89387
PlayStation3
  • CSOCSO
    http://cubemedia.ign.com/media/previews/video/rogue2/roguetriumph1.mov
    nesze... lesd meg!!!!
  • magyar ember 2
    Idefigyelj te kocsog faszkalap! Az anyazast most hagyd abba, vagy ugy elkuldelek a kurva anyadba, te olah cigany, hogy 3 honapig azt fogjak kimoderalni.

A te 286osodon nyilvan nem fog futni semmi se, de mire kijon a doom3, mar a gf4et is csak bontoban lehet kapni. A te problemad, hogy nem tudod elkepzelni hogy akkorra mindenki szamara elerheto lesz a futtatasahoz szukseges hardver, de ettol meg igy lesz. A kiadok nem olyan sotet hulyek mint te, ok tudjak jol hogy akkor leesz nagy a profitjuk, ha sok embernek el tudjak adni a cuccot, ahhoz pedig az kell hogy egy atlaggepen is fusson. Persze ez a te csokott kis konzolos hugyagyad szamara tul bonyolult osszefugges, megertem.

Az #1278-as hozzaszolasodban ezt a "4 szeres texturázás"-t akartad bemutatni? PC-n az ilyesmi utoljara 5 eve volt meg eppen elfogadhato. Sajat magadat rohogteted ki, te kis pocs!
  • Jinchuu
    Sajna az eladási adatok más mutatnak, ezt inkább ezt nem merik sokan beismerni.
  • CSOCSO
    igen kb egy GC árába van egy gef4...és egy top gef 4 a ps2...
  • Jinchuu
    "Ja, csak ugy mar dragabb lesz mint egy PC."

Itt most nem az árról van szó, hanem arról hogy a cikkben úgy tűnik mintha ezeket a dolgokat nem lehetne megvenni konzolhoz.
    Nem lesz drágább, hiszen ha pc-nél is megveszed akkor az is annyival drágább lesz így a konzol marad olcsó!

"Nem ingyen jar, hanem benne van az arban. Ha a konzolhoz is megveszed, mingya nem lesz olyan olcso, ezert is "felejtitek el" hozzaszamolni, mert akkor mar nem lehetne olyan nagyot vetiteni, ugye?"

Nem feletjük el, csak nem muszály hozzá megvenni anélkül is nagyon jól el lehet vele játszani, de mint már mondtam nem az árról van itt szó nem tudom miért tereled el a szót. Itt most a cikkről beszéltem és szerintem egy kicsit csalóka amit leírtak, ennyi.
    De ha már ennyire az árat nézed akkor nézd úgy, hogy ennek a gépnek az árának a töredékéből kijön egy konzol+egy hangfalrendszer vagy kormány és ebben nincs mit vetiteni, mert egy konzol mindig jóval olcsóbb lesz mint egy csúcs pc.
  • magyar ember 2
    Ez mindenfele teszt nelkul is ranezesre is nyilvanvalo minden ember elott. De vannak akik nem merik beismerni.
  • CSOCSO
    1600:)LOOL EKKORA FASZT:)))) ha a gépeden futni fog a doom 3 800ban akkor majd ugassá te idiota!!!! savanyú meg sárga de a mienké.. EMBER!!!! te egy buzi onli pc*s vagy.. ne magyarázz nekem a konzolrol mert kurva fogalmad sincs bazzeg..ellenben én azt mondok amit akarok mert anyni közöm van a pc hez mint neked.. és ugyanennyi a konzolhoz..búspöcs!!!!!ki mondta hogy szar lesz? he?? neked is biztos carmack sugta? he??
    szarfos texturák???szerinted a konzol nemtud texturázni??? szedjél már le pár Sw videot... 4 szeres texturázás van..tudom megint az sw..de ez van.. ez a legszebb.. ezt tudja a gép!!!
  • magyar ember 2
    "sajna egy pc-s tollábol nem láttam még értelmes elemzést..milyen különös????"
    Savanyu a szolo, mi? Ha nem egy konzol fan PR reklammeset olvasol, ervek hianyaban marad a fej homokba dugasa, hatha az megvbaltoztatja a tenyeket... Nem fogja.
  • Adi
    Maradjunk ennyibe, te közép fasz. :)
  • magyar ember 2
    Csak szerinted, te jobbfasz. :)
  • magyar ember 2
    "majd gef4 en elfog futni.."
    Hihetetlenul ritka es draga egy videokartyat mondtal... Neztel az elmult 1 evben arakat?

"de még mindíg csak 10 fps-t tud"
    Ezt John Carmack szemelyesen sugta meg neked, vagy josnohoz fordultal a hihetetlenul pontos informacioidert?

"amugy doom3 grafikáju konzolos gamez is jön..régebben x isle néven futott.. ugyanugy bump mappingos emberek stb..."
    Aha, "kicsit sarga, kicsit savanyu, de a mienk..." Meg ugye egy kisefelbontasu, gagyi texturakat hasznalo konzolosjatek nyilvan nagyobb szamitasi teljesitmenyt igenyel mint egy 1600*200-as, minosegi texurakkal ellatott PC-s jatek. Viccnek azert jo volt.
  • Adi
    Szerintem mindkető egybe, (te balfasz) :)!!
  • magyar ember 2
    "Olyan jó, hogy extraként tekint olyan dolgokra a PC-nél amit a konzolhoz is símán meg lehet venni!!!!!"
    Ja, csak ugy mar dragabb lesz mint egy PC.

"Jó ez a nem jár hozzá szöveg is, olyan mintha az egész hangfalrendszer vagy a kormány ingyen járna a egy jó PC-hez míg konzolhoz nem."
    Nem ingyen jar, hanem benne van az arban. Ha a konzolhoz is megveszed, mingya nem lesz olyan olcso, ezert is "felejtitek el" hozzaszamolni, mert akkor mar nem lehetne olyan nagyot vetiteni, ugye?
  • magyar ember 2
    Kalandjatek, te balfasz.
  • CSOCSO
    GC meg 13gflops
  • versio
    egy csomo mindent lehet hálozatban számolni,
    de a GRID technologia lényege nem ez hanem a paralell számitások növelése
    egy ilyen processzorban kb 256 ALU van, egyszerre 256 adaton dolgozik a proci, ezért van szüksége egy csomo nagyon gyors beágyazott ramra és nagyon gyors fömemoriára
  • Cvd
    "nem is a 3d grafixra gondoltak, gondolj a SETI-re az is müködik" - Ja, csak épp a SETI-nél nem lényeg, hogy mennyire gyorsan megy a dolog, míg ebben az esetben azonnal kell a cucc, külömben várnia kell rá a konzolnak, akkor meg nincs értelme használni. Hacsak nem úgy fog működni, hogy megmondod pl. egy hét múlva este 20-kor mivel fogsz játszani, addig a többi gép kiszámol mindent, és adott időben visszaküldi..:))
    Meg hogy nem a grafikára gondoltak... talán nem az az igazán hardverigényes feladat? Vagy szerinted minek a számítására van szükség erre a megoldásra?
  • versio
    a ps2 6 gigaflops
    a ps3 1000 gigaflops
    egy p4 2 gh-en sse2-vel 8 gflops
  • Laza
    ""es hiaba szamolja a fizikat a PCd, ha mar a kulncsinyre nem marad madarfing sem... :)""

Ugye arra gondolsz hogy PC-n a kornyezet, hatter is kidolgozott, mig konzolon nem futja ra? Vagy arra hogy konzolon a 'fo"ho"s' poligonszama ugy lefoglalja az erroforrasokat, hogy se minosegi texturara, se AI-ra, fizikai modellezesre nem jut a teljesitmenybol?"

ahha, latom egy szakemberrel van dolgom... :)
    szted a 'minosegi textura' minek a fugvenye?!
    arrol nem is beszelve, hogy meg mindig tobb konzolos jatekban hasznalnak nagyobb poligonszamu objekteket, mint PCsben...

de ha mar az elethu fizikai modellezesrol beszelgetunk, azt is megmondhatnad, hogy melyk PCs jateknal parosul ez az elethu kulalakkal?! :D
  • versio
    a ps2 6 gigaflops
    a ps3 1000 gigaflops
    egy p4 2 gh-en sse2-vel 8 gflops
  • CSOCSO
    majd meglátjuk milyen lesz a ps3..de nem akarok egy pc nagyságú gépet ami fél millioba kerűl és minden szart rá lehet kötni...
  • versio
    ahhoz is hasonlithatom
    a ps3 procija 30-szor gyorsabb lesz minr egy p5-6 6-10 GHZ-es proci
  • Cvd
    És végül egy kis fejszámolás, Version:
    Kb. egy éve kezdtek el először ígérgetni PS3-mal kapcsolatban, akkor azt állították, hogy 1000-szer csorsabb lesz a PS2-nél. Most meg azt írod, hogy egy 2Ghz-s P4-nél 100-szor lesz gyorsabb. Akkor most egy ilyen P4 ugye 10-szer gyorsabb a PS2-nél? :)))))
  • versio
    ahhoz is hasonlithatom
    a ps3 procija 30-szor gyorsabb lesz minr egy p5-6 6-10 GHZ-es proci
  • CSOCSO
    hja.. Gc re is mariot meg pikmint néznek ahelyett hogy metroidot vagy Sw-t lesnének..
  • versio
    jah, ha vennéd a fáradságot és megnéznéd hogy müködik egy GRID proci, akkor rájönnél hogy is van ez a dolog:)
    pl az idöjárást tudja számolni hálozatban
    nem is a 3d grafixra gondoltak, gondolj a SETI-re az is müködik
  • Cvd
    "100 -szor gyorsabb lesz a procija egy 2ghz-es p4-nél, kb 1-2 milliárd polygon/sec full effectel" - el is felejtettem, mi köze van a P4-esnek a grafikus teljesítnyhez? Inkább valami GPU-t írtál volna.. Meg hogy is van ez? Egy mai procit hasonlítasz egy 2-3 év múlva megjelenő konzolhoz? Nem egy 6-10 Ghz közötti procit kellett volna említened, ami kb. P5-P6 néven fog futni?
  • versio
    ehhez a cikkhez inkább ne is irok kommentárt :D

a ps2 kb 3-4 féle hardveres antialiasingot tud
    jol megnézték a spiderment :LOl, mér nem a gt3-at,icot,mgs2 stb...
    MEGALOL
  • Dynamic
    "már a ps2-vel is lehet csinálni mindent amit pc-vel, van rá linux"

Vajh akko mér nem azzal csináltok mindent, hm?
  • Cvd
    "milyen legyen egy internetes honlap szerkesztő ha nem Pc-mániás....feature-buzi...." - Ja, ha előjön egy PC-s azzal, hogy egyre több effektet tudnak a PC-k, egyből feature-buzi.. Érdekes hozzáállás.

"doom 3 meg cool.. majd gef4 en elfog futni.. de még mindíg csak 10 fps-t tud" - Annyit a kikerült alpha tud, ami közel egy éves verzió, és még optimalizálatlan, nem lehet belőle következtetést levonni.

"már a ps2-vel is lehet csinálni mindent amit pc-vel, van rá linux !" - Ja csak PS2+Linux kit+monitor+billentyűzet+egér mennyibe is kerül? Ja hogy simán kijön belőle egy PC, csak épp soha nem fogsz rá annyi dolgot találni, merthogy a PS2-es linux PS2-re van fordítva és nem x86-ra? Innentől kezdve egy csomó hardvert meg progit elfelejthetsz, hacsak nem állnak neki azokat is portolni, ami nem valószínű.

"100 -szor gyorsabb lesz a procija egy 2ghz-es p4-nél, kb 1-2 milliárd polygon/sec full effectel" - Talán nem kellene ennyire előre szaladni, annál a "Minden PS3 egy nagy hálózatban lesz, és egymást segítik a számításokban" dumánál már eljátszották a hitelüket a teljes számtech világ előtt..:) Vagy hogy is lett volna? Az éppen szabad kapacitással rendelkező PS3 besegített volna a másiknak.. Persze, csak épp ha nem játszik valaki a PS3-ával, akkor ki van kapcsolva, ha meg megy, akkor ezzel a logikával az is épp egy másik segítségére vár nem? Arról nem is beszélve, hogy még ha minden PS3 T3-as kapcsolaton van, az a sebesség is nevetséges a beépített memória átviteli sebességéhez képest...
  • Laza
    ez a cikk nem mondott ujjat...
    csak az a baj, hogy megint nem arrol szol, amirol kene... nem a jatekokrol...

es termeszetesen azt is elfelejtette megemliteni a kedves iro, hogy a PS2 is tud anti-aliasingot, csak szoftveresen... az mar mas kerdes, hogy vannak e fejlesztok, akik ezt a lehetoseget kihasznaljak (ld. MoK)

ezenkivol azt irja a kedves tesztelo, hogy az X aranak kb 3-4x-esebol raktak ossze azt a PCt...
    ez azt jelenti, hogy max 250e Ftba volt egy olyan masina, amihez 19"-os moncsi, amin 2048*1536-ben elvezhetjuk a jatekokat (kepzeljuk ide a teljesitmenyt:), stb. kiegekkel egyutt...

na, en arra lennek kivancsi, hogy milyen minosegu alkatreszeket hasznositottak bele, es hogy hol vettek azokat... :DDDD
  • Gábor
    Ha minden egyes autó szimet fejlesztő cég ilyen aprólékosan modellezi a kocsikat,akkor miért nem érezhető ez a szimek jelentős többségében? Nekem amúgyis mindegy,ez csak egy példa volt a realizmushoz,és az a körül kibontakozott vitához. Látom, megszólalásom lényegi volta felett mindenki átsiklott, az anyázás megy tovább ezerrel. Megpróbáltam felhívni a figyelmet, nem sikerült. Ennyi.
  • CSOCSO
    hja..
  • Adi
    Hol van még a ps3?! Még a ps2-re se tanultak megrendesen írni!! Nekem is a getaway, gta:VC már-már alig-alig :) de minimálisan beszagat!!:)
  • versio
    "akkor plz írj nekem levelet ps3-al, tölts le játékot, készíts borítót, alkoss zenét, vágj videót, nyomjad neten a játékot (bár asszem azt már leeh, vagy mégse?), aztán dobd ki a picsába az egész szerkezetet 3 év múlva mert elavult lesz. Ja és csengess x ezer ropit egy játékért plz.
    hogy a pc fagy meg nem gamezra való? akkor miért is jáccanak vele olyan sokan? meghogy fagyogat. persze hogy fagy, hiszen sokmindenre lehet használni.
    hogy a ps3 teljesítménye jobb? fiúk az egy célszerszám. vegyél egy radeon 9000 (9700 vagy nv 30 pláne) + egy 1.5 nél gyorsabb processzor oszt jáchacc, kirakhatod tvre, még le is szop.
    meghogy mennyivel szebb pölö a SW grafikája. az nem a gépen múlik gyerek, hanem hogy mit programoznak bele! Nézd meg a doom3at, ha már példálózni akarsz."

már a ps2-vel is lehet csinálni mindent amit pc-vel, van rá linux !
    megnézem mit csinálsz te azzal a pc-vel ami már 3 éves :LOL
    a radeon 9000 nem lesz elég a ps3 ellen , mivel 100 -szor gyorsabb lesz a procija egy 2ghz-es p4-nél, kb 1-2 milliárd polygon/sec full effectel

a ps3-ban az lesz a nyerö hogy egy vadiuj architekturát fog használni ami idáig semmibe se volt és ez a GRID technologia,ez a baj a pc-vel ott nem lesz ilyen váltás mostanában ,pedig a jövö ez a techologia
  • CSOCSO
    erre nem nagyon reagálnék...szvsz olvasd végig az utcso pár hozzászolást mer elég idiotán nyomod..
    1) az a gép amit összeraktál 300 kilo..ha nem több)
    elavult???tudod hány psx et vesznek azért mert kb 1000 gamez van rá? és abbol 100 biztos hogy 10 pontos és talán jobb mint a pc-s gamezok..mégha csunya is.. japánban n64 et is hetente 300 an vesznek!!!!!!! sajna nemtom amcsiban és euban hogy fogy a dolog.. és a grafika sem minden.. nézdmeg n64 es topicot..mindenki istenítí a conkert.. sose lesz ilyen gamez pc re.. sajnos.. mert nagyon király gamez...láttam a doom3 at...sőt le is szedtem.. 0-7 fps is rohangált...
    gef4 eken 10-20 fps el...amugy már magyarázkodtam eleget... mindegyikre jönnek ki király gamezok...én több jobb gamezzal találkoztam konzolon mint pc-n...pc engem leginkább a netes gamez fog meg..és ne gyere azzal hogy marioval játszom...ugyanugy nyomom a MOHA-t vagy UT-t ahogy ti...sőőőőt!!!....
  • fluga
    akkor plz írj nekem levelet ps3-al, tölts le játékot, készíts borítót, alkoss zenét, vágj videót, nyomjad neten a játékot (bár asszem azt már leeh, vagy mégse?), aztán dobd ki a picsába az egész szerkezetet 3 év múlva mert elavult lesz. Ja és csengess x ezer ropit egy játékért plz.
    hogy a pc fagy meg nem gamezra való? akkor miért is jáccanak vele olyan sokan? meghogy fagyogat. persze hogy fagy, hiszen sokmindenre lehet használni.
    hogy a ps3 teljesítménye jobb? fiúk az egy célszerszám. vegyél egy radeon 9000 (9700 vagy nv 30 pláne) + egy 1.5 nél gyorsabb processzor oszt jáchacc, kirakhatod tvre, még le is szop.
    meghogy mennyivel szebb pölö a SW grafikája. az nem a gépen múlik gyerek, hanem hogy mit programoznak bele! Nézd meg a doom3at, ha már példálózni akarsz.
  • CSOCSO
    törölni nem kell.. hisz jól lesz utánna nyúlni..de kéne vissza kéne menni A topicba:)
  • Adi
    töröltetni akkar lenni!!
  • Adi
    De valahogy törtesük a topikot!!