89387
PlayStation3
  • SlickAdam
    Sztem ha ennyire rossz lett, a kesöbbiekben valami letölthetö frissites formajaban biztos megoldjak a dolgot! Mert ilyen eredmenyekre biztos nem szamitottak, ez eleg nagy szegeny nekik....
  • Foxhound1980
    De ezt a video review-t még nem is láttam, gyorsan leszedem.
  • Foxhound1980
    Az finom. Lehet nem az irányitás a nehézkes hanem a motion sens egyszerüen bugos a progi alatt :D Na akkor vége van gec...:D
  • Foxhound1980
    Igen nekem is ez a legkézenfekvőbb :D De mondom szkeptikus vagyok mert a Red Steel is le lett húzva... Szóval majd ha kipróbáltam akkor megmondom, többedmagammal a frankót :D
  • SlickAdam
    Nezzetek meg az IGN-es video review-t, abban latszik amikor közeledik egy barlangbejarathoz (vagy mihez) a sarkany, egyszerüen a falnak megy, nem tudja a srac belemanöverezni...
  • Papesz
    Én még olyan review-t nem olvastam a Lair-ről, amiben a grafikára panaszkodtak.

Egyébként tényleg elmagyarázhatnád, hogy mi bajod van, több hiteles forrás is gyengének hozta a játékot, Te meg összeesküvés-elméleteket gyártasz. Nem lehet, hogy egyszerűen szar, oszt kész?
  • Foxhound1980
    Látatlanban mondom, mert sajnos még nem próbáltam ki a Lairt de a 4.5 ill a 4.9 100%, hogy alulponzozás. Ennyire Szar nem lehet! 5 körüli pontszám csak akkor ül ha az irányitás egy rakás sz@r, kontrollálhatatlan. DE, ha egy játék alapjába véve jó vagy rossz vagy közepes vagy szánalom akkor a szaglapok hellyel közel azért azonos pontokat dobnak. A Lair esetében az eddigi rívjúkat tekintve a játék nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, pontosabban a szakma elég csalódott, sarkallasitva sz@r lett. Gyakorlatilag egy olyan 6 pont körül tart az átlaga. Nagynevű magazinok adtak rá ennyit, nem arról van szó, hogy egy újság elszállt és odab@xott a Factor5-nek. (egyébként ez a mentalitás leginkább az EDGE-re jellemző) Külföldi user review-ok is megoszlottak ahogy Emthor kollega irja. A játékkal biztos, hogy problémák vannak, ezt tény. Én bizom benne, hogy Baggins-ék nyomnak egy tesztet róla, mert legutóbb az Ő Red Steel irásuk volt számomra a legelfogadhatóbb.
  • EmThor
    akkor meg van oldva :)
  • NEXUS6
    Azt mondják igen, vagy pedig PS2 kontroller adapterrel.
  • EmThor
    és ha sixaxis nélküli (logitech) kontrollerrel nyomjuk a cuccot? akkor lehet analóg karral nem?
  • NEXUS6
    Nézd egy játék, ha nehéz, ha macerás de nem katasztrófális az irányítása, akkor lehúznak egy pontot. De nem mondjuk 3-at!

Amúgy nézd meg az egyik cikk a grafikára panaszkodik, amivel pont hogy nincs gond, a másik az uncsi ismétlődő küldetésekre (csak a videókat elnézve volt min. 3-4 fajta dolog amit tudsz/kell csinálni: földiharc, objektumok megsemmisítése, harc a sárkányokkal többdéleképpen is, manőverezgetés az akadályok között, bosszok kinyírása), aztán ugye van aki meg az irányítást kifogásolja. Na most két egyforma értékelést nem nagyon találsz, mert aki az irányítást kifogásolja az aztmodja a grafika rendben van, aki meg a grafikára, vagy a játékmenetre panaszkodik, az meg néha még dícséri is az irányítást.

Tudsz rá értelmes magyarázatot adni, miközben a júzerek 7-8-9 pontokat adnaka rá?
    Amúgy a HS-t is lehúzták igaz azt csak egyel.
  • Sund
    "But great visuals and sound mean absolutely nothing in Lair. Factor 5 should have made a movie--not a game. This is the ultimate example of how gameplay suffers when all the work goes into making everything look pretty. There is nothing fun about it, so forget the online leaderboards and don't worry about unlocking a few dragons in the stable or gunning for a high score. Forget Lair entirely." :O
  • NEXUS6
    Amúgy ha valaki bedug egy sima USB-s(PC/PS3) kontrollert a sixaxis helyére akkor már is lehet a Lairt analog karral vagy D paddal irányítani!!!

Kicsit hack íze van a dolognak, de én úgy is akartam már venni egy "utánygyártott" második kontrollert.;)

Szal ezért pláne kár volt 4.9-et adni rá!!!!
  • SlickAdam
    Meglesz!
  • Foxhound1980
    Na ha meglesz akkor egy objektiv kritikát várok tőled. Nagyon kiváncsi vagyok.
  • Foxhound1980
    Nex fejtsd már ki légyszi mi az a negativ tendencia. Hol észleled ezt? Mi volt az amire te sokkal jobbat adtál volna vagy csak szimplán jobb kritikával illetted volna xy stuffot? Megnézegettem a GS ,IGN reviewokat, hivatalos OPM pontok és nem igazán volt nagy külömbség a pontok közt. Lair-t gyakorlatilag mhol lehúzták. valami lehet a dologban nem?
  • SlickAdam
    Elméletileg én az leszek.
  • Foxhound1980
    Lesz itt olyan aki jövő héten Lair tulaj lesz?
  • NEXUS6
    Ugye a Lair is egy röpködős lődözős játék, mint pl a WH, vagy az Acecombat.

Emléxem amikor az AC2 kijött akkor a Sonynak még csak analog nélküli kontrollere, illetve külön repülős dzsojsztikja volt. Aztán megjelent a két analogos kontroller, amiben még nem volt rezgés. Én még azzal nyomtam végig az AC2-t, az le tudta emulálni a repülős dzsojsztikot, a későbbi rezgősök meg nem.
    Csak azt akarom kihozni, hogy az analog karok megjelenése után is még sokan az AC-t a D paddal nyomták!!! És marhára lexarták, hogy az analog karokkal tökéletes repülő szerű kormányzást és tolóerő szabályzást lehet megvalósítan, és ezzel gyak egy Afterburner szerű lődözős játék szintjére alázták le a programot.

A Lair fejlesztői végül is hibáztak, hogy úgy eröltették a hattengelyest, hogy arra nép (sajnos a szagíróknak is köszönhetően) még nincs teljesen felkészülve. Ez olyan hiba, hogy egy 8-9 pontos gámát 5 alá lehúzzunk?

Hát semmiképpen, ehhez egy jó adag rosszindulatra is szükség van, ami nem tudom miből táplálkozik, de akkor is tendenciózusan megfigyelhető a szagújságíróknál.

Na megyek megpróbálom kideríteni, mit gondol Martin apó a dologról, mert viszont, ha ő is azt mondja hogy a játék fos, akkor az valszeg tényleg úgy van!
  • Noitulover
    ez igaz volt hogy 3-4 pontokat adott valami akárki és még pontot is volt volna le ha 40 $ öbbet kérnek érte , tartalomban nem egy nagy szám , 8-9 es kő-papír-olló sámát követve jástzodik de haverokkal nagyon fun főleg mikor 16 -16 játékos minden mozgosítható fegyverrel egymásnak esik
    pl sokan jönnek repcsikkel akkor célszerű légvedelmi lövegbe szálni , de ha van esze az ellen nak akkor péáran tanka is jönnek és szétlőnek minta szemét error vagy jeepel vagy repcsivel mögéjök kerülni és aknákat telepíteni gyalogossal így tovább , iszonyatosan mozgalmasak a meccsek és mindnnek meg van az ellen szere camperek kapják az air strikot ,az akna mező mindent visz ha nem robbantják gránáttal/löveggel fel stb team fortresshez tudom leginkább hasonlítani de még több lehetőséggel
  • Noitulover
    igazán az lehet a bajhogy túl érzékeny a sixaxis ( ténylegesen ezért nincs benne hagyományos rezgés) a videokon is látszott mikor dev játszott hogy nagyon finoman kell mozgatni , de pl itt warhawkban is joszokásomhoz híven össze vissza forgatom mintha akkor jobban fordulna aztán csak össze vissza ment XD (azon nyomba ki is kapcsoltam , mert a célzást hagyta a jobb analogon amig a axisasix meg a gépet irányított egyenrőre így túlsok a szabasági fok számomra XD)
    de lairben videok alapján mindegy mert vagy messziről kell nagy célponokat levadászni vagy bármi másnál közel lehet kerülni és meleeben lenyomni legyen az sárkány vagy hadsereg , szóval nem lesz ezzel gond szerintem se ha lehet érzékenységet szabáklyozni
  • Foxhound1980
    Én már csak az Uncharted, GT5P-ban bízom idén. GT5 minden autós stuffot lealáz ez már most látszik, Uncharted meg igen jól néz ki, Naughty Dog a fejlesztő, talán nem is 5h lesz a szavatosság. Majd kiderül.
  • Foxhound1980
    Egyébként én is bizom a stuffban, sztem mképp egy jó játékot fogunk kapni. De sztem 2 héten belül beszerzem és kifogm fejteni feketén fehéren a véleményemet.
  • Foxhound1980
    "Bocs, hogy megint előjön a fanboyos üldözési mániával kevert összeesküvés elmélet rajongásom, de egy nagy különbség van a Bioshock és a Lair között: a Bioshock X exkluzív, a Lair meg PS3, a többit mindenki gondolja tovább."

Sorry ezt nem értem. Én egy dolgot néztem, a szaglapok pontjait. Ez siralmas képet fest a Lairről, ellentében a Bioshock-kal.

Szerk: Rájöttem mit értesz ez alatt. (visszaolvasás rulez :D)
    Nex, a Sony ellen nincs negativ kampány. Tisztán csak tényeket irnak. Ki nem tesz a Cell SPU-jaira, meg a molkeula számlálási teljesitményére mikor gyakorlatilag 90%-ban minden jobban néz ki a Sony által Xbox 1.5-nek nevezett szeméthalmon mint a Sony szjuperkmpúterén. Érted itt ez a gond. A maradék 10%-ában meg kb 1 szinten vannak a gémek. Minden csúszik. A programózok, lassúsága, a hw bonyolultsága miatt gyakorlatilag szinte minden cim timed exklúziv 360-on. Hát ez nevetséges. "Késöbbszarabb" - ez a tendencia van egyelőre. Ha meg egyforma a 2 cim, külön kiemelik -igen megcsináltuk! Lásd COD4. 1 éve kinnt van a gép lassan. Mi lesz 1 év után húzócim a gépre? GT5P -ok. Aztán? MGS4 csúszik, FFXIII Jó ha 2009-re ideér. Killzone sem lesz kint tavasszal most mondom. Na ezért és a hasonló dolgok miatt áll negativan a sjató, pontosabbn realistán a Sonyhoz.
  • NEXUS6
    Én továbbra is bízok a játékban, az az olvasó akinek nem jön be az irányítás 6-7 pontot ad rá, akinek bejön 8-9-et!
    Ez egyáltalán nem rossz játék!

Pl a Warhawk IGN review és a halgatók átlagos értékelése közötti eltérés 1 tized!
    Itt meg több mint 3 egész!!!

Bocs, hogy megint előjön a fanboyos üldözési mániával kevert összeesküvés elmélet rajongásom, de egy nagy különbség van a Bioshock és a Lair között: a Bioshock X exkluzív, a Lair meg PS3, a többit mindenki gondolja tovább.

Amúgy pl volt az utóbbi időben egy gém, ami viszonylag jó grafikával, de marha vitatott irányíthatósággal, a stilusához mérten átlagos tartalommmal, szinte zéró onlinemulti támogatással, és némi extrával bírt. Úgy hívják DiRT, 8-9 pontot kapott mindenhol értékelésnek, és a júzerek hasonló pontokat adtak, júzer átlag/review eltérés itt is 1 tized pont.
  • EmThor
    'azeg, gamespoton is 4.5 lett a Lair x_X

de azért az olvasói értékelések jók! sőt, nagyon jók! hol itt az igazság?
  • EmThor
    nézd, milyen remények voltak? 1. személyes, Te mit vársz el 2. sajtó mennyire hype-olja be a dolgot.

sárkányos fantasy, szal nekem kell!
    az hogy a sajtóban hogy állították be a megélhetési hype-olók, meg gregmillerek az IGN-nél... teszek rá! ha nincs demo, kipróbálom úgy hogy kikölcsönzöm. jaaa, hogy tessék felébredni, ez itt balkánország, kölcsönözni nem lehet! bocs...
  • Foxhound1980
    LOL
  • Foxhound1980
    Ideje lenne ha kilöknék. Lair témához, IGN 4.9 ide, fanboy 9 értékelések oda, a stuff messze nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Az eddigi pontszámok egy közepes stuffra utalnak, akadozó engine-el, rossz irányitással, szép látványvilággal. Majd a nagy magazinok értékelési alapján le lehet vonni a konzekvenciát. A Gamespot is 45%-ot dobott a gémre egyébként. Szóval egy AA cim értékelésnek nem igy kel kinézni, az már régen rossz ha iylen pontszámok, akár pletykaszinten is felmerülnek. Meglehet nézni a Bioshockot, mindenhol csak az volt, hogy 9.-9.5. Még a rosszmájú pletykalapok sem tudtak lejjebb menni ennél. Lair szar lett. Ettől független tettszhet az embernek persze. MAjd javitással talán orvosolják a prolémát. Mindenestre a Factor5 rendesen pofára esett, pedig nagyon nagy volt az arcuk az interjúk során.
  • SlickAdam
    Májusból lett június, júniusból augusztus, augusztusból pedig szeptember...talán. Ismét haladékot kapott Tequila nyomozó, késik a Stranglehold. No ezúttal nem hónapokat csak pár hetet, de a csúszás az csúszás. A jelenlegi dátumok: szeptember 14. az Xbox 360 debüt, míg október ki tudja hányadika a PS3-as bemutatkozás időpontja.

forrás: 576.hu
  • Sutekh
    Be van ígérve a LAIR és Rachet demó is. Legalábbis a ps network videóban szerepelnek, mint letölthető demók, így csak idő kérdése, mikor válik elérhetővé.
  • DarkSector
    Egyik szemem sír a másik meg nevet!!!!!!!
    Haze CSAK ps3-ra!!!
  • EmThor
    nekem a folklore-ban nem tetszik, hogy a pályák olyan szűkösek, egyik csőből ki, a másikba be :S
  • tejföl
    Ez sajnos igaz. Nincs demo. Ne ertsetek felre, de az xbox live-on szinze minden jatekbol fellelheto a demo. A networknek is ebbe az iranyba kellene haladnia.
  • Sund
    igen, most a LAIR-re gondoltam. Nem szép dolog tőlük, hogy egy szaros fél pályát nem képesek kiadni demóként. most kénytelen vagyok várni. nem baj majd a Folklore-nál, én leszek az első tesztelő.
  • EmThor
    no igen demo sincs. live-ra tekintek, mit látok? demo hegyek! O_O
  • tejföl
    Reszemrol az emlitett jatekok eseten nem. Az Insomniac csinalt mar negy reszt a Ratchetbol, plusz ok jegyzik a Resistance-t is, a Guerilla pedig letette szamomra a nevjegyet az elso resszel.
  • Sund
    ja, de ez 15 rongyos kockáztatás.
  • tejföl
    Lehet igazad van, de en le szoktam tolteni a demot, kiprobalom es ha tetszik megveszem. Az ilyen IGN meg a fene tudja mifele oldalakrol azt sem tudom eszik-e, vagy isszak. Adhatna pl. a Ratchetre 1 pontot, akkor is latatlanba megvennem. Csakugy, mint a Killzone2-t.
  • NEXUS6
    Persze, az ember azt veszi meg ami fexik neki, de azért kell egy előzetes info is.

Na most ez a cikk elég sok olyan embert elijeszthetett a játéktól, akik meg adnak az IGN szavára, pedig esetleg bejönne náluk is a cucc.