64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Narancs
    mindennek van köze mindenhez...:)
    Amúgy ha csak nincs integrált VGA a deszkán, akkor sztem nem sok. Miért?
  • steweee
    az alaplapi csipszetnek van vmi köze a grafikai számításokhoz és egyebekhez?
  • Shep
    Hú na azt nem tudom, de előtte egy a gyári termaltake házho tartozó táp volt benne és azzal azt csinálta, hogy hátul a tápon bekapcsol ventik pörögnek de a gép nem indul el, de gombra, se úgy ha a powergombos kábel le van húzva az alaplapról se sehogy, szóval ...
  • Falconer
    Palomino??? Ezt ki találta ki???
    A Palomino legnagyobbja az a 2200+ volt
  • Narancs
    ilyen proci nincs.
    2600+ osból van Barton magos, T-bred ill Thorton magos, és Sempron is. De Palomino magos az nincsen, azok a régebbiek voltak.
  • Vegas
    Amd 2600++ Palomino magos
    Ez mien proci??
  • Narancs
    másik vinyóval esetleg, másik táppal kizárt hogy ki tudnám próbálni...
    Amúgy hallottam már ilyenről, FX ekkel volt ilyen próbléma, hogy állandóan cerregtek akár mi volt...
    De VGA -t már eladtam, most S3 Virge szolgál ideiglenesen, de cerregés még mindíg van ha bootol a gép...
  • Met
    próbáld ki másik táppal és másik vinyóval
    esetleg olajozd meg a ventiket
  • Narancs
    gris=garis...na!
  • Narancs
    Az a gáz, hogy nem tudom pontosan honnan jön, pedig nagyon füleltem...baromi furcsa ,hogy miután megjelenik a winXP töltés képe többet nem cerren...
    vinyó 80 gigás Maxtor sata, táp meg 350W codegen. Sajna már 1ik sem gris...:(
  • Met
    vinyó, táp?
  • Narancs
    Hell!
    Mostanában mielőtt betöltődne a win XP, fura cerregő hangot ad vmi a gépben, kb 3 másodpercenként cerren egy halkat.
    Ez mitől lehet?
    Lehet hogy vmi nagyobb baj elő szele?
    Deszka még garis...(nf7-s)
  • Roll
    ?
  • barret
    Elírtam,de érted!
  • barret
    Ha lehúzod a power gombot a lapról akkor is elindul? Mert akkor kapcsoló hiba.
  • Shep
    Beszereltünk egy Thermaltake házba egy alaplapot meg ami kell, azonban a gép csak úgy indul el, ha hátul a tápot bekapcsoljuk, elvileg azonban minden jól van összekötve, power gomb, ledek, power gomb kábelje az alaplapra jól van rádugva, stb stb. szóval van vkinek ötlete mitől lehet ez?
  • barret
    Ráadásul Sis...
  • nemcsakfeel
    szvsz az Asrock rém szar
  • Vegas
    mi a véleményetek erről a lapról??
    Asrock K7S8X Socket A, SiS746FX, 333FSB, DDR400, 6ch hang, 8xAGP,LAN
  • nemcsakfeel
    Rambusos ? Abba rohatt drága lesz 2 Giga memót kitöltened :))
    Vegyél sima DDr es lapot, sokkal jobban jársz. Akkora sebességtöbbletet nem igazán nyújt.
  • nemcsakfeel
    mostmár minden memóriához odaírják hogy Brand, mert samsung vagy hynix gyárból kerülnek elő, csak éppen gyengék. Régebben még volt hitele a Brand jelzésű memóriának, jobban lehetett hűzni, sokkal stabilabb volt. Mostanában csak alapból brandet írnak. Igaz annyi memória hiba sincsen mint régebben.
  • nemcsakfeel
    Ha a VPU recovert kikapcsolod akkor megy a kártya? Mert az a funkció csak a 4.6 tól jött be aszem, szal nem olyan lényeges hogyha van rajta hűtés..
    A másik hogy Fast Writes legyen kikapcsolva, biosban, vidkártyán ...

Frissíts alaplapi biost, ha találsz hozzá.
  • ERIK
    Úgy gondoltam hogy az alaplap AGP foglalata 4x-es!De azért köszi a segítséget!
  • Roll
    Sziasztok!
    Egy olyan problémám van, hogy nem hajlandó egy lg combo meghajtó a dvd-t 2-3x sebességnél gyorsabban olvasni, pedig 16x dvd olvasó.
    Emiatt lemezről lemezre 4x-esen kb 24 percig tart az írás, mert egyfolytában ugrál a tároló.
    Mitől lehet ez? Rossz az olvasó?(még garis)

• Falconer
    4x alaplap??? Nehogymán! De a 2x az már azért visszavesz a teljesítményből
    Vegyél egy 8Xosat, lehet hogy ott is ez lesz, akkor ott visszaveszed 4X re, és akkor már minden ok
    Egyébként fogalmam sincs mitől lehet
  • ERIK
    Visszavettem 2x-re,és semmi gond!Mi a fasztol van ez????????
  • Hulk
    Ecs K7SEM alaplapom van...toom hogy xar,le is akarom cserélni csak nincs zsé rá...nah mind1 ebbe minden fajta videókártya belemegy?mert most egy geforce 2 mx 400-as van benne és venni akarok bele egy ati radeon 9200-at..és hogy bele megy -e....
    üdv.
  • ERIK
    Hát én is gondoltam rá hogy ilyen jellegű gond lehet mert ezek a karik 8x os agp-sek viszont az alaplap csak 4x-es!
  • Falconer
    Megmondom én neked afrankót! Nekem is ez volt 9600Pro val. (ASUS alaplap)
    Vedd vissza 4X AGPre! Nálam ez segített, remüljük nálad is
  • ERIK
    Sziasztok!
    Olyan jellegű problémám van,hogy volt egy ti4200-es kártyám 64mb 4xagp!Tökéletesen Működött!Vettem egy radeon 9600xt-t,bele a gépbe WinXP nem indul el!Néha elindul de kiírja hogy a gpu recover alaphelyzetbe állította a kártyát mert nem válaszolt az illesztőprogram utasításaira!Herce hurca,kártya vissza a boltba csere!Tünet ugyanaz!Mondják a kártya nem kompatibilis az alaplappal/Abit KG7/!Beleraknak egy Geforce FX5700U-t,Windows elindul!Hazaviszem Windows reinstal detonátor fel!Tünet:3DMark tiszta vörös a kép+akadozik mint állat,Doom 3 el sem indul!Már a hajam is égnek áll!Valaki légyszi adjon tanácsot!Köszi
  • Met
    Alaplap ára nagykerben nettó 37.xxx, a ram 20.xxx körül van szintén nagyker nettó, a proci 30.xxx körül mozog.
    A brand azt jelenti, hogy egy fokkal jobb mint a gagyi de rosszabb mint a MÁRKÁS pl. Kingstone.
  • barret
    Márkás,azt jelenti!Nem gagyi.
  • Serpa
    "brand" nem márkát jelent véletlenül ?!
  • Robogo
    Na hali!

Tudna adni valaki linkeket ahol meg lehet nézni az árlistát,hogy mi mennyibe kerül?
    Mert ezt a gépet szerteném megveni,szerintetek mennyi pénzből jövök ki?:Alaplap:Asus p4p800E-Deluxe S478 DDR400,Ram:512MB DDR Ram pc3200 400MHz Brand DDR400 és egy Proci:Intel Pentium 4 2.4GHz!
    Kérdéseim:1.Mennyibe kerülnek ezek?2.Mit jelent az a Ram-nál,hogy Brand?3.És tudna valaki adni linkeket?4.Kombatibilis-e amit leírtam?
  • Johnyy
    Fiúk!! Mi az irodalom házziii?? nem tom kiollvasni amit felírtam :((((
  • Hulk
    És ez?
    Gigabyte GA-7VA (5 PCI, 1 AGP, 3 DIMM, Audio)
  • Hulk
    hali!
    ez mien alaplap?:
    asus P4T- E (rambus- os)alaplap. 2400Mhz- ig és 2Gb memoriáig bővíthető...
  • nemcsakfeel
    PowerMax progi nem ismeri fel a vinyót az ide buszon!!!
    Win felismeri, de így nem tudom Low level formatálni a vinyót, pedig ráférne...
  • Serpa
    csak egy kosza gondolat az ...

amióta beraktam egy rackes winyót(sec mas), azóta lassaban jön be az XP ami a pri mas winyón van; pri mas mellett 1 CD olvasó van, az lassítja, ha jól értem a #5169et.
  • chadi
    Hi

Van egy NEC ND1300A tipusú dvd íróm.
    Dvd írással még nem volt gondom de amikor bizonyos fajta üres cd-t rakok bele (pl:tdk philips )akkor ezek nagy százalékánál kattog és nem ismeri fel a benne lévő cd-t.Ha ennek ellenére írni szeretnék rá akkor a néro többnyire a power calibration error üzenetet írja ki,vagy csak egyszerűen kéri továbbra is az üres lemezt.(10 ugyanilyen lemezből kb 1 ha megír de azt gond nélkül)
    Firmware frissítés megtörtént a lehető legfrisseb van fent.
    Mi lehet a baj?

üdv