Klasszikus, és új horrorok, B-kategóriás remekművek topikja
-
Ramza #1532 Jó depressziós lettem estére (tényleg, valaki nem tud valami munkalehetőséget?), ezért úgy döntöttem, hogy durván le kellene sokkolni magamat.
Kb. három éve hajtottam az Evil Dead Trap című japán klasszikust (a második része persze durva régen megvan, de azt nem akartam az első előtt megnézni), végre lejött a héten, gondolotam akkor meg is nézem.
A film első fél órája után (mondom, rossz hangulatban voltam) ismét elgondolkodtam, hogy mekkora egy perverz, beteg fasz vagyok, hogy ilyeneket nézek, és még tetszik is :) Nálam már csak a japánok rosszabbak, mert ők meg is csinálják ezeket...
Na a lényegre rátérve.
Tulajdonképpen leginkább a slasher kategóriába lehetne besorolni, de meg van fosztva minden klisétől és negatívumtól, amivel az amerikai tucathorrorok lejáratták ezt a stílust. Minden másodpercében japán. És nagyon brutális. Szemgolyó átszúrása késsel - már a második percben. Emellett a sztori is hangulatos, na nem Oscar díjas a forgatókönyv, de bőven nézhető ebben a stílusban, a szereplők elég jók.
Ahogy a harvesteren is írják, a végére nagyon elborul az egész. Nem tudom, hogy az utolsó 20 percre hozták-e meg a kokószállítmányt, vagy valami más oka lehet, de egy kicsit talán már sok is, amit látunk: az utolsó jelenet amellett, hogy kiszámítható, egy kicsit már nevetséges is, és így elrontja a hangulatot. Ennek ellenére ajánlom mindenkinek, ha nem lenne ilyen késő, már most elkezdeném nézni a folytatást.
Jano, ha a harmadikat látod, töltsd le légyszi! Ja, és csak a Te kedvedért: a zenék pont olyanok, mintha a Goblin csinálta volna. Tudod, ők írták a Suspiria zenéjét is :)