64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
#5294 Nekem is félig szoftveres:
Egy 1400+ -os Athlonom van, egy Abit KD7-es lapban. Gyári AMD hűtő.
A melegedéssel van gondom. A BIOS-ban reset után egyből (még melegen) 60-62°C körül poroszkál, 63°C-on van a riasztás, 65°C-ra tettem a leállítást. Még egyszersem riasztott. Kicsit soknak tartom, nincs húzva, minden alapon van.
A winfosban Everest ugyanúgy teljes gázon az alaplapra 48°C-ot mond, a procira csak 40°-et. Miért lehet ez?
Ennyire gyenge lenne a gyári hűtő? -
[Walaki]D`Lair #5293 Szoftveres help:
Az a helyzet, hogy a media playerem az utóbbi időben nem játsza végig az egyes fileokat, hanem némelyiknél amiről pl tudom hogy 7 perc kiírja hogy 40 sec és annyit játszik belőle...ha ide oda tekerem akkor beugrik a cucc, de akkoris max a 40 sec határig játsza le....:(( -
#5292 attól függ hogy a floppyn hogy volt eredetileg. -
ent #5291 Nem elég, ha símán ráteszem a rom fájlt? -
#5290 próbálj meg boootolható cd-t csinálni, abból a floppyból amiről biost akartál frissíteni, hátha bejön..
a floppyt mentsd le .img formában ( ezt tudod pl. bbiwrite.exe vel ), tölts le olyan CD író programot amivel tudsz bootolható cd-t csinálni akárhonnan ( egy ilyen progi pl: CDburnerXP pro 3 ),
....
több ötletem nincs.. -
#5289 köszönöm a segítséget mindenkinek!
sikerült megoldani. :) -
#5288 Minek akartál biost frissíteni? Ha TÉNYLEG muszály volt, akkor nem szóltam, ha meg csak heccből akkor megérdemled :) -
ent #5287 HELP HELP HELP
Adott a konfigom, biost szerettem volna frissíteni (AMIBIOS)!
Dos módból, a gyári friss biossal!
Újraindul a gép, betöltötte a flash utilityt, delete old bios, és ekkor kiírta: Disk Ready Error!!!!
Se szó, se hang!
Találtam az msi-n egy helpet: recovery bios, abban leírtak egy csomó mindent, értem is, csak annyit nem, hogyha a metód szerint kikapcsolt állapotban beteszem a megjelölt bios fájlal a floppy disket a meghajtóba, az nem pörög fel! így a következő lépést - azaz nyomjam addig a ctrl+home gombot amíg a floppy elkezd tölteni! CSak egyedül a dvd meghajtó akar valamit olvasni egyfolytában! A floppy meg fel sem villan!
A billentyűt meg eleve nem tudom használni, mert azt be sem kapcsolja még az alaplap!
Megsérülhetett a boot blokkja is a biosnak?
ílyenkor mi a p....t csináljak?
Persze az égetésen kívül, mert az lesz a legutolsó!!! -
Doma #5286 Elvileg az alaplapod cdjén van sata driver! -
#5285 hátha jó hozzá -
#5284 Ilyet kaptam az Epox alaplaphoz:
Silicon Image Sata vezérő driver -
#5283 Köszi.
még egy kérdés: honnan szerezzek sata driver floppyt?
alaplap honlapjáról? -
#5282 xp boot elején rakjatok be a sata driver floppyt. asszem F6 ot kell nyomni :D -
#5281 Sziasztok!
A problémám a következő:
összeraktunk egy gépet és serial ata vinyót raktunk bele(maxtor,160gb), de nem sikerült rá win xp-t rárakni, mert a telepítő nem ismeri fel. A gép indításakor felismeri a vinyót, de nem hajlandó kezelni semmilyen formában. tud valaki erre valamilyen megoldást?
előre is köszi! -
#5280 ECS L7VTA ez mien alaplap??jó?? -
#5279 most mit csináljak? -
#5278 van valami progi amivel át lehet írni a verziószámot -
#5277 nem a szokások a lényeg hanem valahol megyjegyezte hogy c van fent de és nem engedi feltetnni directx eltávolitoval meg egészet letörli
dxdiagba akkor azt irja hogy no founded szal semmifeéle 7-8 ra nem lehet
mikor letölröm utána akkor is csak b-t engedi.... -
#5276 célszerű kivenni és berakni egy másik gépbe:) -
#5275 Te, dx-et nem szokás naponta cserélgetni.
Esetleg a dx eltávolítóban állíts vissza 7 vagy 8 ra és akkor talán felülírja. -
Doma #5274 Sziasztok!
Lenne egy kis problémám!
Adott egy toshiba notebook!
A vinyó benne Windows xp toredezettsegmentesites kozben halt meg,
ezzel a hibaüzenettel: irasi olvasasi hiba!
Be sem bootol, ott is szintén az előbbi hibaüzivel adja meg magát!
Nem pörög fel csak a fej megy ide oda!
Sajnos a vinyó nélkülözhetetlen adatokat tartalmaz! A kérésem kérdésem az lenne hogy hogyan lenne megoldható az adatmentés!
Minden hasznos tanácsot szívesen fogadok!
Köszi előre is! -
#5273 nya én gondom::(
feltettem wint stb sp2-öt is aztán az alapba ugye 9.0c directxet rak fel vagyis azt rakta fel na és letöröltem mulktokr directx eltávolitoval raktam rá 9.0b-t
de most ujbol akarok rá c-t tenni nem teszi mert azt mondja hogy fent van pedig nem mert b-van néztem a dixdialog izébe is ahol kiirja....szal most mivan hogy tom viszatenni regeditbe esetlegbenne van de hol nem találtam...vagy mi van ilyenkor? -
#5272 ez jó de nekem miért nem volt jó?
mielőtt a mehet gombra kattintottam nem volt ott az sg -
Gbr #5271 Kellene egy kis segitség?
Néztem egy filmet a számitógépen és mindenfajta figyelmeztetés nélkül leáll,mintha áramszünet lenn de a hangfal meg minden áram alatt van.
Fogom bekapcsolom a gépet semmi nem jön be.
Ujrainditom csökkentett mód-ban,és igy minden van csakhát lassú minden,tudjátok.
Namost mi lehet a baja?
-
Vegas #5270 jóe? -
#5269 hát itt valami nemjó -
#5268 www.gepbolt.hu -
#5267 hogy került az sg a link elé?
na mindegy, még 1x -
#5266 pl. itt -
menomano #5265 Szevasztok ...!
Van egy Asrock alaplap (p4s55fx+) sis es csipszettel, hidegen miután lefut a bios és indulna az xp (sp2!!!) betoltése fekete képernyővel leáll. Újraindítás után minden rendben lezajlik (esetleg 3.ra). A proci prescott celeron 2.533, mikrokodos bios frissítve. Egyébbként a rendszer teljesen stabil, még egyszer sem fagyott le.
u.i: dual chanal ddr400 2db samsung 256mb modul.
Mi lehet? -
HUN Thomas #5264 Sziasztok, az lenne a kérdésem/problémám, hogy van nekem egy SB Live 5.1 és néhány játéknál recseg/zúg a hang, ezt néha abbahagyja egy idő után néha nem, mi lehet a probléma? (új driver nem segített, bár lehet, hogy csak rosszal próbáltam mert creativnál rengeteg van) -
ent #5263 Szevasztok! Van egy haverom akinek van egy 5950ultrája!
A problémája: ha bekapcsolja a gépét, a képernyőn több fehér hosszirányú csík jelenik meg, ilyenkor a Sata vinyókról sem, cdről sem egyszerűen semmiről sem képes bootolni, hanem újraindul.
Amikor viszont a csíkok nem jelentkeznek bebootol, de nincs piros szín a képernyőn, a hiba véletlenszerűen jön bootolásról bootolásra elő.
Lehet e a probléma a táp (dtk400W), van mellette még 2 sata 120, dvd író, 3200+amd, 1gb ram, pctv, modem...?
Másik gépbe műkszik rendesen a vga kártya, más kártya is (+táp nélküli) műkszik ebben a gépben...!!!
-
#5262 talan ez, de probalkozz a googleval -
#5261 Még egy kérés, utána csandben figyelek...
CMOS eszközök előállításáról valami? -esetleg metszeteken, csak hogy jobban megértsem...?
Köszönet az előző segítőknek is!
Pusz Inga
(német, angol, orosz, norvég oldalak számomra olvashatóak) -
#5260 hellóka! S.O.S. kéne picike segítség!
házi dogához kellene CMOS struktúrát rajzolnom...persze a könyvemben csak MOS van :(
mindenhol kerestem, de nem leltem
Ha valakinek van tippje, kérem, ne legyen bátortalan! -nyugodtan rjon nekem pár bíztató szót (valami tipp et mellékelve)
Köszi Ingrilla -
Drex #5259 Sziasztok.
na Szal...
Nem sok reményt füzök ehhez, de hátha. Vettem egy Hewlett-Packard 085CH alaplapot, egy barátomnak. Hiába szedtem le minden INTEL Drivert semmi sem müködött. KB 2,5 óra alatt megtaláltam az eredeti drivereket, a Laphoz.
!! itten vannak !![/URL
Végre Install, minden fent, látszolag minden OK, de az AC97 Intel82801EB(M) ICH5 alaplapi kártya meg sem szólal.
Nincs több ötletem.
Vki, valami tippet esetleg ?
PLS HELP ME
Drex
-
#5258 Na hi all!
Nem tudna valaki olyan oldalakat belinkelni amelyeken komplet gépeket lehet megnézni úgyértve,hogy mennyibe kerül! -
#5257 A problémám közben megoldódott /persze lehet megint előjön majd/ egy kis xp buhera után.
Csum666:
milyen konfig, sokszor azért indul újra mert kevés a táp a cucchoz. -
#5256 Az miért van a gép néha magától ujraindul? -
#5255 Kösz közben leszedtem az axelero oldaláról a windsl-t és sikerült megcsinálni. egy gond van még /egyenlőre/ hogy CS 1.6 alatt akármit állítok ha elkezdek mozogni a pingem kapásból 180 lesz, ha nem mozgok nem nyomok gombot akkor visszamegy 50-60-ra, 1.5-ben nincs ilyen gond, szóval erre kellene vmi megoldás ha létezik.