64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Koppernikusz
    eszközkezelőben látszanak?
    portok címei helyesen vannak beállítva? ( biosban azt is lehet állítgatni, és lehet pl. h az adott progi más címen akarja elérni )
    más már amúgy működött a soros portodról előtte ( modem, egér, soros nyomtató, nullmodem,.. telefon ) ?
  • seAke
    Auto-n van és nem megy
  • ibrik
    Ahol "disable" ott kapcsold be (pl. állítsd "Auto"-ra).
    És ne téveszd össze a "sima" COM porto(ka)t a PS/2-vel.
  • seAke
    fent természetesen

megnézem a biost számomra ismeretlen IRQ5 meg IRQ 7 feliratok vannak illetve egy disable meg auto

• Met
    Nem kizárt, hogy a gyári biosbeállításban tiltva van. Alaplap driver fent van?
  • seAke
    Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni!

Van nekem egy Abit NF-7 S2 alaplapom,valamint egy Compaq iPaQ 3630-as PDA am.
    Nos ez a PDA soros porton csatlakozna a gépemhez, igen ám de nem találja sem a COM1,sem pedig a COM2-es portot.Az mondja nincsen installálva.BIOSban minden gyárin van bekapcsolva.

Segítséget előre is köszi!
  • vki
    Ja!
    Meg az inteles processzorhot egy fasza alaplapot ha tudna valaki ajánlani.
  • vki
    Hello!

Van egy dillemmám. Nemtom, hogy milyen processort vegyek.
    Intel P4 3.2 GHz processzor (2MB cache/800MHz) LGA775
    vagy
    AMD Athlon 64 3200+ processzor (512Kb/400MHZ) Dobozos- Socket 939

Akinek esetleg van tapasztala, az kérem ossza meg velem. Köszönöm.
  • ibrik
    Ha jól értem, akkor még neked a régi típusú joystick csatlakozód van, amit a néhány hangkártyán is meglévő aljzatba tudsz bedugni (egyébként az szokott lenni azokon a hangkártyákon a MIDI-csatlakozó is.
    De lehet külön is venni olyan PCI-kártyát, amin ilyen lapos MIDI/joystick csatlakozó is van.
    Az újabb hangkártyákra már nem tesznek ilyet (vagy USB-MIDI van rajtuk), de a régebbi hangkártyákon így nézett ki:
  • Ramore
    Köszi a segítségedet!

A szervízes azt mondta, hogy még soha nem csinált ilyet, és csak reméli, hogy 1 éven belül nem fog leesni, mert esetleg kiszáradhat és elrepedezhet a ragasztás.
  • Ramore
    így van!
  • Koppernikusz
    milyen kontroller?
    milyen eszköz, és hogy néz ki rajta a csatlakozó lyuka?
  • Koppernikusz
    szervízben, boltban csinálták meg?
  • Aspyrin
    Áz, de legalább láttál már usb-t
  • exert
    te lökedék az ilyen USB digi fénygéphö kő! nöm?
  • Aspyrin
  • Tufa
    valószinüleg régi gépekhez volt kitalálva, VAGY egy olyan átalakító kell ami a mostani billentyüzet csatlakózódat ugymond kettéosztja (gépből kifele) de az egyik végén egy nagyobb csatlakozó van...
  • exert
  • exert
    vazze de egy baszott nagy dugó van a kontrollerem végén, de azt hova kell bedugni?
  • Tufa
    Hát USB-n keresztül jézusom...
  • exert
    valószínű hogy hülye vagyok de azt hogy USB porton kereszül
  • Aspyrin
    mondatod melyik részével nem vagy tisztában?
  • exert
    vazze mit jelent az hogy egy kontrollert USB porton keresztül kell cstlakoztatni?
  • izb
    Ez a luk kérdés,mármint hogy nincs sajnos abit tulajdonság.
    Elviekben jónak kell lennie.
    A hőtől szó szerint "rá ragad" és nem esik le.
  • Ramore
    Megvettem az általad ajánlott hűtőt, fel is lett ragasztva rá.

Az a kérdésem, hogy mennyire starpabíró ez a hozzá adott két konponensű ragasztó? Sajnos csak ragasztani tudták, mert az Abit IS7E alaplapon nincsen az chipset alatt luk, ahová rögzíteni lehetett volna.
  • Met
    igen, ez működik is itt találtam leírást, a Halott Embert teljesen jól meg tudtam csinálni
    de más letölthető dvd-t nem találtam amit át tudnék szerkeszteni, azért kellene az aviból ügyködni
  • Jhon Balu
    aha
  • Koppernikusz
    s-video kábellel kötötted össze?
  • Koppernikusz
    Ideiglenesen meg tudod csinálni lan nélkül is, úgy hogy nullmodem kábellel összekötöd a gépet, és hálózati eszköznek feltelepíted. Böngészésre jó ( kb modem sebesség ).
  • ibrik
    A netet megosztó gépben két UTP hálókártya kell.
    A Win98-as gépbe is mindenképpen kell egy darab UTP hálókártya és a két gépet crosslink UTP-kábellel kell összekötni.
  • ibrik
    Ezt egyszerűen meg lehet oldani.
    Gondolom, ami nem jelent meg itthon DVD-n, ahhoz (az AVI-hoz) van magyar feliratod - legalábbi is én így értettem.

Felirat előkészítése:
    A feliratot előbb átalakítod .SSA felirattá SRT2SSA-val (vagy SUB2SSA-val), majd a MaestroSBT progival grafikus felirattá alakítod (kapsz egy .SON és egy .SPF fájlt, meg annyi .BMP-t amennyi felirat van)

A video és a hang előkészítése:
    A letöltött DVD-t lerippeled ha szükséges - a lényeg, hogy a video_ts mappa fent legyen a gépeden. Aztán a DVD2DVD-R progi segítségével ki kell bontani belőle a videosávot (.M2V) és az audiósávo(ka)t (.AC3). Vigyázz, a progi beállításaiban kapcsold ki a kódolás megkezdését, mert az most nem kell, csak a szétbontási folyamat.

Az új DVD elkészítése felirattal:
    Erre én a DVDMaestro-t használom.
    DVD Maestro használata - magyar nyelvű leírás

Az említett progikat mindenhol megtalálod a neten (pl. www.doom9.org, www.doom9.hu), de a DVD Maestro esetében ajánlom, hogy inkább a DC-n keress egy teljes verziót, mert nincs letölthető demóverziója, amit fel lehet törni.
    Kábé 100 MB.
  • Jhon Balu
    deén közvetlenül crystallal játszom a tv-re a gépröl nemhasználok power dvd-t.
    meg elöttese használtam csak a csere óta van ez a problemám...
  • Nadi
    Most látom, hogy a 98-as gépben viszont nincs 1 sem:(
    Milyen kábellel lehetne még összekötni?
    Vagy vennem kell egy hálókártyát?:(
  • Nadi
    A 2 hálókártya megvan. Nem nagy netezésre kéne, hanem csak böngészésre. Az sem baj, hogy be kell kapcsolni, mert az XP-s gép szinte reggeltől estig megy
    Akkor megcsinálom a hálózatot és megosztom a netet és már lehet is?
  • Met
    a Power dvd-ben lehet állítgatni a képprofilokat, állítgasd ott
    esetleg a pal-b-t is állítgathatod
  • Jhon Balu
    sziasztok!
    nekem olyan gondom van,hogy a számitógépröl szoktam filmet nézni a tv-n,de amiota tv cseréltem ez nemigazán jön össze.orion tv lecseréltem egy sony wegára de nagyon csunya a kép nagyon vörössek a szinek és homályos.de a régi tv-n semmi gondom nemvolt vele.mintha az uj tv nemdolgozná fel e jelet amit kap.vagy arrais gondoltam,hogy meghalt a tv kivezetésem a kártyán.
    minden tippet köszönök elöreis....
  • ibrik
    Router nélkül csak úgy tudod, ha az egyik gépben (amelyiken megosztod a netet a másik gép felé) két hálókártyának kell lennie.
    Ennek a megoldásnak viszont az a hátránya, hogy ha a Win98-as gépen internetezni akarsz, akkor a netet megosztó gépnek folyamatosan bekapcsolva kell lennie... épp ennek kiküszöbölésére jó a router (meg sok egyéb másra is - kezdve a hardveres tűzfallal...)
  • Met
    A DVD ripelést nem kell bemutatni, köszi.
    Az a baj, hogy olyan filmekről van szó amik nem jelentek meg dvd-n itthon, az is megoldás lenne ha letölteném kintről a dvd-t és rátenném a feliratot de idáig még nem találtam rá sehol.
  • Nadi
    Egy windows xp-s és egy 98-as gép között szeretnék ADSL internetet megosztani. Router nélkül lehet? AZ Xp-n van a net és a 98-ra is kéne.
  • ibrik
    A "ratyi" minőség nem egyenlő a "lehetőségekhez képest jó képminőséggel".
    Ilyenre felesleges DVD-t áldozni.
    Legjobb, ha elmész valamelyik videótékába - a legtöbb tékában DVD-ket is lehet kölcsönözni - és kiveszed DVD-n az adott filmet, lerippeled és......
    - DVD5 lemez (egyrétegű) esetén tökéletes (1:1) másolatot készíthetsz
    - DVD9 lemez (kétrétegű lemez tele extrákkal) esetén némi időráfordítással (kábé fél óra), a felesleges dolgok (felesleges hangsávok, feliratok, menük, extrák) elhagyásával (DVD Shrink progi segítségével) egy tökéletes DVD-minőségű filmet kapsz, amit már csak ki kell írnod (pl. Nero-val)