89387
PlayStation3
  • tejföl
    Nem elsosorban errol szolt Olcsi kommentje, de a srac helyesirasa tenyleg katasztrofa. Gondolj bele, ha te igy adnal be egy oneletrajzot, mennyi eselyed lenne egy allas elnyeresere? A lair-rel kapcsolatban pedig csak azt latom reszetekrol, hogy mennyire igatsagtalannak tartjatok az IGN ertekeleset. Engem az ilyen dolgok nem erdekelnek. Ha tetszik, megveszem es jatszom vele. A tobbire nemes egyszeruseggel nagy ivben teszek. Nem kell itt mindenkit gyozkodni, hogy szerintetek mennyire jo, mert azt mindenki maga donti el. Jo jatekot!
  • Banyapapa
    és ez is 10 éves lett
    kittkatt
  • EmThor
    és még ő beszél személyeskedésről, hát lol, helyesírási hiba a legjobbakkal is megeshet... hát, ha másba már nem lehet belekötni :)
  • EmThor
    lair ügyben itt érdemes olvasgatni

és EZ az ember írta az IGN-es, 4.9-es Lair tesztet :D ha nem megy neki a sixaxis, vagy fizetett neki valaki akkor meg ööö... elárasztjuk spamekkel
  • simirizsa
    Hát nemtom mibajod van a helyesírásával szerintem az a lényeg az írásban h a másik megértse vagy legalább a közelébe legyen annak amire gondol az ember és a helyesírásnak ehez semmi köze legalább is az én szemszögömböl mondjuk én diszgráfiás vok :)
  • NEXUS6
    És akkor még maradjunk az IGN-oldalán, és nézzük meg az olvasói értékeléseket. Átlag 6.7, hát ez se túl magas. De azért nézzünk beléjük, hogy mi volt a gond a gémmel.

Ha beléptek az oldalra akkor a köv pontszámokat látjátok:
    9,0
    9,0
    8,2
    8,0
    7,9
    9,5
    7,8
    6,9
    7,4
    1.0
    Az utóbbit egy egy barom fanatikus szonyifób adta természetesen, de ami viszont azért kicsit leamaortizálja az átlagosztályzatot. Ha figyelmen kívül hagyjuk, akkor hogy a francba hát nem 8.1 az átlag!;)

És miket írnak a gémerek, akik megvették, merthogy nekik készült: Irányítás jó és még kalibrálható is... Pontosan olyan, mint, amit gondoltam róla, mióta csak figyeltem a fejlesztést...Mit gondol a IGN?...Nem AAA de 4.9-nél biztosan jobb, a játék egyáltalán nem ismétlődő...Megérdemli a hájpolást...
  • tejföl
    Nagyjabol 7000 Ft darabja, ha nem csomagolod ki egy ket ezressel tobb.
  • NEXUS6
    Szal azt birom, mindenkinek más a gondja a Lair-rel. A Game Daily szerint az irányítás jó, viszont uncsik a küldetések, és csúnyán szaggat a dúrvább jeleneteknél leesik a képfrissítés. A sztori sem túl érdekfeszítő. (Hát igen van ez az ökológia katasztrófa miatt háborúzó 2 civilizáció, én is asszem teljesen érdeketelen sztori a számunkra, bár valszeg a Földön a többi 6 mrd ember máshogy véli).

LINK

Na most ilyen látványos szaggatások a kb 2 hónappal ezelötti verzióban voltak, és azóta többek szerint is kijavították.

Közben megnéztem a IGN-en fenn levő videókat is, különösebb szaggatást nem láttam csak akkor lelassult (direkt!) amikor a földi harcnál a játékos szétcsapott a katonák közt és azok látványosan mátrixefekktel elrepültek. Khmmm....

Szal ugyan azt érzem, mint a HS-nél, adva van egy jó játék, ami bizonyos dolgokban simán tekínthető a jelenlegi csúcsnak - a HS pl a motion capture-ban, arc animációban, a Lair látványban-, aztán az is lehet, hogy annyira ezekre figyeltek a készítők, hogy más közel sem lett tökéletes, ez eddig OK. De ide a bökőt, hogy ezek minimum 8-as szintű játékok!!!
  • NEXUS6
    Két pontot, arra szoktak adni, amiben semmi épkézláb dolog nics, max a játék menüje.
  • Sutekh
    Korábban már tesztelték a LAIR-t több oldalon, és sírt a szájuk, az irányítás miatt. Ez a lepontozás büntetés volt, mert a Szony nem változtatott az irányításon. A WH pedig nem teljes áru játék, ezért kaphatott több pontot a LAIRnél.
  • Foxhound1980
    Eladhatóak, bár nem sokért. 7k darabja kb. ha van rá vevő. Nekem kelleni fog majd egy Motorstorm megint (eladtam pár hónapja a sajátomat) de tényleg nagyon olcsóért, úgyhogy ezzel még várakozó állásponton vagyok.
  • Nagy01
    Szerintetek ezeket a játékokat el lehet adni? Resistance,Fight Night 3,Motorstorm. Ha igen kb mennyiért kelnek el?:) Mert ezek a game-k lesznek a ps3-momhoz és gondoltam eladom őket így gyorsabban jutok hdtv-hez vagy monitorhoz és addig meg tolom a demokat:D
    Uff-Uff Skate demo lesz/van?
  • Foxhound1980
    2 napig nálam van egy GRAW2. Jó lett, már nyomtam 1h-t.
  • Foxhound1980
    Na ez egy kib@xott jó gém lesz sztem! Sony téren már csak ebben meg a GT5P-ban bizom az idént illetően.
  • Foxhound1980
    Lair irányitása nem jött be a népnek, ennyi. :D Buták voltak a Factor 5-nél, bele kellett volna tenni az analógkaros irányitást. Simán 8 felett lennének a pontszámok. Talán egy patch majd updateeli a stuff ezen részét.
    HS viszont jó lesz, mélyebb pontzámok valszeg a szavatosságba kötnek bele leginkább.
  • SlickAdam
    azert az furcsa hogy van aki 9-et, van aki meg 4.9-et ad a 10-böl a Lair-re... ebböl tenyleg az lesz, amit mar irtak itt: majd en magam leellenörzöm, hogy mi a stájc:D
  • EmThor
    Lair official reviews

IGN.com 08/30/07 4.9 /10 4.9
    GameZone Online 08/30/07 7.5 /10 7.5
    GameDaily 08/30/07 3 /5 6.0
    PSM 08/24/07 5 /10 5.0
    Electronic Gaming Monthly (EGM) 07/30/07 6 /10 6.0
    Electronic Gaming Monthly (EGM) 07/30/07 5.5 /10 5.5
    Electronic Gaming Monthly (EGM) 07/30/07 5 /10 5.0
    Play Magazine 07/29/07 9 /10 9.0

Heavenly Sword

Game Informer 8.75 /10
    Game Informer 9 /10
    GameDaily 4 /5
    IGN.com 7.0 /10
    GamePro 4.5 /5
    Edge 6 /10
    IGN.com 7.0 /10
  • narumon
    "hogy egy ilyen nagy cég, ennyire nem figyel az emberekre"

Kb ugyanannyira mint bármelyik nagy cég. A sonyt is beleértve.
  • narumon
    "Szal szerintem 4.9 pontot olyan játékra szoktak adni, amit max a 2. pályáig tudsz elvinni, vagy addig se, miközben a tesztelő saját bevallása szerint meg végig nyomta, hogyan, ha ennyire szar volt?"

Nem, az annyira szarokra 2 pontot szoktak adni.
  • EmThor
    + még pozitív:
    uncharted krémek

• Jimanszky
    éljen,éljen!!!!!Várom ezt a játékot,pedig eleinte nem is érdekelt annyira:D
  • Foxhound1980
    Hogy valami pozitiv is elhangozzon: Haze full exkklúziv lett!
  • Foxhound1980
    Lock on rendszer van a Lairben célzásnál?
  • Foxhound1980
    Mindenestre ha egy vásárló, egy Lair tulaj 6.5-öt dob az általa kifizetett játékra (ezt remélem értitek) azért az meleg. 1 biztos, 100% megveszem a stuffot, már csak ezért is. :D Lefogom véleményezni.
  • Foxhound1980
    Nem hiszem, hogy nem akarják megtanulni... A Warhawknál miért nem fikáznak akkor?
  • Foxhound1980
    Nem hiszem, hogy hajba kellene kapni egy értékelés miatt. Majd jönnek a review-ok és a többi kiderül. Ha az irányitás kezelhetetlen, amit egyszerüen nem tudok elképzelni, pláne azután, hogy láttam a full verzának egy user videóját, akkor a gém egy szemét. Ennyi, ezt el kell fogadni. Hiába a csilivili grafika ha nem lehet vele játszani. Csak én emlékszem olyanokra is annó, hogy a Red Steel is ilyen okoból lett alulpontozva Wii-n pl. Én végigtoltam a Red Steelt, nem igen volt irányitási probléma. Mindenestre a 4.9 sehogy sem áll, az túl kevés. A videok alapján ha xar az irányitás akkor is 7 lenne a legvége amit adnék a stuffra. A dolog aggasztó része, hogy az OPM is asszem talán csak ilyen 6-7 pont körül dobott, ők meg ugye Sony fizetett lap. Szóval érdekes. Mondom, meg kell várni a véleményeket. És ne vitatkozzatok :)
  • EmThor
    "Lair framerate problémák: 1080p-ben van, 720p-ben jobban megy

2 óra játék után: a hangra 9.5 pont; irányítás 6.5 pont, nehéz célozni, fordulás meg ilyesmi... de amúgy 10 perc alatt a tutorialban meg lehet tanulni; játékmenetre 10 pont, egy soktonnás sárkánnyal gyakni jó; netes leaderboard van, netes játék nincs;

a sixaxis érzékenységét ingame meg lehet változtatni. ingame elérhető az xmb friends list.

úgy tűnik az emberek valahogy nem akarják megtanulni a sixaxis-al való repülést és ezért (is?) anyáznak. amúgy meg könnyebb irányítani a sárkányt, mint a warhawk-gépet."
  • Noitulover
    ebbe nem mennék jobban bele gondolom így nem sokára jön valaki és megmondja hogy márpedig nem így van mert gözöm sincs az egészről és mé g a fáradságot se veszem hogy utánna nézzek , és miért nem vagyok képes elfogadni egy monopol jogokat fenntartó kapitalista fa ...szopogató vállalat szemetét amit terméknek mer nevezni beleértev a legtöbb m$
    holmit , nem mintha törtető keletázsiaikkat annyira kedvelném de még így is értelmesebbnek tartom XD
  • EmThor
    Képet azért raktam be, mert szomorú, hogy egy ilyen nagy cég, ennyire nem figyel az emberekre, igaz ez a windows-ra is, vista vagy fél napig volt fenn a gépemen! (hardware megvolt alá, beállítgattam mindent, de miután beleástam magam... kuka)

sony-val kapcsolatban írja a n4g a tech.co.uk-ra hivatkozva, hogy a ps3-at fenn kell tartani, stb. szóval temeti a sony-t kis túlzással + árcsökkentés. ennyit a szokásos sallangokról (újat nem mond, az sem mind helytálló) + ennyit sok-sok médium beállítottságáról
  • Noitulover
    minden viccet félre téve , nem értem miért lett szinte "feature" a 4 ből szerencsésebbeknek 2 (túl melegedés) másoknak 3 (általános hardware meghibásodás) villogó kör cikk , de mintha valami üzemi készülék lenne azok vanna így fénykodolt hiba jelzőkkel ellátva bevetséges ,de azokon csak ha balfék az ember akkor villog és nem azért mert éppen készül leolvadni XD

*5 ször villog a led * hmm ha minden igaz ez csak is a nem-sikerült-minden viccet-félre-tenni hiba lesz
  • EmThor
    eu store kapott dirt demót + 2 videót
  • NEXUS6
    Asszem az talán itt volt az SG-n? Valami PS3 testközelből, vagy mi volt a cikk. Hát az nagyon égő volt!;)))
  • EmThor
    IGN is full of xbots :)

ja meg berakok egy ilyen képet mint lent, attól még utálom a m$-ot? pedig annyira nem csak kékhalálkor :)

• EmThor
    miért kérnék bocsánatot? jobban megbízok egy olvasói tesztben mostanság, az ign kezdi hitelét veszteni. a lényeg annyi, hogy látatlanban ítélkezel.

boardsus.playstation.com -> itt van sok infó.
  • tomy8614
    ez arra emlékeztet, mint amikor panaszkodott a magyar teszter a forma1-re -ha jól emléxem- hogy nem törik az autó...
  • Olcsi2
    Ez most azt jelenti, hogy Te csak arrol fejtesz itt ki velemenyt, amid van?? Ugyanmennymar! Probald mar ertelmezni a hozzaszolasom, ahogy azt NEXUS is tette es ertemesen valaszolni, ha tudsz. Az ilyen agyatlan hsz-nak semmi ertelme, csak kotozodes, raadasul pont egy olyan hsz utan, amiben semmi olyasmit nem irtam, ami neked erre okot adott volna. Vajh van-e gerinced egy bocsanathoz?
  • Olcsi2
    Ja, valoszinu nemi igazad neked is van az atlag alatti pontozassal. Sztem mondjuk ebbol a tesztbol az jon le, hogy a Lair semmikeppen sem tuti vetel. Talan csak akkor, ha a stilus maga es a korabbi hasonlo jatekok PS2-n (Drakengardok, DW sorozat) megfogtak es masfel-ket oranal tovabb is lekotottek. Ha csak az otlet tetszik hogy egy sarkannyal repkedsz es okadod a tuzet, akkor inkabb el a kezekkel es masfel honap mulva hasznaltan 9ert. Egy ilyen kozepszeru cucc is lehet hetekre a kedvence valakinek, ha rakattan (oltem en bele 40 orat Legaia 2-be mar), de uj aron megvenni keves kiveteltol eltekintve badarsag. Kivancsi vagyok, milyen eladasai lesznek.
  • EmThor
    van ps3-ad? van warhawk-od? van lair-ed? akkor meg?
  • tibitoth
    ez jo. teccik es 1etertek.
  • NEXUS6
    Egyszinten persze egyetértek, de attól hogy a WH elfogadható pontszámot kapott, persze nem hájpolták ők se túl adtak egy átlagos 8-at rá, attól még a Lairt és a HS-is a sajtó átlag alatt pontozzák!

Aztán pl egy helyen ezt írják:
    "Worse? You can't corner or move with any precision in Lair. I missed the toro and thought that I could just turn around and go back to the beast, but my turn was so wide that by the time I was facing the right way, I was already over my foe. The only strategy was to go waaaaaaay out over the water, turn around and slowly come back to the bad guy so that the computer knew exactly who I wanted to take down. Even then, it wasn't unheard of to pick up a trooper by mistake or have the controller ignore my hand movement and create one of its own."
    Hmmm..., ha jól emléxem a fejlesztők azt írták, hogy azért jó a Sixaxis mert sokkal több parancsot lehet vele kiadni, mint az analog karokkal, sokkal intuitívabban lehet kezelni. Pl a amíg Sixaxissal ki lehet adni egy flip parancsot a sárkánynak addig analoggal csak olyat lehetne, mint amit itt is írnak. Na most vagy a fejlesztők hagyták végül is ezt ki a játékból, vagy az IGN tesztelői bénák, ha még a tutoriált is lusták megcsinálni!!! Majd kiderül, de ha az utóbbi az igaz akkor ez a 4.9 pont gyak egy szakmai öngyilkosság!

Aztán a grafika a Lair esetében kapott 7.5 pontot a WH meg 9-et!!!!
    Na neeeeeee. Tegyük fel a WH jobban néz ki mozgás közben a Lair meg rosszabbul, mint az állóképek, akkor kb egálban vannak. Erre ezt kapják. Hang dettó: WH9 Lair 8. Biztos kiba jó a WH, örülök neki, de könyörgöm a Lairhoz egy epikus nagyzenakari művet írtak, csak nem azt akarja ez jelenteni hogy ezt helyenként lecserélték valami PC-speakerhez illő szörcsögésre?

Szal szerintem 4.9 pontot olyan játékra szoktak adni, amit max a 2. pályáig tudsz elvinni, vagy addig se, miközben a tesztelő saját bevallása szerint meg végig nyomta, hogyan, ha ennyire szar volt?