89387
PlayStation3
-
#1171 ps2 meg egy fix hardwer amit jól ismernek,persze a többség...pl squqre konami scee stb. -
#1170 hát szetintem ha a fejlesztők tudnák a géped összes paraméterét,akkor elcsodálkoznál milyen jó és szép játékokat csinálnak.csak sajnos nem igy van... -
#1169 ráérek...
és így edzek holnapra, hogy bírjam hajnalig:) -
#1168 CVD...
"és nekem az a gyanúm, hogyha beállítanák pontosan a frame rate-et, akkor nem lennének kép szinkronizációs hibák"+ "és stabil 60 frame/sec"-mohus
"- Az előbb már írtam, de átsiklottál rajta: Nem tudom ki találta ki a stabil 60FPS-dumát a konzolokon, de nem kellene átvenni. Amikor belassul a PS2, akkor éppen ugrik az állítólagos 60 FPS, márpedig elég sűrűn belassulgat. Tenni meg nem lehet ellene semmit, ellentétben a PC-vel."
én autós gammáról beszéltem a 60 f/sec esetén...a belinkelt kép a GT3...
de alább leírtam, hogy PS2 konzolon mi a helyzet a szaggatással...igen van..aláírom, de ott ahol fontos...autós, verekedős...ahol egy kis kihagyás hazavágja az irányíthatóságot és az élményt ott az általam birtokolt gémek között nincs...
"PC-n viszont mit látok? pl. Rallye Trophy…közelben tűéles minden….de kb 2 méterre előttem az útra festett csík már kb 10X homályosabb, ahogy az útszéli padka…kirakása is ilyen…."-mohus
"- Bilinear filteringet átállítod Trilinearra és megoldva."-CVD
kösz, de elmesélnéd azért ennek a magyaros kiadását is...elméletileg ez mire jó?mit csinál?
köszönettel
mohuss
-
#1167 bazzeg, mi van veled mostanaban?! :)
minden topicban megtaltosodtal... ontod itt a meteres hozzaszolasokat... :DDD -
#1166 Ams...
akkó nem szóltam... -
#1165 Show must go on…
Jó estét jó szurkolást…minden magyarnak.
Kezdjük a végével…
„ Zarszonak annyit, hogy azert mert a tv homalya feljavitja valamelyest a konzol kepet, es messzirol majdnem olyannak laccik mint egy PC-s, meg nem kene olyanokat allitani (elsosorban nem neked szol) hogy akkor mar a konzol mar erosebb mint egy PC, hiszen attol meg a 2 kep 2 igencsak eltero teljesitmenyt takar. Akkor nem is lenne semmi vita.” - magyarember
A topic egy nem létező PS3-ról és PC-n való játszogatósdiról kéne hogy szóljon. Valószínű, hogy a PS3 ezt meg is fogja tenni a 3D megjelenítés terén, de a halandó ember ezt csak akkor fogja elhinni, ha megjön hozzá a megfelelő játékprogram. Én elhiszem, hogy erős a mai PC (matekból is simán kijön) csak azt nem értem, hogy ezt miért nem lehet demostrálni pl egy autósjátékkal. Ennyi erőforrással fűszálaknak kéne lenni a pálya szélen, egyesével. Amatőrök programoznak? Erőből nem lesz szép egy játék, ha az nem úgy néz ki mint amit az ember megszokott pl a Eurosport és az RTLKlub közvetítései láttán…a festő is kimegy a dombtetőre és lefesti azt amit ott lát. Olyan szinten áll a számítástechnika, hogy ezt meg lehet tenni. A PC-n egy GT3 simán elfutna ezek szerint ráadásul olyan háttér lehetne, ami még a legkekeckedőbbeket is megnyugtatná, de nincs. Ami van az egy Rallye Trophy vagy STCC2? Vagy idei NFS? amin a táj magas felbontásban akadozva fut egy igazi legújabb erőművön. Ha lebutítotod akkor konzol szinten vagy, …egy 300 ezres géppel, de mivel monitoron játszol sokkal rondábban hat mint egy TV-n. Ne mondd ,hogy ez a mai szint…
Tehát nem a PC erejével van a gond, hanem a programokkal, programozókkal…pont ami demostrálná az erejét az hiányzik…remélem a közeljövőben mondjuk 2003-ben ez megváltozik.
Tud valaki valami ütős PC-s autósgammát 2003-i megjelenési dátummal? LFS mikor jön? Freak demót emlegetett már…
És hogy miről is megy a vita…mivel én sosem mondtam hogy a konzol erősebb, mint a PC,és ezt te is írtad, de ezt a választ kaptam tőled
"De mi van akkor, ha a V-Sync-et bekapcsolom és a frame rate leesik a béka segge alá?gyenge a gépem…"-mohus
”Mihez kepest gyenge? Ilyenkor joval tobb szamitasi igenynek van kiteve mint egy konzol (nagyobb felbontas, nagyobb texturak). Ilyenkor 3 PS2 se gyozne a szamolast.” – magyarember
már megint egy 3 éves hardware-rel szemben védéd a PC-t, kit érdekel hogy a „gyenge” kifejezés hogyan néz ki a konzolhoz képest. Ha leesik a frame rate, akkor az éppen PC-n vagy bármin futó program megjelenítéséhez kevés, gyenge a géped….a V-sync bekapcsolása után pedig a képösszetörésból diavetítés lett. Cseberből vederbe…
"és nekem az a gyanúm, hogyha beállítanák pontosan a frame rate-et, akkor nem lennének kép szinkronizációs hibák"- mohus
„Ha PS2 "minosegu" kepet kene csak produkalnia egy szamitogepes jateknak, az se menne nemhogy 60, se meg 120 ala se.” - magyarember
Már megint a PS2-höz hasonlítod…bocsánat,hogy Yamauchi vette a fáradtságot és 60 frame/sec-re állította be…nem akad, nincs képösszetörés…és mivel a PC szerintem jóval erősebb ugyanezt kéne elérni csak magasabb felbontással. Ha lesz autósprogram, ami ezt megmutatja effektekkel mindennel stb…akkor végre lesz mivel róni az utat PC-n. Nem kell újat kitalálni a GT3 jó alap lenne…csak PC-re kellene hasonló jó, persze mindazzal a plusszal, amivel a PC erősebb és 2003-ban elvárható 2.4Ghz 512 Ram és tsai…..
"Akkor jelek szerint az egész egy nagy lutri. Ma veszek egy gépet, de három hónap múlva kiderül , hogy a derék programozóknak sikerült egy új,erősebb gépre szert tenniük, ami jobb mint az enyém és az épp megírt játékuk már az én gépemen már csak nagy áldozatok árán képes futni…"- mohus
„Ez bizony elofordul, emiatt van a sok beallitasi lehetoseg a PCs jatekokban, amivel gyengebb gepeken is elfogadhato sebessegure nutithato a jatek. Viszont itt megvan a lehetoseg hogy akinek jobb gepe van, az minosegibb jatekelmenyt kapjon, mig konzolon ilyen nincs, akarmit is csinalsz, 1 fillerrel nem lesz jobb nalad se mint a szomszednak.” - magyarember
Csak az a baj ,hogy a 3 hónapos konfigon már butítani kell….szerencsére tényleg nincs ilyen konzolon…vagy jó és megveszed, de ha szar szaggatós akkor nem…és nem gondolkozol hogy vajon a gépem a szar vagy a programozók voltak megint lusták. Érdekes módon az autós gammáim nem szaggatnak: GT3, Concept, Burnout 2 , Colin3, WRC, WRC2, NFS , F1 2001 mindegyik frame rate-ja stabil, az első hat gamma 60 f/sec az utolsó kettő 30-35 f/sec között lehet…de mégegyszer mondom ,hogy stabilan és semmi akadás,
Más gammák közül ami szaggat GTA3 játék közben (de a Vice City már nem jé itt is van fejlődés) és a Stuntman a visszajátszásoknál valamint a FIFA2003 megröccen ha a gép cserél a második félidőben és kb 2-3 perc múlva a gép magához tér és újra simán fut
"„Majd megveszi az a marha a jobbat!”, hasonlóan rusztikus jelmondattal lehet leírni"-mohus
”Inkabb ugy, hogy ha jobb geped van, meg szebbet fogsz latni.”-magyarember
Ezt magyarázd el egy PC tulajnak aki fél éve vette a gépét…és most kijött egy új gamma, de cseszheti:)
Olyan program nem igazan van, ami ne futna el 1-2 eves konfigokon is, persze a regi hardvertol nem kell elvarni hogy mindent tud es ugyanolyan minosegben mint az uj. Ahogy egy PSX-tol se varod el hogy ugyanazt tudja mint egy PS2.
Látom a PS2-től nem szakadsz el egy percre sem…nem veszel egyet?
"talán ronda is….talán azért még emészthető"
Ha ezt a keped kihuzod tv meretre, mar te se fogod szepnek talalni, hianyzik a felbontas belole.
640*480-as a kép…ezt tudja a TV is…így ahogy látod a monitorodon
„Ami miatt megsincs hianyerzeted, az az hogy a tv gyengen fokuszalt keppontjai egymasba mosodva eltuntetik a pixelhegyeket (a reszletesseggel 1utt), igy messzirol ugy latod mintha szep atmenetekkel kapcsolodnanak 1mashoz a szomszedos keppontok, pedig valojaban csak 1masra vannak fokuszalva a szomszedos keppontok. A jotekony homaly mindent elfed - ami bizonyos jatekok eseteben elony, „ - magyarember
Így van..nevezd bárminek..jótékony homálynak, amit az RGB kábelem ugyan eltüntet vagy programozási trükknek, de itt van létezik és nagyon igazinak hat. Ezt várom PC-n minimum….és azt a plusszt ,amivel többet tud a PC a konzolnál…Xbox nevezőn számolva, ami 700Mhz….tehát egy P4 1.6Ghz-en kétszer ilyen szépet….
„masoknal hatrany (ez utobbiak azonban nem is igazan leteznek konzolra, 1-2 kivetelt leszamitva).” - magyarember
Ebben is igazat adok…a stratégiákat sok apró felirat, csapattal stb… csak nagy felbontáson egérrel PC-n
"igen…lehet hogy a háttér nem üti meg a „középpontban” lévő autó grafikai szintjét…és nincs elhalmozva csokis keksztúrákkal és nincs egy PAL TV-n 1600*1280 felbontása. De a programozó érdekes módon grafikai arra figyelt, amire egy autós játékban ügyelni kell. Legyen folyamatos scenery update…és stabil 60 frame/sec"- mohus
”Ezzel nincs is baj, csak nem kell akkor olyanokkal elojonni hogy egy konzol nagyobb teljesitmenyu mint egy PC. Attol meg hogy azt tudja, amit neki kell, meg nem kell istennek kepzelni a konzolt. A vita ezen m1, nem azon hogy megfelel-e a celnak a konzol.” - magyarember
Telitalálat:) szóval akkor azért a helyén van ez a belinkelt kép…
Szerintem azért istenitik egyesek konzolukat a PC-vel szemben, mert megkapták azt az erődemonstrációt, amit vártak. Pl a GT2 PSX-en és a GT3 PS2-n grafikailag ég és föld…szerintem. Az istenítő konzolosoknak erre a felvetésedre nagyon jó válasz lenne pl egy ütős autósgamma…remélem az LiveForSpeed megmutatja…
"PC-n viszont mit látok? pl. Rallye Trophy…közelben tűéles minden….de kb 2 méterre előttem az útra festett csík már kb 10X homályosabb, ahogy az útszéli padka…kirakása is ilyen…." - mohus
„Elofordulhat. Nagyobb felbontason a gagyibb kinezeethez is nagyobb szamitasi teljesitmeny kell, a tv felbontas pedig PC-n nem megengedheto, hiszen itt nincs olyan gyenge fokuszrendszer ami majd "feljavitja" a grafikat. Ilyenkor segit az ujabb hardver. Ez van.” - magyarember
Kárrr…majd megmondom a bratyómnak, hogy vegyen egy szar monitort, ami nem tud többet 640*480-nál és már ment vagy 5 évet, hogy homályos legyen és a lebutítja a gépén a grafikát 640*480-ra…olcsóbb mint egy új proci + új videokártya…akkor lesz majd bajban , ha levelet akar írni…akkor újra visszadugja a jó minőségű monitorát….
"Ha a ps2 ennyivel gyengébb akkor mi a tökért nem lehet könnyedén leemulálni? (300Mhz CPU és 32MB ram és egy 128 bites sávszélesség és még egy pár kacat benne). Szerintem járj utána és mindenre fény derülne…nekem a szakkifejezések biztos gyomorrontást okoznának, de neked…nem hiszem, hisz a TV fokuszálását is te magyaraztaidnak köszönhetem…" - mohus
”Mint irtam, nem erint a konzol emulalas tema, de ugyanigy emulalhatatlannak tartottak a PSXet is, amig aztan egy Bleemtol szohoz se jutottak a konzolosok. Miert pont egy PS2 lenne kivetel?” - magyarember
Értettem…engem sem érdekel:)
"amikor meg játszol akkor talán elég lenne egy sokkal egyszerűbb..kevesebbet „evő” alapoprendszer" - mohus
”Biztos gyorsabb lenne ugy a jatek, de a PCsek tobbsege nemcsak 1 dolgot csinal 1szerre a gepen. En mikozben ezt irom, a hatterben a tvtuner szolgaltatja a zenet, toltom le a directx9et.” - magyarember
Khm…de próbáld meg ezt az NFS alatt….
én úgy értettem, hogy legyen egy választható „WinGame” opció a gép bebootolásakor…és akkor csak játszani tudnál, de sokkal gyorsabban szebben stb…ez az oprendszer csak a játékhoz okvetlenül szükséges perifériákat kezelné…
"Amikor te a PC-t véded akkor a Windowst véded. És ha a Windowst véded akkor egy tolvajt védesz…." - mohus
”A PC nemcsak vindozbol all, hasznalhatsz Linuxot is.” – magyarember
Te mit használsz? Amikor tv tuner nyomja a zenét, írsz ide és letöltesz?
Kár ,hogy a csudri által megpengetett „WINFOS a nagy erőforrászabáló” témára nem reagáltál, érdekelt volna a véleményed, hogy egy Windows mennyire szól bele a játékok minőségébe és erőforrásigényébe…
"Egy olyan ki nem adott játékról, amit ha egy idén vett PC-n futtatnál, akkor a TV minőség szintjére kell butítanod, hogy ne diavetítés legyen…" - mohus
”Nalam lehet, de egy ma mar atlagos hardveren (P4, GF4) azert nem biztos.” - magyarember
Átlagos?….Kérdezd meg a szonda ipsost….a PC tulajok hány százaléka rendelkezik P4-gyel és Gef4-gyel…?
Csak kettőnk közül egyikünk se….
"Elkényelmesedtek a programozók…durr bele itt egy régi algoritmus…plussz hozzárakom még az én kis adalékomat…kész is az új…ja hát majd el viszi a gef4…" - mohus
”Ez elofordul, de mostmar 1re inkabb konzolon is (emlekezz csak az olyan konzolos hozzaszolasokra akik bevallottak hogy bizony PS2n is van ami szaggat).” - magyarember
Igen fentebb írtam is…GTA3 szaggatott…és lőn csoda a Vice City már nem…Rockstar
Az F12002 igen…de az F12001 nem…szóval az EA nagy futószalagos:)be is fejezi ezt a sorozatot….
De van alternatíva dögivel…tavalyi példa FIFA2002 irányíthatatlan fos volt, korcsolyázó emberekkel a füvön, idóta mozgással, lábhoz tapadó labdával, lufiként szálló lasztival….
Mit játszottál PC-n? semmit…ez az egy gamma volt focis, örültél hogy volt FIFA…
Mit játszott a PS2 tulaj?…Pro Evolution Soccert…This is football 2002-t. A PES egy nagyon eltalált gamma lett és a PES2 sem lett piskóta. EA felébredt és kirázott egy FIFA2003-at, ami csúcs lett és egy rakat dolgot koppintott le a PES-ről…és grafikailag meg lealázza, mert olyan TV közvetítéses trükkök vannak visszajétszáskor is…zoom a játékosra, háttér homályos…mez koszolódik, gyűrődik mint még soha…kamera lemarad a lasztiról…fix kamera a csatáron…szuperlassított visszajátszás, mint a TV-ben
„Konzolon is vege az elkenyelmesedett monopolhelyzetnek, a versennyel egyutt jar a fejlesztesi ido lerovidulese (ezzel egyutt a tesztelese is), majd 1re gyakrabban jonnek a bugos, akadozo jatekok ott is. "Felzarkozik" a konzol is.” - magyarember
De szerencsére konzoloknál sokkal több az igényesebb fejlesztő, aki legyártja az egyedi gammákat nagyon jó minőségben. Egy konzoltulaj pedig „kivárja” és megveszi és ezt tudják a fejlesztők is…nem beszélve egy GameCube tulajról , aki a gépre és egy Metroidra is nagyon várt itt Európában és meg is vette…
GT3 három év fejlesztési idő és a Getawayt is két-három évig csinálták, de PC-n is van egy példa ami követendő : Sturmovik…
Egy szösszenet még….
"és még vagy másik pármillió ember, csak játszik és azt mondja jé mintha TV-t néznék" - mohus
”Azt is nezed, amig meg nem fajdul a szemed a 60 Hz interlacedtol.” - magyarember
Ami nálam 100Hz….nálad mennyivel megy a moncsi?és milyen felbontáson?
Nah…lesz ebből valami….
Köszönettel
mohuss
-
#1164 miket?!?!? -
#1163 én odáig el sem jutok,hogy ezeket megnézzem....:)
-
#1162 en pl olyanokon rohogok, mikor pl azt latom, hogy PCs jatekban a jatek garfjaval keszult atvezeto animacioban a karakterekbol hegyes texturacsikok lognak ossze vissza (egy 'uj' jatekban:)...
no comment.. :D -
#1161 fele?! azt kotve hiszem.. :D -
#1160 Totálisan egytértek veled barátom.... -
#1159 igen.. tehát a ps2 jobb:) -
#1158 kösz de nincs -
magyar ember 2 #1157 Nezz szet mondjuk az xcheater.com-on, ott vannak konzolos jatekokhoz is csalasok. -
#1156 Vagy vmi csít? -
#1155 Vki nem tudna segíteni, hogy mit kell csinálni a getawaynél a 11.missionál vagyok!!
1.Lézerek vannak az elsőn átmegyek leütöm a palit aztán a 2.lézeren nem megyek át hanem kerülök és jön két faszi lelövöm azután, még kettő lelövöm. Ott állok a lépcsőnél, hát belefutok elkezd jönni a gáz én elfutok vissza egy kicsit és így túl élem. Ok.
Felmegyek a lépcsőn mindenkit leölök kinti résznél is.Utánam lézer zárja a csaj útját azt is megoldottam megyek fel a házban a következő lépcsőn és elzárja a lépcsőt a lézer azt is megoldom de a következőt már nem. Néha sikerül de nagyon ritkán!! Voltam már egyel e felet is de meghaltam!!Vki írja leléci a 2.Emeltől kezdve a lézerek kicselezését mert a 576konzolba nem írják lerendesen!!Kb.50-szer kezdtem ujra!!köszi. -
Cvd #1154 PS2 maximum felbontás (2*32bpp frame buffers+Z buffer): 540*480. -
magyar ember 2 #1153 De azt se hogy biztosan tobb. Nezd meg monitoron, akkor meglatod. -
Cvd #1152 Tiszta. -
magyar ember 2 #1151 Es meg sok minden mast se mondtam, vagy nem ugy mondtam mint ahogy itt egyesek kiforgattak a szavaimat.
En azt allitottam hogy ELKEPZELHETO hogy egy mai PC konfigon is emulalhato a PS2, hiszen annakidejen a PSX is egy akkori atlag mezei PC-n emulalhato volt. Aztan irtam hogy ha egy mai hardver keves, akkor mivel a PC mindig bovitheto, lehet belerakni tobb procit, ramot, akarmit. Erre meg azzal jottek elo hogy nekem a 4 procis szerver az atlaggep, meg mennyibe kerul is az. Nem mondtam hogy atlaggep, azt se hogy olcso, csak azt hogy egy "kis" teljesitmenynoveles MEGOLDHATO mar ma is. Erre jottek aztan a felremagyarazott lamer csusztatasok konzolos baratainktol, amik lejjebb olvashatok. Ennyi volt a tortenet. -
magyar ember 2 #1150 Eszembe jut Bill Gates: "640k mindenkinek eleg lesz". :-D -
magyar ember 2 #1149 :) -
magyar ember 2 #1148 Oke, egy Radeon 9700at kernek... a, most latom csak, te meg lamabb vagy... a francba, ma se fejlesztek semmit a gepemen.
(Igen jol megindokoltad a vaktaban fikazasodat, biztos legalabb 3an gyujtottek hozza a tenyeket.) -
#1147 az, hogy te láttál pár kissebb képet, az nem jelent semmit, attól még a játék maxon fut, lehet, hogy direkt raktak be kissebb képet.
tessék, attól, hogy a kép 320*240, még nem jelenti azt, hogy a játékban is annyi.
-
#1146 MIre megjelenik a PS3 addig ollan gépek lesznek, hogy eggyáltalán nemfog semmit érni! Ha jól emléxem az X-BOX -nak is NVidia csip a grafikus vezérlője, ezért nem lesz jobb egy fokkal sem soha ugyanis szinta a PC-s világból merítenek!! Szerintem!:)) -
magyar ember 2 #1145 "Sosem mondtam, hogy a PC szar és nem is fogom"
Ha azt mondod hogy a konzol veri a PC-t, azis ugyanaz.
"Ergo akár még volna is jogom leszarozni a PC-t, de nem teszem."
Ez 1 forum, azt mondasz itt amit akarsz, csak nem kell meglepodni ha vki valaszol ra. :)
" Nem zavar ha a TV-t pl. szarnak tartjátok, max. ne nézzétek többet a Forma1 közvetítést se, mert pixeles."
Monitoron nezem tvtunerrel. :)
"Nem zavar ha a konzolokat primitív zenélő kulcstartónak tartjátok, mert TI maradtok csak ki egy jó buliból és ennél jobban Isten sem büntethetne meg senkit a kevélysége miatt."
2 dolgot keversz: 1. hasznalni vmit, 2. isteniteni vmit. Azert mert tok jol elvagy konzollal, meg be lehet ismerni hogy nem ellenfele a PC-nek, ahogy egy PC-s se allitja hogy a gepe "Cray II vero", csak azert mert o meg azon tud jokat jaccani. -
#1144 ne fárassz, van ps2-m és x-em is és mind a kettő ugyanakkora felbontást használ pal-ban. -
#1143 igen, max egy keskeny fekete csíkot látni alul-felül az ntsc-s játékoknál, de a pal-os játékok kihasználják a maximális felbontást. -
Cvd #1142 "enclave, splinter cell, halo " - X-BOX-od van? az tényleg 640*480-at használ legtöbbet, de a PS2 más. -
Cvd #1141 Ezt nem igazán értem.. Vagy arra célzol, hogy a TV nem is tud 640*480-nál kisebbb felbontást megjeleníteni? Legalábbis a fekete keret akkor jön elő, ha nem megy az overscan, vagyis a TV elektronágyúi nem lövik túl a megjelenítő szemből látható felületét. De ennek semmi köze az aktuális felbontáshoz. -
magyar ember 2 #1140 Korrekt. -
#1139 tényleg 640*480, ezen kár vitatkoznod. ha ennél kevesebb lenne, akkor fekete keretben lenne a kép, de nincs. -
Cvd #1138 Nem láttam sokat, de láttam jó sok képet, amin ugyancsak látszik az alacsony felbontás. Neked viszont illene ilyesmiket tudni, ha egyszer valszeg PS2-őd van, ráadásul még azt is hiszed hogy ismered.. -
#1137 olvass vissza, azt írta. -
#1136 tényleg... enclave, splinter cell, halo ...csupa szar. -
Cvd #1135 Ja, de magyarember se írta, hogy most azonnal fogják emulálni. Akkor ő miért láma, ha te nem? -
#1134 mi a téma, még mindig a ps2 emu? hurrrá!!! :)))) kipihenten, jólfésülten jöhet a harc!!! :)))) -
#1133 kafferbivaly geciiii ! -
#1132 Vedd úgy, hogy már el is szívtuk ! :-)))