89387
PlayStation3
  • Jimanszky
    valaki adjon már értelmes magyarázatot arra,hogy miért csúsznak a Ps3-as játékok!!nem értem..programozás miatt??grrrr
  • Since
    Valószínűleg 1 db volt amit ma kértem a játékhoz. Rainbow Six sincs már, pedig pár órája még fennt volt. :-)
  • Jimanszky
    majdnem 10 perces ingame a Ps3-as Darkness-ből
    köszi kiskami!
  • Since
    A Darknest amerikából hozatta be a srác, mivel kinnt már megjelent. És nem csak XBOX hanem PS3 :-) Legalábbis remélem hogy nem xboxos lemezt kapok :-)
  • Papesz
    Ezt a hozzászólást nem értem, különösen annak fényében, amire válaszoltál.

Azzal viszont nagyon nem értek egyet, hogy a Sonynak még van ideje, pláne azzal nem, hogy pénze van. Nincs olyan cég a világon, amely versenybe tud szállni a Microsofttal financiális területen.
  • Jimanszky
    JAAAA NEM,BOCSI!!!!MEGNÉZTEM MEGINT A HONLAPOT ÉS AZ VAN KIÍRVA?HOGY BESZÁLLÍTÁS ALATT!PEDIG TEGNAP MEG AZ VOLT,HOGY KÉSZLETEN..SORRY MINDENKITŐL!!
  • tarti19
    Igen, erre gondoltam és még nagyon sok játák összefonódott ami ps3-ra még kint sincs.
  • Papesz
    Persze hogy készleten van, hiszen X360-ra már megjelent.
  • tarti19
    még mindig nem egyről beszélünk...
    az X-nek nincs multja csupán MIcrosoft beakart törni konzol világba.
    Immel ámmal sikerült is neki. Keletet nem fogja meghódítan,i Usa-t megintcsak nem fogja meghódítani. Ahol esélye van az Európa.
    Sony ott kurellta el hogy Európára nem hegyezett ki elég nagy hangsúlyt.
    Itt most Európa meghódításáról van szó elsősorban.
    Jóesetben van az Xboxnak 1-2 év pazar éve és aztán pedig megint csak aláesik mert a Wii is akkorűát robbantott ami csúnyán befürdeti inkáét konzolt. Csakhogy a Sonynak még van ideje, pénze reagálni...
    Míg az X már csak újabb példánnyal tud kijönni...
  • partizan182
    Ja, a GTA összefonódott a Sony-val, ezért is lesz érdekes hogy melyik platformon hogy fog teljesíteni. Nagyon várom már az adatokat.
  • partizan182
    Biztos import. Ezért jó a region-free Ps3
  • Jimanszky
    meg tudnád adni a ps3fanboy netcímét?köszi
  • Jimanszky
    én is csodálkoztam rajta,de azt írta nekem valaki,hogy ma vette meg vagy tegnap.Überkonzolnál is az van odaírva,hogy készleten.
  • partizan182
    Innen indult :)

""Gondolod, hogy a Sony évekig rejteget valamit, még az utolsó héten is csigázza az indulatokat, csak hogy a végén beégjen?"

Sajna a PS3 startnál pont ez történt...
    Mindenesetre jövő héten E3, akkor minden (najó, nem minden, a legtöbb dolog) kiderül. "

Azért ez nem "hüjeszonicsakszopatfujfujfuj".

Ps1-nél más volt a helyzet. A Sega nagyon szenvedett a Saturn-nal (és lejáratta magát a hülye Genesis add-onokkal), az N pedig még csak ígérgette az "ULTRA 64" -et. Sony nagyon bölcsen meglátta hogy a 3d-ben van a jövő, és kihozott egy 3D-re kihegyezett gépet jókor, jó áron (100 dodóval olcsóbb volt mint a Saturn).

A ps2-nél meg az ultrasikeres előd miatt akkora volt a hájp (és maga a gép is annyira jó volt), hogy csodálkozom hogy egyáltalán bárki is a konkurenciát választotta. Ehhez képest a 20 milla eladott Box 1 (ami gyak. egy fekete házba pakolt pc volt egy évet késve, drágábban) szép teljesítmény szvsz.

Japánban a Box mindig is bukta volt és szerintem az is lesz.

"A PS3-at szídni meg úgy is divat, nem fog senkinek feltűnni."
    A wii-t is szidják az 5 éves technológia és a bugyuta minijátékok miatt, a boxot meg a szar hardver miatt. Ez van, egyik rendszer sem tökéletes, mindegyiken van fogás, ezen nem kell csodálkozni.
  • Papesz
    De, pont az a fő gondolat. Máskülönben nem ért volna 50 millió dollárt.
  • tarti19
    Itt nam az volt a fő gondolat hogy melyik platformra jön ki bővebb tartalommal, hanem ha meghallod hogy Gta akkor azt egy világ ismeri és tudja mihez társítani.
  • Sir Quno Jedi
    Na az mondjuk tény, hogy ha akarták vón, simán összerittyentenek az iksz360 rajtjára 4-5 olyan jRPG-t, meg karaoke és táncitánci proggit, hogy a japók mind a 10 lábujjukat megnyalták vón, de nem is igazán érdekelte őket. Ők pont a japók "ellen" küzdenek, bármekkora piac is az.
  • Papesz
    Ez szerintem érdekes lesz, mert július 20-án jelenik meg.
  • tarti19
    Gáz volt a Sonynál, erre hamar rá is döbbentek hogy Úristen te jóég mia...........-t csinálunk mi itt? Akkor nosza mink is van első körbe?...
    Van egy halom lóvénk van egy brutális konzolunk amit nem jól adtunk el.
    Kiekkel engesztelni a népet és komolyan alávágni minden konkurenciának ha ez még veszteséges is lesz, tudván hogy ekkor szintén élre törnek.
    Legalább a Sony észrevette hoyg elkírált valami, amit most gőzerővel probál rendbe szedni. Kinek jó ez? Nekünk és aki "független" a ps-től
    Kinek rossz ez? A Konkurenciának de piszkosul
  • Jimanszky
    nem azért linkeltem be,hogy az MS-t lejárassam,hanem mert elég gáz,hogy már a javítástól is elpártolnak.mondjuk nem csodálom!magában az a szörnyű,hogy ilyet egyáltalán kiadtak!
  • Jimanszky
    szerintem Überkonzol,de azért még nézegetem,jaaa és remélem nem fogy el:)))
  • NEXUS6
    A ps3fanboy-t én is rendszeresen nézegetem, és igazi fanboy módjára átvesznek minden pletyót és lőnek mindenre, ütnek vágnak, saját oldalra is (bár az utóbbi hetekben mintha lecsillapodtak volna). Nem igazán látom helyesnek ezt a szélsőséges hozzáállást. Igen mentek el exluzívok és persze melletük kb ugyan annyit jelentetek be. Sok játék PS exluzívként kezdte aztán a köv generációnál átment multiba, pl Crash Bandicoot ugye. Kb erről beszélt legutóbb az egyik Sony fejes is, hogy szerinte a PS fejlesztőstúdióinak összetétele a legegészségesebb, nincsenek annyira a Sony közeli cégekre szorulva, lásd Nintendo, mert azért épp elég 3rd party cég is van aki exluzívokat gyárt a PS-nek.

A hardverfikázásról meg annyit, ha egy cég bemutat egy játékot, ami nagyon jó és látszik hogy van benne spec effekt, amit a PS3 tud csak, de azt mondja, hogy uraim ez a max amit ki tudtunk hozni, akkor valszeg elhiszem. De ilyen nincs. Van olyan akik csinálnak valami tényleg faszát, és azt mondják, hogy még sehol nem látják a határokat és tényleg fasza a hardver. Meg van olyan, hogy összedobnak valami gagyi multiplatformot, amiben semmi PS3-as extra nincs és fanyalognak, hogy nem megy igazából a programozás. Erre csak azt mondom, ha meg kell magyarázni a bénaságomat én sem fogom azt mondani, hogy hülye vagyok hozzá, hanem mindenre ráfogom. A PS3-at szídni meg úgy is divat, nem fog senkinek feltűnni.

Ezt az M$ újbelépősdit én nem nagyon hiszem. Már több mint 5 éve vannak a piacon, ami amikor a Sony kedte hasonlóan telített volt. Akkor is az volt, hogy 2 cég uralta: a Sega meg az N. És még is rögtön az első generációs géppel jól szerepeltek. Az M$ meg másodszor követi el ugyan azokat a hibákat a japán piacon, miközben ha az X-nek végre kitalálnak valami tényleg ütős japán kampányt, akkor akár uralkodó is lehetne (erre pl pont a japán start volt a leggyíkabb, talán 6 db nyitócímmel!).
    A 10 milliós előnyt gyak egy jól sikerült karácsonnyal be lehet hozni. A PS2-ből 5 év alatt kb 100 milliót adtak el.

Amúgy jó ne rágd a multiplatformos kiadók fülét, ne hibáztasd őket. De akkor min vitatkozunk itt? Ott kezdődött ugye az eszmecsere, hogy kijelentetted kb. hogy a Sony mindíg mindenkit átbax. Én meg megkérdeztem mire gondolsz, amikor leírtad a véleményed én is leírtam, hogy szerintem rossz helyen keresel, más az aki átbax.

A Sony kommunikációját tényleg elégggé gatyába rázták, nem tudom ez már az új főnöknek tudható e be?
  • partizan182
    Vicces hogy pont a GTA4-et hozod fel, amely a jelenlegi állás szerint több lesz az X-en mint Ps3-mon. (Exklúzív epizódikus content)
  • partizan182
    "Lehet, hogy ez csak a kezdet, és a jövőben több hivatalos szervizállomás fog hasonló okok miatt
    elpártolni a Microsoft-tól? "

Nem hivatalos szervíz volt, hanem egy nagy cég ami műszaki ciccek javításával foglalkozott. Semmi köze nem volt eddig sem az Ms-hez ezután sem. Ennek ellenére ultragáz.
  • Sund
    Hol veszed meg?
  • kiskami
    http://youtube.com/watch?v=JaPprZSone4
  • Jimanszky
    ha tényleg jó a Darkness,akkor már holnap veszem is meg.biztos jó,de sajna ma még nem tudom megvenni:((((
  • Since
    Jelentem ma lesz meg a PS3-am, hozzá tartozó játékok : Darkness, Rainbow Six Vegas, Fight Night 3. Majd írok róla, de biztos brutális játék lehet :-)
  • Jimanszky
    tényleg jobban tetszik,de hagyjuk.maga a fórum kialakítása.érted;))de akkor is ez a törzshelyem,csak néha(!)kalandozok másmerre:))valaki megvette már a Darkness-t?tapasztalat?
  • Sir Quno Jedi
    EZT vond vissza, de sürgősen! :D
  • Jimanszky
    héjhéééjj!sg az régebb óta a törzshelyem!!!de mondjuk a gamer kialakítása jobban tetszik.
  • david4u
    látom,már itt se bírsz magaddal!!!!:)
  • Jimanszky
    www.ps3movies.tv
    embereeeek!!!!PS3 TV!!!!
    csak Playstation 3-ról!!!!tényleg csak arról.
  • tarti19
    Nem említettem az igazi csodát a GTA 4-t, az elődök ami ugyebár Sonyn hódította meg a világot és melléjük nincs olyan X-es játék ami ekkora névvel bírna az egész világon
  • tarti19
    Jó látni milyen élénk a fórum:)
    főleg ahoyg ideintegrálódnak az x-es gémerek egy része:)
    Azért én nem tudom deh vannak oylan nevek amik X-re soha sem lesznek oly varázzsal mint Sony múltját s jelenét tekintve.
    Nem tudom deh ha hallod hogy Resi 5, MGS, FF, Tekken, GT sorozatok és még sok-sok cím, ezeknek már történetük van ami beépül a tudatodba és szüntelenül ott él:)
  • Jimanszky
    The Club
    ez se lesz egy rossz játék!!
  • Jimanszky
    egy kis hírmorzsa a globalgame.hu-ról:
    A Microsoft-tal leszerződött külsős szervizek egyike, a Micromart a nemrég bejelentette, hogy a hírhedt problémával, a Red Ring of Death-tel bevitt Xbox 360-akat nem áll módjukban többet helyrebütykölni.
    A Micromart meglátása szerint a probléma forrása számtalan esetben az alaplapon megolvadt forrasztási pontok százai, melyekkel a szerviz képtelen lenne mind megbírkozni.

A Micromart heti 30 ilyen RRoD esettel számolt, tehát a fenti pont is érthető - főleg, hogy az olvadás a gép üzemi hőmérsékletének köszönhető, a problémát nem is lehet véglegesen megszüntetni az érintett gépeknél.

A szerviz természetesen vállalja a más nyűggel behozott gépek javítását.

Lehet, hogy ez csak a kezdet, és a jövőben több hivatalos szervizállomás fog hasonló okok miatt
    elpártolni a Microsoft-tól?
  • partizan182
    A Ps3fanboy.com is panaszkodik a szegényes játékkínálatra, az exklúzívok elvesztésére stb, pedig annál elfogultabb lapot nem is lehetne találni. (Nyilván csak egy blogról van szó nem szaklapról, de mégis talám mutatja a jelenlegi "közvéleményt")

"kifejezetten IMÁDJÁK a PS3 hardverét!"
    Nekem nem ez jön le. Mindenki elismeri hogy a gépben iszonyatos potenciál van, amit pokoli nehéz kihozni belőle. Egy fejlesztő nyilván nem örül annak ha 2x annyit kell melóznia ugyanazért, volt egy csomó negatív vélemény a hardverrel kapcs fejlesztőktől is, most nem linkelgetem be őket (mondjuk egy részük tényleg értelmetlen fikázás volt, de sokban van igazság).

"ilyen katasztrófális szereplést talán a M$-en kívül semmilyen más cég nem viselt volna el a földkerekségen."

Ms új belépőként, egy játékosok által nagyrészben utált cégként próbálta megvetni a lábát a konzolbizniszben. Ez részben balul sült el (a mai napig iszonyatos deficit), részben jól (a Nintendót "lenyomták " az előző generációban, bár csak pár millával). Tisztában vannak vele hogy most szopni kell, de fel fog futni a köv. generációra várhatóan (állítólag így is tervezték, hasznot majd csak az X3 hoz). Ez egyébként egy teljesen normális lefutás egy új, minimálisan diverzifikált (gak. kétszereplős) piacra való belépéskor.

"Lehet csalódni az eladások mértékében, de világviszonylatban azok nem rosszabbak igaz talán nem is jobbak, mint pl az X360 eladási statisztikái."

Való igaz. Amcsiban jobb, Japánban sokkal rosszabb, Eu-ban kb ugyanolyan a Box teljesítménye. A gond ott van, hogy van egy 10+ milliós előny, amit így matematikailag lehetetlen behozni. Nyilván felfut a Ps3 ősszel-télen a game-ek miatt, de a konkurenciára is nagyon ütős cuccok jönnek.

"Tessék rágni a nagy multiplatform kiadók fülét..."
    Rágja a halál, érdekel engem hogy miért csúszik, a Dirt, miért recés a Darkness és miért nem jön a Katamari programozási nehézségek miatt? Nem. Én, mint játékos játszani akarok nem azon filózni miért nem képesek a fejlesztők a Ps-hardverre optimalizálni.

Sony mostani kommunikációja szvsz teljesen rendben van, beismertek pár marhaságok (pl a rumble szar lastgen bullsit) és tényleg elég nívós a jövőbeni felhozatal. Rámmennek a tömeg által kívált funkciókra (egységes voice-support, trófeák, normális Ps-network). Valahogy visszavettek az arcukból, ez szimpatikus.
  • NEXUS6
    Ok bocs, talán kicsit sötétebbnek láttam a véleményedet, mint amilyen valójában.

De akkor is csak ismételni tudom magam. Általában lehet arról beszélni, hogy milyen a közvélemény, de vajon létezik ilyen? Tény hogy rengeteg negatív dolog jelenik meg naponta, ha egy címet kel egy cikk elejére írni az valahogy mindíg negatív jelzőket kap, amikor a PS3-ról van szó. Ők azok újságírók, ha a szakmához vesszük őket, akik irányítják a közvélemény azon részét, már amelyik harap erre a blikkes stílusra. Nem tartom mérvadónak a véleményüket, a hangvételüket, mert ugyan így fikáznak ha másról van szó, akkor is. Eccerűen ez a stílusuk.

A fejlesztők részéről azok akik valóban látványos dolgokat tettek le az asztalra azonban kifejezetten IMÁDJÁK a PS3 hardverét! A PS2-höz képest sokkal könnyebb dolgozni vele, de a M$ fejlesztőkörnyezeténél azért macerásabb, viszont nagyobbak a lehetőségek is.

A Sony mivel tényleg üzletet kell csinálnia a PS3-mal, nem engedheti meg a bukást. Az M$-nek meg még mindíg 1-2 év veszteségesség azért bőven belefér az X projektbe. Teljesen mások az üzleti korlátok. A PS3 egy önmagában is működő üzletág, ami más üzletágakra is ösztönzőleg hat (pl HDTV). Mivel fix hardverű konzolról van szó több éves ciklusokban érdemes csak mérni a sikerességét. A fejlesztés/bevezetés költsége ugyan horribilis: 1.5-2 mrd $ körül lehet, viszont még rengeteg puskapor van a csőben, így még elég jó esély van akár elég jelentős profitra is. Ezt vessük össze az Xbox 2 generáció alatt felhalmozott eddigi 5 mrd $-os teljes veszteségével!!! A Box esetében még sem beszél senki bukásról, pedig egy ilyen katasztrófális szereplést talán a M$-en kívül semmilyen más cég nem viselt volna el a földkerekségen.

Lehet csalódni az eladások mértékében, de világviszonylatban azok nem rosszabbak igaz talán nem is jobbak, mint pl az X360 eladási statisztikái.

Tény az elcsúszó elkenődő start, na erről viszont a Sony tehet, a játékok csúszásáról viszont nem! Tessék rágni a nagy multiplatform kiadók fülét, hogy mi az oka annak, hogy egy jobb hardverre elcsúszva esetleg egy gyengébb minőségű anyagot adnak ki. Ez nem valaminek az okozata!!! Ez maga az oka a negatív véleményeknek, miközben ezért is a Sonyt/PS3-at hibáztatják.
    Jön ugye a jólértesült szakújságíró és leírja, hogy megint bebizonyosodott miylen szar a PS3, (és ugye nem xy kiadó adott ki szemetet) pistike meg elolvassa és elhiszi.

A Sony marketingje nem volt egy ilyen tömeges negatív kampányra felkészülve, ez is tény. Nem-, lassan, rosszul reagáltak a szitura. Amin azért kezdenek változtatni, jelenleg szinte hetente elkövetnek valami médiaeseményt, amiről pozitívan lehet írni.

Nem azért döntöttem a PS3 mint játékgép mellett, mert Sony és ááá és halál meg ilyenek. Egyszerüen imádom azokat az exluzívokat amiket csak is PS3-ra adnak ki! Azon viszont lehet vitatkozni, hogy ki szerint mi lesz killer app, azt inkább majd az idő eldönti. Nálam a Drake meg a lair is nagyon bejön, nagyon szar kritikákat kell látnom, hogy ne vegyem meg őket. FF-ből viszont csináltak már nem olyan jót is, amit pl egy FFX után nem feltétlenül volt érdemes beszerezni.
  • kiskami
    Vaze. Nem is tudtam, hogy lehet törni az xbox360-at.