64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • phredon
    Hali!

Már azt hittem az írom ment tönkre mert az újonnan vett verbatim cd-ket sorra rontotta el. A lezárásnál hiába vártam fél órát nem végzett, csak resettel tudtam leállítani. A jó kis traxdata lemezeket gond nélkül írja. Talán vmi hamisítványt sikerült beszereznem? Meg néztem dic infot azt írja:
    Manufacturer Maybe = Prodisc Technology Inc.
    Ez is érdekes...
  • [Jakuza]
    Igen a mostani vinyok mar nem ugyanugy mukodnek mint a regi vinyok, ott meg parkolopalyara allitotta az elektronika a fejegyseget.
    A mostaniaknal kifejezetten nem ajanljak a low level formatot.
  • grebber
    Na majd akkor futtatok chkdsk-t.Azt ha utánna is szar akkor ott rohadjon meg év végéig kihuzom kékhalálokkal max nagyon sok DVD-m bánja amit elbasz az irás közbeni kékhalál.
  • Koppernikusz
    hmm.. igen?
  • [Jakuza]
    Biztonsag okan ellenorizd le az osszes vinyo, osszes particiojat.
    Ha szerencsed van akkor csak annyi tortent, hogy a kattanaskor, amikor leallt a vinyo, akkor crosslinked es hibas bejegyzesu fajlok kerultek a vinyora, amit a chkdsk kifog javitani.
    Ha csak ez a baj, akkor keress egy olyan tapdugaszt a vinyonak, ami nem mozog a foglalatban.
  • grebber
    Ja és csak a fővinyő lehet a ludas?Vagy ezt honnan tudom meghatározni?

Na látom ezt a gépet sem fogom már eladni.
    Vagy max eladom azt utánna agyonvernek mert szart adtam el nekik :(
  • [Jakuza]
    A chkdsk leellenorzi a vincsesztert (check disk) az f kapcsolo meg javitja hibakat, ha esetleg van rajta ilyen.
    Nem torol semmit, a hibas fajlokat is atnevezve egy konyvtarba irja.
    Az alkalmazas futasa kozben latnifogod szazalekosan, hogy hol tart es ha vannak esetleg, akkor milyen hibakat talalt.
  • [Jakuza]
    Lowlemez formatot nem ajanlom egyaltalan, a mostani vinyoknak nem tesz jot.
    Akkor inkabb jobb 0-akkal feltolteni a vinyot.
  • grebber
    De az csak töröl felesleges fájlokat és nem ir ki semmit vagy igen??
  • [Jakuza]
    Ne windows alatt nezd vegig, mert az sokszor nem latja a lemezhibat a kezdeskor lefuto CHKDSK hatasosabban megtalalja a hibakat.
    Szoval parancssorbol add meg a chkdsk c: /f parancsot es ujrainditaskor lefog futni.
    Egyre inkabb azon a megallapitason vagyok hogy a merevlemezeddel van valami.
  • Koppernikusz
    Smart dolgok?
    Ha jót akarsz akkor nyomsz rajta egy low level formatot, és akkor egy kis időt még lehúzhatsz valszeg vele..
  • grebber
    Ez van a felkiáltójeles leirásban: Hiba történt az eszközön (\Device\Harddisk0\D) a lapozási művelet közben.
  • Koppernikusz
    off: aláírás Tizedes meg a többiek?
  • Koppernikusz
    Itt kezdd el!: lemezhiba: Aida (Everest)/ Háttértár/ SMART adatok
  • [Jakuza]
    Eloszor csinalj egy teljes XP ujratelepitest, miutan leellenorizted a lemezedet.
    Nem oly regen megemlitetted, hogy neha kattoan es leall a merevlemezed, ami tipikusan tapcsatlakozasi hibara utal es bizony ilyenkor megserulhet a merevlemez.
    Lehet ott van a kutya elasva, mert sok a lemezhiba a naplodban.
  • Koppernikusz
    az bőven elég. nekem összesen 4 gigás az XP partícióm.. ebből oan 600 mega hely van
  • [Jakuza]
    Igen okozhat.
  • Koppernikusz
    memória hiba? ( memtest+ ) / egyéb hw hibák ?
    egyéb hibákat nem jelez más oprendszer?
    újratelepítés?
  • grebber
    Hát ott 5GB szabad hely van.
    Meg ez okozhatna kékhalált?
  • [Jakuza]
    Nem lehet hogy elfogyott a hely azon a merevlemezen, ahol a virtualis memoria van, ami nem fix meretre van allitva ?
  • grebber
    Na az én gépem a legkeményebb az egész világon kb 5percenként kékhalál van (XP-n) és a legkomolyabb hogy nem tudom miért.
    Eseménynaplóm kb a figyelmeztetések fölött még vagy 100 sor ugyanolyan van :(

Mi lehet a baja a gépemnek?
  • grebber
    Annak mi lehet az oka hogy gondol egyet a gép és a programokat elkezdi bezárni a szokásos "hiba történt az alkalmazás futtatása közben"???
  • Tufa
    az nincs
  • Koppernikusz
    :D
    A haver gépe nincs húzva? :)
  • Akuma
    émmeg azthittem csillagász volt :))))
  • izb
    Kopernikusz felfedezte a spanyol viaszt........
  • Tufa
    őőő, az én procim lehet hogy húzva van, de ha már észrevetted hogy milyen procim van, azt is láthatod hogy az aláírásomban lévő alaplap amd-s, a problémás lap pedig inteles ;)
    sp2 van fent amugy havernál. majd legközelebb ujrarakom neki a windowst, hátha megoldódik.
  • Koppernikusz
    Elég furcsának tűnik hogy pár sec re van hang, utána meg nincs.
    Más dolgok mennek hibátlanul, hangal nincs sehol gond?
    A behangolt adók képe szép, tiszta? Kézi finomhangolás nem segít? Az országot próbáld meg Germany re állítani.. hátha.

• Koppernikusz
    SP2 vagy egyéb wines nyalánkságok?
    Ja most látom hogy húzva van a procid. Állitsd vissza, nézd meg úgyis. Driver telepítések + fontosabb rendszerdolgok nem szeretik.
    Utána felnyomhatod, fog menni.
  • Aspyrin
    no spam plz
    valószínűleg mindenki olvasta a problémád, ha tudnak segítenek
  • susubaba
    Sziasztok!
    Vettem 1 pinnacle pctv stereo tv kártyát.
    A baj az ha bekeacsolom akkkor 1-2 mp-re van hang utána néma lesz.
    ha elkapcsolom 1 másik csatornára akkor már van hang.
    Miért van ez? Időzitett felvételnél így nincs hang:((
    Kérlek benneteket segítsetek!
    Köszi:
    Réka!
  • ollie
    XP-s drivert próbáltál? Nincs a hang kikapcsolva a biosban?
  • Tufa
    leszedtem a legujabbat de az sem akar müködni. egyéb ötlet?
  • ibrik
    Nemigazán ismerem az Asus alaplapokat, de nálam az MSI-nél (Intel chip-készletes) úgy megy a telepítés, hogy előbb egy "Intel INF Update" telepítést kell végrehajtani, aztán lehet egy kattintással minden mást telepíteni (alaplapi hálókártya, 5.1 hang, stb stb).
    Lehet, hogy te is valamelyik lépést kihagytad.
  • NeoMaN
    szedd le innen a legfrissebbet és azzal próbálkozz...
  • Tufa
    Mi a rákot csináljak ha egy Asus P4S800-MXre nem akar felmenni az alaplapi hangkártya drivere? Ezt írja ki. (az alaplapi hangkártya tipusa, egy SiS 7012es)
  • susubaba
    Sziasztok!
    Vettem 1 pinnacle pctv stereo tv kártyát.
    A baj az ha bekeacsolom akkkor 1-2 mp-re van hang utána néma lesz.
    ha elkapcsolom 1 másik csatornára akkor már van hang.
    Miért van ez? Időzitett felvételnél így nincs hang:((
    Kérlek benneteket segítsetek!
    Köszi:
    Réka!
  • Koppernikusz
    nekem ez jobban az igazság felé mutat
  • Koppernikusz
    nektek ez hiteles?
    kb. a felét mutatja..
  • oneal1
    ez volt nekem is!
    a kábel szar valahol