Freelancer
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
Az ok a jóval nagyobb cruise speed amit a mod használ(300 helyett 450). Akkora sebességnél még egy üres rakterû Eagle is elvérzik.
A versenyre könnyû gép kell vagy egy az Eagle-t is leiskolázóan manõverezõképes nehezebb vadász (akad pár, talán 4 vagy 5 de ezek egy része nem elérhetõ a játék ezen korai szakaszában). Mondjuk Griffin-nel (új hajó, majd találkozol vele, drága, kevésbé strapabíró, jól manõverezõ VHF) nekem sikerült de azért nem volt egyszerû. Talán a Deathblade (vagy Warblade? a fene emlékszik melyik alverzió) is mûködhet, de nem vennék rá mérget, mert a versenyben nem próbáltam ki.
Legrosszabb esetben egyszerûen meg kell venni a verseny helyszínén kapható Bretonian könnyû vadászt azt azzal menni (vagy a szintén Beronia területen kapható trident is príma lehet, ami bár ne mlight és nem is VHF, hanem sima nehéz vadász, de strapabíró kis jószág igen jó fordulékonysággal)).
Elkeseredni nem szabad ha elsõre nem sikerül (van akinek sokadjára ment csak).
En is sokat gondolkodtam, hogy melyiket vegyem meg, vegul a plusz fegyvernek koszonhetoen a Sabre mellett dontottem.
Eaglevel meg lehet nyerni a versenyt a kampanyban?
A 7. fegyver meg értelmetlen, mert iszonyat gyorsan meríti le a fegyvergenerátort nagyon minimális plusz károkozásért cserébe. Magad is tapasztalni fogod majd, hogy hosszú harcokban (meg nagy számú ellenféllel szemben vagy éppen capital battle-ban) a kevesebb jobb, mert tovább tudsz tüzelni ami fontosabb lesz (mármint a folyamatos tüzelés) mint, hogy ritkábban lõj minimálisan erõsebbet. Az eredeti sztoriban meg szintén semmi extrát nem ad a 7. fegyver, mert minden ellenfél könnyedén elintézhetõ 6 csúzlival is (sõt 4-l is minden probléma nélkül).
A hetedik fegyver egész egyszerûen nem dob annyit a hajó hatékonyságán mint amennyit elvesz belõle azáltal, hogy gyorsabban merül az energia. További hátránya a toronynak, hogy pont a legjobb fegyverek nincsenek torony változatban, ami esetleg tényleg hasznossá tehetné a tornyot...
Ha te elégségesnek érzed akkor persze ne hagyd magad lebeszélni a dologról. Legfeljebb majd jóval késõbb kell nekiállnod az új hajó keresésének (az eredeti játék vadászai harmatgyengék lesznek az új feladatokban, számtalan idegeskedéssel teli percet okozva a sok újrakezdés által) és megszokásának ami igen komolyan visszaveti a hatékonyságodat és a játékélményt.
Ja és egy jó tanács. Ne legyen túl sok mentés egyszerre a gépeden. Legyen az éppen elvállalt feladatból adott mission save (ennek ott a nevében hogy mission akármennyi és egy név ami a feladatra utal) meg legyen egy saját mentésed, illetve az autosave (minden kapu átlépéskor és leszállsákor ment a gép) és ennyi. A többit mindig töröld amint nincs rá szükséged (már megcsináltad a feladatot, vagy túl vagy egy korábbi állapotán és már új mission save van). Ugyanis potenciális hibaforrás a sok mentés.
Ha már eredeti hajóknál kellene maradni , akkor egyedül az Eagle ami ér valamit is (a fegyvergenerátora ennek a legkisebb, de ez konkrétan 5%-al gyengébb teljesítményt jelent a Titan vagy a Sabre hajókhoz mérve, cserébe jobban gyorsul, sokkal jobban manõverezik és nagyobb a thruster energia mennyisége).
Valójában amiket te pajzs növelõ generátornak tartasz, azok pajzs töltési sebességet gyorsítók, amik pár ponttal növelik a pajzs alap visszatöltési sebességét (nem a maximum pajzsenergián dobnak). A hatékonyságuk ott szerepel a karakterisztikáikban (egy adat van csak ott ami ugyanúgy szerepel a normál pajzsoknál is). Továbbá akadnak plusz páncélzatok (ezekkel vigyázni kell mert a hajó cargo hold-ját csökkentik és jelentõsen növelik a hajó tömegét, így az vacakabbul gyorsul, lassul és manõverezik, bár a plusz páncélzat nagyobb hull értéket jelent). Értelemszerûen minél magasabb a verziószám annál hatékonyabb a cucc (páncélnál meg annál nagyobb helyigényû és tömegû is).
Egyebkent vannak pajzs novelo generatorok is, azok mennyire hatekonyak?
Az igazán ütõs gépek nem megvásárolhatóak, mert idegenek használják azokat vagy nem hozzáférhetõek csak multiban. Mondjuk a koalíciós vadászok nem rosszak (jobbak mint bármi az alapjátékban és sok új hajónál is használhatóbbak), ott általában 2 jó dologra jut egy erõs gyengeség is (az egyik legjobb hajójuk eléggé közepes ellenállású, valami félelmetesen manõverezik, piszok erõs a fegyvergenerátora de kemény 10-es vagy 20-as a raktere és csak közepes mennyiségû javítót tud szállítani; magyarán igazi csapásmérõ gép).
Magadnak kell megtalálnod azt, ami neked a legjobban megfelel. A normál sztorihoz speciel egy hawk is bõven elég még a végjátékban is és azt is figyelembe véve, hogy milyen változtatásokat hajtott végre a mod az ellenfelek hatékonysága terén (az eredetileg elérhetõ legjobb hajó, az Anubis csak éppen hogy kicsit jobb nála cserébe sokkal vacakabbul manõverezik).
Fegyvereket meg találsz magadnak bõven (roncsvadászatból nagyon jó csúzliakt lehet összeszedni) és majd veszel idõvel. A legjobbakat meg iszonyat nagy mázlival majd lövöd harc közben (tényleg mocskos nagy mázli kell hozzá, hogy például egy Dom' Kavash annihilatorra szert tegyen az ember vagy egy ancient gun-ra, nemtán Dom' Razak csúzlira; még egy nomád energy cannon kilövése egy nomád hajóból is tízszer gyakrabban megesik mint egy ilyen esemény, pedig az se mindennapos).
Az eredeti class 10-es nevesített ágyúkból meg van 2-es típus (az új rendszerek pár bázisán megvehetõek horror áron), némi plusz sebzéssel, jókora energiaigénnyel.
Az új frakciók közül meg egyedül a Coalition lesz az akinek a technikájához (korlátozottan, szóval nem minden hajójukhoz és nem minden fegyverükhöz) idõvel majd hozzáférsz az õ bázisaik boltjaiban.
Csak hogy tudjam, mi alatt ne erjem be. 😊
Ami ennél erõsebb az meg a beépített pajzsa a gunboat/cruiser/battleship hajóknak. Ez nem vásárolható, fix és nem regenerálódik. Ha lelõtték a hajóról akkor dokkolni kell és javítani pénzért.
Amiért az oldalt belinkeltem, az a térkép. Az használható és pontos. Az adatok viszont korántsem, mert számtalan hiba van bennük.
A nomádok alap hajói nem változtak (gunship, battleship és a sima nomád vadász), de kaptak pár újat. Például már van interceptoruk (marha gyors, manõverezésben leiskoláz minden más hajót, több és erõsebb fegyvere van meg már pajzsot is kapott), van bomber (torpedózgat, erõsek az ágyúi is nagyon szívós), két új cirkáló (olyan 1.6 millió ponttal, sok ágyúval és rakétával) és kaptak egy igazi zászlóshajót ami mellett a battleship úgy fest mint mellette egy gunboat (méretarányilag). Na ez masszívan 2.5 millió feletti ponttal bír. Az új kampányban majd egy ilyet le is kell verni egy komplett flotta segítségével (aminek egy jó része így is ott hagyja majd a fogát).
Az igazi erõt viszont nem ezek, hanem a Dom fajok és csatlósaik képviselik meg az Ancient banda automata vadászai. Na azoknál majd lehet meresztgetni a szemeket. Egyrészt szívósabbak mint a nomádok, másrészt a legkarcsúbbnak is bõven 1000 feletti a lõtávja (magyarán átlagban kétszer messzebbrõl már tûz alá veszik a játékos hajóját) a vadászokra szerelhetõ ágyúi tekintetében, viszonylag gyorsan lõnek és nagyon erõset. Ebben a coalition pár tekintetben megközelíti õket (nagy lõtávolság, nagy tûzgyorsaság, igaz visszafogottabb sebzés) bár korántsem olyan szívós. De majd meglátod.
Hat nagyon kivancsi vagyok, milyenek lettek itt a nomadok. 😊
A legerõsebb (adv. Champion graviton shield kettes verziója, csak 1 vagy két helyen kapható) pajzs meg több mint 10000-es védelmet ad de az is édeskevés lesz idõvel (az néha kitart majd egy teljes másodpercig is vagy iszonyat mázlival kettõig attól függõen kik támadnak és mennyien). Fektess jó sok energiát abba, hogy megtanulj eszement jól manõverezni (oldalazás, hirtelen manõverek, gyorsítás és lassítás, tolatás kombinálása) mert a késõbbiek során ez lesz az életmentõ taktika, nem a pajzs.
Hajóból meg attól függ mire. Az Eagle a legjobban forduló az alap VHF gépekbõl. A Titan bírja a legjobban a gyûrõdést de ha ellövik egy szárnyát akkor egy halom fegyvert buksz. Nem mellesleg majd a bretonia rendszerekben a VHF gép miatt szívni fogsz a versenyben. Azokkal nem tudod megcsinálni a kapus versenyt, ahhoz túl vacakul fordulnak.
A pajzs, ha elég erõs akkor a játék elején valóban sokat számít, késõbbiekben viszont már nem, emrt már nem csak max 4-es osztályú gyenge csúzlikkal fognak lõdözni az ellenfelek, hanem bejönnek a pajzsbontók kombinálva más erõsebb csúzlikkal amik egy lövéssel kapják le a pajzsot és már a burkolatból is harapnak. Szóval ne a kezdeti helyszín erõviszonyához mérj.
Emellett szerintem a játék elején érdemes pénzbõl feltankolni igazán, emellett beszerezni a lehetõ legjobb thruster-t (advanced), a legjobb radart (subspace scanner) és a legjobb tractor beam-et). Ezek az igazi segítség nem a nagyobb vadász.
Visszaterek a singel playeres kampanyomra.
Hetvegen jatszottam kicsit, masodik kampany utan New Yorkban felfedezoutra mentem. Megtalaltam Custodian jumpholejat, elmentem oda es elkezdtem kereskedni. Van ott ket bolygo, ami tok kozel van egymashoz es az egyiken 159 creditert lehet venni a kezifegyvereket, a masikon meg eladni 550-ert. Vettem egy 250-es rakteru hajot es kereskedtem. Gyorsan atleptem a 3-dik szintre, kellett volna talalkozzak Junival Manhattanben, de nem mentem, amig ossze nem szedtem 600000 creditet es megvettem a Sabret. (szerintetek melyik jobb: titan, sabre, egle?) Nekem a Sabrera esett a valasztas, mert az a turettjevel es lo elore, vagyis 7 fegyverrel egyszerre, nem hattal, mint a masik ketto. A pancelozottsag meg nem szamit, ugyis pajzsot hasznalok, az mar gaz, ha a hajotest serul.
Valaki tolja a játékot a sima Discovery RP szerveren?
Oda majd a második feladat elvégzése után tudsz menni, mert ezután nyílnak meg a kapuk.
Nem emlekszem mar, hogy New Yorkhoz melyik a legkozelebbi rendszer, ahol le tudom adni a pilotakat.
Ez a játék egyszemélyes, nem irányítasz flottákat, nem vezénylesz hajókat csak egyetlen géept vezetsz és abban tevékenykedsz.
Ha flottázásra vágysz akkor arra ott a X3: Reunion vagy X3: Terran Conflict. Ott ha hordozót veszel és megveszed magadnak bele a vadászokat akkor azokat kommandírozhatod, kiadhatod parancsba, hogy védjenek, támadjanak meg amit akarsz. A freelancer nem errõl szól.
A gunboat meg a méretétõl függõen le tud szállni bármely bolygóra (van ahol a gyûrût használja és van ahol a dokkoló állást) és némely állomásra. Neked kell kitapasztalnod melyik hol tud landolni. ha megveszed megtapasztalhatod, ha nem akkor nem.
A gunbot le tud szallni barhova?
Annyi pénzed jó sokáig nem lesz, hogy csatahajót tudj venni, bár nem is ez az igazi probléma velük. Lassúak, nehezen fordulnak, csak tornyaik vannak és a vadászok ellen tulajdonképpen védtelenek. Ha nagyon akarsz akkor tudsz venni de csak a baj van vele, hiszen nem véletlenül nem voltak részei az eredeti játéknak sem. Nem arra vannak kitalálva hogy játékos által legyenek vezetve.
A lehetõség adott arra, hogy pár helyütt vegyél ilyen gépeket de gunboat a legfelsõ kategória ami még kezelhetõ (magyarán a cruiser és battleship felejtõ utca) egy sûrûbb helyen mint amilyen egy aknamezõ vagy egy aszteroida mezõ (és ilyeneket elég szép számmal meg fog látogatni a játékos), de már az is megszivatható egy fordulékonyabb vadásszal (tulajdonképpen mindegyik vadász jobban fordul mint a gunboat). További hátránya a nagy hajóknak, hogy nem tudnak leszállni állomásokra. Bolygókon sem a dokkoló gyûrût használják hanem a felette lévõ függõlege dokkoló állást. Magyarán csak bolygókon lehet velük leszállni, állomásokon nem.
Ha multizol és egy klán tagja vagy akkor el lehet gondolkodni a dolgon (a védelmet ellátják a vadászkíséretként szolgáló haverok) de még ott is inkább megéri egy drágább, erõsebb vadászt szerezni. A komoly ellenfelekkel szemben a manõverezés nagyobb túlélési esélyt biztosít mint a nagy ellenállás.
Szóval erõsödés valójában nem történt. A fegyverkészletek a késõbbi frakciók egyes hajóin javítva lettek (mert eredetileg szándékosan butítva voltak) de ez minden. A pajzsok pont ugyanannyit bírnak mint eddig, a javító eszközök ugyanannyit javítanak és így tovább.
A kérdéses hajó leírását ha elolvasod (nem csak a táblázatot nézed) akkor láthatod hogy egyrészt rossz helyre került másrészt a kategóriájában gyenge. Ez ugyanis egy train (marha nagy szállítóhajó, ahhoz hasonló mint amit az elején kísérgetsz), nem vadász. Azért akkora az ellenállása amekkora és azért akkora a raktere amekkora (ez egyébként már nincs így, mert a legnagyobb raktér is jócskán vissza lett metszve az 1.82-es értékekhez képest tehát azok maximum tájékoztató jellegûek nem kõbevésettek) cserében tetü lassú, nagyon gyengén felfegyverzett és vannak még hibái (ja és az ára sem 80000 hanem dobj mögé két nullát).
Egyebkent tenyleg nagyon feltuningoltak az ellenseges hajokat, sokkal erosebbek lettek az ellensegek.
Lattam egy hajot az egyik lejjebb ajanlott linken. Phoenix NPC a neve. Konnyu vadaszkent van feltuntetve, 80000-be kerul, de 5000 raktere van es 30000 pancelzatja, valamint 100 nanobot. Ez tenyleg letezik? Hol lehet ilyet venni? 😊
Na ezután indultok vissza Pittsburg-re és csak ekkor fog majd véget érni az elsõ feladat. Utána röpködhetsz szabadon és gyûjtheted a szükséges pénzmagot ahhoz hogy jelentkezzen a következõ feladat.
Hajót venni tehát még nem fogsz a küldetés közben, de fegyver és pajzsot már tudsz cserélni, mert semmi nem akadályozza ezt meg (bemész az equipment store-ba). Pénzed van rá dögivel.
Az elsõ feladatot meg a kapott hajóval kell végigcsinálnod.
Ha ezt a kuldetest is befejeztem, akkor majd tobb penzt kell osszeszedni es lesz tobb idom felfedezesre a kuldetesek kozott?
Az elsõ küldetés után (miután a kalózbázis ki lett füstölve) járd be nagyon alaposan a New York rendszert és derítsd fel minden apró részletét. Eközben nyugodtan végig tudod járni az összes bázist, tudsz kereskedni és mellékes feladatokat vállalni a bárokban, mert a 150K az édeskevés ahhoz, hogy a következõ feladathoz elérj annál sokkal több pénz kell, azt pedig meg kell keresned (kb 200K-t kell még összeszedni).
Magyarán bõven van idõd és lehetõséged fejleszteni vagy lecserélni a kezdõ hajót és új eszközöket venni. A sztori küldetések pedig megvárnak. Akkor kezded el amikor neked tetszik.
További infót találsz alább csak vissza kell olvasnod pár hozzászólást.
Megint lenne meg egy kerdesem: 150000 credittel kezdtem, igy nagyon gyorsan fejlodom, allandoan a kuldetest kell csinaljam es nem tudok uj hajot es fegyvereket venni, mert csak azokat a bolygokat latogatom, amik a kuldetesben vannak.
Valoszinuleg azert nem ment, mert rossz sorrendben raktam fel oket.
Elsõzör is legyen lesikálva a játék, a mod manager és minden ami a freelancer-rel kapcsolatos (a documents mappából a játékhoz tartozó file-ok is, mert ezeket gyakorta nem takarítja el az uninstall, plusz a mentések is mehetnek a kukába). Ha esetleg felinstalláltad a crossfire modot, akkor unistall és törlés arra is.
Ha a fentiek megvoltak, akkor freelancer felrak. Aztán FLMM 1.31-es felrak (csak és kizárólag ez a jó, letöltheted a crossfire mod oldaláról is). Installálod a modot úgy, hogy az installáció helye a FLMM mods könyvtárára mutasson (ez fontos, tehát nem installálod akárhová és aztán átpakolod). Ezután FLMM-bebelépsz és aktiválod a modot. Beállítod milyen opciókat akarsz (elõtte nézd meg a mod sjaát oldalán mi micsoda mert ezeken nem tudsz változtatni csak ha mindent újra eltüntetsz és újratelepíted az egészet) és kivárod míg befejezõdik az aktiválás (ez hosszú idõ).
Utána már csak annyi a dolgod hogy elindítod a játékot (kapsz egy szép új crossfire ikont amennyiben jól csináltad). De indíthatod úgy is hogy a sima freelancer exe-t indítod vagy a flmm-en keresztül indítod.
Hogy kell feltelepiteni a Crossfiret?
Kovettem az utasitasokat es megsem lett jo.
Feltelepitettem eloszor a Crossfiret, aztan egy uj freelancert, aztan a mod managert, a crossfiret atraktam a mod manager mappajaba, majd activaltam. Eddig minden ment is. De aztan mar nem. Elinditom a jatekot, be is tudok lepni, uj Crossfire jatekot tudok kezdeni, de semmi sem valtozott. Minden a regi.
Honnan kell elinditani a jatekot? Melyik exe-t?
Durván megváltozott a sztorivonal, az tuti! Úgy érzem magam mint egy csirkeketrecbe zárt róka. <#nyes>#nyes>
A frissítést pedig hagyom lezajlani, kösz a tippet /a többit is/.
Ez igen jó szórakozás lesz!
\"Heroes never die. They just reload.\"
De nem árt az óvatosság akkor sem ha Corsair vagy éppen Outcast rendszerekbe (Omicron Alpha, Beta és Gamma) mész mert ott bizony a hajók legalább fele már új típus lesz (nem az alapjátékban megismertek) és azok keményen fel tudják adni a leckét.
Nem kell azért nagy gubancra gondolni mert nagyjából egy szinten vannak a very heavy hajók egy bizonyos intervallumon belül, de határozottan kellemetlen tud lenni mikor egy böhöm VHF-et az istennek nem sikerül eltalálni mert jobban manõverezik mint egy sima heavy fighter avagy éppen az adja az ellenállásának igazi erejét hogy kétszer annyi a rajta lévõ nano és shield töltõ mint más típusokon vagy simán csak gyorsabb, netán teherhajókat megszégyenítõ rakterû vagy simán csak kétszeres a fegyver energia bankja.
Én speciel nagy beruházást akkor csináltam mikor a negyedik feladat során leléptünk a Liberty rendszerekbõl és vendégül láttak a bázisukon a Lane Hacker frakció emberei. Na az õ bázisukon vagy 8 millát otthagytam a Griffin vadászért, ami egy very heavy fighter (maga a modell a Star Wolves játékból a naginata vadász ha jól emlékszem és onnan a U.S.S. logó is), jobban manõverezik mint az Eagle (nem olyan jól mint egy light fighter de majdnem és ez sokat számított mikor versenyezni kellett) és bár nem a legszívósabb gép, azért 6 ágyú, szép kis raktér, száp számú nano és pajzstöltõ befért a 6 ágyúja mellé (lehetne tornya is csak az sajna elõre nem tud lõni így én hanyagoltam). Ezzel az alapjátékban nem volt gondom (nem mondom párszor kicakkozták a gépet de azért nagy gondot nem okoztak az ellenfelek) és miután jobb thruster-t, plusz páncélzatot, egy erõs plusz pajzstöltõt és az adv. champion graviton shield-et is beszereztem már könnyûvé vált szinte a játék. Mindaddig míg át nem vitt az új sztorivonal a plusz szektorokba. Na ott aztán hamar lecserélésre került ez a csodamasina a masszív orosz vasak egyikére ami jobban bírta a gyûrõdést, plusz a koalíciós gatling ágyúkat sem felejtettem ott (ez egy nagy hatótávú, gyorstüzelõ csúzli ami látszólag gyenge de keveset fogyaszt és igen messzirõl gyorsan végig tudja verni az ellenfelet így hamarabb nyírva ki azt minthogy gondot okozzon).
Nem tudom milyen ellenfelek lesznek késõbb, de nem lehetnek piskóták a lenti gépajánlásodat látva. Azt hiszem egy nagyon kellemes játékélmény áll elõttem... <#finom>#finom>
A Junker bázisokon (van egy a New York rendszerben és egy másik a Texas-ban) elég gyakran (nagyjából 25%-os eséllyel minden landoláskor) van hekker aki a LR vagy éppen outcast brigád irányában segít (de most már mocskos drága mulatság egy ilyen reputáció módosítás, ráadásul amint egy új feladat kezdõdik úgyis az ott definiáltra fog visszaállni a módosult érték).
A hajók terén nem kell lassan haladnod. Amint lehet szerezz be egy hawk-ot ha könnyû gépre vágysz. Elég könnyû találni és tulajdonképpen a banshee-t nem számítva a legjobb könnyû vadász. De alapból átállhatsz very heavy-re is teljes nyugalommal.
Hát a LR-al való kapcsolatom nem mondható éppen rózsásnak, a játék eleje óta õket irtom. Jó eséllyel ott van a Wanted plakátom a bázisaik eligazítószobáiban, szépen összefirkálva. <#nevetes1>#nevetes1>
Amíg nem találok egy heckert aki összehaverkodtat velük, addig tuti nem megyek a közelükbe. <#smile>#smile>
A rendszer-térkép nem semmi, jól ki lett bõvítve az univerzum, csak gyõzzem bejárni. California-ból átlibbentem egy jump hole-on keresztül egy jégpalota nevû luxuspihenõhelyre, a féreglyuk másik felén szép kis fogadóbizottság volt, alig úsztam meg a kiruccanást. Óvatosan kell bánni ezekkel a helyekkel...
Utolérhetetlen ez a játék, ennyi idõ alatt sem tudtak ehhez fogható játékot csinálni. És nem is igazán ismert. Hangulatban még most is simán megállja a helyét. És talán nem is csak hangulatban.
Plusz ahogy említettem volt korábban, teljesen felesleges. Ami tényleg szükséges azt leírja a program, elolvashatod. A beszéd meg nagyon alap szövegértés mellett is teljesen érthetõ.