89387
PlayStation3
  • Ford Fairlane
    Mi ez a topic ??
    Állatkert??

Emu, láma...
    Nesze nektek: Búbosvöcsök, földikutya !!!!
  • FREAK
    helyes döntés, bár a DOA3-on kívül más okot egyelőre nem tudok, de azért már megéri! :))
  • FREAK
    khmmmm, a világ fele az első repülőgép felemelkedésének reggelén is ugyanezt mondta.....
  • FREAK
    A ma már hétköznapi technikai vívmányok is mérföldkőnek számítottak egyszer, és azelőtt a buta tömeg mindenre azt mondta, hogy lehetetlen. És tessék, repülünk, holdra szállunk, fénysugárral műtünk. Miért pont egy szar konzol emuláció lenne LEHETETLEN???
  • Cvd
    A minimum felbontása 256*224. 640*480-at ugyan tud, csak ott már végképp kevés a hardver. A legtöbbet az általam említett felbontást használják. Pontosan sajnos nem tudom, de valami ilyesmi. De legyen igazad, legyen 640*480. Tudod PC-s viszonylatban EZ is nevetségesen kevés...
    Akkor ki a a láma?:) A PS2 emuval kapcsolatos hozzászólásoddal együtt ez már a második ma. Talán idén már ne égesd magad tovább.
  • Cvd
    Azt is olvastam, de miután láttam mennyire előrehaladott állapotba hoztátok már az emut, nem éreztem magam méltónak hogy beleírjak.:))) Maximum teszternek jelentkeznék, de ne nyomjátok ennyire gyorsan, mert a héten még nem érek rá! :)

• Sir Quno Jedi
    Namost erre van külön topic ám ! :-)))
  • Cvd
    Ezért simán megkapod majd idővel te is, mert ugye az hogy jelenleg nem létezik PS2 emu, nem jelenti azt, hogy nem is fog. Vagy ki mered jelenteni, hogy soha nem lesz lehetséges emut írni? Mindegy hogy igen vagy nem a válaszod, mindkettővel beégeted magad..
  • Sir Quno Jedi
    Tisztelt "PC only" közönség !

Ez úton szeretném tudatni veletek, hogy:

- Sosem mondtam, hogy a PC szar és nem is fogom.
    - Nekem is mindig volt/van/lesz PC-m és arra használom amire való.
    - Mindig az ésszerű árú csúcstechnikát veszem a PC-mbe, mert erre kényes vagyok.
    - Ergo akár még volna is jogom leszarozni a PC-t, de nem teszem.
    - Mindig lesz konzolom is (nemis 1) és azt is arra használom amire való.
    - Sosem akarnám, hogy a magatokfajta fajvédő konzolt vegyen, ez felesleges kör lenne.
    - Nem érdekel, hogy ki és mivel játszik.
    - ÉN mindig legalább kétszer annyi gammával nyomulhatok így és mivel nemcsak a mennyiség, hanem a minőség is számít, hát abban meg legalább négyszer annyit kapok és ez most elég.
    - Nem zavar ha a TV-t pl. szarnak tartjátok, max. ne nézzétek többet a Forma1 közvetítést se, mert pixeles. Én se nézem, igaz más indokból.
    - Nem zavar ha a konzolokat primitív zenélő kulcstartónak tartjátok, mert TI maradtok csak ki egy jó buliból és ennél jobban Isten sem büntethetne meg senkit a kevélysége miatt.

Még sorolhatnám, de minek...

Ennyit mára.
    SQJ
  • Sir Quno Jedi
    A végén kijelentést tettél zsugabubus. Amúgy sincs mire felkapd a vizet, mert nálad is volt smiley, meg nálam is ! Úghogy hátrébb az agarakkal monsieur !
  • Cvd
    "és nekem az a gyanúm, hogyha beállítanák pontosan a frame rate-et, akkor nem lennének kép szinkronizációs hibák"+ "és stabil 60 frame/sec"
    - Az előbb már írtam, de átsiklottál rajta: Nem tudom ki találta ki a stabil 60FPS-dumát a konzolokon, de nem kellene átvenni. Amikor belassul a PS2, akkor éppen ugrik az állítólagos 60 FPS, márpedig elég sűrűn belassulgat. Tenni meg nem lehet ellene semmit, ellentétben a PC-vel.

"PC-n viszont mit látok? pl. Rallye Trophy…közelben tűéles minden….de kb 2 méterre előttem az útra festett csík már kb 10X homályosabb, ahogy az útszéli padka…kirakása is ilyen…."
    - Bilinear filteringet átállítod Trilinearra és megoldva.

"Ha a ps2 ennyivel gyengébb akkor mi a tökért nem lehet könnyedén leemulálni? (300Mhz CPU és 32MB ram és egy 128 bites sávszélesség és még egy pár kacat benne)."
    - Akkor a PS2 miért nem tud emulálni egy szutyok 486-ost vagy egy AMIGA-t? Egyszerű, a teljesen eltérő architektúra miatt. Hiába sokkal gyorsabb egy PC, egy nem hivatalos szabály szerinte hússzoros sebességkülömbségnek kell lennie az emulált és az emulálandó gép között. Ez persze így hülyeség, mert minden eset más. A PC és a PS2 annyira külömbözik, hogy ennél nagyobb külömbség is elkellhet. Csak egy ellenpélda: az AMIGA-k tökéletesen tudtak emulálni velük azonos szinten álló MAC-eket jópár éve, hála a közel azonos alapoknak. Sőt olyan is előfordult, hogy tesztekben lassabb volt a MAC, mint a hasonló osztályú AMIGA-n futó MAC emu. Szóval PS2 szintű grafikát (valami nevetséges kb. 400*250-es felbontás, kicsi, így csúnya textúrák) bármikor csinál egy PC, de emulálni egy PS2-őt még messzebb van. Már aki várja.

• Ams
    ne félj...én a 72cm átmérőjü tévémen játszok...PC-vel
  • Lantee
    Sir Quno!

Te köcsög...nem látod, hogy csak kérdeztem, és a választ én sem tudtam! Mi a faszért kell leugatni?!
  • magyar ember 2
    "a neve egyébként, bár utálom a személyeskedést tipikusan magyar emberre vall"
    Ez volt a cel anno a polforumban. :) A cel pedig itt a homaly (lasd pl. a topic cime) oszlatasa, az elszallt emberek foldre lehozasa. Sosem az izleskulonbseggel volt itt a gond, hanem hogy egyesek total provokativ kamukat nyomatnak ide a forumba (megintcsak lasd cim), aztan mikor felvilagositjak oket a tenyekrol, nekiallnak vagdalkozni. Azt hiszem ezt te is belatod hogy 2 kulon dolog.
  • magyar ember 2
    Ez izles kerdese, ezzel nincs is semmi gond.
  • magyar ember 2
    "De mi van akkor, ha a V-Sync-et bekapcsolom és a frame rate leesik a béka segge alá?gyenge a gépem…"
    Mihez kepest gyenge? Ilyenkor joval tobb szamitasi igenynek van kiteve mint egy konzol (nagyobb felbontas, nagyobb texturak). Ilyenkor 3 PS2 se gyozne a szamolast.

"és nekem az a gyanúm, hogyha beállítanák pontosan a frame rate-et, akkor nem lennének kép szinkronizációs hibák"
    Ha PS2 "minosegu" kepet kene csak produkalnia egy szamitogepes jateknak, az se menne nemhogy 60, se meg 120 ala se.

"Akkor jelek szerint az egész egy nagy lutri. Ma veszek egy gépet, de három hónap múlva kiderül , hogy a derék programozóknak sikerült egy új,erősebb gépre szert tenniük, ami jobb mint az enyém és az épp megírt játékuk már az én gépemen már csak nagy áldozatok árán képes futni…"
    Ez bizony elofordul, emiatt van a sok beallitasi lehetoseg a PCs jatekokban, amivel gyengebb gepeken is elfogadhato sebessegure nutithato a jatek. Viszont itt megvan a lehetoseg hogy akinek jobb gepe van, az minosegibb jatekelmenyt kapjon, mig konzolon ilyen nincs, akarmit is csinalsz, 1 fillerrel nem lesz jobb nalad se mint a szomszednak.

"„Majd megveszi az a marha a jobbat!”, hasonlóan rusztikus jelmondattal lehet leírni"
    Inkabb ugy, hogy ha jobb geped van, meg szebbet fogsz latni. Olyan program nem igazan van, ami ne futna el 1-2 eves konfigokon is, persze a regi hardvertol nem kell elvarni hogy mindent tud es ugyanolyan minosegben mint az uj. Ahogy egy PSX-tol se varod el hogy ugyanazt tudja mint egy PS2.

"talán ronda is….talán azért még emészthető"
    Ha ezt a keped kihuzod tv meretre, mar te se fogod szepnek talalni, hianyzik a felbontas belole. Ami miatt megsincs hianyerzeted, az az hogy a tv gyengen fokuszalt keppontjai egymasba mosodva eltuntetik a pixelhegyeket (a reszletesseggel 1utt), igy messzirol ugy latod mintha szep atmenetekkel kapcsolodnanak 1mashoz a szomszedos keppontok, pedig valojaban csak 1masra vannak fokuszalva a szomszedos keppontok. A jotekony homaly mindent elfed - ami bizonyos jatekok eseteben elony, masoknal hatrany (ez utobbiak azonban nem is igazan leteznek konzolra, 1-2 kivetelt leszamitva).

"igen…lehet hogy a háttér nem üti meg a „középpontban” lévő autó grafikai szintjét…és nincs elhalmozva csokis keksztúrákkal és nincs egy PAL TV-n 1600*1280 felbontása. De a programozó érdekes módon grafikai arra figyelt, amire egy autós játékban ügyelni kell. Legyen folyamatos scenery update…és stabil 60 frame/sec"
    Ezzel nincs is baj, csak nem kell akkor olyanokkal elojonni hogy egy konzol nagyobb teljesitmenyu mint egy PC. Attol meg hogy azt tudja, amit neki kell, meg nem kell istennek kepzelni a konzolt. A vita ezen m1, nem azon hogy megfelel-e a celnak a konzol.

"PC-n viszont mit látok? pl. Rallye Trophy…közelben tűéles minden….de kb 2 méterre előttem az útra festett csík már kb 10X homályosabb, ahogy az útszéli padka…kirakása is ilyen…."
    Elofordulhat. Nagyobb felbontason a gagyibb kinezeethez is nagyobb szamitasi teljesitmeny kell, a tv felbontas pedig PC-n nem megengedheto, hiszen itt nincs olyan gyenge fokuszrendszer ami majd "feljavitja" a grafikat. Ilyenkor segit az ujabb hardver. Ez van.

"A ps2 3 éves…és még nem emulálták le…ez élesen elllentmond ennek"
    LEhet, de a vikingeket se akadalyozta meg amerika felfedezeseben az hogy Kolumbusz csak 500 ev mulva szuletett meg. Valszeg hozzam hasonloan nem sok mindenkit erdekel 1 PS2 emulalasa, mikor meg a PCs jatekokat sincs idom vegignezni.

"Ha a ps2 ennyivel gyengébb akkor mi a tökért nem lehet könnyedén leemulálni? (300Mhz CPU és 32MB ram és egy 128 bites sávszélesség és még egy pár kacat benne). Szerintem járj utána és mindenre fény derülne…nekem a szakkifejezések biztos gyomorrontást okoznának, de neked…nem hiszem, hisz a TV fokuszálását is te magyaraztaidnak köszönhetem…"
    Mint irtam, nem erint a konzol emulalas tema, de ugyanigy emulalhatatlannak tartottak a PSXet is, amig aztan egy Bleemtol szohoz se jutottak a konzolosok. Miert pont egy PS2 lenne kivetel?

"amikor meg játszol akkor talán elég lenne egy sokkal egyszerűbb..kevesebbet „evő” alapoprendszer"
    Biztos gyorsabb lenne ugy a jatek, de a PCsek tobbsege nemcsak 1 dolgot csinal 1szerre a gepen. En mikozben ezt irom, a hatterben a tvtuner szolgaltatja a zenet, toltom le a directx9et.

"Amikor te a PC-t véded akkor a Windowst véded. És ha a Windowst véded akkor egy tolvajt védesz…."
    A PC nemcsak vindozbol all, hasznalhatsz Linuxot is.

"Egy olyan ki nem adott játékról, amit ha egy idén vett PC-n futtatnál, akkor a TV minőség szintjére kell butítanod, hogy ne diavetítés legyen…"
    Nalam lehet, de egy ma mar atlagos hardveren (P4, GF4) azert nem biztos.

"Elkényelmesedtek a programozók…durr bele itt egy régi algoritmus…plussz hozzárakom még az én kis adalékomat…kész is az új…ja hát majd el viszi a gef4…"
    Ez elofordul, de mostmar 1re inkabb konzolon is (emlekezz csak az olyan konzolos hozzaszolasokra akik bevallottak hogy bizony PS2n is van ami szaggat). Konzolon is vege az elkenyelmesedett monopolhelyzetnek, a versennyel egyutt jar a fejlesztesi ido lerovidulese (ezzel egyutt a tesztelese is), majd 1re gyakrabban jonnek a bugos, akadozo jatekok ott is. "Felzarkozik" a konzol is.

"és még vagy másik pármillió ember, csak játszik és azt mondja jé mintha TV-t néznék"
    Azt is nezed, amig meg nem fajdul a szemed a 60 Hz interlacedtol. :) Zarszonak annyit, hogy azert mert a tv homalya feljavitja valamelyest a konzol kepet, es messzirol majdnem olyannak laccik mint egy PC-s, meg nem kene olyanokat allitani (elsosorban nem neked szol) hogy akkor mar a konzol mar erosebb mint egy PC, hiszen attol meg a 2 kep 2 igencsak eltero teljesitmenyt takar. Akkor nem is lenne semmi vita.
  • mohus
    jah....aki haegemonia-zni akar űrstratéga...csak PC-n..és egy kis támogatás mielőtt megütne a guta

HAEGEMONIA GY.I.K.:
    Gyakran ismétlődő kérdések

A telepítés végén lefagy a telepítő.
    Ellenőrizd hogy ne cd iróról telepítsd a játékot. Ezen előfordulhat, hogy a telepítő nem tudja elérni a lastminutesetup.exe-t.
    Probáld ki egy másik gépen, vagy másik cd olvasóval.

Sötét képernyő látszik indítás után.
    Windows 98/Me-n a gép is lefagy. Windows 2000-en és XP-n hibaüzenet jelenik meg.
    V1: A telefonos hálózatot telepíteni a következő módon.

1. Start menü/vezérlőpult
    2. Programok hozzáadása
    3. A Windows telepítőt válaszd ki.
    4. Összetevőket válaszd ki.
    5. Válaszd ki a kommunikációt és azon belül a részleteket.
    6. Telefonos hálozatot (Dialup Networking) kell telepíteni

Ezután indítsd újra a gépet és győződj meg róla, hogy a Telefonos hálózat telepítve lett-e.

V2: Töltsd le a legújabb patch-et a honlapunkról: http://www.haegemonia.hu

Csak a Marsi hadjárat indítható el a menüből.
    A játszható demó és a teljes verzió is fel van telepítve a gépedre, méghozzá ugyanabba a könyvtárba (alapból a C:\Program Files\Digital Reality\Haegemonia)
    Távolítsd el mindkettőt és csak a teljes verziót tedd fel.

A játék közben a hátter úgy néz ki mintha 256 szines lenne, darabos és a csillagok alig látszanak:
    A játszható demó és a teljes verzió is fel van telepítve a gépedre, méghozzá ugyanabba a könyvtárba (alapból a C:\Program Files\Digital Reality\Haegemonia)
    Távolítsd el mindkettőt és csak a teljes verziót tedd fel.

Grafikai hibák a játék futtatása közben.
    V1: A DirectX8.1 fel van telepítve a számítógépre? Ha nincs vagy nem vagy biztos benne, akkor indítsd el az starter.exe file-t a cd-ről és a menüből válaszd ki a DirectX Telepítése menüpontot. Ezután kövesd a telepítő program útmutatásait.

V2: A DirectX Diagnostic Tool tesztjei lefutnak-e rendesen:

1. Start menü/futtatás
    2. Írd be, hogy Dxdiag.
    3. Rendszer fül: a kiírt konfiguráció elég-e a játék futtatásához?
    (CPU, RAM, DirectX verzió)
    4. DirectX File-ok fül: minden Attribútum Final Retail-e?
    Megjegyzéseknél ellenőrizd, hogy van e hiba kiírva. Ha igen,
    akkor próbáld meg kijavítani a hibát.
    5. Képernyő fül - eszközök keretben: megfelel-e a kártya a min.
    követelményeknek?

DirectX tulajdonságoknál ellenőrizd le, hogy mindhárom "Enabled"-en van- e. Ha tesztek közben hibát jelez (a megjegyzések ablakban kiírja, hogy sikeresen lefutott-e), akkor a videókártya driver-ét, vagy a DirectX-t kell újratelepíteni (a Haegemonia cd-n megtalálható a DirecX 8.1 telepíthető verziója).

Megoldás lehet, hogy a cd-n lévő DirecX 8.1-at telepíted a gépedre.

Ha ez sem segít hajtsd végre mindkét tesztet (Test DirectDraw és Test Direct3D). Amennyiben hibát jeleznek, lépj kapcsolatba az operaciós rendszered gyártójával és kérj technikai segítséget.

Nem jelenik meg a játék bevezető animációja.
    K: nincs intrója a játéknak és a főmenüben megjelenik az alábbi felirat:
    “BINK file does not exist: fmv/intro.bik”
    V: indítsd el a cd-ről a lastminutesetup.exe file-t. Ez felmásolja az intro.bik file-t. A másolás kb. 1 percig tart és a háttérben dolgozik. Azután ha elindítod a játékot, akkor már lesz intro.

FMV lejátszás
    K: Akadozik a gépemen a videólejátszás. (Win 2000/XP)
    V: Töltsd le a legújabb patch-et a honlapunkról: http://www.haegemonia.hu

Grafikai hiba Ati chip-es videókátyákon
    K: Az Ati 9000 Pro kártyámmal nem látszódik a kezelőfelület néhány része.
    V: Töltsd le a honlapunkról a javítást: http://www.haegemonia.hu

Pause gomb hiba
    K: a játék nem indul el betöltés után, ill. néhány játék közbeni animáció után.
    Nézd meg, hogy a képernyő tetején ki van-e írva, hogy LEÁLLÍTÁS?
    Ezután a P gombbal is ki lehet lépni a "LEÁLLÍTÁS"-ból.

A játék bizonyos helyeken kilép egy Sound System Error hibaüzenettel
    V: ha van olyan mentett állásod ami után biztosan előjön, akkor arra kérünk, hogy küldd el nekünk a [email protected] címre.

A játékosok nem tudnak kapcsolódni a létrehozott játékhoz
    V: Ha Firewall (Tűzfal) fut a gépen, akkor fontos, hogy a 19664.UDP port meg legyen nyitva.
    Ha a Firewall nem konfigurálható (pl: Windows XP alapértelmezett Firewall-ja), akkor ki kell kapcsolni az alábbi módon (csak akkor szükséges ha játékot akarsz létrehozni (Host)).
    Beépített Firewall kikapcsolasa Windows XP alatt:

1. Klikkelj a Start gombra
    2. Klikkelj a Beállításokra
    3. Klikkelj a Hálózatokon
    4. A net kapcsolat ikonján jobb egérgombbal klikkelj és a lista
    végén válaszd ki a beállításokat.
    5. A megjelenő ablakban menj a Speciális fülre és itt vedd ki az
    ikszet (X) az internet kapcsolat tűzfal elöli négyzetből.
    6. Nyomj OK-t.

Játékállás mentésekor, vagy játék közben váratlanul lefagy a program.
    V: Valószínűleg a géped kifogyott a memóriából. Ez annak ellenére megtörténhet, hogy van még szabad hely a winchestereden.
    A virtuális memória méretét állítsd be úgy, hogy vagy a Windows kezelje, vagy pedig legyen legalább 512 MByte.
    A feleslegesen futó programokat jobb ha kikapcsolod (ICQ és társai, KaZaA és egyéb letöltőprogramok,víruskeresők stb.), mert videólejátszási és egyéb hibákat is okozhatnak.

Nem látszik az egységek és a bolygók radarja Ati Radeon 9700 Pro videókártyán.

Bármilyen egyéb hiba esetén, kérjük írd meg a hibajelenséget a [email protected] e-mail címre.
    A leveledhez csatold a Dxdiag által készített rendszerleírást.

Ezt az alábbi módon tudod elkészíteni:

1. Klikkelj a Start gombra
    2. Klikkelj a Futtatás-ra
    3. Gépeld be, hogy "dxdiag"
    4. Klikkelj az OK-ra
    5. Klikkelj az "Információ kimentése" gombra, és mentsd el a
    géped adatait a merevlemezre
    6. Ezt a File-t csatold a leveledhez.

• mohus
    na most az idei irodalmi Nobel díj már elkelt...
    de kösz..próbáltam egy-két lukat betömni ezért lett hosszú...
    de hidd el nekem ez a magyar emberkénknek kevés lesz.. a neve egyébként, bár utálom a személyeskedést tipikusan magyar emberre vall - ez sajnos a vérünkben van, mióta létezünk egymás tehenét szeretjük megdögleszteni...és a forumban a legjobb a flém meg a lol...:)
    a PC sosem hal ki, csak gyengül vagy erősödik a játékok harcában..és most a PC-nek illene már jönni az erő már megvan szerintem 2.4Ghz és tsai...nem?? a programok hiányoznak és az idő arra ,hogy valódi jó progik jöjjenek alá STURMOVIK amibe egy PS2 pl..belehalna...
  • mohus
    hát igen...azért írtam ,hogy ennek ellenére nem PC-n érdemes játszani...már ha igazi játékélményre vágysz...pl javaslom a FIFA-t nappaliban kényelmesen, nem egy 17 collos monitoron ketten gubbasztva egy billentyűzet mellett...
  • Csudri #1102
    Kész vége feladom, ezzel nem tudok vitatkozni (nem is akarok). Végre valaki aki nagyjából objektíven megfogalmazta, hogy miről is van szó! Ennyi ezt a topikot itt kellene most békésen csendben elfelejteni, mert ez a vége. Valaki úgyis előveszi majd egy pár hét múlva, de ennek itt most finito! (Amúgy Mohus minden tiszteletem a tied, fejethajtok előtted)
  • Ams
    "És az unicumok, meg amit nem PC-n, azaz kb 70%….hukk konzolon…ICO, MGS2, GT3, WRC2, Colin3, FFX, Vice City, Stuntman, Burnout2, NFSHP2 (ezt csak PS2-n), FIFA2003 bazi nagy TV-n kihangosított stadionnal ananlóg kontrolerrel, PES2 bazi nagy TV-n kihangosított stadionnal analóg kontrollerrel, SH2 bazi TV kihangosítva, Mario Party 4-en, Bomberman 4-en, Ace Combat 4, DOA3, VF4, Socom, Splinter Cell és az össze ugribugri muchu manga tanga:) szóval rengeteg van…"

ennnek a fele jön PC-re is!
  • mohus
    és ez jó vagy rossz?:)felesleges lenne...nem is tudnám a 9-es Ariel betűket elolvasni a TV-n

amiről most írok neked azon van...és ezt még nem is kellett patchelni:)persze angol verzió
  • mohus
    Nos végigolvastam a mai termést:)..eljött az éccaka…ne menjünk még haza.

„Lejjebb a PC-s "képösszetörés" dolgot rosszul írták páran. Nem akkor törik, ha nem tudja frissíteni időben a FBufferban a kirajzolandó képet a kártya, hanem épp az ellenkező esetben, amikor már a monitor nem bírja a sebességet. A bekapcsolt V-sync a videokártyát fogja vissza a monitro frissítési sebességére. Egyébként meg tényleg nem stimmel valami akkor, ha ez előjön, nekem még sohasem sikerült előhozni.” – CVD

A kép félbevágást kezdem megérteni. Akkor ezt elkönyvelem a programozók hozzá nem értéséhez…amikor felteszem a játékot vagy kérdezze meg vagy kukkantson rá a tetves monitoromra és videokártyámra és úgy rakja fel magát, hogy a videókártya és a monitor „passzoljon”.

De mi van akkor, ha a V-Sync-et bekapcsolom és a frame rate leesik a béka segge alá?gyenge a gépem…és eljutottunk így a következő pontig

"-talán azért kéne lekorlátozni, hogy a szemem jól érezze magát...mert így csak idegesítő ha akár 50%-ban is megváltozhat a frame rate."-mohus

”Nem hiszem hogy barkit is zavarna ha 200rol leesik 100ra az fps, hiszen ugyse latod, inkabb az a zavaro ha 25-30 ala esik, marpedig nagy feluletu komolyabb texturak tomegenel ez elofordulhat. Konzolon azert nem nagyon latsz ilyesmit, mert kicsi a felbontas, kicsi a textura, nincs is mi megakadjon.”-magyarember

engem zavar….és nekem az a gyanúm, hogyha beállítanák pontosan a frame rate-et, akkor nem lennének kép szinkronizációs hibák, mivel a monitor állandó képfrissítéssel dolgozik, de a videokártya/számítógép ezek szerint nem…és vagy annyi adatot nyom a monitorra, hogy az nem tudja megjeleníteni csak szeletekben („képösszetörés”) vagy olyan keveset, hogy beszaggat…és diavetítés lesz

"Sokkal komolyabbat?...mint amit egy mostani PC elbír?akkor mi a töknek írják meg?vagy írják meg úgy, hogy ne legyen ez gond..."-mohus

„Mert a PCt bovitheted, van akinek rosszabb, van akinek jobb a gepe, minek korlatozzak le a jatekot az elavultabb hardverree? Ha van jo cuccod, vagy a kesobbiekben veszel, akkor te is a jobb minoseget kapod ugyanabbol a programbol. Akinek meg gyengebb a gepe, annak ott van a mar alapkovetelmenynek szamito skalazas, amivel a te gepeden is elfogadhato teljesitmenyure allithatod be a jatekot a grafika felaldozasaval. Ez a PC lenyege, nem kell 5 evet varni 1 uj gepre, ha most veszel jobb hardvert, most lesz szebb a jatek, ha holnap, akkor holnap.”-magyarember

Akkor jelek szerint az egész egy nagy lutri. Ma veszek egy gépet, de három hónap múlva kiderül , hogy a derék programozóknak sikerült egy új,erősebb gépre szert tenniük, ami jobb mint az enyém és az épp megírt játékuk már az én gépemen már csak nagy áldozatok árán képes futni…ráfirkanthatnák a PC-s játékdoboz hátuljára, hogy ez a játék ilyen-ilyen konfiguráción fejlesztettük és nem azt, hogy ezt ajánljuk….mert ezek szerint az kevés…vagy ezek is ÁFA nélkül értendők, mint az árak?és akko rmég 25% mindenből érdemes hozzápakolni.

Szerencsére évekkel ezelőtt kiszálltam ebből a mókuskerékből és a ha már a „parasztvakítás” szó így a köztudatban él a konzolok esetén, akkor a PC-n való játékosdi ezek szerint a „Majd megveszi az a marha a jobbat!”, hasonlóan rusztikus jelmondattal lehet leírni

Az én témám az autós játékokból indult ki, hogy mitól „szép” stb Alex-kszel való irogtás során….. és talán abból ,hogy PC-n még mindig nincsenek olyan autós gammák, mint amilyeneket elvár az ember és nem tudom ,hogy miért…a belinkelt kép akkor nem elfogadható szerinted nem szép, sőt

„eleg a 486os korban divatnak szamito 640*480 koruli (a PAL szabvany vmi 720*522) felbontason mukodnie, az se baj ha rondan nez ki, majd a gyenge tv fokuszrendszer elmossa a pixelhegyeket (nem kell kulon FSAA, es hasonlok), tehat nem egy mai PC-s jatek grafikajat kell produkalni, csak 1 konzolosat. Azt meg elbirja a nem eppen mai PC konfignak szamito xbox is.”- magyarember

talán ronda is….talán azért még emészthető

„Termeszetes hogy a konzol gyengebb mint a PC, hiszen nem is az a celja hogy egy PC teljesitmenyet nyujtsa, hanem hogy konnyen emesztheto jatekokat tv minosegben meghajtson.”-magyarember

„Ajanlom a par 10000 hozzaszolassal elobb belinkelt GT3 2D fait, alultexturazott kocka hazait, tanulsagos”-magyarember

igen…lehet hogy a háttér nem üti meg a „középpontban” lévő autó grafikai szintjét…és nincs elhalmozva csokis keksztúrákkal és nincs egy PAL TV-n 1600*1280 felbontása. De a programozó érdekes módon grafikai arra figyelt, amire egy autós játékban ügyelni kell. Legyen folyamatos scenery update…és stabil 60 frame/sec legyenek eredeti csillivilli autók környezeti tükröződéssel, amik a visszajátszáskor úgy néznek ki mintha valóban TV-t néznél…mert hol látsz általában autós közvetítést? A TV-ben….jé és ugyenezen a TV-n még DVD-znek is a marhák..és mivel eddig a ködös homályban éltek (átlagosan) a magyar televízió 2 műholdas adása láttán, így most meghökkenve dobják el szemüvegüket…de igen csak csodálkoznának és ha mondjuk a havi 2 milláért átvett bemondó médiasztár diavetítve és néha 3 szeletben mondaná el, hogy valaki rágyújott a Nobel-díjas vacsin….vagy nem akkor szokták kiírni hogy „A hiba a közvetítő vonalban van”

és amikor vezetsz 80%-ban az utat nézed és az ellenfeled autóit…nem a 200-zal robogó házak tetejét…. az aszfaltnak asztfalt kinézete van…tükrőződik a fény rajta…a meleg ahogyan felszáll róla és elhomályosodik…ha pedig vizes és esti utcai világításban autókázol minden visszatükröződik róla….

PC-n viszont mit látok? pl. Rallye Trophy…közelben tűéles minden….de kb 2 méterre előttem az útra festett csík már kb 10X homályosabb, ahogy az útszéli padka…kirakása is ilyen….és akkor már azt is észreveszed, hogy az út is így rajzolódik ki és az útszéli fű is….kicsit gyengébb gépnél az ilyen homályos textúra élesre váltásásakor még be is röccenhet a dolog. Ez a modern kori scenery update….”textúrafelbontás-frissítés”, még a vak bátyám is észrevette…
    Vagy valamilyen rejtélyes oknál fogva kb egy órai játék után kezd röcögetni a játék, mintha a PC-ben „megtelt” volna valami és elfogytak volna az erőforrások…valaki elfelejtette kiüríteni a szemeteskukát?….összeguberált eredeti Compaq gép…ratyi alkatrészekkel gondolom….

Lapozok….

„ezzel talán el is mondtam hogy a PC-k mire valók" – mohus
    „Jatekra, fejlesztesre, mindenre.”
    A játékokról volt szó itt mindig is tehát a teljes paletta 30% kb jelenleg:
    FPS csak hálóban csak PC-n, stratégia-akár egyedül is csak PC-n , STURMOVIK csak neten…csak PC-n , RPG kinek mi a hasmanése….ha valaki moziszerűt DVD-set , de nem tökölőset stb hangulatút akkor konzol……… a komplikáltabbat, de nem hollywood-it ,akkor PC-n

És az unicumok, meg amit nem PC-n, azaz kb 70%….hukk konzolon…ICO, MGS2, GT3, WRC2, Colin3, FFX, Vice City, Stuntman, Burnout2, NFSHP2 (ezt csak PS2-n), FIFA2003 bazi nagy TV-n kihangosított stadionnal ananlóg kontrolerrel, PES2 bazi nagy TV-n kihangosított stadionnal analóg kontrollerrel, SH2 bazi TV kihangosítva, Mario Party 4-en, Bomberman 4-en, Ace Combat 4, DOA3, VF4, Socom, Splinter Cell és az össze ugribugri muchu manga tanga:) szóval rengeteg van…

És én megértem, hogy az előző bekezdésben felsoroltak egyike sem érdekel…mondjuk téged és tele vannak „parasztvakítással”, ezért hivatalosan ahogy pl.Freak-et (bár ő meg a konzolgammákat húzza le egy magazinban kivétel a Morrowind 9.5 pont/10pont) és Narumon-t is (bár ő vett egy Xboxot) ALKALMATLANNAK nyilvánítalak konzol megvásárlására.:)

És a maradék…

„Azt nemtom milyen hardver kell 1 PS2 emulalasahoz, mert nem igazan erdekel, igy nem jarkalok utana, viszont a PC folyamatosan fejlodik, ha barmibol keves van, azt rakhatsz bele nagyobb mennyisegben (tobb RAM, nagyobb / tobb proci, tobb videokartya osszekotve a'la SLI), igy biztosan letezik olyan PC konfig amin leemulalhato (a PSX-re is azt mondtak annakidejen, es meg boven a fenykorat elte a PSX, mikor PC-n le volt emulalva). Lehet hogy ez a konfig ma meg draga, vagy esetleg mar egy mai korrektebb atlaggepen is megoldhato, ezt nemtom, de az teny hogy megoldhato.”-magyar ember

A ps2 3 éves…és még nem emulálták le…ez élesen elllentmond ennek

„Termeszetes hogy a konzol gyengebb mint a PC, hiszen nem is az a celja hogy egy PC teljesitmenyet nyujtsa”-magyarember

Ha a ps2 ennyivel gyengébb akkor mi a tökért nem lehet könnyedén leemulálni? (300Mhz CPU és 32MB ram és egy 128 bites sávszélesség és még egy pár kacat benne). Szerintem járj utána és mindenre fény derülne…nekem a szakkifejezések biztos gyomorrontást okoznának, de neked…nem hiszem, hisz a TV fokuszálását is te magyaraztaidnak köszönhetem…

De én tippelek megint, hogy miért nem…idézve a Rallisport futásának témájában

„De bazzeg, konzolom nincs WINFOS ami lebutítsa a gépet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”-csudri

Hát most a multigépeden vagy internetezel és szövegszerkesztesz és ahhoz jó a windows…amikor meg játszol akkor talán elég lenne egy sokkal egyszerűbb..kevesebbet „evő” alapoprendszer, amit Billy bácsi is kitalálhatott volna a nagy DirectX és társai között…de köpött egy nagyot a tenyerébe…és a játékiparból (pénzügyileg nézve) nem akart kimaradni…és egy PC-s alkatrészekből (mert a pénzcsináláshoz és máshoz ugye nem nagyon ért) tákolt valamit, amit Xbox konzolnak hívnak….

Ezt kéne neked most megvenned:) a papírforma szerint….de nem fogod.

Billy bácsi így azt a 70%-ot a teljes játékpalettából, amit konzolon érdemes játszani, és amit eddig a SEGA Nintendo és a Sony látott el, azt Xboxon szeretné látni és a maradék 30%-ot amit PC-n érdemes azt pedig az ő csodálatos Windows XP-je alatt.

Amikor te a PC-t véded akkor a Windowst véded. És ha a Windowst véded akkor egy tolvajt védesz….és amikor Version a PS2-t védi akkor ő azt a Sonyt védi, aki a SEGA-Nintendo videójáték piacot alakította át úgy az addig nem divatos módszerrel, hogy pl a SEGA third party fejlesztőit kezdte kivásárolni exclusive…egyformák vagytok…
    És hadd ne mondjam, hogy Billy bácsi még kavart ezen a szaron egyet:) és ezekért a dolgokért, meg a PC-n lévő óriási kalózkodás miatt csodák csodájára a Vice city épp nem a PC-re jött ki októberben….Pistike meg petíciót ír és fel van háborodva, te meg azt írod hú, de recés….igaz nincs belőle olyan verzió, ami recefice nélküli lenne és 1600*1280-ban futna csak elméletben! Egy olyan ki nem adott játékról, amit ha egy idén vett PC-n futtatnál, akkor a TV minőség szintjére kell butítanod, hogy ne diavetítés legyen…mert ugye a WINfos alatt kell futtatnod:)…..JÉ a kör bezárult

Aki kifejezetten a játékokat és a játékélményt szereti, mint mondjuk én…és tudatában van ezeknek a dolgoknak, mert vagy utánaolvastam vagy átéltem pl. a Sony PS1 vesszőfutását, nem érdekli a háttér felbontása…az irreálisan „műanyaghatású” PC-s grafika…és az az éktelen bumfordi doboz amiben 3 ventillátor és két winchester adja az alaphangot egy max 50cm képernyő mellett csak azért mert valaki a kezdetekben valamit a fejében megálmodott, hogy itt bizony ezen mindent lehet játszani és jó…és minden igényt kielégít…amit játékélménynek hívnak. Mindemellett a programozók is szívükhöz kapnak amikor összerakják a játékot és várják az emailokat, hogy mi nem működik…kiadják a patchcd-t --- így kb eltelik még egy év mire játszhatnál--- , mivel a tesztelést már elfelejtették megvalósítani…ez igénytelenségre vall, ez egy irreálisan bonyolult tákolmány, amibe már az őskori videójátékokkal való viaskodásba is belebukna…mivel azt bekapcsoltad és ment…itt meg…..

Elkényelmesedtek a programozók…durr bele itt egy régi algoritmus…plussz hozzárakom még az én kis adalékomat…kész is az új…ja hát majd el viszi a gef4…bár ki tudja azt nem én találtam ki, de itt azt írja hardware gyártó hogy ezt vinnie kell…- „majd meg veszi az a marha!”

Egy konzol meg fix…trükközés mindenhol 3 év után meg pláne…takart elmek, hogy a gépnek maradjon ereje másra is..homály hátul..hát persze hisz a fokuszban éles csak a valódi kamera is…jé még fotorealisztikus is…és meg is fognak tapsolni….de ezt az apósom nem tudja…és még vagy másik pármillió ember, csak játszik és azt mondja jé mintha TV-t néznék – „parasztvakítás”

Én az utóbbira szavazok most…a játékok 70%-a többi 30% a PC-jé ….de ez az arány volt szerintem fordítva is…és nem tudom ,hogy megfordul-e a közeljövőben…
  • magyar ember 2
    "akkor vagy te ismersz keves ilyen helyet, vagy en ismerek tul sokat.. :)"
    Vagy csak a par ismerosodbol altalanositasz. Nekem is van konzolos ismerosom, nem azert veszi boltban a jatekot, mert ugy ki van tomve dellaval.

"barmikor barhol barmit beszerzek legalabb 5 nyilvanos forrasbol"
    Hallo, BSA? :)
    Te lehet, de mas nem biztos. A tobbseg pedig nem biztos hogy beloled all.

"sztem senkinek sem okozott meg problemat az effajta cuccok beszerzese... vagy akinek igen, az eleg nagy bena.. :) (eleg csak fellapozni pl egy Expresszt:)"
    Ott lehet kitoltetlen bizonyitvanyt is venni 4 ropiert, a tobbseg megis kenytelen elvegezni a sulit erte.
  • magyar ember 2
    "latod, es te papolsz ilyesmirol, mikor a PC es a konzolok kozotti kulonbseget 'alazo' mertekre veszed...."
    Ezt pont ti csinaljatok, csak epp ellenkezo iranyba, nem tunt meg fel? Pedig eleg lett volna csak elolvasni a topic cimet, maris rajohettel volna.

"avagy tok ismeretlenul beskatulyazod a jatekait..."
    Kesz szerencse hogy ez nalatok sosem fordul elo...

"pedig nem is tudom, hogy pl a konzolrol atirt Silent Hill 2-vel akkor miert szopizik egy csomo 'PC's.. :DDD"
    En se tudom, de aki pl horgaszszimulatorral kepes jaccani, abbol barmit kinezek. Mellesleg az osszes konzolos horrorjatek a PC-s Alone in the Darkot majmolja.
  • magyar ember 2
    Amilyen lamer vagy, akkor a mikrosutodrol is megprobalnad bebizonyitani hogy PC vero. A Ludas Matyi tuti vevo lenne az "ervelesedre".
  • magyar ember 2
    Csak magadnak koszonheted ha idiota vagy, es annak is neznek. Ha fingod sincs a temarol, minek szolsz hozza?
  • magyar ember 2
    Hat meg az amire azt a valaszt irtam.
  • Sir Quno Jedi
    Részemről a mobiltelcsimmel is játszok, mert arra is jó, de azért nem helyettesít egy célhardware-t (esetünkben konzol). A mikrosütőmön is nyomnék gammát, ha volna, de nem akarnám bemesélni, hogy jobb játékra, mint egy konzol, ugyebár.
  • Sir Quno Jedi
    ez viccnek is gyenge
  • Sir Quno Jedi
    Gratula, ez az alapidióta felfogás, azért mert TE csak ilyen konzolgammákat ismersz (?), talán nem ártana inkább hallgatni, mint égetni magadat !
  • Sir Quno Jedi
    Tök8, ha gyorsabb, ha lassabb, ha a kép nem egészben készül el és nem pont a monitor függőleges visszafutásához szinkronizálva frissítődik az egész, máris kész a gyönyörűséges képtörés. Sokan észre sem veszik, másokat nagyon idegesít.
  • Sir Quno Jedi
    Ez ráadásul csak részben igaz, ezért vannak dev kitek (mindjárt PS2-re is). De azért ez esetben, ha már ultrahülyeségkérdező verseny van, én is megkérdezném, a PC-det mivel rakják össze, ja hogy hullámforrasztógéppel, akkor meg mire is vered a nyálad ?!!!
  • Lantee
    Csak egy kérdés:
    A konzolos játékokat milyen eszközön fejlesztik?
    (a választ nem tudom, csak sejtem)
    PC-n!!!! ehhe :)))
  • Adi
    ha-hó
  • Laza
    nem tudom, nem ultem meg ilyen ulesben, de ugy ertettem, hogy itt valszeg reszben a markat fizeted meg...

erre mondtam en, hogy "barkacs feelingel" otthon sokkal olcsobban is osszerak az ember egy ilyen kutyut.. :)
  • Cvd
    "Tudtommal pc-hez is kismillió kormány van, köztük ugye ilyen logitech is, szal ez kilőve.Az ülés meg hát...kávét főz?Vagy milyen az a híres sparco, amit semmi nem tud helyettesíteni." - Innen szedted ki. Itt nem magáról a gyártóról volt szó, hanem konkrétan erről a székről.
  • Laza
    "Nem azzal van a gond hogy mindenki mast szeret, hanem amikor a kobaltat mikroprocesszornak szeretnek lattatni 1esek. Pedig akkor is lehet jot jaccani rajta, ha az csak 1 kobalta."

latod, es te papolsz ilyesmirol, mikor a PC es a konzolok kozotti kulonbseget 'alazo' mertekre veszed....

"(autos, lovolde, usd-vagd)"

avagy tok ismeretlenul beskatulyazod a jatekait... pedig nem is tudom, hogy pl a konzolrol atirt Silent Hill 2-vel akkor miert szopizik egy csomo 'PC's.. :DDD
  • Laza
    akkor vagy te ismersz keves ilyen helyet, vagy en ismerek tul sokat.. :)

barmikor barhol barmit beszerzek legalabb 5 nyilvanos forrasbol (zene, film, jatek, programok), es akkor hol vannak meg az egyeb forrasok.. :)

sztem senkinek sem okozott meg problemat az effajta cuccok beszerzese... vagy akinek igen, az eleg nagy bena.. :) (eleg csak fellapozni pl egy Expresszt:)
  • Laza
    itt magarol a Sparco cegrol, mint gyartorol (markarol) volt szo...