89387
PlayStation3
  • guardian hero
    Végre valaki, aki keresztüllát a parasztvakításon

Vicces, hogy a PS3 marketingje nagyban épít az 1080p-re, aztán mégis kb. ugyanannyi játék használ 1080p-t, mint 360-on (kb. kettő).
  • Jimanszky
    felraktad a Linux-ot?írnál nekem hogyan csináltad??nagyon fontos!!!előre is köszi
    üdv
  • Kraptor
    Nem azért csökkenti, hanem valszínű azért mert a MM és társai most kivételesen olcsóbbak voltak mint 576 és sokan oda ballagtak be inkább mint 576ba, hogy vegyenek gépet.

• DarkSector
    A gáz az, hogy a HD tv-k jobbára 101cm alatt nincsenek, és én nem csak jáccani akarok rajta!!!!!
    Meg ez olyan, hogy ha jáccok rajta akkor 720p-re áll, ha nagyobbat akarok akkor pl egyenlőre filmeknél 1080p-re áll a tv.....
    Ha láttál már min. 100-150cm-es tv-n 1080p-ben br filmet, akkor te is értenéd, hogy mire ez a nagy beindulás....
  • NEXUS6
    Én is azt mondtam mindíg hogy egy játékkonzolért kifizetni ennyit bűn, de még a felét is!;)))

Na akkor mindenben jól egyetértünk;)
  • partizan182
    Egy szóval sem mondtam hogy nem éri meg az árát (ha mindent kihasználsz). Egy szóval sem mondtam hogy nem fogok venni (fogok amint kijön a FFXIII). Egy szóval sem mondtam hogy nincs rá pénzem (inkább Londonba megyek most belőle). De akkor is drága. Egy játékkonzolért ennyit kifizetni sok. Aki mást mond hazudik, vagy túl jól él.
  • EmThor
    LY-t idézem a hardwired fórumának ps3 topikjából:

"Az egy dolog hogy a Sony marketing milyen hatást akart kelteni (úgy tűnik, sikerrel jártak az esetedben) - de a gyakorlatban szinte csak az általam említett két stuff az, ami ténylegesen 1080p felbontásban fut.
    A Lairnél is csak ígérik, de a screenshotok elemzése arra enged következtetni hogy az sem 1080p*. Továbbá a PS3 beépített analóg scalerjének felépítése miatt valószínűleg nagyon sok másik játéknál is számíthatunk arra, hogy 1280*1080, 960*1080 meg hasonló felbontásokban fog számolni, és csak felnagyítja az eredményt 1920*1080-ra.

A 1080p kétszer annyi pixel, tovább tart lefuttatni a shadereket, kétszer annyi adatot kell áttolni a buszokon, kétszer annyi memóriát kell foglalni a framebuffernek és egyéb rendertargeteknek, és így tovább. Ha egy fejlesztő megelégszik a 720p-vel, akkor szebb, részletesebb és gyorsabb játékot csinálhat, és bónusznak az eredményt minden HDTV user láthatja, nem csak az a kevéske akinek 1080p felbontású tévéje van.
    Gyakorlatilag semmiféle érv nem szól tehát a támogatása mellett, leszámítva azt hogy bele lehet írni a marketinges szövegekbe.

* A Lair elvileg 960*1080-ba renderel 2xAA használatával, aztán kis hackeléssel elhitetik a GPU-val hogy az egy 1920*1080-as kép. Emiatt a végeredmény képminősége elég gyökér lesz, kvázi csak minden második pixelre futtatja le a shadereket meg a textúrázást. Viszont ráírhatják a dobozára hogy fullhádé..."

szal akkor mégis csak elég az a hd ready?
  • EmThor
    hát én 40"-osra gondoltam és samu-ra, mert pc-t is csapnék rá, de valaki azt mondja, hogy a ps3 játékokból csak kevés lesz natív 1080p, a legtöbb fel lesz skálázva és elég az 1360x768-as tv, valaki meg azt mondja, hogy minek vegyen 2x tévét és megvárja az 1080p-s míg olcsóbb lesz, az úgyis szebb, szal dilemma :)

de legalább azon már túl vagyok hogy plazma vagy lcd (utóbbi javára) :D
  • Prince of Máté
    Itt és a PS2 topikban is az enyém a 9000-es TÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉK :ASDASDASD
  • Prince of Máté
  • Prince of Máté
    Mellesleg az 576ban már csökkent is a PS3 ára.
    4 nap alatt...
  • Prince of Máté
    a rezgést nagyon kihagyták belőle, és lehet hogy a PS2 kontrollere is drága volt bejövetelkor, de 10 ezer fölött nem adnék ki egy irányítóért...
  • Prince of Máté
    ahhoz képest a Sony nem is drága.
    De még nincs nagyon értelme a FullHD-nak, csak ha játszásra használod, de amúgy is a textúra részleteket nem látod egy 32"colos tv-n.
  • EmThor
    430ért láttam a legolcsóbb full hd tévét a neten
  • Prince of Máté
    azért a full HD-t ne keverjük már a HD Readyvel...
    Gondolom ezzel most azt akartad kifejezni hogy a SOny a drágább.
  • NEXUS6
    Azt nem értem minek jönnek ide, mint muslica a borra?

Megveszik a kór csomagot, aztán csodálkoznak, hogy a 2X annyiba kerülő PS3 2X annyit tud. De hogy kifizessék, ó azt már nem! Csak jönnek ide höbörködni.

(De azért szórakoztató! Ezek szerint sikeres a PS3 mert irígylik!)
  • Csacsi
    Mondjuk az ebay.co.uk szerint nem teljesen így van az árusítás. A premier cikket nem találtam. Szóval megintcsak egy kis láma fröcsögés volt. Semmi konkrétummal.

Miért fáj, hogy jobban fogoytt a ps3 mint box 360 angliában?
  • NEXUS6
    Öööö, és megmondanád mi a köze a Sonynak a Saturnhoz?

Az hogy a tirpák németek mivel múlatják az időt az az ő dolguk, nálunk a Saturnban meg nem is lehet kapni PS3-at, hanem halomkupacokban áll az Xbox mindenhol.

Akkor most mi van? Ez is undorító?
  • NEXUS6
    Mindenhol drága volt egy időben, mert csak feketén lehetett kapni. Amikor meg már jobban lehetett kapni, akkor is nálunk meg sokáig csak szürke import volt. Ezért volt drága függetlenül attól, hogy a Sonynál mennyi volt a hivatalos ár. Szal nem (csak) azért mert gecik voltak a hazai forgalmazók.
    Most a hívatalos ár magasabb de lehet is kapni (hivatalosan is), és ha az inflációt beleszámolom, akkor meg már olcsóbb is!

Amúgy a gép nem drága. A Ferrári drága?
    Nehogy már azt várjuk, hogy 20 éves lerobban Trabant árban kapjuk meg a Honda Civicet.
  • Super DANTE
    Látod Nexus6, erről beszéltem
  • athlon7
    Ha a Sony-t egy szóval kéne jellemezni, akkor talán azt mondanám rá, hogy: UNDORÍTÓ!!!!! Miért?? Amilyen premiert csinált Európában az egyszerűen nevetséges...
    Nagy bajban lehet, ha ilyen eszközökhöz és reklámhoz folyamodott!!!
    Hogy miről beszélek? LINK: www.gamekapocs.hu Itt el lehet olvasni a híreknél a Ps3 Európai Premierjét. Hát eléggé kiábrándító...

Ja, az angolok eszeveszetten próbálnak megszabadulni a PS3-től, X360 áron árulják a neten!!! :D:D:D Muhahaha!!!!!
    Ennyit a Sony-ról, éljen a XBox360!!!! ÉLJEN!!!!! :)
  • baggins
    PS=PC
  • baggins
    Ez a bevezetés volt a hsz-em második feléhez:))
    Aki drágának tartja vagy nincs pénze, ne vegye meg. De tényleg, ezt már egyszer leírtam valahol: nálunk Mo-on az a lényeg, hogy kurva sokat keress, de a cuccokért ne kelljen fizetni, lásd. warez. Lehet, hogy bunkó vagyok, de remélem nem lesz warez PS3-ra (hiú ábránd). Ha Te megdolgozol valamiért, akkor elvárod, hogy fizessenek érte. Akár tetszik, akár nem ez üzlet. Drága a PS3? Nem kell megvenni. Drágák a HD TV-k? Igen, mert egyelőre luxuscikk. Jelen pillanatban szerintem egy szót se szóljunk, mert ha valaki egy hasonló PS-t akar összedobni játékra, a gatyáját is a boltban hagyja. Hogy azt tudja másra is használni? Igen, de a legtöbb felhasználó csak netezik és játszik vele. Baromi sok pénzért. Érdekes módon, azért senki nem sír, hogy egy új videókártya horribilis összegbe kerül.
  • partizan182
    "A PS2 majdnem megközelítette ezt az árat (emlékszem, Pécsen a Murányiban 140 volt a kezdő ár). Akkor ezek szerint drága a gép??? "

Igen, Ps2 is nagyon drágán nyitott nálunk...
  • Super DANTE
    A helyi store-ban anno 180 fölött vesztegették a PS2-t és még akkor is vitték.
  • baggins
    Ezt magyarázom én is! A PS2 majdnem megközelítette ezt az árat (emlékszem, Pécsen a Murányiban 140 volt a kezdő ár). Akkor ezek szerint drága a gép??? Én még mindig azt mondom, hogy akinek nincs pénze, ne vegyen konzolt, mert nem olcsó. És még így is az egyik legolcsóbb hobbi, én pl. sokkal többet költök horgászatra, mint konzolozásra.
  • Super DANTE
    Biztos azzal gyúr karra (5kg):-D

#8978: ilyenkor érdemes figyelni a pavlovi xfan reflexet is!
  • NEXUS6
    Amúg a PSP-t is össze lehet tapizni sec perc alatt, és a Sony ad is hozzá egy törlőkendőt.

Ez egy ilyen design. Ha az embernek nincs macskája, akkor valszeg nem lesz lenyomatos, mert kivesz összedug, letöröl. Ennyi.

Mi a francnak tapizza a állandóan, jól esik neki?;)))
  • EmThor
    ez nem az első "csodás" ötvös cikk sajnos :(
  • dinomano
    Total sz*r az egesz cikk; pl. nem tér ki a nagyokos szerző arra sem, hogy mit ért kerékcserénél a "fúúúj, PS1-es grafika..."-n... Szar a bejövő menű, esetleg real-timeban kereket cserélnek? Vagy mi? Minden game-röl irni 4 sort; raadasul a Resistance-rol is pár palya jatszasa utan van velemenyalkotas... Baxus... Mindenki tanuljon meg(aki nem tud...)angolul; oszt nézzen gamespot-ot+IGN-t..nem mondom, azok sem mindig korrektek, de legalabb van 1 körülhatarolhato séma ami alapjan ertekelnek+objektiv dolgokrol is szo esik... (Meg hát, ugye olvashatjuk a szagértőtől, h. meglátszik az ujlenyomat+a zsirpaca is a PS3-on... Meg hát nagyon melegszik... Bezzeg a "microsoft csodamasina" az nem... maximum leég...Vagy átjönnek a szomszedok nagy gamezesed közepette, hogy kapcsold már ki a porszivodat... :-P)
  • NEXUS6
    Nem is biztos hogy fizettek érte, az M-berek nagyon öntevékenyek tudnak ám lenni!;)))

Amúgy annyira unom már! Látok egy PS-es cikket, és már előre összeugrik a gyomrom. Elovasom és mindíg csak ugyan azokat a baromságokat látom, amitől egyrészt megynyugszom, másrészt elszomorodom.

Annyit ismételték már öket, hogy soxor az objektivitásra törekvő emberek is autómatikusan mondogatják.

Azon filózok mennyiért is vettem a PS2-t, meg mi volt az első játékom?
    Asszem 120 + csip + 20ért a ResevilVera (mert DVD-s volt), ez volt 2001-ben asszem.

Ehhez képest a PS3 nem is rossz. Persze a hívatalos árfolyama magasabb, viszont lehet kapni, mert gyártanak belőle eleget és nem 1000$-ért lehet hozzájutni a fekete piacról, mint egy darabig a PS2 esetében.
  • Super DANTE
    Biztos az MS pénzelte, mint a félig meddig sikeres francia launch bojkottot is.
  • Kraptor
    Még a cikkehz egy megjegyzés. Nem tudom mennyire mélyedtek bele a játékokba, de pl F1ben törnek az autók és én ezt úgy tudom, hogy csak kioskban játszottam 1x MMben:):)Kerekeim állandőan letörtek mikor falnak csaptam a gépet:):) A teljes játékban gondolom több lehetőség van..
  • dinomano
    Az SG-s belinkelt cikkhez:

"Az elején muszáj egyből leszögezni, hogy az Xbox 360-hoz és a Nintendo Wii-hez is már volt szerencsém, sőt, a Microsoft csodamasinája itt pihen a laptopom mellett."

Ezek utan tekintsük objektivnek a cikket... :-P
  • NEXUS6
    Bocs, nem írtam le miért zavar.

Az év 364 napja tök átlagos, az emberek szöszmötölgetnek, aztán egy részük vagy meggyőzi magát, és vesz PS3-mat, a másik részük meg nem.

Csak ugye a cikk kapcsolódik az európai premier napjához, és ráadásul az európai premier viszont kiba sikeres volt.
    Írja le ödönke a szubjektív véleményét és rakják be a blikk első oldalára vezércikként akármikor, nem bánom. De ne most! Nekem az időzítéssel van gondom.
    Ez a cikk a PS3 premierjéhez kapcsolódó egyik fontos, kiemelt SG-s anyag. Megtudjuk belőle miért lett végül is sikeres az európai start? Nem! Ad valami plusz infót? Nem.

Nem ödönkével meg a véleményével van gondom, a lámaságokon csak jókat röhögök, kb olyan kifinomult főszerkesztői vénára vall most berakni ezt a cikket, mint a hazánkba aznap látogató amerikai elnökről gyermekded obszcén képeket lehozni az első oldalon.
    Kb Blikk szint, vagy inkább alatta.
  • Kraptor
    Online téren még elég sokat kell fejlődni, ott nagyon sok a lemaradás. Nem ismerem live ot de eddig mindenki áradozott róla. Én csak a hasonló PCs dolgokat ismerek de azokhoz is nagyon sokat kel még nőni. Remélem rágyúrnak majd és store mindenki számára elérhető lesz majd.
  • Kraptor
    Azért hardveresen is voltak gondok. PL wireless nem akar menni némelyik netgear routerrel, ezt csak olvastam. Nekem SMC routerrel voltak gondjaim, de ez a frissítés után megszünt. Elég kegyetlenül hazavágta az egész smc routert, de mint modntam ez megszünt az új verzióval.
  • partizan182
    PS3 hardver szinten eddig csillagos ötös. Nem halnak be, halk a gép megbízható, valószínű ez nem is fog változni.

Szoftverre értettem (skálázási problémák (1080i), ps-online, netböngésző gondjai stb). X-nél is voltak eleinte szoftveres gondok de harverszinten ott nagyobbak a hibák).
  • Super DANTE
    Angliában a legjobban startoló konzol lett a PS3, a heti Top 10 játékeladások első két helyén a Resistance és a MotorStorm áll.
  • baggins
    Ez azért nem teljesen így van.
    A PS3 a firmware upgrade-kre épül, akár a PSP. A kis kézikonzol menüje és opciói is eleinte egyszerűek voltak, mint a facsipesz, aztán egy év alatt olyan menürendszer lett belőle, hogy csak pislogunk. A PS3 szerintem sokkal dinamikusabban fog fejlődni. Nem szabad beta verzióként felfogni, ez egy fejleszthető, rendkívül dinamikus és sokat ígérő rendszer, ami PSP-n bejött a Sonynak. Egyébként az alap rendszer is közel tökéletes: régen láttam ilyen felhasználóbarát cuccot. Akinek már megvan a gép, azok is biztos így nyilatkoznak majd.