3984
  • Rotcsa
    1.01 es patch kell a modokhoz
  • antigua
    Mi lehet az oka annak, hogy az 1.31 managerel nem tudok modokat felrakni a freelancer 1.0 alá? A modok bemásolva a mod managaer könyvtárba és amikor aktiválni akarom a managerben egy idő után hibaüzenettel leáll. Több modot is próbáltam és mindegyiknél ez a helyzet. A segítségeteket előre is köcce !
  • antigua
    Hi !
    Tud valaki linket ahonnan meglehetne rendelni eredetibe a Freelancer-t ?
    Sehol nem találok olyan oldalt ahonnan még rendelhető .
    ( CD galaxis...stb.)
  • Doom 4
    Én már 2 hónapja tervezem.
  • kisgabo
    én lassan nekiállok ujra
  • MistrD
    üdv emberek! Érdekelne, hogy ki az aki még (rajtam kívül) játszik ezzel a játékkal. Én a Freelancer Discovery USA 24/7 RolePlay szerveren játszok napi szinten kb. 1 vagy 2 órát. Ha valakit érdekel a közös kereskedés meg mittudomén akkor az felfehetné velem a kapcsolatot.
    ---Írj PM-et---
    Császtok
  • n0k0m
    Egyébként patchleírás:

Freelancer Update v1.1: The Freelancer Update v1.1 is primarily a server update addressing server stability and cheating. There are some client side fixes, the most important being a multiplayer ID generation issue. There is really no need to install the update unless you are running a server or are unable to play multiplayer because you can't get an ID. The update itself contains no localized text, therefore it is applicable for use for the English, French, and German versions of the game. An English, French, or German readme file will be installed depending on the language version of the target operating system.
  • n0k0m
    Idézem Discovery readme-ből: It is not recommended to install any other mods or patches prior to and after Discovery activation. 1.1 official patch is included into the mod.

http://discoverygc.com/files/Readme.txt
    -------------------------------------------------------------------------
    Crossfire egyik nagyobb klánjának oldaláról (crossfire readme nem említi):

Download Freelancer Patch 1.1 (no need when installing Crossfire.)

http://px.zumreden.de/site/?p=149
    -------------------------------------------------------------------
    Hamburg city

Freelancer Patch v1.1
    This updates your Freelancer installation, but is not required for most users.

http://fl-guide.de/downloads.php
    ----------------------------------------------------------------
    Starport-ról:

Only one official patch has been released for Freelancer (See 1.1 Patch) and is mainly targeted at server operators; it has little benefit to a single player or client-only experience.

http://the-starport.net/modules/mediawiki/index.php/Installation_and_Recommended_Applications
    ------------------------
    Ilyet találtam csak: Wings of federation (életbe nem hallottam róla)

You can download the mod and patch here, and remember it needs Freelancer 1.1 to play. Remember you need to undock the moment you start a new game and hit ESC or the mod crashes.

Utolsó mondatnak érdemes több figyelmet szentelni.
    ------------------------
  • SaGa Jr
    Nincs benne a modokban és amelyikhez kell annál bizony írják is (és a frisebbekhez mind kell).
    Normál esetben kell a patch, amennyiben a szervert üzemeltetők feltették ezt, ennek hiányában gyakori ledobálás lesz meg egyéb problémák. A patch ezt orvosolja hiszen kimondottan a multira van kihegyezve. Amennyiben a játékos nem megy fel multizni úgy nem kell a patch sem.
    Vannak még szerverek ahol nem kell mert a teljesen alap változathoz készültek és egyes régebbi modok is alaphoz készültek (kevesebb biztonsági ellenőrzés, meg hiányzik pár dolog de ettől még játszható)...

Magyarán a patch felrakása nem ront csak javít a helyzeten és megold számtalan problémát ami előfordulhat annak hiányában.
  • n0k0m
    Mindig írod ezt a 1.1 patchet, 2005 óta freelancerezek multiba, de egyszer se telepítettem (ha jóltudom legtöbb mod-ba egyébként is bennevan).
  • SaGa Jr
    Patch fenn van az ismerősödnél a játékon? Mert anélkül bajosan fogja használni a multira optimalizált NSu modot.
    Egyébként meg kismillió oka leeht a dolognak. Ha már azt tudja hogy a vga a hibás, akkro leeht játszadozni. Tegyen fel régebbi driver-t, esetleg ha túl régi a kártyája akkor ne márthat újba beruházni. De próbaként egy friss driver is felmehet.
  • Rotcsa
    Egyik ismerősömnek az alap játék megy, de az NSu mod indításakor a játéknak valami baja van a videókártyával és nem tud emiatt játszani. Tudtok segíteni?
  • n0k0m
    Shattered World: War Torn <--- Akkor ezt.

Crossfire baromi nehéz :D
  • Rotcsa
    Pro és kontra :D
  • steweee
    single rész érdekelt csak. pesten élek egy ideje, ott mobilnetem van, itthon alig vagyok...

mi az a pro ?
  • n0k0m
    Modokról vélemény steweee-nek:

(saját vélemény)

- Discovery - átlaglétszám Kb. 50 -

Pro: Rengeteg hajó, rendszer, bányászat, npc/clan tag-ek, felsorolni is nehéz mindent.
    Con: Hosszadalmas/unalmas PVP, ami vadászokkal már alig folyik (mindenki bomber/gb/capship, elég megnézni egy videót). Nincs story singleplayer. Szerver erősen RP, ha nemtudod szabályokat repülsz, ha tudod szabályokat akkor is előbbutóbb repülsz.

- Hamburg city- átlaglétszám kb 50. -

Pro/con: Német nyelvű freelancer kevés újítással :P

- Crossfire - átlaglétszám kb 20. -

Pro: Story singleplayer van (kiegészítve mégtöbb misszióval). Nagyon jó/gyors PVP főleg vadászokkal játszva (nemlehet PVP-ben nanobotot/shieldboostert használni). Dinamikus gazdaság. Könnyen elsajátítható RP szabályok. Kezdőbarát. Hamarosan kafa új verzió.
    Con: Discoveryhez képest kevés játékos. Véleményem szerint hülyén vannak megoldva az új rendszerek (kihalnak alap freelancer rendszerek). Fizetős klánrendszerek saját szabályokkal.

- Shattered World: War Torn - átlaglétszám kb. 1 (USA szerver)

Pro: Szép grafika, van story singleplayer, kellemes összhatás. Ajánlom ezzel végigjátszani a freelancert.
    Con: Multizni nemérdemes (USA szerver, alacsony létszám)

Tudnék még többet írni ezekről, de elég ennyi. :D
  • SaGa Jr
    Szerintem ott szerepel a leírásukban mi mire való vagy ha nem akkor a mod readme/info részében.
  • Rotcsa
    NSU-sok!
    Valaki mondja meg léci mire jók az új cuccok a játékban...
    ÉS mikor és hol nyomjátok?
  • SaGa Jr
    Rotcsa:
    Egy kis kiigazítást ha megengedsz (tényleg csak játék a szavakkal):
    Igazából a mini image nem crack, csak a játék saját ellenörző rendszerét veri át azzal, hogy eredeti játéknak hazudja az image-et. :)

steweee:
    Ha kicsit visszaolvasol párról már volt szó (Crossfire, Discovery).

A TNG egy nagyon vegyesnek mondható alkotás. Sok újdonság van benne, de igazából csak az alap játék lett megtoldva új felszerelésekkel, kicsit erősebb ellenfelekkel (használnak 2-3 javító egységet harcban), meg átalakított fegyverzettel (tulajdonképpen minden fegyver 10 fokozattal bír és összességében ugyanazt a sebzést produkálják csak más lőtávra/tűzgyorsasággal, tehát ha ezeket az ember átkalkulálja akkor a tényleges sebzés egyezni fog, csak míg például egy lézer egy másodperc alatt az adott sebzéshez 10 lövést ad le addig egy plazma csak 2-t így az egy lövedék okozta sebzésben óriási az eltérés de az egy másodperc alatt kiosztot sebzés ugyanaz). Van benne pár új rendszer ahol eszement tápos ellenfelek vannak meg kissé elrontott erejű hajók vásárolgathatóak számtalan más játék/sci-fi setting készletéből.
    Alapvetően single player mod.

Ami a fenti linken nincs, de én ajánlom kipróbálásra mert nagyon jó, az a Shattered World: War Torn mod. Fejavított grafika, átdolgozott balance, értelmesebben harcoló ellenfelek, sok szép és új hajó (leginkább a Freelancer stílushoz illők és nem más játékokból lenyúltak bár ilyen is akad), számtalan eddig lakatlan bolygó meglátogatható és dokkolható, olyan 10 körüli új rendszer, új áruk és kereskedelem. Elsősorban single player mod ez is.

De ha érdekelnek akkor a moddb-n számtalan egyéb modot is találsz még.
  • steweee
    http://www.tomshardware.co.uk/forum/99286-25-what-freelancer-mods

ezekről a modokról tud vki véleményt alkotni ?
  • Rotcsa
    A másikat a játék mountjára értem, amiről feltettem.

Na, de most már úgy látom menni fog.

Az eddigi tapasztalataim megosztanám veltek, h ne szívjatok annyit, mint én!

1. Vistám van.
    2. A játékot miután feltelepítettem, MINI ISO-val Crackeltem, amit a Gamecopyworld-ön szereztem be.
    Ugyan is ez kell, mivel a crakck, ami a játék indító IMGE-ében van, az 1.0-as, és mivel az 1.1-es patch kell az online játékhoz, ezért nem szabad crackelni, mert az visszanyomja 1.0-ba.
    Ha ez megvan, akkor lépjetek be a játékba és indítsátok el, az opciókon állítgassatok ezt-azt. A játék elindítása csak azért kell, hogy a pref file-t megcsinálja a documents/mygames/freelancer mappába.
    3. A FLMM-ből csak az 1.31-es jó, azt használjátok.
    Telepítéskor ne a játék könyvtárába telepítsétek, ha nem külön.
    4. A MOD: a kiválasztott modot a FLMM mappának a "mods" könyvtárába tegyétek.
    HA nem találja a játéknak a .ini fájlját, akkor rossz útvonalat keres a FLMM
    ekkor válasszátok az options choose diferent reelancer directory opciót és állítsátok oda, ahol a játék van.

Ha betartottátok a lépéseket, jó eséllyel megkíméltétek magatokat attól, hogy 20x letöröljétek és újra feltegyétek a játékot. :D
  • SaGa Jr
    A Vista-t nem ismerem, csupán annyiban hogy abszolút nem való játékra.

Teljesen mindegy hová telepíted a játékot és a FLMM-et, a lényeg, hogy ne a játék könyvtárába tedd a mod manager-t. A modokat meg a FLMM mods mappájába kell tenni, ezzel nincs gond. Ott legyen a crossfire setup-ja is és onnan indítsd, akkor nem fog mást felajánlani mint a FLMM mod mappáját és oda fogja magát feltenni.

A játék elindítása csak azért kell, hogy a pref file-t megcsinálja a documents/mygames/freelancer mappába. Egyébként milyen mindkettőt unmount-oltál? ha már feltelepítetted a játékot akkor csak a mini image kell ha az alappal akarsz játszani, mi mást mount-oltál még?

Namost a lényeg, hogy mielőtt aktiválnád bármely modot, ellenőrizd le a FLMM programon belül (ehhez indítsd el és a korábban említett módon nézd meg) hogy mi van neki beállítva mint alap elérés Freelancer mappára. Ha nem az ahová te telepítetted, állítsd át. Majd ezután aktiváld a modot és menni fog gond nélkül.
  • Rotcsa
    Vistam-van

Van egy "Játék programfájlok" nevű mappám, ide tettem a játékot.
    Ebbe tettem a FLMM-ert is, a modokat pedig ezen mappa "mods" könyvára alá telepítem. Ezek szerint ez rossz döntés volt, de azt hittem így kell, az alapértelmezett telepítési utvonalnak is a játékba tette volna magát a FLMM, a modok meg az említett "mods" mappába, ezért gondoltam jó lesz így.

Igen, feltettem, majd 1.1, majd 1.1 mini ISO (a játéklemez crack-jét nem használtam) , elindítottam 1x, majd unmount mindkettőt és FLMM-ert a játék mappába, a modot meg a Mods mappába tettem.
    A c://dokuments/mygames mappával sincs semmi gond, megvan, mentések nincsnek benne.(amikor törlöm, akkor amúgy is bepipálom, h törölje a mentéseket)
  • SaGa Jr
    n0k0m:
    Alapvetően ha több emberrel együtt szeretnél játszani, érdemes ellátogatni a Crossfire mod saját oldalára és ott a fórumban érdeklődni, mert minden klánnak megvannak a játszós napjai (hetente 1 vagy 2 napon minden tagjuk aktív szokott lenni). Ezen az időszakon kívül valóban esélyes hogy adott időben pár ember fog csak lézengeni odafenn.

Rotcsa:
    Milyen operációs rendszeren játszol és hova telepíted a játékot magát? Ha nem XP-re telepítesz és nem a standard telepítési helyre, akkor a FLMM-ben állítsad be a telepítési mappát ahová a játékot tetted (a FLMM ne a játék könyvtárába települjön hanem teljesen külön). A beállításhoz az options és azon belül a choose different Freelancer directory opciót válaszd.
    A játékot amúgy elindítottad minden módosítás nélkül egyszer? Ha nem, tedd meg, majd utána telepíts csak FLMM-et, modot és aktiváld ezután a modot.
  • Rotcsa
    D:\Game\freelancer\EXE\freelancer.ini' doesn't exist
    EZ a mappa így nincs is meg, akkor hogy lehetne benne akármi is?!
    Egy teljesen nem létező útvonalat ad meg hibának.
    Game\freelancer mappám nincs.
  • Rotcsa
    Most mit csináljak?!
  • Rotcsa
    Na, most jöttem rá mi lehet a baj, banyek!
    Nem abban a mappában van a játék, mire a FLMM a hiányzó INI-t írja.
  • Rotcsa
    Hát, én már az NSU-t is fel akartam tenni, de nem ment, ugyan azt írta ki.
  • n0k0m
    Ahogy neztem CCCP klant leszamitva tobbi klanbol 1-1 ember ha fentvan :/
  • SaGa Jr
    Lépj be egy ottani brigád/klán) soraiba (például Silver Arrow) és akkor nem kell egyedül nyomnod. De amúgy is folyamatosan vannak fenn 5-10-en, hétvégente meg akár 30 fő sem ritka, csak ugye szétszórva, saját céljaikat hajszolva játszanak a népek, esetleg éppen a Dom' Kavash területeken, netán a Coalition szférájában bandáznak (a tapasztaltabbak többnyire már ott keresnek kihívást). :)
  • n0k0m
    Aki crossfire-on jatszik az irhatna privatban valami elerhetoseget (skype/msn), nemtul izgalmas freelancerezni egyedul :)
  • SaGa Jr
    Ha csak a natúr játékot indítod el ahhoz legyen mount-olva a mini image. Elindul, állítgatsz, majd kilépsz (nulláról telepített játéknál csak így fogja megcsinálni egyik másik file-t de például a mygames mappának ott kéne lennie a dokumentumok könyvtáradban, legalábbis ha XP-n játszol, Vista és Win7 esetén másutt keressed). Utána a mini image unmount, nem lesz már rá többet szükséged.
    Crossfire setup-ját elindítod, telepíted a FLMM alá, aztán FLMM indít, mod aktiválása. Ha aktiváltad akkor FLMM-ből kilépés és játék indítása (ha akarod indíthatod FLMM alól is).
  • Rotcsa
    Hogy indítsam el a natúr játékot, ha se crackelést, se mini iso-t nem adhatok neki?
    Jelenleg ott tartok, hogy feltettem natúrban, meg rádobtam az 1.1-es javítást.
    Még egyszer sem indítottam el. (nem is tehetem ezt az egy sorral fentebbiek miatt)
    Megnéztem,jelenleg nincs meg a "documents/mygames/freelancer" könyvtáram. Még a mygames sem, azt is legyúrtem. Lehet, h ez a baj?
    Most kéne a FLMM-ert, aztán a CF-modot rádobnom.
    Na, nem csinálok semmit, megvárom mit mondasz :D
  • SaGa Jr
    A torrentessel az a gond, hogy az mind egy tőről származik, ugyanazzal a beégetett termékkulccsal így azzal nem fogsz játszani multiban (tulajdonképpen egy érvénytelen kulcsa van amit a szerverek fel sem tudnak ismerni rendesen). Multihoz eredeti kell.
  • Rotcsa
    Nem a sajátom, akkor most nem multizhatok? :(
    Egy torrentről szedtem le.
  • SaGa Jr
    Egyébként esetedben a gond az volt, hogy nem volt valamiért freelancer ini file-od (néha csak az első indítás után lesz ilyen). Ezt orvosolhatod azzal ha egyszer elindítod a játékot (a natúr alapot) és beállítod a mindenféle beállítanivalókat.

Ha a modot feltetted és az aktiválás nem sikerült akkor deaktiváld, töröld le, unistall-al szed le a crossfire mod-ot, sikálj le mindent ahogy az előzőekben írtam, majd telepíts újra, mert valami nem klappol a telepített játékod kapcsán.

Multizni ezzel a moddal csak akkor multizz, ha az alapjátékod a sajátod és érvényes kulccsal is rendelkezel (ezt használod ugyanis azonosítóként a játékban és ez nyújt egyfajta védelmet).
  • SaGa Jr
    Bizonyos vírusírtók néha be tudnak zavarni, szóval ideiglenesen kapcsold ki amid van.

De az sem rossz megoldás ha lesikálsz mindent (a documents/mygames/freelancer könyvtárat is mindenestől, amúgy meg a mentések is itt vannak az Accts könyvtárban), indítsd újra a gépet (ekkor szedi csak ki a registry-ből az ott lévő cuccokat amik szintén bezavarnak) és telepítsd. Előbb a játékot, majd a patch-et (a mini image-et meg úgy ahogy van felejtsd el, ne is tedd be, nem lesz rá szükséged, ahogy semmiféle crack se legyen a játékon alkalmazva). Aztán a FLMM 1.31-et. Magyarán a FLMM ne legyen fenn mielőtt a játékot telepítenéd és a patch rákerülne.
    Ha ez megvan, akkor elindítod a Crossfire mod setup-ját, telepíted a modot a FLMM megadott részlegébe. Aztán indítod a FLMM-et, ott kijelölöd aktiválásra a modot, a felugró új ablakocskában szépen beállítasz mindent a neked tetsző módon és ezután OK. Szépen aktiválódik a mod csak ne nyúlj közben semmihez míg végez.

Ezután ha már aktív a mod akkor be is zárhatod a FLMM-et.
    Ha mindent jól csináltál akkor csak rá kell böknöd a crossfire ikonra amire kicserélődött a freelancer ikon az asztalodon és mindenféle crack vagy mini image nélkül prímán működni fog a program.
  • Rotcsa
    Error: FLMM has determined that 'Crossfire Mod 1.82 Client Edition' won't properly activate.
    Error: file 'D:\Game\freelancer\EXE\freelancer.ini' doesn't exist

Az 1.31 es FMM-ert tettem fel, ahogy mondtad friss FL-re és miniképes v1.1-re.
    Mentéseket kitöröltem a játékon belül.
    Kerestem a save game mappát, de nem találtam. De mentésem az nincs.
    És más aktív modom sem volt előtte.
    Egyből ezt akartam aktiválni
  • SaGa Jr
    Mármint 1.31-es változat kell (az előbb félreütöttem, tehát a 1.31-est töltsd le)!
  • SaGa Jr
    FLMM - Freelancer Mod Manager
    Külön program. Ha rákeresel könnyen és gyorsan megtalálod. Ám egy kiemelten fontos dolgot nem árt észben tartani:
    A legújabb, mindenféle beta típusok nem jók. A modok több mint 95%-a csak a 1.21-es változattal működik szóval azt keressed.