64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Dr DeViLKiNG
    loál :DDDD

amúgy milyen öreg a winyó?
  • CoolStuff
    Pont ez a gondja az egyik haveromnak...
    Ő azt a vinyót már csak tároló vinyónak használja, valamiért nem tud róla bootolni!
    Sztem törődj bele, elöregedett a vinyó, bár látni meg látja!:P

Mondd meg öcsédnek, hogy cserét ajánlasz és fizessen rá a tiédre!:DDD
  • Narancs
    Hell!
    Segítség! Nagy bajban vagyok!
    Mint írtam leljebb, egy ideje minden indításnál leellenőrizte a konzisztenciát a D meghajtón.
    Nem is érdekelt igazán ,egészen máig, mikor már a C meghajtót is leellenőrizte, és 4K hibás szektorrol tájékoztatott, aztán meg nem indult be a winXP, mert azt írta ki, hogy hiányzik vmi rendszerleíró.
    CSökkentett módban elindult, nyomtam egy rendszervisszaállítást, de szart sem ért, ezek után meg sehogy se ment...:(
    Semmi gáz, format C:, win XP újra fel, de a fájlok fölmásolása után nem ment tovább, egyszerűen elakadt a telepítő.
    4X probáltam utána, de sehogy se ment.
    Aztán átraktam az öcsém gépéből a winyóját, és oda rajtam föl az XP -t, most így megy a gép, de simán látja és működik a másik vinyó is, csak megint kiírja mindíg hogy X lemezen ellenőrizni kell, de aztán elindult most a win...
    Kérdés: Mi a tököm lehet a vinyóval?
    Hogy tudnám leellenőrzini, hogy nincs e vmi hardver baja a vinyónak?
    Van ilyen vinyó progi?
    Kérlek segítsetek, ez így nagyon gáz!!!
    333Mhz 2*256mb ram
    9800SE
    Maxtor 80GB Sata (+Quantum 20Gb pata, öcsié)
  • CoolStuff
    Na mi a gond Narancs, nyomd az okosságot!:))
  • via_mala
    Nekem mostanában agyonhasznált CDRW-kkel csinálja ezt, amint kiszedem a DVD-íróból minden normálisan megy tovább. Valószínűleg szar a DVD-lemez. Milyen márkájú az íród? (Az enyém Pioneer A07.)
  • bazza
    most a laom, vagy a hangkártyám van halálán? :DD
  • cito
    Volna egy kédésem.
    A ge force 5900 xt ( INNO 3d ) kártyának melyik
    a legjobb drivere? ( DOOM barát )
    egyébként muinden megy rajta csak a Doom3 nem... ( TÖKÉLETESEN )
  • nivan
    vagy eccerűen elromlott a dvd-rom
  • Robox
    Szerintem probáld meg hogy egy kábelre teszel 1 DVD vagy Cd romot meg egy winyot!! Lehet összeakadnak!!Volt nekem is ilyen most egy kábelen van nekem 1 DVD rom és egy winyo a másikon szintén és most megy!
  • Falconer
    Hangkártyával semmi baja nincs, csak mindíg amikor bekapcsolja ez az üszenet van
  • [Jakuza]
    Neki is tonkre ment a lapon a Hangkutyu es utana kiirja a gep, hogy a Rendszer sulyos hiba utan allt helyre ?
    Na ez t ketlem, mert 3 honapos lapnal ha tonkre megy a hangkartya rajta egybol vinnem vissza gariba.
  • Falconer
    Ehhh
    Havernak is ez van, kb. 3hónapos ASUS P4C800 Deluxe :DDD
  • [Jakuza]
    Halalan van a lapod.
    A keplet ennyi, amig tudsz szabadulj meg tole.
  • Antromorph
    ->Bazza
    Én is találkoztam már ezzel a hibaüzenettel a számítógépemen, de már egy éve nem jött elő, és a táp még mindig ugyanaz.(persze azóta 2x biztos fel lett installálva az XP). Nem lehet, hogy tunningolod a procit, és az nem kap elég feszt?
  • Falconer
    Hát stem itt vmi eljumpereltél
  • CSOCSO
    Nah van egy erdekes problemam...

szal... az IDE kabelek igy vannak befuzve:

1. kabel 2 vincsi
    2. kabel 2 dvd rom

a masodik kabelen a vegen van a master DVD RW
    kozepen meg a secondary DVD olvaso

viszont.. neha ha beteszek egy altalan irt DVD-R-t akkor addig all a gep amig ki nem veszem a dvd-t a gepbol! tehat addig csak all es all a gep.. viszont van hogy beolvassa.. es bennehagytam a dvd-t es ujrainditasnal a bios utan megallt a gep.. tehat fekete keprenyo es a kis DOS-os also vonalka villogott a bal felso sarokban.. es nem mozdult.. addig amig ki nem vettem a dvd-t.... kerdesem: mi a fene lehet ez????? miert van?? csereljem meg a dvd-ket?? vagy... mi?
  • Narancs
    vszínű kinyiffant a tápod...
  • Met
    táp
  • Rolee Papa
    Sziasztok. Kellemetlen hibám van, ha tudtok segítsetek légyszi. Asus a7n8x-e deluxe, duron 700, 2*256mb ram, 400w táp, radeon 9600pro, 60gb, cd-rom, cd-író, mobil rack. A gép tök jól ment aztán egyszer csak kikapcsolt mükődés közbe és többet nem kapcsolt be. Kikapcsoltam a tápot, kihuztam a kábelt és vissza és semmi. Még az alaplapon se világít a led, csak a cpu coller ventilátor pördül egyet és utánna semmi. Valakinek vmi ötlet? Köszi.
  • bazza
    És a hangkártyám le van tiltva
  • bazza
    A biztos, hogy amikor indítom, vagy újraindítom a gépem, általában ez az üzenet fogad:

• bazza
    Azt hogyan lehetne kideríteni, hogy pontosan mi okozza a hibát?
  • bazza
    nah...új fejlemények!
    a gépleállós, bioszüzenetes probléma megsűnt. Tehát csak a hangkártya a rossz.
    DE a lefagyós, FPS lecsökkenős, beszggatós, újrakellindítani-s probléma még fennál.
  • barret
    Az nem jó... Próbálj memoriát cserélni,hátha...
  • bazza
    nemjó...letiltottam a hangkártyát, és ugyan az a helyzet...
  • bazza
    Ha letiltom a hangkártyát, akkor az okozhatja ezt a hibát? Vagy csak muszáj leszek beletenni egy másikat? addig nem akarok venni egyett amíg ki nem próbálom, hogy csakugyan a hangkártya rossz...
  • [Walaki]D`Lair
    nekem nem...:(((

9-ről feltettem a 10-et és nem jó...:((
  • CoolStuff
    Nekem is volt ilyen!:(
    Én feltoltam az új Mplayert és az már jó!
  • [Walaki]D`Lair
    namég1x...:)

Az a helyzet, hogy a media playerem az utóbbi időben nem játsza végig az egyes fileokat, hanem némelyiknél amiről pl tudom hogy 7 perc kiírja hogy 40 sec és annyit játszik belőle...ha ide oda tekerem akkor beugrik a cucc, de akkoris max a 40 sec határig játsza le....:((
  • Robox
    Vagy inkább berakom igy!!
  • Robox
    Na szoval ez az hogy kicsitt nehezebb elmondani az game elindul még 1024x768 ba is de csak akkor ha a directx be lelövöm a képernyönél az összeset de igy meg akad kicsit!!
  • Narancs
    mi az hogy nem indul el? részletezd...
    Amúgy van egy bug a játékban, ha a grafikát a maxra teszed, akkor csak fekete kép lesz, meg fények...
  • Robox
    Kérnék egy kis segitséget mert már nem tudok mit csinálni leszedtem a nfs2 demot feltelepül de nem indul el futtatam a dxdiag és ott a képernyönél mindent letiltotam és igy megy a game csak akad és nem tudok rájönni mi lehet a hiba mert ugye ott engedni kellene mindet hogy jo legyen!! a directx 9.0c van fent és Geforce FX 5900XT a videokari!! A driver pedig a 66.77 raktam fel!! Valaki segitsen elöre is köszi!!
  • Hulk
    EZ mien alaplap Msi K7n2 és mennyibe kerül??
  • ibrik
    Bemész bármelyik PC-s boltba vagy szervízbe és kérsz rendszerhűtő coolert.
    Ennyi az egész.
  • bazza
    oks, tesómnak van egy sb-je, majd kölcsönkérem, ha a hiba megoldódik, veszek egyet...
  • cSuwwi
    Vagy az alaplappal van gond/azon belül is a hangkártyával.
    tegyél bele egy másikat, pár ezres csak egy SB Live, és szebb hangja is van.

vagy a wincsinek van valami baja (nem, vagy hibásan olvassa azt a szektort, ahol a driver van, és kifagy tőle).

de valószínűleg az első lesz
  • ppeti66
    hali!
    Tönkrement az IS7-E-s alaplapomon a rendszerhűtő ventillátor.
    Tud vki segíteni hogy honnan tudnék helyette vmit venni ami passzol a helyére???
    köszi
  • barret
    Másik hangkártya?
  • bazza
    Lenne egy NAGY gondom, remélem tudtok segíteni!

Már két éve van egy PC-m, és most jelentkezett előszőr ez a probléma:
    ASUS P4S333-as alaplapomban van egy integrált hangkártya. Mostanában az összes játéknál előfordul az a probléma, hogy egyszercsak 0,3 fps-re csökken a sebbessége 50-ről, és csak a reset segít...Nost ez a jobbik eset, mert valamikor olyan is van, hogy lecsuk a gép, és durrogó hang kiséretében, kék háttérrel előjön egy biosz özenet ezzel a kóddal: 0x0000008E (0xC0000005, 0xF8012CBF, 0xF3F05914, 0x000000000) és ezt a fájlt okolja: cmaudio.sys
    Mind a két esetben ugyan ezt a kódot írja újraindítás után a Windows a "Rendszer súlyos hiba után állt helyre..." hibaüzenetben.

Azt mondták, hogy a hangkártya driverrel van baj...De én ezt a drivert használom már két éve! És akkor egyszer csak nemjó?
    De azért szedtem le másik 100 drivert, de mindegyikkel ugyan az a baj...

Volt már Winreinstall, Víruscsekking, Gépet szétszedtem, összeraktam de semmi...Nem vagyok nagy spéker, de más nem jut eszembe.

Végső elkeseredésemben írom ezt a hozzászólást, hátha valakinek ismerős a problémám.