64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • BaLeeX
    Kösz a tippeket!

Meglett a probléma végülis...
    Ugye ezért szívás ha másnál van ilyen probléma, mert az ember saját gépébe tudja miket pakol.

Bent a gépben egy 2600+os Sempron, (333mhz-en megy) meg bent figyel egy 512 400-as ddr, meg egy 256 megás 266-os(!!!) ddr.
    Csoda hogy eljutottam odáig, hogy az Aida-val megnéztem, hogy mi van a gépben és kiírta ezt...
    Azon is csodálkozom, hogy jó darabig ment újraindulások nélkül, mivel természetesen noname 256-os modulról van szó.
    Na mind1, megoldódott hál' istennek.
  • nemcsakfeel
    írj egy progit ami egyetlen pixelt baszogat mindíg, és futtasd fél évig
  • steweee
    vmi 5let esetleg ?
  • Met
    szerintem sehogy, max ha szétszednéd de akkor meg ugrott a gari és úgy se biztos
    biztos, hogy 3-tól garis? mert van olyan, hogy ha egy adott területen belül van a 3 akkor cserélik
  • Punkerwork
    hogy tudnék TFT-re pixel hibát csinálni? 2 már van rajta és 3-tól garanciális :(
  • nemcsakfeel
    ha a pdf-ben ki tudod jelölni aszöveget akkor vágólap és kész :)
    ha képként van a pdf ben akkor az rázósabb, ahhoz szükséged lesz egy komolyabb karakterfelismerő progira.
  • grebber
    Má semmi konverter vazeg konverter.
  • grebber
    NEM IDE tartozik de fontos lenne és sűrgős pdf-ből hogy tudok én doc fájlt csinálni?Vagy az Adobe Reader-ben ki lehet valahogy az egész szöveget jelölni,hogy wordbe tudjam tenni?
  • [NST]Cifu
    Az alapból 65° mit jelent, hogy az alaplapi hőmérő szerint a proci hőmérséklete ennyi? Mert az erősen problematikus lehet (pl. nincs rendesen felrakva a CPUhűtő).

Ilyen nehezen megfogható problémál van egy eléggé időigényes megoldás: csupaszísd le a gépet (csak a videókártya, a vinyó és egy CD/DVD-rom legyen benne), és így próbáld meg beindítani az XP-t, vagy az adott esetnél feltelepíteni. Ha működik hurrá, egyenként vissza lehet rakni a többi cuccost, és amelyik alkatrész berakása után a hiba jelentkezni fog, az a ludas.
    A probléma akkor van, ha alaplap/CPU/memória hiba van, mert azon így nem tudsz kifogni...
  • Crokin
    #6625 Nekem is hasonló bajom van, tehát javaslom (feltéve, hogy sikerül legalább egyszer elindítanod) nézd meg az eszközelőt mindenképp, lehet hogy rákos valami(driverek)...
  • BaLeeX
    Lenne egy nagy gondom.

Egy ismerős szólt, hogy meg kellene nézi a gépüket, mert folyamatosan újraindul. Ez a gyakorlatban úgy nézett k, hogy az xp töltőképernyő bejött még, majd utána amikor elsötétült és ugye a desktopnak kellett volna bejelentkeznie, akkor újraindult. A kék üdvözlőképernyő már nem jelent meg. Ugyanez volt a helyzet, ha az elején a legutolsó helyes konfiguráció betöltését választottam. Az elején a scandisk ilyenkor mindig végigment gond nélkül, viszont megnéztem dos-os progival, csinált 25-30db FOUND00x könyvtárat, amikben több, mint 1 giga volt összesen. Csökkentett módnál csak töltött, de nem jelentkezett be semmi, 10 percnél nem vártam tovább.

DOS alól átneveztem windows meg program files könyvtárakat, majd WinXP install. Először végigment, majd első bejelentkezésnél furcsa hibaüzenetek jöttek majd pár progi feltelepítése után megint kezdte az újraindulós dolgokat.
    Még1x XP install itt már volt olyan, hogy fájlt nem tudott olvasni telepítésnél. Újra xp install, ekkor végigment gond nélkül, egyszerre kezdtem is az SP2-t telepíteni, majd a telepítés közepén szokásos újraindulós móka…

A gép egy régi Abit VIA-s alaplapban egy AMD Sempron 2600 vagy 2700+, Radeon 9000pro, 512mega ddr, 1 hálókártya, 1 modem, 1 dvd író, 1 olvasó, 1 vinyó.
    A procit boltban tették be neki, biosfrissítést tettek az alaplapra és utána működött rendesen. Egy tápot is cserélt (Mercury 400-asat vett) de ezzel sem volt gond.

Ami nekem egyedül feltűnt, hogy a CPU hőmérséklet alapból 65-ön van, de ettől szerintem még simán mennie kéne. Nincs húzva semmi.
    A vinyót nálam leellenőriztem legújabb NOD32-vel szóval vírusról sem lehet szó.

Meg vagyok lőve, semmi ötletem nincs. Az újraindulás teljesen véletlenszerű, illetve install előtt mindig ugyanakkor jött elő. Ötlet?
  • steweee
    hmm, ezt gyorsan kiderítetted, de mi ez? mert már nem emléxem, de biztosan vmiért fontos volt hogy elmentettem az ftp kapcsolatok közé
  • [NST]Cifu
    Tölteni akkor is fog, hiszen a lapozófile a vinyón van, de valóban lehet gyorsabb (ha pl. a textúrákat, hangokat először ki kell tömörítenie egy file-ból).
  • [NST]Cifu
    Én ugyan nem tenném, sok játéknál problémát okozhat.
  • [Jakuza]
    dione.iec.hu
  • steweee
    tudja vki hogy ez melyi ftp azonosítója ? : 212.40.96.117
    mert én elfelejtettem, ráadásul jelszavas és nem illesztettem be a wincommander kapcsolódás szerverhez a jelszót. de egyébként a fórumról vkié, mert már töltöttem le róla, itt volt vhol korábban megadva a cím jelszóval együtt, de hát ennyi hozzászólásban visszakeresni, azt sem tudom már melyik topicban
  • [Jakuza]
    512MB memorianal nem tudod ezt megoldani.
    512MB RAM mellett kell a legalabb 512MB fix swap file meret.
  • grebber
    Majd akkor kiprobálom swap fájl nélkül is.
  • [Jakuza]
    Azert mert ha nem hasznalsz Swap filet, akkor csak a memoriadba kerulnek az adatok a winchesterre nem.
    Es mint tudvalevo a memoria kicsit gyorsabb mint a merevlemez.
    De ha akarod, nyugodtan hasznald azzal az 5GB orultseggel, aztan ha csak kerreg a vinyo es nem tudsz megmozdulni a jatekban,amikor egy ido utan frissitti az XP a swapfajlt akkor orulni fogsz. :P
  • FoToS
    Szaiszto tudnátok nekem linket adni honnan lenne érdemes hazimozi erősitőt vásárolni?Köszi előre is!!
  • ERIK
    Köszi szépen srácok!Megoldódott!IDE driver kutyulta a szart!
  • GAAMMEER
    hi
    audigy 2es hangkartyam van es azt szeretnem kerdezni hogy ha pl vennek egy PIONEER DCS-525 hazimozi rendszert akkor azt hogy tudnam a geppel osszekotni es mukodesre birni??

itt a hazimozihoz egy leiras
  • nemcsakfeel
    akkor lesz a leggyorsabb a géped ha az optimálsra választod
    mindenki másképp használja a gépét, más programokkal, más szokásokkal, ezért a legjobb megoldás ha sikerül beállítanod a neked megfelelőt. :(
    ha lejebb veszed: akkor kevesebb lap információt kell használni, kisebb a laptábla méret, ( swapping rendszer felépítése .. mélyebb dolgok ..)
  • CoolStuff
    Az az előzmény, hogy valami háttérzaj van az mp3 playa hallgatása közben, más kérdést nem tettem fel, ezt is idéztem!:D
  • grebber
    Egyébként ezt nem tudom tehát megkérdem hogy ha lejebb veszem a lapozofájl méretét akkor mért lesz gyorsabb a gépem?
  • nemcsakfeel
    nem teljesen értem :) ennek a hozzászólásnak volt vmi előzménye, amiről lemaradtam?

#6630 : betöltést nem abban az értelemben használtam :)
  • Tufa16
    én is ezt csinálom. min-max 5giga.
    Amugy nem a betöltésel, hanem pl ha megyek egy nagyobb területen épp szörnyeket írtok, visszamegyek a városba, és ismét elmegyek ugyanoda öldösni akkor nem kell megint tölteni ugyanott hanem megy kényelmesen tovább
  • CoolStuff
    Hali!

Ez füllel mennyire hallható zaj mp3 playa esetében?: "90db-es jel/zaj-viszony egész jónak mondható és a 20 Hz-től 20 kHz-ig terjedő frekvenciatartomány sem nevezhető rossznak."

Ja és ez állandó jelleggel van, vagy csak zene közben?
  • nemcsakfeel
    azért lehet hasznos a nagy Swap terület, hogy oda nyugodtan elférnek a cuccok, ha kell neki egy új lap, akkor az addig betöltötteket ( amik ki vannak írva a vinyóra ) nem kell kisöpörnie, és azzal bajlódnia, hogy melyiket söpörheti, milyen jogosultságokkal, stb.. hanem egy zsír új lapot nyithat minden franckarikának.

ha túlnagy ( akkora amit az életbe nem pakolsz tele .. ) akkor meg feleslegesen növeli a bejegyzéseket / hivatkozási láncot ( ezáltal kicsit lasabb benne keresgélni, .. )

azért szokták ajánlani a fix mératű swap fájlt ( min=max=512 MB), hogy ne foglalkozzon a rendszer a fájlnak az allokálásával, törlésével, fájlrendszeresdivel, hanem van egy adott területe, amit nem kell így babrálnia.
  • [Jakuza]
    5Giga LOL.
    1 GB memorianal szinte ki is lehet kapcsolni a virtualis memoria a meretet.
    Ha gyorsan tolt 5GB-nal ideje lenne hogy kiprobald 0 vagy max fix 128MB merettel is.
    Ugy meggyorsabb lesz a toltes.
  • nemcsakfeel
    memtestet nyomassál rajta innen szedd le a megfelelőt ((bőven elég a floppys cucc )) az fut egy bő napig, akkor megtudod hogy mem hiba, proci hogy bírja, ..

próbáld meg a biosban beállítani hogy ellenőrizze a memóriát ( ez ritkán szokott hibát kimutatni, de első lépésnek ez a legegyszerűbb ) vmilyen quick boot pontot kell disabled re állítani ( laponként változó.. )

próbálj meg esetleg Win reinstallt, hátha vmelyik driver ütötte ki a win-t. Attól hogy nem töltődik be a win, még nem kell nagy bajra gondolni, simán előfordul.

másik, linux, cd ről futtathatók, próbát megér
  • Crokin
    Tedd fel hozzá ezt a drivert: Nforce 6.14 beta driver.

Nekem meg az a bajom ezzel a lappal, hogy minden kikapcsolás után elszáll az nvidia audio.. és mindig újra kell telepíteni. Elsőre el se indul, hanem win töltés közben kapásból újraindul és ott kell gecizni vele... Kéne keresnem egy új audio drivert asszem
  • Tufa16
    igen, viszont játékokban sokat gyorsít. Nekem pl egy 200as vinyóm van, igy az az -5 giga nem számít túl sokat, csak játékoknál jelent sokat... :)
  • grebber
    Életbe nem huztam a gépemet :(
  • Gabesz amd64
    de a virtuális memóriát azt a winyóból veszi el,nem?
  • barret
    Volt már nekem is ilyen,túlhúzás után:)
    Állitsd vissza,és mentsd el.
  • Tufa16
    én 1 giga ramnál, 5giga virtuális memóriát állítottam be, igy nagyobb területen jáccodó game(pl lineage2) sokkal élvezetesebben jáccható. kevesebbet tölt
  • ERIK
    Szerintem úgy értette a fix 512-t,hogy a kezdeti is 512,meg a maximális is 512!
  • grebber
    De ott van olyan hoz kezdeti méret és maximális méret melyik kell 512-re a kezdeti???
  • grebber
    Az mitől lehet hogy a Bios csak úgy magától "átirja" magát??

mert nekem olyanokat csinál hogy nincs kislemezmeghajtó a gépembe és visszakapcsolta hogy van, a másik azt most vettem észre hogy a 2500+ Bartonomra 1100MHz-et (11x100) ir ki.