, remélem már nem lesz gáz.
  • Montanosz
    hát igen..én még egy hadjáratot nem tudtam végig játszani mert körváltásnál kilép, már trükköztem mindent de pár jó kör után újra kezdi, most aktuálidan a rómaiak lépésén dob ki a program((
    lehet visszatérek a realism modra..
  • Kotomicuki
    'EB Configuration'-l való indítás?
  • Kotomicuki
    Minden be volt x-lve a telepítésnél - script-telepítő, stb?
    A játék könyvtárában szereplő 'EB Single Payer.lnk' "indítása" rendszergazdai jogokkal, kompatibilitás visszavétele XP-re, ilyesmik is megvoltak?

Annak pedig "simán" is működnie kellene, nálam csak egyszer volt ilyen - a kb. 20-ból - , de akkor registry kitisztításától kezdve minden apró botorságot megcsináltam - szinte biztos, hogy fölöslegesen - , majd jó lett, mindent egyszerűen felrakva, lépésről-lépésre - sejtésem szerint akkor is én voltam a , nem a program...
  • MaRee
    Feladom, már nem tudok mit csinálni. Ötödjére újra raktam az egészet, sima RTW fel, patch 1.3 aztán 1.5, semmi crack. Erre ráment az EB 1.1(Program Files\Activision\Rome Total War mappába telepítettem), start menüben EB mappán play ikonra rákattintok, elindul az alap RTW........
  • Kotomicuki
    Pedig crack-elt formában is mennie kell(ene)!
    Valóban a 'Play Single Player'-l indítod (Win-ikon\Europa Barbarorum\)?

Ha van módod, akkor tiszta, új RTW 1.5-re (könyvtárra) telepítsd, bár nekem BI-l is megy (mindhárom, külön-külön is), nem hinném, hogy az Alexander ennyire bekeverne a dolgokba...
    Sajna nem találtam most meg azt a régi leírást, amiben a BI és Alex is szerepelt a telepítési sorrend részletes leírásában (+4 sor), bár - emlékeim szerint - semmiféle különbség (külön telepítő) sincs a 3 variánsnál.

A script aktiválásáról, és annak folyamatos életben tartásáról majd ne feledkezz ám el, ha elindult az EB! :)
  • MaRee
    Közben vissza másoltam az eredeti exeket, ha mini image-el indítom akkor is a sima RTW indul el..
  • MaRee
    Minek ehez mini image? Crackelt .exe filejaim vannak, akkor ezért nem működik?
  • Montanosz
    - nekem alapból a 1.2-est még amikoor felrakja felül keell iratnom pluszban

- mini image fájlt belinkelted?
  • MaRee
    EB 1.2-t hogy kell beüzemelni? Fent van a Rome, BI és az Alexander is, felraktam az 1.1-es install filet utána az 1.2-es patchet hozzá, de ha rányomok az EB Play ikonra, akkor elindul a sima Rome.
  • wednes
    A legfontosabb a VGA igen. Ha a játék a cél akkor az integrált megoldásokat el kell kerülni, hanem rendes dedikált VGA-val szerelt laptopot kell választani. Csak az a baj, hogy a gamer laptopok elég drágák. Az árukból 2x erősebb asztali gép is kijön, vagy fele annyi pénzből meg lehet úszni.

Persze ez az igényektől is függ. Mennyire új játékokkal akar játszani az ember. Egy 2004-es Rome: Total War vagy -e körüli szint azért elég jól megúszható már.
  • zoleee20
    2008 év végén vettem ezt a gépet 145.000 HUF-ért, akkor jó árnak tűnt, de azóta rájöttem, hogy nem a legjobb vásárlás volt.
    Amúgy szerintetek mi a legfontosabb hardwer-összetevő, ami a komolyabb játékok futásához kell? Talán pont ez a chipset-es dolog? Csakhogy képben legyek, ha legközelebb megint laptop-ot akarok venni.
  • Kotomicuki
    Kapitális hiba volt SiS chipset-s lapost venni, amennyivel olcsóbbnak tűnt, annak többszörösével használhatatlanabb is -> mindenben lassabb/satnyább a másik 3(2) vezérlőlapka gyártóénál (RAM, I/O, Videó).
    Akkor azzal még a minimumra visszavétel sem fog sokat segíteni, ha már Intel-t sem képes megközelíteni, pedig az is egy elfuserált képalkotó 3D-ben. Részvétem!
  • Montanosz
    vedd le 800X600-ra esetleg, nem tom mi lehet mert nálam elfut, már lassan kétéve ezen nyomom
  • wednes
    Megnéztem ezt a SiS M672FX integrált VGA-t és sajnos nagyon halvány a teljesítménye ilyen téren:Sis 672FX
    Még az integrált megoldások közül is az utolsó helyen van.
    A többi dolog az még rendbe lenne, bár a Dual Core-t se tudja kihasználni a játék, mert 1 szálon fut. Abba az időbe még nem is volt több magos CPU.

Azt még megpróbálhatod, hogy mindent leveszel és a legkisebbre állítod az egységek számát, ha még nem próbáltad.
  • zoleee20
    Sis Mirage 3 Graphics.
    De egy laptop tényleg gyengébb, mint egy asztali gép, egyébként MSI vr602X laptopom van.
    Bővebb info:

http://www.notebookzone.hu/mid.php?l=MSI+VR602X-022HU+&mid=1&lkod=100&skod=1409
  • kbeton
    danke
  • Kotomicuki
    Pedig, néha, én is kénytelen vagyok az x3100-s GMA-n játszani a RTW+EB-l -> minden minimálon és legkisebb felbontáson, de a csata még akkor is szaggat. Ez van, a laptop 200-250k HUF (újonnan) alatt nem alkalmas a 3d-t igénylő játékok élvezhető (ez meg ugye relatív) futtatására - a legfontosabb eleme, a "videó-kártya" milyensége felett mindenki hajlamos elsiklani.
  • wednes
    Tényleg nem is figyeltem (3GB RAM-256MB videómemória=2,75 GB RAM) ez IGP-re utal.
    Az viszont tényleg nem alkalmas játékra. Egyszer lemértem az 1 éves laptopunk IGP-jének teljesítményét, és a régi Radeon 9600XT (128BM) VGA-nak a felét sokszor a harmadát nem hozta teljesítménybe. Pedig az most már 6-7 éves VGA.
  • Kotomicuki
    A laptopok integrált ....-t erős túlzás videókártyának tekinteni (3GB RAM-256MB videómemória=2,75 GB RAM -> ez a lehető legrosszabb felállás, mert még "saját" memóriája sincs a képalkotónak...), mert - szinte - csak a 2D-s megjelenítést tudja (a flash-gyorsítás is csak a legújabbak sajátossága).
    A RTW Stratégiai térképével (butítások után) még megbirkózik, de a csatáknál már kőkemény 3D van, amit csak a felbontás és a részletesség minimálisra vétele tehet élvezhetővé!

[A "játékos" laptop az 1GB dedikált memóriás HD4650/4670-s Radeonoktól és utódaiktól kezdődik, de még azokon is csak kompromisszumokkal!!! - az nVidia drágábban adja a videóteljesítményt...]
  • wednes
    Pontosan milyen fajta 256MB-os VGA-ról van szó?
  • Montanosz
    ja hát nem tom mi lehet akkor, persze a laptop szinte duplának felel meg, azon simán vinnie kéne, talán driver vagy patch hiányzik
  • zoleee20
    Az én gépem 2 GHz dual proci, 2,75 Gb Ram, 256 Mb videókari, Direct x 9c,
    az ajánlott követelmény 2GHz proci, 512 Mb memória, 128Mb videókari Direct x 9,0b, szóval mindegyik feltételt teljesíti a gépem, mégis akadozik a csaták egy részénél, nagyobb csatáknál meg nagyon.
    Igaz, laptopom van, de mindegyik kritériumnak legalább 2x-esen megfelel, mégsem fut normálisan.
    Na mindegy, nem tudok mit tenni.
  • Montanosz
    ja ahám...köszi
  • Kotomicuki
    Ilyesmikre gondoltam, hátha segítenek...
  • Montanosz
    én image fájlt használok a gamecopyról eddig még jó volt mindenhez
  • Montanosz
    köszi igen így csinálom, sikerült megoldani hogy teljesen máshogy léptem az egységekkel abban az adott körben))

1.2-höz a bugfixeket hol találom?

• kbeton
    hello
    alexander crack elérhtőséget tudtok?
    amik nekem vannak azokkal nem indul el a játék.
    kösz
  • Kotomicuki
    Az EB-l ált. ez a hiba szokott előfordulni: #13240

Ha nem pont ez, akkor a pár körrel előbbi játék visszatöltése - néha - orvosolni tudja a hibát. Ha mindent jól csinál az egyén, akkor nagyon ritka ez a fajta hiba - van több, kis bugfix az 1.2-höz (is), azok is fent vannak?!
  • Montanosz
    hát nem tudom, nekem a 1gigás netbookon szépen elfut normál csapat nagyságon, szal ennél csak jobb géped lehet

amúgy nem tudja valaki mi lehet a probléma hogy kör végét nyomok akkor az Al futása közben az egyik népnél mindig kidob a gép. Van rá valami megoldás? -1.2 EB van fenn a hozzávalo parchel. -
  • zoleee20
    Az a probléma, hogy nekem a csatajelenet akadozni szokott, mikor sok csapat van, pedig minimálisra vannak a grafikai beállítások állítva.
    Van olyan mod, ahol gyengébb géppel is megy a játék?
  • Montanosz
    Szerintem a Europa Barbarorum lett a legjobb olyan mod ami teljesen átalakitja a játékot, ráadásul sokkall szebb a grafika, jóval nagyobb terület, teljes arábia,perzsia,india részei. Nem lehet halomra vásárolni zsoldosokat, nem érdemes porig rombolni városokat mert nagyon értékesnek számítanak,satöbbi. szoval egyik legreálisabb mod,talán még a reailsm modnál is jobb)))élvezetesebb játékmenet. a medieval2 meg teljesen eltörpül melette, sokkal jobbnak tartom és taktikázhatóbbnak hogy nem tartományokra kell ugrálni hanem folyamatos az egységek mozgása))

• zoleee20
    Sziasztok!

Nekem csak az alapjáték van meg a 4 db patch-csel. Melyik a legfrissebb mod? Ill. melyiket ajánljátok?