3984
-
Rotcsa #3704 Én hogy tudok egy LAN-hálózatot létrehozni? Azaz servert készíteni? -
Rotcsa #3703 Egyszerűen megőrít az 1.1 es javítás, nem tudom feltenni!
Nem írja felül a verziószámot?
Hová tegyem, csaak simán a freelancer mappába, vagy azon belül a "data"-ba vagy az "exe"-k hez? (almappák) -
Rotcsa #3702 Ja, ez így van benne :D -
#3701 "hajtómotor-csatorna"? Ez így komolyan benne van a magyarításban? Magyar szó ez egyáltalán, vagy létezik ilyesmi? Amiről beszélsz az nem az utánégető? Vagy én vagyok már elkeveredve? -
FL Zoli #3700 Az a fogyasztása, s természetesen a kisebb a jobb -
Rotcsa #3699 Ja, igen amit kérdezni akartam, az a motorral volt kapcsolatos.
A hajtómotor-csatorna az a jó, ha minél nagyobb?
Van belőle 165, 150, 133 és 125 ös is, de a sebessége mindennek 200.000
SOsem tudtam, mit válasszak, még magyarítással sem. -
Rotcsa #3698 Akkor csak én írhattam el, szerintem jól van az a játékban. -
SaGa Jr #3697 Uh de játékidegenek ezek a magyarítások (sosem értettem hogy egy nevet vagy elenvezést mire fel fordítanak le mikor neveket sosem fordítunk!)? Jóformán alig tudom beazonosítani miről kérdezel (eltartott egy jó darabig mire rájöttem mi lehet az a tűzcserkész rakéta).
Amúgy meg a sebzések pont a fordítottjai annak amit írsz. Tehát a hull damage a nagyob (ha mást ír a magyarítás akkor rossz, ugyanis hacsak nem pulse fegyverről van szó ami nulla közeli hull damage-et okoz brutális pajzssebzéssel, akkro bizony minden más fegyver esetében a hull sebzés a duplája vagy közel duplája a shield damage értéknek).
Nomád ágyúk közül csak a blaster és a cannon szerezhető meg, a lézer az nem.
Eagle-re én 2 Kraken 2-t dobnék fel mint Class 9-es ágyú (rakéta értelemtlen, túl könnyen kijátszható és még ki is leeht lőni könnyedén, plusz drága a lőszer is), meg 4 Noamd Energy Blaster (a tűzgyorsaságban bízhatsz jobban a pontosságban kevésbé, főleg majd ha modokkal is játszani akarsz vagy multizol). Kell a gépre egy advanced thruster meg egy advanced countermeasures és jó is vagy tulajdonképpen minden ellen. Aknából meg a Ripper a legjobb.
Sunslayer torpedóindítót vehetsz azon a Bundschu bázison ahol a sztoriban is jártál (Bruschal Base a Frankfurt rendszerben). -
Rotcsa #3696 AZ Energy Lazer kéne a nomád hajókról! :)
19..(ezerkilencszáz valamennyit) mennyit vesz le a pajzsból! :D
Van most a hajómon (Sas) 2 Wyrm 2 típus (a 9 osztályos helyeken), Egy Nomád Energia lövő (Energy Blaster) és 3 Nomád ágyú.
Te mit pakolnál egy Sasra,amivel szerinted totál über lenne?
Meg akarom még keresni a Napgyílkos torpedó kilövőt(a torpedót láttam, h árulják, de a vetőjét még nem találtam meg), veszek még tűzcserkész rakétát és valami jó aknát és elhárítót. -
Rotcsa #3695 A Prometheus nekem nem jött be. Tovább is adtam rajta gyorsan.
AMi nekem van az Örző, Vad tűz, Kék láng és Sötét virág.
Ezek mind ugyan azt tudják, csak az energiafogyasztásuk eltérő.
Pajzs: 1075, páncél:537, 699m, 600m/s, 2.00, 268(Őrző)
244(Kék láng)
220(Vad Tűz)
A Sötét virág nem tudom milyen volt, mert már nincs meg. De olyan Prometheus-szerű lehetett, ha nem fogott meg. -
SaGa Jr #3694 Ha a fogyasztás a fontos akkor vadászgass nomad hajókra az omicron alpha rendszerben az unknown jump hole környékén (akár át is meehtsz). Nagyjából 5-10% eséllyel dobnak level 10-es nomád fegyvert ami nulla energiát eszik cserébe viszont igen keményen osztja az áldást és elég messzire is lő. Ha energy cannon-t kapsz az nagyobbat sebez ám 3.03-as a tűzgyorsasága, míg ha blaster-t kapsz az meg kicsivel kisebbet sebez de 4-es a tűzgyorsasága.
A class 10-es fegyverek közül nekem meg mindig is a gyorsabban lövők jöttek be. Így például a JADE, SILVER FIRE vagy a PROMETHEUS. Ezek közül a Prometheus a leggyengébb (586-os hull és fele ennyi shield damage) de cserébe csak 146 energiát eszik. A legerősebb meg a Silver Fire (717 damage és 179-es fogyasztás).
Class 9-es típusokból meg kétségtelenül a Kraken II-es a legjobb, mert bár alap sebzésben felülmúlja a Wyrm II, a lövések számával és a kisebb fogyasztással képes túlszárnyalni az előbbi az utóbbit. -
Rotcsa #3693 Elértem a max. 38. szintet, van 2.5 millióm.
Megvettem a Titánt, de ja, elég lomha dög volt, amint tehettem lecseréltem a Sasra.(Eagle) Tényleg nagyon fordulékony, jó manúverezni vele.
A kitaszítottaknál(Outcast)megvettem a legfaszább fegyvereket, a Wyrm2 típust és a Karan 2 típust. Szerintem sehol nincs jobb ezeknél.
Most a roncsokból lövöm ki a fegyvereket. Eddig az Őrzőt, a Sötét virágot, a Kék lángot és valami Zöld izét szereztem meg. AZ utóbbi a legjobb, mert a legkevesebb energiát eszi(220) és ugyan azt tudja, mint a többi.
Elszórakozok így egy ideig, amíg ki nem jön az 1.9 es Cf :))
Végül is... 1 játéknap alatt végigvittem, 1 alatt meg lényegében fullra maxoltam :D -
SaGa Jr #3692 Kimaxolni minek? Semmi értelme de te tudod. Ha kicsit is odafigyeltél a sztori alatt a pénzre akkor úgyis elérted a maximális szintet a végére így nem sok értelme van a további játéknak ha nem multizol.
Pár Xeno-nál azért több fog kelleni, mert frakciónként eltérő mennyire számít. Corsair esetében nagyon kevéssé (valami 25 lelőtt gép után javul egy négyzettel a viszony náluk míg ugyanez az arány például a Liberty Police esetében 10:1).
Akkor már inkább mászkálj állomásokon az ő területeik környékén (az Omicron rendszerekben az Alpha kivételével mert ott az Outcast csapat az úr) és nézz be minden bárba (akár többször is felszállva majd megint dokkolva pár perc múlva). Ha mázlid van lesz ott egy hekker aki pénzért feljavítja a viszonyt. A hekkerek megjelenésére minden leszállásnál 10-20% esély van. De a pontos esélyekre rá is kereshetsz a neten (reputation hack keresés a freelancer kapcsán ki fog hozni pár fórumot ahol írnak erről).
De én nem javasolnám megvételre azt a very heavy fighter-t amit kinéztél (a titánt). Óriási hátránya, hogy nagyon nehézkesen fordul, emellett a fegyverei a szárnyain vannak (amik nagyon hamar lelőhetőek és így bukod a fegyvereket is). Akkor már inkább az outcast sabre. Ugyanannyi fegyvert tud vinni, ugyanazon osztályból ráadásul nem csak az outcast bandánál vehető meg, de például a Red Hessian fő bázison is (valamelyik omega rendszerben van már nem emlékszem, de talán pont ott ahol megy a bunyó köztük emg a corsair-ek közt), fordulékonyabb (mondjuk sehol sincs az eagle-höz képest mert az úgy fordul mint egy heavy fighter szóval köröket ver a másik két very heavy típusra és bár kevesebbet bír ki mégis esélyesebb a találatok elkerülésében így nem is kell neki sokat kibírnia). -
Rotcsa #3691 Már az alapot végigtoltam, csak ki akarom maxolni a karakterem.
Addig elszórakozok ezzel, amíg ki nem jön a Crossfire 1.9 Majd utána felteszem.
Jelenleg a Kalózok (Corsairs) Titán nevű hajóját akarom megvenni.
Jó drága, meg nehezen tudok jóban lenni velük.
Na, azt eddig nem tudtam, h a Xenokat ha ölöm, akkor happy leszek mindenkinél! :)
Megyek is és legyilkolok párat! -
SaGa Jr #3690 A hol és kinek elég egyértelmű ha megnézed a viszonyokat. Minden cégről és frakcióról amivel már találkoztál lesz bejegyzésed. Ott szerepel hogy kivel haverok és kikkel ellenségesek. Namost ha küzdesz az ellenségeik ellen (az adott brigád bázisán feladatot vállals zel nekik ami az ellenségeik ellen irányul) vagy javul a viszonyod a haveroknál, akkor javulni fog a viszony a kérdéses csoportnál is (a haveroknál javulás csak nagyon kis mértékben befolyásol de ez is számít). Az egyetlen csoport akinek gyepálása mindenkinél javulást hoz (kivéve az idegen fajokat) a Xeno. Na ha őket öldösöd akkor mindenkinél javulni fog lassacskán a viszonyod. Ők meg a Liberty rendszerekben ténykednek (New York, Colorado és az efölött lévő két független rendszer).
Bretonia területen Gaians és Molly gépeket gyilkolj és javul a helyzeted a hatóságokkal és a hivatalos cégekkel.
Japóknál a farmer alliance, hogosha, golden chrysanteum és blood dragon hajókat kell gyilkolászni ha a hatóságokkal jóban akarsz lenni (mindegy mennyire leszel haragban ezekkel, a sztori miatt úgyis ki fogsz velük békülni).
Fritzekél me a helyi rosszfiúkat kell rúgdosni (Bundschu, Red Hessian, de szóba jöhetnek még a Corsairs-ek is).
Egyébként a Google-be beírod mit szeretnél és kidob kismillió oldalt ahol megnézheted ezeket az infókat.
Trükk az nincs arra (mindenféle cheat és editor viszont tonnaszám kering a neten csak rá kell keresni bár ezek az alapjátékhoz íródtak így vagy hiányosan vagy sehogy nem működnek modokkal), hogy előcsald az összes bázis és rendszer térképét. A játék erről szól, hogy felfedezed a játékteret. A modok úgyis megváltoztatnak és bővítenek, így gyakorta a már ismert rendszerek is megváltoznak, tehát érdemes újra bejárni azokat. A lustaság nem jó tanácsadó, túl sok mindentől esel el emiatt. ;)
Pénzcsinálás két lejobb módja a roncsok felkutatása és a kereskedelem. Bizonyos szint felett meg a harci feladatok. Crossfire esetében a harci feladatok mindenképpen jó ötletnek tűnnek (ugyan a közvetlen fizetés eszement kicsi de nem is ez a lényeg, hane ma reputáció és a loot), mert a kilőtt hajókból kipotyogó pilótákat nagyon jó pénzért le lehet adni a dutyikban. Ráadásul úgy van megcsinálva a dolog, hogy bár nem hagyhatod el a New York rendszert az első elvégzett Single Player feladat után hivatalosan, de mégis van egy rejtett (ami vicc mert marha messziről látszik) kapu a rendszerben, amin keresztül eljutsz új rendszerekbe amik pluszként lettek bedobva és ott találhatsz dutyit ahol lepasszolhatod a pilótákat és jókora pénzeket kaszírozhatsz. A második feladat után meg már le tudsz menni Texas-ba ahol két dutyi is van.
Később a Bretonian erők a single rész egészében semlegesek lesznek, így a náluk lévő dutyihoz mindig vissza lehet menni, mindegy éppen hol vagy (a dutyi meg Manchester-ben van, a térkép dél-keleti negyedében egy aknamező közepén amihez egy biztonságos út visz be). -
Rotcsa #3689 Jó lenne valami olyan segédlet, ami megmutatja,hogy hol és kinek kell dolgoznom, ha javítani akarok a hírnevemen valakinél.
Meg egy olyan trükk is jó lenne, amivel előcsalhatom az összes rendszert és bázist a térképen.
Lusta vagyok már körbejárni az egészet. :D
Meg egy kis pénzcsináló valami is jó lenne.....:P -
steweee #3688 :) előbb kérdeztem aztán gogliztam. köszi -
SaGa Jr #3687 A magyar nem egy elterjedt nyelv, ráadásul kifejezetten rossz a vásárlási morál, naná hogy nem készítenek el semmilyen mod-ot magyar nyelvre. Nem mellesleg a választható nyelv a mod telepítése kapcsán (ami között még a szlovákot is felfedezted) csak a telepítőre érvényes (kivéve a németet, mert a mod készítői németek), nem a játék lesz adott nyelvű tőle.
A történet megértéséhez (egy ennyire gyermeteg és egysíkú, könynen kikövetkeztethetőéhez legalábbis) meg nem kell szövegértés (pláne, hogy feliratozás sincs az alapjátékban eleve) mert lejátszod, így lényegtelen a karattyolás, a szemed előtt zajló eseméynekből egyértelmű lesz az egész. :) -
Rotcsa #3686 Az bosszantott fel, hogy nyelvi fájl még a szlovákhoz is volt a CF-ben, de magyarul nem volt ott..:(
Meg az alap játék párbeszédeit is nagyon szívesen olvastam volna.
OK, h "így is élvezhető a játék"(by: honosítók),de élvezhető az magyarítás nélkül is, mint sok más.
Akkor az igazi szerintem, ha az ember a történetet is érti. -
Rotcsa #3685 Majdnem:
Alap v1.0, v1.1 javítás + FLMM 1.31 és Crossfire 1.9 -
steweee #3684 ha most venném elő a játékot, akkor hogy lenne érdemes telepíteni ?
tehát várok két hetet még, és akkor alapjáték + Crossfire 1.31 + FLMM 1.9 ? -
SaGa Jr #3683 Eszméletlen sok. Az egy dolog hogy jópár új hajótípus elérhető, hogy a meglátogatható rendszerek száma több mint a kétszeres az alapjátékénak, hogy akad pár igazán erős új fegyver, hogy az ellenfelek bizony igen aktívan használják a nanobot és pajzstöltő berendezéseket (így a harcok a leggyengébb ellenfelekkel is kicsit húzósabbak), az árak megemelkedtek, a legjobb bevételi forrás a lelőtt hajók pilótáinak összeszedése és dutyiban leadása.
A sztori ami a háttérben megbújuk, tulajdonképpen összeköti a Starlancer (a freelancer előzménye) eseményeit és továbbviszi, kitágítja a freelancer történéseit (például a nomádok csak a dom' kavash faj szolgái akikkel nem mellesleg majd találkozni is lehet, ahogyan a Földre is vissza lehet majd látogatni és így tovább). De talán érdemesebb kivárni a két hét múlva megjelenő 1.9-es új verziót, mert abban például lesz egy 40 feladatból álló új single player sztorivonal ami közvetlenül a játék alapsztoriját követően aktiválódik és játszahtó ki (hangokat felvették, filmeket készítettek, átvezetőket és most már csak a tesztelés zajlik hogy van-e hiba a single player-ben).
Ha gondolod olvasgassad az alábbi oldalt, mert számtalan infó megvan rajta a modról:
Crossfire wiki -
Rotcsa #3682 Végignyomtam az alap játékot 23 óra játékidő alatt..:))
Felturbózom a karaktert fullra, megveszem a legjobb vadász hajót, cuccokat, aztán törlöm az egészet és felteszem újra a Crossfire-t a 1-31-es FLMM-el.
Kíváncsi vagyok, milyen újdonságok vannak benne. -
SaGa Jr #3681 Ha csak az alapjátékkal játszottál bármiféle mod nélkül az nem gond a Crossfire szempontjából (csak a mentéseidet töröld mert amúgy sem működnének a moddal ellenben bekavarhatnak).
Csak más mod nem szabadott aktiválva legyen előtte. Ha volt akkor letörlés nullára, registry-ből is sikálni mindent, majd nulláról újrarakni az egészet, patch-et rádobni, majd FLMM 1.31-es változatát feltenni és abba installálni a modot és aztán aktiválni azt a FLMM-ben. Utána gond nélkül menni fog a mod.
A Discovery például nem ilyen kényes, de az igazából multiplayer-re van optimalizálva (single player opciója csak open van tehát amikor nincs sztori csak repkedsz az űrben).
Nem jó semmiképp a folytonos váltogatás. Érdemes egyszerre egyet feltenni végigpörgetni amíg meg nem unod aztán váltani. A mentésekkel is bajok lesznek a váltogatás közben.
A FLMM legstabilabb és leginkább támogatott (már a modderek részéről) verziója amit használni érdemes az a régi, 1.31-es. Annál frisebbekkel számtalan gond volt és van még mindig (plusz a modok többségét nem tudja rendesen telepíteni). A 1.4-es beta me amit te is feltettél 1.51-es beta ne mvéletlenül beta. Nagyon sok a hiba benne, akadásokat, lefagyásokat és kidobásokat eredméynezhet ezért nem jvallják a használatukat a vájtfülübb játékosok és modderek. -
Rotcsa #3680 A modot úgy tettem fel, h már játszottam a játékkal.
AZ aktiválással nincs semmi bajom, már rájöttem, h hová kell tennem a modokat a FLMM-ben.
A MM-em 1.51 beta verzió.
AKkor a be és kikapcsolása a modoknak nem jó ötlet?
Mert én azt gondoltam, néha ezen játszok, néha meg azon...:D -
SaGa Jr #3679 Hogyan tetted fel a Crossfire mod-ot?
Van egy saját telepítője azzal a file-okat a mod manager megfelelő helyére kell kicsomagolni aztán a mod manager-ben kell aktiválni a mod-ot (más nem szabad aktiválva legyen és ha korábban valami egyéb modot kipróbáltál amit innen aktiváltál akkor törölj mindent és nulláról pakold fel újra a játékot, majd a mod manager megfelelő verzióját). Aktiváláskor kiválasztod mit szeretnél (merthogy kismillió dolgot beállíthatsz) majd aktiválod ami eltart egy jó ideig. Utána csak el kell indítsad a játékot.
A felugró ablaknál meg ott vannak a gombok amik egyértelműen közlik mire valók, így például multiplayer meg single player. Ráböksz arra amit akarsz és indul a mod. Már amennyiben semmilyen más mod nem volt még aktiválva, üres a save mappa és teljesen frissen telepített változatra tetted fel a mod-ot. Máskülönben felejtheted el a futtatását. Tehát vagy ez van fenn vagy más mod. Ha egyszer deaktiváltad akkor egyszerűbb a biztonság kedvéért teljesen uninstallálni a teljes játékot, a mod manager-t és midnent, aztán újra feltenni egyesével mindent. Ja és a modot rendesen csak a 1.31-es FLMM-el tudod feltenni. Sem újabb sem régebbi változat nem pakolja fel rendesen.
A Crossfire meg a saját szerverén fut, azon tudsz játszani ha multizni akarsz. De jobban jársz ha előbb szépen single player módban felfedezed az egészet mert baromi nagy méretű a játék (tulajdonképpen több mint kétszer annyi rendszer van mint alapvetően volt és van két új szektor is amiket ráadásul nem is fogsz a nagy csillagtérképen látni).
A Vista meg nem játékra van kitalálva, ne csodálkozz ha jópár dolog nem fut rajta rendesen vagy éppen sehogy (amúgy elolvastad hogyan kell Vista esetén telepíteni a FLMM-et és a modokat, mert nem az egyszerű módon történik ez sem). Vagy tegyél fel egy W7-et vagy rakj vissza egy XP-t.
lf_tools-t meg oda kell telepíteni ahová a készítők leírták hogy telepítsd. Nem a FLMM-be, mert ez különálló dolog. Olvasd el mit írtak a programmal kapcsolatban a készítői (amúgy sincs rá szükséged mert kismillió Freelancer oldal van ahol mindezt amúgy is megnézheted tehát teljességgel felesleges utility). -
Rotcsa #3678 Ha vagy 15-20x rákattintok az "ok"-ra a hibaüzenetnél, akkor bejön a MM ablaka :D
kéééész... -
Rotcsa #3677 Nem kéne állítanom a MM kompatibilitását az exe-n xp-re? -
Rotcsa #3676 "Acces to D:\Game\freelancer\EXE\Freelacer.ini was denied "
Egy ilyen üzenetet kapok. -
Rotcsa #3675 Másnak nem volt olyan, h elindult a mod manager indító képernyője, aztán meg semmi?
Valami baj van vele nálam. Ja, Vistára tettem a játékot. -
Rotcsa #3674 No, már értem ezt a mod maganert!
Sikerült, feltettem a Crossfire-t.
MIlyen szervereken tudok játszani?
Felteszem még a NSU-t is.
Leszedtem valami lf_tools nevű csomagot, amiben állítólag benne van az összes térkép, hajók adatai, stb..
azt is tegyem a mod maganerbe? -
Rotcsa #3673 A Crossfire-t feltettem, de nem indul el.
Feljön egy ablak indításkor, kell ott csinálnom valamit?
Ja és az eredetit valamiért nem tudtam még mindíg 1.1-re javítani.
CSak simán a játék könyvtárába tegyem, vagy valami almappába is be kell mennem, mint "data" "exe" és társai?
-
SaGa Jr #3672 A bepipált mod az lesz aktiválva. A pipa ennyit jelent. Tehát ha mondjuk a sebesség mod-ot bepipáltad akkor ha indítod a játékot akkor ez alapból integrálva lesz. Nem a letöltést jelenti tehát (de az activate mod gombból azt hittem ez egyértelműen kikövetkeztethető). -
Rotcsa #3671 Ha a mod maganerben bepipálok egy mododt, akkor azt már le sem kell töltenem, vagy mi? -
SaGa Jr #3670 Nincs. De miért is kéne? -
Rotcsa #3669 Magyarítás is van a modokhoz? -
SaGa Jr #3668 Ezzel én speciel úgy vagyok hogy semmi kerensivalójuk egy másik kitalált univerzum gépeinek itt (minek kéne a Star Wars vagy a BG hajóit beleerőszakolni egy másik játékba?).
Legyen akkor már eredeti ötleteken alapuló hajók esetleg kapcsolódó forrásból származók. A War Torn és a Discovery például nem használ más játékokból hajókat, csak egyedileg tervezetteket amik passzolnak a freelancer-hez.
A Crossfire esetében befigyel néhány Homeworld vagy Nexus vagy Star Wolves hajó (illetve idegeneknél láttam már Freelancer-es hajókat is) de sokkal több a meglévőkhöz passzoló kinézetű egyedi gép, meg ott vannak a Starlancer játék gépei (ami meg az előzménye a Freelancer-nek). -
Rotcsa #3667 Battlestar, Star Wars, stb... -
Rotcsa #3666 Köszi!
Úgy látom ebben a Nightstalkerben benne van egy csomó más univerzum hajója is. :)) -
SaGa Jr #3665 A nightstalker-t nem ismerem. Ha multizni akarsz akkor a Dicovery az príma lesz, de a Crossfire meg pláne jó (sokkal hosszabb, ha akarod akkor sztorit is lejátszhatod plusz van saját története is amit felderíthetsz amgad). Míg ha inkább szebbet szeretnél akkor a Shattered World War Torn mod az igazi (angyon soakt javítottak a grafikán, betettek több újdonságot is meg lehet nagyobb felbontásban is játszani.