64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • savafan
    Sziasztok!

Ma vettem egy 160 GB-os vinyót. Rá akartam tenni az xp-t de a partició megkezdésekor 131 GB-ot írt ki mint szabad terület. Hova tűnt 30 GB? Amúgy 5 részre szeretném osztani, nem tudom ez számít-e? A kisebb vinyókkal sosem volt ilyen gondom. Mi a megoldás? Nem vagyok programozó zseni, remélem van relatív egyszerű megoldás.

Segítségetek előre is köszönöm!
  • Joey
    Az mi hogy tápos? Nem elég a geforce 4-es?
  • ollie
    Ne a Sims 2-ben próbáld ki, mert az tápos videokarit kíván, inkább valami régi játékkal.
  • Joey
    Sziasztok! Egy igen jól hozzáértőt szeretnék megkérdezni aki videókártyák terén otthon van mind szoftverileg mind hardverileg értve. A kártyám Nvidia geforce 4 Mx440-es. A próbléma az vele, hogy egyszerűen ugyan beállítható az nview nevű videószoftverrel a vonalsimítás, anizotópszűrés stb., de ez nem működik, sem a simítás sem semmi. próba kedvéért elindítottam egy "izzasztó" játékot (the sims 2) és brutálisan undorító képe volt, mindent feltettem csutkára a játékban (textúra, felbontás stb.) de továbbra is a tárgyak élei recésen jelennek meg. Foggalmam sincs mi lehet a próbléma, nem detektálja a vonalsimítási parancsokat. Erről kérném valaki segítségét, mi ilyenkor a teendő?.. kösz
  • CaptSpock
    Köcke a választ mindenkinek, a 12405 pont akkor van, amikor még szűz a winfos, csak driverek vannak fenn, NAV és egyebek csak utána következik, akkor persze kevesebb is a pont :)
  • Johnyy
    ksz
  • Johnyy
    ok megvan,
  • ZaJanga
    berakhatod mer gondolom ezután a dual már nem opcióóó
  • steweee
    nektek is jön mostanában megint vírusos emil? nekem néhány napja folyamatosan napi 2-3 olyan levél érkezik, ami ismeretlen feladótól van, és a norton rögön ki is üti vírusgyanúval. pl: [email protected]
    a vírus neve w32.netsky.p@mm!enc
  • Psziho Apu
    Sziasztok van 2 db RAM PC3200 (400MHZ) DDR 256MB SAMSUNG A-DATA ramom most akarok még venni 1 db 256 mb ramot az lenne a kérdésem az előző 2 ramhoz berakhatom-e a

256 MB PC-3200 DDR-SDRAM FSB-400MHz Hynix vagy a
    256 MB PC-3200 DDR-SDRAM FSB-400MHz Samsung
    vagy csak a
    RAM PC3200 (400MHZ) DDR 256MB SAMSUNG A-DATA jó
    nagyon fontos lenne
    Előre is köszi
  • [Jakuza]
    Az igaz, de az a 12405 sem valami korekt szam.
    Ha jol emlexem hasonlo konfigokon 14k felett szoktak lenni az eredmenyek.
    Amugy szerintem a virusirto lassitja be a gepet.
    En a Nod32t hasznalom, ami alapbol sem lassu ,de igy is csak ugy ellenoriz nalam a rezidens resze ha iras tortenik.
    A futtatas, open nincs is bepipalva.
  • mEkLaU
    na most az a 18-23 ezer pont az 3 ghz-es proci mellett egy x800-asl értendök vagy egy 6800-as geforce-al és nem egy 9600 Xt-vel.
  • CaptSpock
    Tisztelt Uram!

Egy érdekes problémával fordulok Önökhöz:

Néhány újságban olvasgattam teszteket különböző konfigurációkról. Én is építettem magamnak egy erősebb játékgépet, de nem hozta meg a várt eredményt.

Szeretném segítségüket kérni, vajon hol hibáztam

A konfig: Abit IS-7 bios 2.0
    PIV 3GHz HT tech, 800Fsb/512 L2 CAche NW mag
    2x256 MB DDR 400-as Samsung Ram duálban
    120 GB SATA HDD Seagate
    LG 4082B DVD-RAM
    ExAir Radeon 9600XT 256MB VGA
    Sb Live 5.1 hangk.

Windows XP Prof Hun SP1

A telepítés folyamata: Format c, win xp fel, alaplapi driverek, directX, VGA, egyéb driverek.

3dmark 2001se build 330: a kapott eredmény 12405 pont default futásban.

Az összes hasonló teszt 18-23 ezer pont között változott, a konfigurációk függvényében.

Szóval a kérdésem lényege, hogy én hibázok-e a telepítés során vhol, vagy a gépemben van vmi hiba ?

Néhány játéknál be sem merem kapcsolni az élsimítást és egyéb csodákat, mert nagyon belassul tőle a gép.
    Néha az Intéző is sokára akar bejönni, vírus nincs a gépen, legalábbis, NAV 2004 és NIS 2004 hun verziók futnak, ők automatikusan frissülnek, hetente víruskeresés, eredmény tiszta gép.

A 3dmark alatt semmi nincs a tálcán, semmi más alkalmazás nem fut a háttérben, tiszta telepítés után van futtatva. HA később más programok települnek, azok persze tovább rontják az eredményt.

Erre a kérdésemre szeretnék választ kapni, amennyiben lehetséges.
  • Vlala #5001
    Sziasztok,
    tud valaki Zida (Tomato) T810B-CU alaplaphoz win98 drivert? Konkrét hiba: az alaplapi videokártya nem képes 640x480-nál többet.
    HELP!
  • nemcsakfeel
    Shutdown nevű progi.. milyen bonyolult volt kitalálni.,
  • Johnyy
    Tudtok valami olyan programot ami baálítom hogy 10 perc múlva kapcs ki a gépet és kikapcsolja... ????
  • Robbb
    Sziasztok!Van egy "kis" gondom.
    Van egy X800prom wifos XP alatt.A 4.9beta doom hotfixes drivert használtam.Szeretném lecserélni a nemrég megjelent 4.9 hivatalosra.Régi drivert kitöröltem,újraindítok,raknám fel a másikat,de egyszerűen nem akar feltelepülni ez a szemét
    Bejön a telepítő ati háttér,el is kezdi majd kiírja hogy nem tudja befejezni a telepítést,valami standard VGA-t kellene neki beállítani.Na ezt is próbáltam de újraindítás után eldobja ezt a beállítást és megmarad az X800 egy nagy sárga felkiáltó jellel.Most olyan mintha nem látná a winfos(varázsoló)a vidkártyámat.Ilyenkor mi lehet a gond?Légyszi segítsetek mert még a régit sem tudom visszatenni.Sajna Nvidiam és winme volt azelőtt és nincs nagy tapasztalatom ati driver felrakással kapcsolatban.Elbaxtam a sorrendet vagy mi
    Köszi!
  • [Jakuza]
    Miert ne letezne ?

Driver updates / ATi Catalyst 4.7 Windows 98/Me

Supported VGAs:

Abit Radeon 9200 SE-DT 128 MB
    Abit Radeon 9200 SE-T 64MB
    Abit Radeon 9550 128MB
    Abit Radeon 9600 256MB
    Abit Radeon 9600 SE 128MB
    Abit Radeon 9600 XT 256 MB
    Abit Radeon 9800 XT 256MB, R9800XT
    Abit Radeon X300 SE 128MB (PCI-e)
    Abit Radeon X800 Pro 256MB
    Abit Radeon X800 XT 256MB
    Abit Radeon X800 XT 256MB (PCI-e)
    Abit Radeon X800 XT PE 256MB (PCI-e)
    Apollo Radeon 9000 64MB (AGP)
    Asus Radeon 7000 64 MB, A7000/T
    Asus Radeon 9200 128MB (AGP) A9200 SE/T
    Asus Radeon 9200 64MB (AGP) A9200 SE/T
    Asus Radeon 9200 SE 128MB (AGP) A9200 SE/TD
    Asus Radeon 9550 GE 128MB (AGP) A9550GE/TD
    Asus Radeon 9550 SE 128MB (AGP) A9550/TD
    Asus Radeon 9600 SE 128MB (AGP) A9600 SE
    Asus Radeon 9600 XT 128MB (AGP) A9600 XT/TD
    Asus Radeon 9600 XT 128MB (AGP) A9600 XT/TVD
    Asus Radeon 9800 Pro 256MB (AGP) A9800 Pro
    Asus Radeon 9800 XT 256MB (AGP) A9800 XT/TVD
    Asus Radeon X300 128MB, Extreme AX300/TD
    Asus Radeon X300 SE 128MB, Extreme AX300SE/T
    Asus Radeon X600 Pro 128MB, Extreme AX600PRO/TD
    Asus Radeon X600 XT 128MB, Extreme AX600XT/TD
    Asus Radeon X800 Pro 256MB, AX800 PRO/TD
    Asus Radeon X800 XT 256MB (AGP, DVI), AX800 XT/TVD

• Gabisan
    Azert van a 98 am,hogy az xp-mrol az alatt csinalok biztonsagi masolatot es ha valami gaz van az xp-vel a 98 alol csak siman atmasolom es kesz . Eddig 9800prom volt ugyebar ahoz meg volt driver de ehhez is kellene mert nem valami jo 16 szinben masolgatni.
  • Gabisan
    Nem tud valaki win98 ala valamilyen sajat keszitesu drivert
    x800 xt-hez?Tudom,hogy hivatalosan nem letezik,de hatha valaki keszitett/atalakitott/ egyet!
    Segitsegeteket elore is koszi!
  • cito
    Volna egy olyan kérdésem hozzátok!
    A lenti configgal pl a doom 3 at elindítom, úgy 1600*1200-on megy highba...
    Majd kiépek, kikapcsolom, majd be, és már 640*480 -ba lowon is szaggat. Majd ötödjére megint jó lesz...-mármint ki-bekapcsután-
    Ez mitől lehet? A videókaritól nem, mert egy másik ugyanilyennel is ugyanezt csinálta...
    Bios frissítés talán? lehet? Vagy más a baj netán lap?

• M@TriX
    annyival is stabil, nekem 3.51-en megy 1.550-el
  • raziel.
    olyan gondom van hogy felteszem az uj wint aztán kapcsolok netet és kb 5 perc után belassul a net...és használhatatlan lesz utána már mindig szal szerintem valami virusra gondolok de milyen virusirtot tegyek fel vagy esetleg valami fw-t?
  • Robogo
    Ja mert én még nem vagyok "Életkor:75-80 éves között" mint te!Én csak megkérdeztem,hogy mi mennyibe kerül és ez nem azt jelenti,hogy nem tudok semit a gépekről!
  • ibrik
    Kéretik mellőzni másoktól származó idézeteket!
    Amúgy sem aktuális ebben az esetben, mert nincs is számítógépe.
  • nemcsakfeel
    "Foglalkozás, hobby: foci,számítogép"
    "A beírásodból megtudtuk, hogy halványlila fingod sincs a számítógépedhez." ibrik
    P4 - 50 E
    2×512 RAM - 2×23 E
  • Robogo
    Mindenhol néztem,de sehol nem találom,hogy mi mennyibe kerül!Azt hiszem,hogy a ASUS P4P800 DELUXE AZ 31000ft DE A TÖBBI MENNYI?
  • Robogo
    Na hi mindenki!

Ezt a gépet szerteném megvenni csak az a kérdés,hogy kombatibilis és,hogy mennyibe kerülne?:Asus p4p800 Deluxe,Intel Pentium 4 2,8GHz/400MHz és 1GB DDR RAM/400 MHz.
  • nemcsakfeel
    cpu core-t húzd feljebb hogy stabilabb legyen.
  • grebber
    HELP!!!
    Olyan problémám van hogy a gépem kékhalál bejövetele után restartolja magát meg van amikor egyszerűen magától kikapcsol.
    Mi lehet a gond Táphiba??Vagy mi?
  • Falconer
    A Firefoxban ki lehet vhogy kapcsolni a letöltési ablakot? mert rohadtul zavar hogy amikor pl egy képet mentek le akkor is beugrik
  • cito
    Köszi a tuningot!!! Cool Stuff
    de meddig lehet a nortwood 3,0 ghz-s procit húzni?

A bios így néz ki: Ez megfelelő?

CPU OPERATING SPEED : USER DEFINED
    EXT. CLOCK ( CPU/AGP/PCI ): 227/66/33 MHZ
    ESTIMATED NEU CPU CLOCK : 3405 MHZ
    N/B STRAP SPU AS : FSB 800
    DRAM RATIO ( CPU:DRAM) : 5:4
    AGP RATIO ( CPU:AGP:PCI) : FIXED
    FIXED AGP/PCI FREQUENCY 66/33 MHZ

CPU POWER SUPPLY: USER DEFINED
    CPU CORE VOLTAGE: 1.5500V
    DDR:SDRAM VOLTAGE : 2.70V
    AGP VOLTAGE: 1.55V

EZ A BEÁLLíTÁS MEGFELELŐ AZ ALÁBBI GÉPHEZ? NEM PUKKANHAT KI SEMMI? MEM,PROCI, ALAPLAP VIDEOKARI? 5900 XT HOGY LEHET HÚZNI?
    EGYÉBKÉNT EGY ZALMAN HŰTŐ VAN A PROCIN....
  • CoolStuff
    Én tudom milyen az, bár még fiatal vagyok, hogy a bőrömön is tapasztaltam volna...sztem nem is fogom már...:))

Na jó 8 all!
  • nemcsakfeel
    csak arra gondoltam, hogy a sugárzás elleni tablettán jód tablettát értesz, ami csak olyan nukleáris katasztrófakor jelent védelmet, ami pl. egy atomreaktor robbanásakor történik, és nem egy atombomba sugárzásától.
  • ibrik
    Szerintem meg te nem vagy tisztában a dolgokkal.
    Mindenki tudja, hogy valójában mi az igazság - ha odafigyeltél volna, mi most ÖREGEK impi-vel a katonaélményeinken humorizáltunk, és azon belül az ABV-kiképzésről... Fogadni mernék, még sosem hallottál ilyenről.

Máskor ne szólj bele, amiről "halványlila fingod sincs"!
  • nemcsakfeel
    ez igen nagy baromsag amit irtal. ha komolyan gondoltad, akkor eleg tudatlan vagy. sry.
  • ibrik
    Ez azért nem ugyanaz...
    Az etióp gyerek legalább azt tudja, hogy nem fog enni.

De az ellenség atomtámadásáról 1 órával előbb tudomást szerezni lehetetlen.
    Lehet, hogy érzékelik műholdakkal a kilövést, de egy interkontinentális ballisztikus rakétának nem kell 1 óra, hogy a Föld egyik oldaláról célbaérjen a másik oldalra...
    A kishatótávolságú szárazföldi taktikai és a tengeralattjárókról indítható rakátákról nem is beszélve...
  • Impi
    :DDDDDDDDD
    Kb. olyan, mint Etióp gyereknek mondanád, hogy étkezés után vegye be a gyógyszert.
  • Kockásfülűnyúl
    Hali nekem is 512 ramom van 2x256 és dualchanelbe mennek.
    Csak a poén kedvéért meg azért mert kiváncsi voltam a teljesítménykülömbségre átraktam a ramokat úgy hogy singlechanelbe mennyenek(más beálításhoz nem nyúltam).
    Aidával lemértem és sem írásnál és sem olvasásnál nem mutatott 1% sebességkülömbséget sem(olvasás: 0,96%, írás: 0,98%). Tehát nem olyan jelentős az a sebességváltozás. Szerintem sokkal jobban jársz másfél giga rammal.
  • ibrik
    Sőt, én mondok még jobbat....
    A sugárzás elleni tablettát vedd be az atomtámadás előtt 1 órával