64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
phredon #8383 Hali!
Az a helyzet, hogy már régebben is volt ilyen problémám,elég sok vinyóm elszállt már, akkor arra fogtam hogy biztos a hordozgatástól, most viszont két gépem van, egyikben vadiúj sata vinyó, rendesen rögzítve soha nem piszkáltam és mindegyiknél előfordul, hogy néha kattan egyet és megáll, van hogy magától tovább megy, néha csak akkor ha kicsit megmozgatom a vezetéket vagy újraindítok. Sőt volt hogy újraindítás után is boot failure-t írt ki, kihúztam a vezetéket majd vissza aztán utána elinduét
Mitől lehez ez? Gépek újak az egyikben 420-as táp van, vírus nem lehet, emrt akkor már haverok is meg kellet volna kapják. Arra gondoltam, hogy talán áramingadozás, de csak a vinyókkal van gond. -
#8382 Bios menüjébe lépj be, és nézd meg a hőfok érzékelési dolgokat, és kapcsold ki a warning beep et, vagy állítsd jóval feljebb az érzékenységét.
VGA hiba esetén rossz lenne a kép, sőt bootoláskor csipogna/nem engedne tovább.
Venti nélkül azért ne nagyon hajtsd ki a szerencsétlen vidkarit. Ha van régi tápventid, akkor azzal fujasd meg amíg nem veszel rá új ventit.
-
#8381 1. Nálam is megy Dualban egy Hynix és egy Infineon, viszont együtt (bármilyen variációban rakom be őket) csak 333MHz-en mennek. Ha egyenként berakva egyiket vagy másikat, akkor jól mennek 400MHz-en.
2. Mindegyik P4-es alaplap dual-channeles... (kivéve a mostanában elfeledett fejlesztést, a RAMBUS-t...) -
Szirob #8380 Nem tudja valaki hogy 2 db 512 mb-os 400 mhz-s ram ha különböző mákájú megy e együtt dualba? Tud valaki egy jó dual channeles P4 alaplapot mondani?
-
#8379 thx!
igen tudom! -
#8378 lehúzod a speaker csatlakozót az alaplapról
Azt ugye tudod, hogy károsodhat a kártya ha nem megy a hűtés? -
#8377 thx!és ezt a csipogást nem lehet valahogy kiiktatni,amíg nem cserélem ki a ventit,mert kicsit idegesítő!?:D -
#8376 Lehet, hogy a BIOS érzékeli, hogy valami nincs rendben a VGA-val.
Ha egyik PC-bolt szervízében sem tudnak ventillátort adni rá, akkor vegyél egy PCI helyre beszerelhető külön VGA-hűtőt. Kb. 2000Ft -
#8375 Hali!
Van egy kis probléma a masinámmal...
Mégpedig az,hogy csipog...Leginkább játék alatt,de szokott akkor is amikor nem játszom...Ez kb azóta tart,amióta nem forog a vid. kártyámban a venti...GeForce 4 Ti 4200 8x-es kártya...A kérdésem...Mi csipoghat egy gépben,és miért? -
#8374 Alcohol 120% -
Solt #8373 progit! sorry! :))) -
Solt #8372 Üdv! Tudtok ajánlani egy pogit, ami mds és mdf fájlokat felismer?? Köszi -
#8371 sajna nem vagyok jós :)
de szvsz jelentősebb csökkenés nem lesz, addig amíg a ddr2 jobban be nem tör. -
powerdozer #8370 Köszike, akkor törlöm a cuccot! -
steweee #8369 várható még újabb árzuhanás? gondolom nem mert már így is igen alacsony. de valyon meddig tart még az alacsony ár? érdemes inkább most gyorsan vásárolni vagy még nem sürgős, maradnak az árak egy darabig -
#8368 az utóbbi 1-2 hónap volt durva, de itt az SG n is volt cikk róla :) -
steweee #8367 most nézem csak hogy mennyire leestek a memóriaárak! ez mióta tart? egy ideje nem volt aktuális a téma nálam, de most hogy olvastam vmelyik nap a hynixes perről gondoltam megnézem történt e változás, és hát a tavalyihoz képest igen jelentős az áresés:
512 MB PC3200(400MHz)DDR 7 800 9 750 -
#8366 VideoCD resolution is in PAL format 352 x 288 pixels with 25 frames/second.
In NTSC format it is 352 x 240 pixels with 29,97 frames/second -
#8365 "
Yeah.. this matroska (mkv) stuff I've seen popping up.. I'm quite sure there was a thing for getting the audio and video streams and converting them to something else.. are you sure mplayer doesn't work? is it the latest version? it should have mkv support!
" -
#8364 VGA-ra ramhűtőt próbálj rakni, vagy plusz ventit a házba ami fúj levegőt vga ra ( ideigleneen kipróbálhatod segít e rajta ).
esetleg driver hiba? -
#8363 thx hangkártya tuti jó mer kivettem és ugy is szar volt
a memóriaprogira rákeresek! thx -
#8362 memóriát le tudod ellenőrizni, memtest+ progival ( vagy bármilyen linux boot cdn rajta van )
hangnál meg driverekkel tudsz játszani, egyiket fel, aztán le,... -
#8361 hagyd benne csak az újjat és nézd meg, hogy azzal is csinálja e
nem mehet duálban, csak 2 egyforma méretű
az alaplap nem VIA chipes? ha igen tegyél fel via4in1 drivert -
#8360 "otthagyom a gépet 10 percre"
energiagazdálkodásos időket próbáld átállítani, hogy azzal van e összefüggésben.
régebbi gépben vga driver okozott ilyen fagyást, hogy kikapcsolt monitorból kékhalállal ébredt fel.. -
#8359 A .TOAST kiterjesztés a Roxio cég Macintosh gépekre fejlesztett CD-író programja által kezelt imázsformátum.
Tehát NEM PC-re való! -
#8358 A fokhagyma, meg a vaj! :P -
powerdozer #8357 Hali!
Nem tudja valaki hogy mi nyitja meg a toast fájlt? -
Szirob #8356 Sziasztok!
Lenne egy problémám. Van egy Abit BD7-es alaplapom ami csak a 266 mhz-es ramot kezeli. Eddig volt benne egy db 256 mb-os 266 mhz-es ram és mellette egy 256 mb-os 400-as ram. Tökéletesen működött.Szakember mondta hogy nem lesz baj a 400-as miatt mert kisebb sebességen fut majd azért raktam bele. De most megvettem a haverom 512 mb 400-as memóriáját. Beletettem a gépbe, felismeri, végignyomtam a 3d markot, játszottam vele, dvd-t kódoltam. Everest progi is kiirta jó. De van amikor csak ugy otthagyom a gépet 10 percre visszamegyek és kékhalál. Ezt azóta csinálja amióta megvan a másik ram.
Mi lehet a probléma? Sz.tem ki kell szednem a 266 mhz-s memóriát...
És még egy kérdés: Ha venék egy új alaplapot ami dual-ba kezeli a 400-as memóriát, akkor a 256 és 512 mb-os egymás mellett mehet dualba? VAgy csakis ugyanolyan mehet?
Előre is köszönöm!
-
Hatjen #8355 Bedugtam a tápba, figyelmeztettek amikor megvettem :) egyébként emiatt a tápot is cserélnem kellett. Igy a kérdésem még mindig fenáll. -
#8354 hali!
lenne egy ksi problémám!!
van 2 játék amin baszakszik velem a gépem:((
egyik gtr meg rfactor!
ha ütközök vagy kipördülök akkor a kép néha megakad és beáll a hang is majd 4 mp mulva kb továbbmegy és megint beakad a kép meg a hang is!
más programnál semmi gáz nincs csak ezeknél!!
hangkártya miatt csinálhat ilyet??
vagy leeht a memória szar?
help!!
thx
-
BBking #8353 Ennyire inteligens lenne a Nvidia VGA?
Az ati-nál addig el sem indul a kártya amíg nincs csatlakoztatva...
Hehh... -
#8352 Bár lehet, hogy nem, mert most olvasom, hogy más játéknál nem csinálja...
Na mindegy, azért a kérdés még mindig fennáll a tápcsatlakozóról. -
#8351 Tipikus új 6600-as tulajdonos error...
Bedugtad a kártyába a plusz tápcsatlakozót? -
#8350 játék patch? -
Hatjen #8349 Üdv
Van egy kis problémám.
Most vettem egy Geforce 6600-as kártyát és próbáltam elindítani a Silent Hunter III de az elinditáskor elsötétedik a képernyő és kb 20 mp után újraindítja a gépet, kipróbáltam több drivert is de mindegyikkel ugyanúgy újraindul. Más játékokkal gond nélkül fut (Pacific Assault, Brothers in Arms).
Pls help
thx -
trabant #8348 Se a mostani lapomnál, se a régi IS7-esnél nem kellett semmi ilyesmi, én még nem találkoztam olyan lappal ami sata vezérlős, és nem látja alapból a sata vinyót. Persze ha külön pci-os sata vezérlőkártyára van kötve az más. -
#8347 eredeti vagy tört? -
izb #8346 4 DDR2 foglalat, max. 4 GB (Dual Channel)
Tehát nem..... -
Charisma #8345 Ok, így már működik a dolog.:) Köszönöm!! -
pepe003 #8344 Sajnos mégis esedékes a kérdés...