89387
PlayStation3
-
partizan182 #13173 3,5 millió eladott GOW.
Ha úgy állna a warezhelyzet nyugaton mint kishazánkban (ami alsóhangon is 70-80%), akkor ennek a töredékét sem adták volna el. -
kiskami #13172 "globálisan a konzolos warez minimális"
Alá is tudod támasztani számadatokkal? -
partizan182 #13171 Az lenne még örömünnep a Sony-nál ha feltörnék a PS3-mat és ezzel megugranának az eladások. A hardware-en buknak, a játékokból meg nem jönne vissza a jogdíj.
Mondjuk globálisan a konzolos warez minimális, így ez csak a balkánt és Kínát érintené. -
partizan182 #13170 Kicsit félreértettél szerintem.
Sokan temetik a Ps3-mat (élen "Ps3 is dead" Yorg-gal), szerintem ez hülyeség. Hosszú távon szerintem a Sony-é lesz a vezető szerep százalékban is, és tervezem is a P3 vételét (nyilván emészthető áron, rendes játékokkal).
Azzal viszont szerintem felesleges vitatkozni, hogy a közvélemény, és a szakma (including: fejlesztők, kiadók, elemzők, újságírók) csalódott eddig mind a ps3 eladási teljesítményével mind a játékfelhozatallal (és az online-ban, és az árban, és a kontorrelben stb, de ez nem ide tartozik). Bár az is lehet hogy mindenki a Ps3-mat isteníti, csak én olvasok szar fanboy oldalakat.
Ms magától nem fog árat csökkenteni, max a Sony-t követi ha ilyesmire kerülne sor. Az meg engem mint gamer-t ugyan nem érdekli, hogy a Sony hogy ideologizálja a későn jövő játékokat (nehéz a Ps-re fejleszteni), az exklúzívok elvesztését (vissza kell fogni a kiadásokat, így is pokoli deficites egyenlőre a dolog), vagy a gyerekcipőben járó szolgáltatásokat (majd alakulgat, csomó Firm frissítés stb).
Ha valaki ragaszkodik a márkához (amit meg tudok érteni), vagy már vett is gépet az nyilván elnézi a gép csetlését-botlását. Én is megértem, de a jelenlegi konkurencia mellett nagyon nehéz ezt elnézni.
A Ps3 remek gép. És MAJD érdemes lesz is rá beruázni. Nem a Drake/Lair/HS trióért, ezek AA címek, de nem killer-appok. A FF-ért, MGS-ért, és a GT-ért. Vagy már most Blu-ray lejátszónak.
Szal GO PS3, csak tessék már mutatni is valamit, ne csak ígérgetni. -
#13169 beindul- beindul a dolog,csak nem arat osztatlan sikert,hogy ilyen "nyőgve- nyelős" a dolog.
...szal mintha nem jó időben dobták volna piacra a PS3-at, nemtudom, vagy nem szabadott volna ennyit csúszni,és akkor talán pariba lenne a felhozatal az XBox-al, vagy még várni kellett volna és kidobni egy tökéletes hw-erű (+vga ram?), tökéletesen programozható, optimalizálható PS3-at.
+itt van még vmi, a warez, merthogy előbb utóbb biztos feltörik,meg minden, dehogy kevesen fognak 16k -s gammákat venni boltba,abban is biztos vagyok,bár ha havonta csak 1jön ki akkor még ez sincs kizárva...szal itt is inkább az X-nél a pont. -
#13168 "De a szakma és a gamerek nagytöbbsége is jóval többet várt tőle mint amit eddig villantott (ez nyilván változni FOG (varázsszó))."
Őöö.. had kérdezzem meg melyik szakma?
A játék fejleszők pont azt kapják végeredményben, amit egy ilyen eléggé specializált hardverre történő fejlesztésébe hajlandóak beinvesztálni. Ha nem raknak bele a cell-t/RSX-et/firmware-t kihasználó dolgokat, akkor azok maguktól nem kerülnek bele a progiba!
A "szakújságírók" meg soxor csak olyan grafomán gémerek, akik szakmailag minimálisan sem tájékozottak. Könnyű egy évekig készülő több millió dolláros költségű cuccost félhasábban leszólni.
A játékosok meg az előzőek által nyújtott környezettel szembesülnek.
Szal hiába van jó hardver, ha a fejlesztők nem hajlandóak kihasználni, mert munkaigényes, a szakújságírók meg elég felületes dolgokat írnak. Ugyan ez volt az első X-nél is, hiába volt tényleg combosabb a hw, mint a PS2, ha a vezető platform meg az volt. Soxor csak minimális különbségek voltak a progikban, aztán jött a fikázás.
És ugye a közhangulat az, hogy az egészet olvassuk a Sony fejére, miközben ugye a Sony elég laza kapcsolatban áll a fejlesztőivel, és így eléggé kevés beleszólása volt a dolgokba. Nem követelte meg a firmware szolgáltatásainak használatát, így aztán a fejlesztők egy csomó fícsőrt kihagytak (pl a netes multit szokták általában), nem fizetett az exluzívokért, így mivel nem volt szerződés a kiadók más platformok után néztek. Nem voltak olcsók a fejlesztőkészletek, de talán annyira drágák sem, és valahogy ez sem ösztönözte a fejlesztőket hogy ki is használják azt amit vettek, végül aztán nem is optimalizálták a játékokat a cellre, a hardverre.
A PS3 átlagban még csak kb fél éve indult, jelenleg viszonylag tényleg drága, de 1 éves időszakra előre nézve ki fognak egyenlítődni az árak. Ha az X tényleg nyereséges akar lenni jövőre, akkor nagyon a M$ sem csökkentheti az árakat, főleg hogy azért nem 2 fillér lehet a szervíz/támogatás költsége.
A különbség az hogy az X360 már egy felfutatott platform, a PS3 meg még nem az.
Marhára nem értem a negatív hozzáállást, előbb a huhogás a bukásról, aztán, meg ez a majd meglátjuk mi azt, hogy kijön-e ez meg az a progi, mer a Sony mindenkit átvág! Ha az ember elhiszi, hogy kijön a mario Galaxy vagy a Halo3, akkor miért ne jönne ki a Lair, a HS, a Drake vagy akármi? -
partizan182 #13167 Szerintem az Ms sem tudja eldönteni hogy a Box-nak mennyi játékon kívüli multimédia funkciója legyen. Nyilván nem akar konkurenciát a Windowsnak, ami ugye erre lett kihegyezve.
Mindenesetre a Pc-streaming, video marketplace, ip-TV erre mozdítja a konzolt, de nyilván csak Usában (Eu-t mindhárom cég kollektíve és következetesen leszarja).
Ps3-mon látszik, hogy kezdetektől a nappali multimédia központjának szánták. -
#13166 ..hát igen az XBox, nem egy multimédia center, mint "talán" a Ps, viszont olcsóbb is -
partizan182 #13165 Szóval, tisztázzuk:
A Ps3 nem rossz gép.
De a szakma és a gamerek nagytöbbsége is jóval többet várt tőle mint amit eddig villantott (ez nyilván változni FOG (varázsszó)).
Az hogy te meg vagy vele elégedve, az örömteli.
Forza 2: tök igazad van, ugyanaz a helyzet mint pl a motorstormmal (mondjuk a motorstorm még így is szép, Forza nem nagyon, de a Forzában van taralom is).
"és olyan szinten nem ad semmit a játékon kívül"
Való igaz, az tény, hogy egy játékkonzolról van szó, így ez annyira nem róható fel neki. Multiméda centerként a PS3 nyilván egyértelmű befutó.
Bár szvsz macerás a használata, vagy linuxon kell intézned mindent, így a ps3 egy sima pc-vé degardálódik, és pont a lényegi részeket veszted el (RSX, Cell, Blu-ray lejátszás), vagy az alap XMB-n dolgozol, de ott minden videót át kell konvertálgatni olyan formátumra amit a gép megeszik.
Megint más dolog, hogy a multimédia képességei ellenére a Ps3 még mindig egy játékkonzol (akarna lenni). Erre a részre kellene rágyúrni, és ez a része okozta a csalódást eddig. -
#13164 ha hozzászolhatok a témához (talán,mint leendő PS3 tulaj)
...ha az X360-nak nem lenne a hardvere 1kalap sz*r, akkor 1értelmű lenne a választás, ahogy jelenleg a dolgok állnak. És talán ,majd 2-3 év múlva, mondom talán,vettem volna PS3-at, ha... -
#13163 Pontosabban: tájékozatlan emberek hülyítettek tájékozatlan embereket.
Egyrészt korábban sok minden elhangzott (nemhivatalosan), és talán valóban volt olyan verzió is, hogy 3db cellt terveztek a PS3-ba, de akkor GPU nem lett volna benne és ez jelentősen alacsonyabb grafikai teljesítményt jelentett volna. Az RSX nem rosz GPU, sok tekintetben jobb mint pl. a Xenos, néhány tekintetben elmarad töle, összességében a PS3 hardvere a legerősebb konzol a piacon.
A "blúréj" jelenleg -a PS3-nak is köszönhetően- combosan vezet a köv generációs médiahordozó formátumban, nagyvalószínűséggel tényleg ez a jövő. A Sony soha nem mondta, hogy olcsó lesz a PS3, de már látszanak jelek hogy a játékok szempontjából is jó döntés volt mind a BD meghajtó, mind a HDD beépítése.
A rezgés sajna tényleg hiányzik, de erre sem mondta a Sony hogy lesz, ha az ember kicsit szétnézett a neten akkor tudja az okokat. Most viszont van rá remény.
Grafikailag jelenleg tényleg nincs olyan cím, ami minden tekíntetben űber lenne. Pl a Resistance hiába rak ki 8X annyi poligont, mint pl a a Gears of War, ha elég csúnyácska a shaderezése. A multiplatform játékok vegyes képet mutatnak. Az újonnan kijövő progik viszont már igen csak csicsásan néznek ki.
Egyet viszont nem említettél amit kihagytak, igaz senki nem szokta felhánytorgatni, a hálózati routerre gondolok. Ez nekem azért hiányzik.
Az hogy egyes emberek ábrándjaiban mi volt, vagy minek kellett volna lennie a PS3-nak az egy dolog, amellett hogy a prerenderelt videók nem jelentenek fair tájékoztatást (lásd Forza2).
Én sokáig vaciláltam az X360-on is, de utána néztem a dolgoknak és olyan szinten nem ad semmit a játékon kívül a M$-hogy letettem róla. A Wii meg igazából nálam szóba sem került. Na az tényleg egy átbaxás!;))) -
#13162 Legalább nem romlik el a gép...:) -
partizan182 #13161 Hülyítették a népet 3db Cell-el, jó kis rendervideókkal, Reality-syntetizerrel, teljes Ps2 kompival; teétipí, szikszekszisz, blúréj a jövő; mindez az ultimét masinában, erre kaptunk egy asztali Blu-ray lejátszót másfélszer annyiért mint a konkurencia, nem rezeg, és a mai napig nem képes grafikában bármi extrát villantani.
De ez már a múlt, kár rajta lovagolni.
Csak megemlítettem, hogy előfordult már a Sony háza táján az ígéretés és a végtermék durva eltérése.
Más kérdés hogy a többiek is ezt csinálják. -
#13160 Mert mi is történt a PS3 startjánál, azon kívül, hogy elcsúsztatták, meg nem volt elég gép?
Amúgy viszonylag átlagos start volt. Kb mint a PS2-é. -
partizan182 #13159 "Gondolod, hogy a Sony évekig rejteget valamit, még az utolsó héten is csigázza az indulatokat, csak hogy a végén beégjen?"
Sajna a PS3 startnál pont ez történt...
Mindenesetre jövő héten E3, akkor minden (najó, nem minden, a legtöbb dolog) kiderül. -
#13158 há' még gyöngy :) -
#13157 Ez mit akar jelenteni?
Mondtam olyat, hogy rossz lesz vagy hogy beégnek vele...? -
Jimanszky #13156 kölcsön kaptam ma a Resistance-t és nagyon tetszik!!!eleinte nehézkes volt a célzás,de bele lehet jönni.egy nagyobb csatározás után pl magától tölt egy kis életet magától a játék.vannak benne szép dolgok is,de sajna többségben vannak a csűnyaságok.a grafika nem a legjobb,de sztem élvezhető,ha megszokja az ember.nagyon tetszenek a helyszínek is meg maga a sztorija is.teljesen kiforrott története van.én csak ajánlani tudom aki szereti az FPS-eket!!!nem nagyon vagyok oda az ilyen idegenlényes játékokért,de mostmár máshogy állok ezek után a hasonló gammákhoz.köszi Takedown!!;))gondoltam leírom,hátha valakit érdekel egy kipróbáló véleménye :) -
#13155 Én nagyon várom a Killzone2-öt. Nekem egyik kedvenc játékom volt az első része is PS2-re. Tetszett benne az AI, ha túl sokáig bújtam meg egy fedezékben a hellgast-ok bekerítettek, kinyírtak. Különböző karakterekkel más volt a bejárható pálya, ezen kívűl grafikailag is egy nagyon szép játék. De ez ugye szubjektív. Minden esetre szerintem igen sokan várjuk a folytatást különös tekintettel az online részre. Ami, ha jó lesz (és miért ne lenne jó?), akkor nem csak a COD3-t fogom nyomni a boxon, hanem végre ezt is. Remélem mielőbb. -
(Gondolod, hogy a Sony évekig rejteget valamit, még az utolsó héten is csigázza az indulatokat, csak hogy a végén beégjen? A pókerben bejöhet a blöff, itt nem. Mennyit lehetett tudni a Homeról márciusig?) -
#13153 Jó lesz biztos, de pre-rendelt minőséget ne várj, azt már most kizárhatjuk!!!!!!!! -
Papesz #13152 Igazad van, ha hozza, akkor beszarás lesz. De a Motorstormból kiindulva (amit szintén 2005-ben mutogattak) nagy csodát nem kell várni. Azt is lefogadom, hogy idén nem jelenik meg. Egyelőre még címe sincs. Mindegy, a jövő héten okosabbak leszünk. -
#13151 "Szerintem a Killzone-t nem is irigyli senki."
De azért erre gondolom nem vennél mérget?;)))
Várjuk csak meg azt az egy hetet és akkor minden kiderül. Még az is lehet, hogy neked lesz igazad.
Azért ha hozza a prerend videó minőségét az beszarás lesz nekünk, ha nem akkor meg a fejlesztőknek.
Monnyuk szerintem az első rész is elég jó volt. -
Sund #13150 végül is megvetted? :) -
Papesz #13149 Szerintem a Killzone-t nem is irigyli senki. Az első rész is hatalmas bukás volt, csak a 2005-ös render videó miatt ekkora a felhajtás körülötte. -
#13148 Persze egyrészt xar az exluzivitás elvesztése, mert azért jelent valamit. De amit a M$-nek sikerült elérnie, az az hogy a már befutott címeket multivá tette és ennyi. De erre eddig is volt tendencia. Az hogy a M$ ilyenekért még fizet is, az az ő hülyesége.
A PS mindegyik generációval indított jó pár olyan címet, ami előbb exluzív volt, mindenki más csak a nyálát csorgatta rá. Aztán a köv generációban már multi lett - pl a rengeteg Crash játék. De addigra az új generációnak jött egy csomó saját exluzívja.
A Lair vagy a Killzone azért nem fog egyhamar más platfformra kerülni!;))) -
BJB #13147 Jack Tretton, a Sony amerikai részlegének fejese nyilatkozott a PSM magazinnak a Microsoft és a Nintendo hozzáállásáról, üzleti fogásairól.
"Meglátásom szerint a Microsoft túlzottan függ a third, míg a Nintendo a first party közösségtől. Mi szeretnénk egyensúlyt e téren. Vetélytársainkhoz képest más módon vélekedünk az exkluzív játékokról, másképpen szerzünk exkluzivitást. Nem megvesszük. Nem fogjuk finanszírozni a fejlesztéseket. Nem vesztegetünk meg senkit sem azért, hogy jobb játékot csináljon a mi gépünkre. A Sony leül a készítőkkel, elmondja nekik, hogy az ő gépén jobb játékot lehet csinálni: ezen a gépen lesz nagy a siker. Viszont mi csak a gépet adjuk, hogy ők mit kezdenek vele, az az ő dolguk."
Meglehetősen kemény szavak voltak ezek, mégha volt is bennük igazság. Az érezhető indulat jogos, hiszen az utóbbi időben a Microsoft pusztán pénz segítségével rengeteg PS3-exkluzivitásról szóló szerződést tett semmivé.
forrás:gamekapocs.hu -
Jimanszky #13146 srácok?az miért van,hogy 3 óra Resistance után majdhogynem hideg levegőt fúj ki a gép jobb oldalt??hát nem jó???:))) -
#13145 sony-nál 155-volt végül is, hát melegszik rendesen de jó -
#13144 Értik ők, csak nem veszik figyelembe.
Hogy miért, azt... -
Sund #13143 na ez az amit Papesznek próbáltam elmagyarázni. :) -
#13142 -
#13141 Ez a "megéri, nem éri meg" teljesen relativ!
Mindenki a pénztárcájához és az elvárásaihoz mérten nyilatkozik. Ami ok. Ha egy sima asztali Blu-ray lejátszohoz voszonyitjuk, és akinek életeleme a hig-tec ritka képminöség, akkor megéri a 160 rugót...ha a jáccsás csak másodlagos nála. -
Since #13140 Szép -
Jimanszky #13139 nálunk az MM-ben 180 rongy.ennyit erről. -
Since #13138 Nyomjatok egy Fight nightot a netwörkön :-) -
Sund #13137 Fel ne kapd a vizet, hogy 1-el több választási lehetőséged van. :) -
#13136 mondjuk 160ért egy resistance-t + egy ninja gaiden sigma-t beválasztanék a cucc mellé... -
#13135 140 konzolboltokban, de nem meggyőző a "bolti gari" vagy a "blokkot ne dobd el" egy sony garilevéllel szemben -
#13134 Pont ezt mondom én is. És akkor a húdedrága a PS3 meg dettó.
Soxor azok drágálják akiknek esetleg otthon meg ott van egy 2X akkora értékű multimédiás játék PC-jük.