64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
Vlala #5054 Köszi mindenkinek, Rátok aztán lehet számítani
[megsértőd] -
#5053 Az idézett topik címében is bennevan: ROUTER-t kell venned.
A használata is és a kapcsolatmegosztás beállítása is le van írva szintén abban a topikban.
Az, hogy milyen márkájút/típusút veszel, vagy hogy UTP-kábelest vágy WiFi-t (kábel nélkülit), annak csak a pénztárcád jelenthet határt.
Ha nem veszel router-t, akkor olcsóbban csak úgy megoldható a dolog, ha a netre közvetlenül csatlakozó gépen van megosztva egy második hálózati kártyán az internet a másik gép felé - viszont ennek a netre közvetlenül csatlakozó gépnek mindig bekapcsolva kéne lennie. -
#5052 jo de ott ilyen tárcsázások is vannak meg több fajta is levan irva nekem arra kéne hogy faterom másik gépen is tudjon netezni egy adsl elöfizetéssel szal mlyen tipusut vegyek és menyiért?:D -
#5051 Ez már régi téma.
Olvasgasd ezt a topikot: ADSl-Router kapcsolatmegosztás -
#5050 Hi!
Van egy Abit Ic7-es deszkam, benne egy 2.4Ghz-s P4(800FSB).
Eddig minden gond nelkul ment 3Ghz-n alapfeszultseggel, de nem regen vettem egy 120Gb-os Maxtor (6Y120MO) Sata vinyo-t.
Most kenytelen vagyok 2.4-en hasznalni, mert amint felhuzom a proceszort az alaplap nem latja a vincsit...bootol szepen, de keresi a particiot es ra se lat az uj Sata vincsire, mintha be se lenne dugva, de win azon van. Ilyenkor mi lehet?
-
#5049 csá
adsl 512-es csomagom van és megszeretném otthon osztani a másik géppel és ez mivel lehetséges? (router v. hub. switch)
ja és még milyen kábelok vagy milyen eszkozok kellenek még hozzá.. .ja és mivel ez nem legális ezért hogy kell beállitani szal hogy van ez? -
#5048 Igazából a DVD-RAM-okat azóta lehet jól kihasználni, amióta megjelentek az olyan asztali DVD-lejátszók, amik írni is tudnak a DVD-RAM lemezekre, és mivel van bennük tuner is meg ShowView meg mindenféle "videomagnós" funkció, ezért a TV-műsorokat is fel tudod venni rájuk, mint egy VHS-kazettára. Csak itt olyan funkció is van (néhány típusnál), hogy egyzserre tud fel is venni meg le is játszani.
Ha jól emlékeszem, ezt "csúsztatott felvétel-lejátszásnak" nevezik.
Arra is jó ez, ha például egy műsor felvételét elindítod, majd "teszel-veszel" és mondjuk félóra múlva már úgy el kezdheted nézni elejétől a műsort, hogy a reklámszüneteket átugorhatod - miközben a műásort végig rögzíti a készülék a DVD-RAM-ra -
Joey #5047 Kösz ibrik! letöltöm, hátha ez jó lesz! -
Bircsike #5046 Aha, köszi! Majd gondolkozok rajta! -
#5045 mikor pl napi 1-2 száz megát akarsz csak lementeni, gyorsabb mint pl újraírható lemezzel vacakolni, csak berakod és simán rámásolod mintha 1 winyó lenne nem kell nero-val vacakolni meg hasonlók -
Bircsike #5044 Ezt nem értem, és ezt miért jó? Mikor jó ezt kihasználni? -
#5043 RAM lemezt röviden úgy tudod használni mint 1 kissebb winyót nekem nincs de néha hiányzik :) -
Bircsike #5042 Miért ezek milyenek? Pontosan a DVD Rammal milyen előnyeim lennének? -
#5041 a 24x-es Plextorom nekem 3 körül lesz lassan és még mindig semmi baja tesómék azt használják -
#5040 jó kérdés :)
volt slot in Pio-m az 1 évet bírt gar-os csere, a helyett volt 1 Toshiba, azt eladtam nem tom mi lett vele, most LG DVD-m van ez 1,5 év körül van, ha van annyi pénzed akkor szerintem vegyél 1 DVD írót PIO-t vagy TEAC-t esetleg NEC-et, ha DVD-RAM-ot is akarsz akkor LG 4082B vagy 4120. -
#5039 A cd íróm 2,5 éves és tökéletesn működik, és már párszáz cd-t megírtam vele :) -
Bircsike #5038 Milyen márkájút tanácsolnál nekem? Mert akkor megyek azt veszek eggyett! -
#5037 próbálkozhatsz tisztítással, bár a tapasztalat szerint az LG-k 1-1,5 évnél többet nem bírnak ki. -
Bircsike #5036 Valami más lehetőség? Különben nekem is ez járt a fejemben. :) -
#5035 kukába a cuccal, ha már nem garis :) -
Bircsike #5034 Lenne egy szörnyű problémám! Az én LG 48*24*48*16 CD-RW+DVD combom egy ideje nem akarja beplvasni rendesen a DVD lemezeket, föleg kétrétegűt, a cd az megy neki de a DVD-vel 10 percig tart míg betölti nagy zaj jelenlétében és utánna még vagy 25-30 perc ameddig megtudok nyitni valamilyen fájl de azt is csak úgy tudom megnyitni ha kimásolom. Szóval rettentően lassan olvassa be a DVD-t! Mi lehet a probléma? -
#5033 Joey: az nView nem program, hanem az nVidia kártyák meghajtóprogramjának része. MInt ahogy része a teljesítmény és minőségi, ... stb stb beállítások.
www.nvidia.com - Download drivers - Graphics driver - GeForce and TNT2 - majd a harmadik ablakban kiválasztod az operációs rendszered típusát - Go - a most megjelenő oldalon pedig az "International" (nagyobb méretű) verziót is választhatod, mert abban van magyar nyelvi támogatás is. -
#5032 AMD-nél nem számít a duál, alig észrevehető a különbség. Nálam mondjuk 512 hynix egymagában: 3000/1000 kb. -
Pontius #5031 A legfontosabb befojásoló tényező, hogy a proci 333-on megy.
Szal magával rántja a 400-as ramokat is 333-ra.
De ettöl függetlenül 333-on dualban kéne müködnie.
Én enyit tudok segíteni, talán más okosabb és lessz valami ötlete... -
Balli #5030 Sziasztok!
Haverom vett egy használt 512-es RAM-ot a gépébe, még pont előtte újrainstallálta a windows-t, felrakta az SP2-t. S néha az alkalmazások leállnak egy hibaüzenet társaságában (elég ritkán, de akkor is, azt mondta hogy ilyet azelőtt nem csinált) pl.: Word, Doom3, Bsplayer, WinDVD...
Lehet/létezik az hogy a RAM-mal lenne probéma?
512-es infneon 333Mhz, s 266Mhz-en megy
Please help nagyon félek, hogy a ramommal van a problem!
-
#5029 HI.
Vettem 2x512/400 samsung ramot.
AIDA memória olvasás/írás teszt:
Meglévő 512/333 infineon: 2251/860 mb/s
1x512/400 samsung: 2152/835
2x512/400 samsung simán: 2143/831
2x512/400 samsung elvileg duálban: 2237/917
Mind három együtt: 2394/926
Szóval teljesen megegyezőek az erdmények, ha bent van a 333as, akkro nyilván a 2 400as is csak 333on megy.
De miért nem akar működni a dual channel?
Van valami köze ahhoz hogy a proci a 333on megy?
Tipp? Ötlet? -
Joey #5028 na valaki tud nekem segíteni? még mindig a vidkártyámnál vagyok elakadva,valamiért nem jó a nwiev...vagy hogy állítsak vonalsimitást??köszike mindenki aki segít és válaszol nekem -
#5027 Bios flash előtt nem árt alapra visszaállítani mindent.
Persze el lehet menteni, kell hozzá egy darab papír és egy toll vagy ceruza. -
savafan #5026 A biosban beállított beállítások az updet után elállítódnak? Vagy megmaradnak a paraméterek? Valamilyen módon el lehet menteni a beállításokat? -
Torry #5025 Elég a legújabbat -
steweee #5024 alaplapi biost hogyan kell frissíteni ? elég mindig a legújabbat, vagy végig kell telepíteni az összeset növekvő sorrendben ? -
#5023 Help! Remeg a monitor képe. Mitől lehet ez? Csak most tapasztalom először. -
Torry #5022 Partition magic csak NTFS-nek engedi változtatni a Cluster méretet, FAT32-őnek nem!
Miért van?? -
Joey #5021 Hello Ibrik! Kösz a választ, de annyit még szeretnék tőled megkérdezni,. hogy akkor melyik szoftvert ajánlod mx 440-hez, ha az nwiev nem jó. Esetleg link is jó lenne. Köszi! -
Vlala #5020 Ismét:
tud valaki Zida (Tomato) T810B-CU alaplaphoz win98 drivert? Konkrét hiba: az alaplapi videokártya nem képes 640x480-nál többet.
HELP! Ha nem válaszol valaki, új topicot nyitok a témának :-) -
savafan #5019 MSI KT4 Ultra alaplapom van 1.1-es vertziójú biossal. A hivatalos verzió már 1.4-nél tart.
Lehet nem értek valamit.
Ha az indításnál egy üres vinyóra telepíteném az xp-t akkor a particionálásnál (még mindenféle telepítés elött) 131 GB-ot ír ki. Megcsinálhatom a particiót arra a részre, ahogy szeretném és mi lesz a maradék 30-al? Azt mikor tudom az én kedvem szerint formázni? Csak miután feltettem a windowst? De akkor még csak 131-et lát az SP után fog látni rendesen.
Magyarul:
Elindítom a telepítést (olyan xp-t sikerült szereznem amiben alapból benne van már az SP1) akkor 131 gigát engedélyez. Megparticionálom kedvem szerint (illetve nem mert én 160-at szeretnék felosztani) és felteszem a windowst. Mivel felkerül az SP1 is a windows látni fogja a 160-at de én a particiónál még csak 131-el számolhattam. Vagy nem?
Lehet, hogy nekem még túl korán van ehhez?:) -
#5018 Igen szugseged van egy SP1 telepitesre es a programra.
Altalaban az uj lapoknal a BIOS felismeri, hogy 160 gigas a vinyo szal nem az a problema. Attol lesz 160 GBs a vinyo, hogy egedelyezi a program a registryben a EnableBigLba (0 ill 1) bejegyzesnel a nagy meretu vincsestereket a program, ha az atapy.sys %systemroot%\system32\Drivers konyvtarban megfelelo. (Gondolom ezert kell az SP1)
Amugy nem veszes a BIOS frissites. -
savafan #5017 Köszi az infót de az angolom kicsit lukas:)
Ha jól értem a dolgot a következőket kell tennem:
1. SP1 telepítése a windowsra
2. Elindítani ezt a maxtoros progit.
Ennyi?
De ezeket gondolom már a feltelepített windowsra kell tennem igaz? És akkor a biosban 131 gb-ra megpartcionált vinyó mitől lesz 160? Nem kéne tennem valamit elötte, hogy a partició mérete is kb 160 gb legyen a biosban? Mennyire vészes egy bios frissítés? Lehet, hogy az segít a biosos gondon? -
#5016 Két dologgal nem vagy tisztában:
1. Az nView-nak a többmonitoros (vagy monitor+TV) üzemmódokhoz van kizárólag köze. Semmi köze sincs az élsimításhoz, anizotrópikus szűréshez, stb stb... Ez utóbbiak a teljesítmény és minőségi beállításokhoz tartoznak.
2. Az MX jelölés GeForce-oknál mindig azt jelentette, hogy butított verzió - sok játékhoz külön oda is írták, hogy "MX not supported".
(Megjegyzés: mostanában az GeForce FX kártyáknál az "XT" jelölés mutatja, ha butított kártyáról van szó.) -
#5015 Hat igen.
Ha jol emlexem az SP1 mar javitja ezt a hibat.
Ha megsem akkor probalkozz a Partition Magic-el, mert asszem azzal lelehet rendessen partizionalni a nagy vinyokat is, vagy a Big Drive Enabler nevu programmal.