89387
PlayStation3
-
partizan182 #13253 Húdefox vele szenvedni. Pokoli kemény játék. -
partizan182 #13252 A gariban cserélt gépeket nyilván nem veszik bele az eladott gépek mennyiségébe, ezt te sem gondolhatod. Pláne hogy ált. nem új hanem javított gépet kap a júzer. -
partizan182 #13251 Ez nemkicsit egyértelmű volt, kár hogy rajtad kívül senki sem a resi népszerűségéről beszélt, így megnyilvánulásod a szövegkörnyezetben értelmezhetetlen (illetve nem az, nekem sikerült, csak nem sok köze volt a diskurzushoz). -
#13250 Hát talán még az atyaúristen sem tudja megmondani, hogy melyik konzol hol tart. Pl Tudja valaki pontosan, hogy a PS2-ből 120 vagy 135 milliót adtak el? kötve hiszem, pedig az NG kategóriában ez azért rettentő különbség.
Ráadásul ennek az egész megbízhatósági dolognak van egy másik olvasata. Egyrészt azt kb tudjuk mennyi az eladott gépek meghibásodási aránya, rossznyelvek szerint X-nél 30%, Wii PS 1% alatt.
De itt ugye viszonylag új gépekről van szó. A kérdés máshogy feltéve, mennyi egy gép átlagos várható élettartama?
Azért az a legjobb gépről is elmondható, hogy ez max 10-15 év, ahol már a gépek 90%-a folyamatos használat eseten beadja a kulcsot.
Mennyi lehet ez az X esetén? 2 év? 3 év? 4 év? Ilyen szempontból, ha ez így van az X biztos hogy a legdrágább konzol, ha max a garancia letelte utáni 1-2 évben várható hogy megy a kukába. -
#13249 én erre azt tudom mondani hogy az én ps2-m ami 30003-as szériűjú fejtisztításon kívül még nem volt szervízbe pedig igencsúnyán mély múlttal rendelkezik a masina:)
Bocsi az OFF-ért -
Sund #13248 Na holnap beújítom Überkonzolnál a Ninja Gaiden Sigmát. Sokat gondolkodtam, hogy ez vagy a Darkness, aztán végül előbbi mellett döntöttem, a hosszabb játékidő miatt. Kíváncsi vagyok rá. Ráadásul nagyon jó értékeléseket is kapott. -
#13247 Azért az jelez valamit, hogy amikor a PS mint tűzokádó sárkány böfögi a meleg levegőt, akkor amikor kiadja a lemezt az még is csak szoba hőmérsékletű!!!;)))
Én most Getaway-ezem. Eszméletlen hangulata van, alig várom már a PS3-as verziót! -
#13246 teh msot mellélőttél, mert nem az erőforrás igényeit boncolgattam a játáknak, hanem a népszerűségét ami elvitathatatlan tőle. -
feki25 #13245 Ja és szerintem a 12 milliós eladott készlet kicsit félrevezető. Ugyanis van aki 11db-nál jár, én még csak a harmadiknál járok, de ez az utolsó.Mekkora egy gány konstrukció ez a 360 istenem.
Ha reálisan nézzük akkor kb max 5 millió tulaj van. -
partizan182 #13244 Kedvesem öccse (14 teljes életévével) eljött hozzánk "nyaralni" egy hétre, gyakorlatilag nem rakta le a kontrollert, így a gép napi 10-12 órát ment. Semmi baja, egyszer sem fagyott. Bár lehet, hogy csak mákos vagyok. -
Jimanszky #13243 van benne valami,de ha én veszek egy konzolt na nehogy már még plussz foglalkozzak a hűtésével!!a Ps3 konctrukciója így szuper,ahogy van.az igaz,hogy van amikor forró levegőt fúj ki,de állítom h a proci/vagy mi olvad meg az XBOX-nál??/soha nem fog megolvadni.én így látom.lehet dobálózni:)) -
partizan182 #13242 Nagyon el vagy tévedve már elnézést.
A resi erőforrás-igényre nem nagy szám, ezért nem is melegszik a cucc (70%-a pihen a HW-nek). Nem a játékot minősítette. -
Jimanszky #13241 nekem teljesen faszakirályság ez a szerkezet!!mostmár;))) -
#13240 Ha valami GPU-t jobban használó progit nem indítasz, akkor talán az X-is bírja.
Amúgy azt nem értem, hogy ha az emberek a fleselésnél amúgy is szétbuherálják a gépet, akkor minek erölködni vele. Egyből bele kell rakni egy jó hűtéssel rendelkező PC házba és elvileg megoldódott a dolog. -
#13239 EZt egy x-es soha nem fogja megérteni...:) -
Jimanszky #13238 ebben igazad van,de nem túl szép.amúgy a játék nekem nagyon tetszik,ne velem vitatkozz:)én írtam is h nekem nagyon bejön!!! -
Jimanszky #13237 jó,tudom,hogy nem egy nagyszám nagy általánosságban ez a játék,de azért ez nem semmi.meg azért jah,elég brutál a hűtőrendszere!!különben a Folding-ot se bírná egyhuzamban. -
#13236 Micsoda miről beszélsz?
Egy Resi nem nagy szám?
Nincs olyan X-es játék ami annyi játákost leültetne mint a Resi sorozatok.
-
#13235 Meg ne fázz!!!;))) -
Jimanszky #13234 amúgy Item-nek volt olyan,hogy 5 napig folyamatosan ment a gépe.XBOX360-nal mi lenne ennyi idő után?.. -
Jimanszky #13233 na jó oké,de ez is egy játék!!amúgy el lehet vele lenni.én se mondom,hogy nagy szám,de kinek mi.. -
#13232 "Mindenesetre jobb mint dolgozni..."
Bakker, hol az a kamera?;))))
Az X360-nak volt kb 1.5 éve pluszban, hogy mint NG konzol überszuper pozícióba kerüljön. A szagértők fontos mérföldkönek tekíntik a 20 milliós határt, mert ez azt jelenti, hogy a casual gamerek;))) is veszik a gépet. Szerintem nem lett volna lehetetlen elérni ezt ennyi idő alatt. Hogy nem sikerült ahhoz valszeg hozzájárult, hogy azért az x-nek sem volt olyan túl jó szoftverkínálata az első félévben. (nocsak, nocsak...;)
Igazad van a fanboyokon kívül senkit nm érdekel a programozással kapcsolatos rinya. A valódi gáz azonban az, hogy a Sega meg más multiplatform cégek versenyt csinálnak abból, hogy a programjaik pixelpontosan ugyan úgy nézzenek ki az X-en meg a PS-en, miközben a fanatikus gémerek, beleértve a mélyentisztelt "szakújságírókkal" egyetemben meg mint tüzelő vadászkopó keresik a legkisebb különbséget.
És ha így nézzük ilyen programokkal tényleg pofátlanul drága a PS, tényleg pofátlanság a BD meghajtó, ha csak DVD nagyságú játékokat írnak rá, de erről megint csak nem a Sony tehet!!!
A magam részéről én addig bolykottálom a multiplatform játékok megvételét, amíg a kiadók normális munkát nem tudnak kiadni a kezeik közül.
Nem azért vettem PS-t, hogy olyan gámákkal játsszak, amiket warezként bittorentről PC-re is letölthetnék. -
partizan182 #13231 Egyrészt, másrészt a Ps3-nak legendásan jól megkonstruált és ötletes hűtőrendszere van (elég megnézni egy videót amin szétszedik).
Nyilván a komolyabb progik jobban megizzasztják. -
#13230 Bocs ha erös leszek :
A Resitöl nincs miért melegedjen. :)
-
Jimanszky #13229 de figyi,én megint nyomom a Resit és megint majdnemhogy hideg levegőt fúj ki...akkor ez hogyan van most? -
partizan182 #13228 "Sehol sincs az hogy beleintegráljáka régi gépedbe az új technológiát...mégha kompatibilis is vele."
??
Semmilyen új technológiáról nem volt szó. 65 nm-es csíkszélességgel gyártják majd ugyanazokat az csipeket ami ugyanúgy fog működni csak kisebb lesz és kevésbé melegszik. Ps3-ban is várhatóan át fognak térni a 65 nm-re.
"Sőt éppen a Microsoft vakította mega népet azzal hoyg a Vista a Dx10-es kompatibilitást élvezi elsősorban"
Mivel más oprendszeren nem fut a Dx10, ez a kijelentés fedi a valóságot. Megint más kérdés, hogy lehet-e a kompatibilitás szót használni bármilyen szövegkörnyezetben arra a prebéta szarra, amit Vista néven kiadtak. -
#13227 Sehol sincs az hogy beleintegráljáka régi gépedbe az új technológiát...mégha kompatibilis is vele.
Sőt éppen a Microsoft vakította mega népet azzal hoyg a Vista a Dx10-es kompatibilitást élvezi elsősorban.
-
partizan182 #13226 Beszélt itt valaki új gépről? -
partizan182 #13225 "Asszem a fórumban kezdünk elérni "a farkamba harapó szentúreuszkígyó" fázisba;)))"
Ez már csak a fórumok általános működési mechanizmusa :)
Minden 3. héten az emberek megvitatják ugyanúgy ugyanazt. Mindenesetre jobb mint dolgozni...
"ha ez alatt nem tudott abszolút első lenni, az gáz. "
Azért egy pokoli olcsó, iszonyatos nagy játékkönyvtárral rendelkező Ps2 és az ultradivatos, szintén olcsó (USA-ban) Wii mellet ez esélytelen lett volna. Szerintem az is szép eredmény hogy a PS3-t lenyomta, és mint kiderült nem (csak) a gyártási nehézségek miatt.
"ne is álmodjanak vörösmondban hogy a sanyi rekord piaci részesedét valaha megközelítik."
Épelméjű ember ilyet még csak nem is álmodik. Előző generációt akkora előnnyel vitte a Ps2, hogy szerintem ez megismételhetetlen. Nyilatkozták egyszer hogy az a cél ebben a generációban, hogy ismét másodikok tudjanak lenni. Ez hosszútávon esélyes (a Wii lufi egy idő után úgyis kipukkad).
"ugye az a kifogás, hogy macerás a hardver programozása okaként szerepelhet a szarul megírt programoknak,"
Senkit sem érdekel (a fejlesztőkön kívül persze) hogy milyen nehéz a programozás a masinára. A rinya a szarul megírt programok miatt megy és a játékgéphez képest pofátlanul magas ár miatt (Blúréjt ne vegyük ide, felmérések szerint a vásárlók jelentős nagytöbbsége játszani vette nem filmet nézni). Mindkét kritika jogos szerintem. -
#13224 A PS3-nál s várható az átállás, de valszeg csak jövőre.
Valamelyik PS3 fejlesztő pl venti nélküli, zajtalan PS3-at emlegetett. (Nem hivatalos bejelentés! A félreértések elkerülése végett.) -
#13223 Sztem az már régen gáz ha egy Nextgen Konzol mint az X 2 év környékéán már az új generációs projektjét akarja kidobni a piacra... -
#13222 Az M$-ék hardverért felelős szakembere nyilatkoztt hogy dolgoznak a 65nm-es verzión, de igazából eléggé titkolódzott. És teszem azt valamikor a 3. negyedévben kijön az Elite EU-ban meg a japóknál és rá pár hónbapon belül itt a monnyuk tényleg hibátlan hardverű 65nm-es változat, na azt elég nehéz lesz jól lekommunikálni.
Persze ha meg most bejelentenék, akkor szerintem majdnem zéróra esnének az eladások. Szar ügy, és úgy is az lesz, hogy 1-2 vásárló elkezd hőbörögni, hogy átbaxták. -
partizan182 #13221 Kisebb csíkszélesség, kisebb hőleadás, gyakorlatilag igen, kevésbé fog melegedni. Lehet hogy még ezt a gagyi hűtést sem kell átveriálni ahhoz, hogy normális hőmérsékleten tudja majd tartani a cuccot. Mondjuk igazán odaforraszthatnák a GPU-t normálisan az alaplaphoz, az is sokat segítene. -
Jimanszky #13220 és ez mit jelent ez a 65nm-es?nem fog annyira melegedni?mintha olvastam volna vmi ilyesmit.. -
#13219 Persze persze, egyrészt csak megint fanboykodom;)
Ööö...másrészt csak azt akarom mondani, hogy az hogy pókerarccal megjátszom, hogy jó lapjaim vannak, miközben van 2 egyforma színű kártyám, az azért átbaxás egy szinten. A pókerben blöfnek hívják és ott jó móka, mert ott kaszálni is lehet vele, az üzletben nem igazán működik, bár a kínai piacon azért ilyen árukat is vesznek az emberek, de ott is max 1X.
Erre mint te is beidézted, ahogy azt korábban írtad, hogy a sony a starnál is ezt csinálta (és kimondatlanul akár a Killzone kapcsán is megteheti) és aztán jött a válasz blablabla...
Nem mondtam, hogy anyáztál, azt mondtam, hogy a onnan indult a vita, hogy azt mondtad a PS3 egy átbaxással startolt, és fel is soroltál egy csomó dolgot, (mondhatni a cég mindíg átbaxa az emereket) amit persze hivatalosan senki nem ígért meg.
Asszem a fórumban kezdünk elérni "a farkamba harapó szentúreuszkígyó" fázisba;)))
A PS1 alapvető sikere szerintem nem a technikai dolgokban volt, sokkal inkább abban, hogy a sony új piacok/rétegek felé nyitott. A konzolozást kiterjesztette a fiatal felnőttek felé. Egy szupernintendót eszembe nem lett volna megvenni, de pl a Colony Wars abban az időben az egyik legjobb űrszimulátor volt. (PS-en még ma is az, és sajna nem akar folytatás mutatkozni;(((
A PS2 tényleg a kötelező papírforma szerinti eredmény volt, sokkal kevésbé tartom innovatívnak, mint a PS1-et, vagy a PS3-at.
Az X az eladásait kb 2 karácsonyi szezon alatt gyak ellenfelek nélkül érte el, ha ez alatt nem tudott abszolút első lenni, az gáz. A Wii valszeg idén karácsonyig behozza, de ez szerintem sem számít mert a Wii nem NG konzol. A PS3 meg az elemzők szerint kb. jövő karácsnyig. Nem ezért, vagy azért van ez így, egyszerűen a japán piac nélkül nem lehet jól szerepelni. Ha viszont az X itt nem tud jó eredményt elérni akkor ne is álmodjanak vörösmondban hogy a sanyi rekord piaci részesedét valaha megközelítik.
A PS3-at más miatt szídják mint a többi konzolt, csak ugye az a kifogás, hogy macerás a hardver programozása okaként szerepelhet a szarul megírt programoknak, az viszont hogy teszem azt hibás a hardver/melegszik/zajos a gép meg nem, és így jó kifogás a gagyi programokra, mégha nem feltétlenül is igaz a dolog. -
partizan182 #13218 Szerintem a 65 nm-es váltásra várnak. Multinál dolgozom én is (bankban), nálunk is pl van egy kurva nagy hiba az internetes felületben de nem javítjuk ki, mert szeptemberben úgyis jön a program új verziója, és majd abban lesz a javítás, drága lenne a mostaniban is kijavítani.
Csak erre tudok gondolni. -
Since #13217 Mintha volastam volna hogy a gyártásra hivatkoztak...Nemtudok hirtelen annyi blue-ray lemezt előállítani mint us-ben. -
partizan182 #13216 A darkness eu csúszására nincs magyarázat, a játék kész van, Usában meg is jelent.
Egyébként igen, jellemzően az optimalizálási nehézségek miatt csúsznak a Ps3 címek. -
partizan182 #13215 Az Box a mai napig jobban teljesít USÁ-ban mint a Ps3, a kettejük közti rés nemhogy csökkenne (eladott darabokban) hanem növekszik.
Szerintem inkább európa lesz Ps-birodalom (Persze csak a Wii univerzumon belül :)) -
#13214 Itt az a gáz, hogy a M$ egy mára nyilvánvaló és köztudott problémát nem tud rendesen megfogni. Nagyon nagy probléma lehet belőle, sokkal nagyobb mint a Sony saját nyűgei.
A hardver elég alapos áttervezésére lenne szükség és egy elég rendes csereakcióra. Mindkettő hatalmas pénzt jelent. Közben még ugye mindíg csak ott tartunk hogy az Elite verziót is kiadják más régiókban is, az előbbiekről szó sincs.
Ha 2-3 hónapon belül a M$ nem lép a témában, akkor komoly parasztlázáadás szintjére juthat a dolog. Márpedig a karácsonyi szezon elött más sem hiányzik, mint az utcán tomboló elégedetlen vásárlók.
fanboyék címe, meg roppant egyszerű: www.ps3fanboy.com
Jó nagy mákjuk van, hogy sikerült lecsapniuk erre az url-re, pedig nem lehet túl nagy társaság;)))