64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Met
    nem várok penge éles képet, csak a lehetőségekhez képest jó képminőséget és viszonylag gyorsan
  • ibrik
    El kell, hogy keserítselek:
    Ha AVI-ból akarsz "gyártani" DVD-t, akármelyik módszert próbálod, az eredmény csakis ratyi lesz egy igazi DVD-hez képest, MINDENFÉLE MÓDSZERREL IS PRÓBÁLKOZOL - kivéve a hangot, ha az AVI-n AC3 hang volt.
  • Met
    Engem is érdekelne, van pár avi amből dvd-t szeretnék gyártani de durva sokáig tart. A WinaAvi minőségében nem nagyon bízok.
  • Glpetyus
    Köszönöm.
  • izb
    Van egy sokkal könyebb megoldás!Ha érdekel,írj egy emailt.
  • Met
    Virtualdub, TMPGEncoder, Canopus Pro Coder stb.
    Ezekkel mind tudod konvertálni de "sokáig" tart (4-5 óra), ha nem érsz rá akkor WinAvi Video Converter, mindenből konertál dvd-t és ha van VobSUb a gépen akkor még a feliratot is ráteszi, 45-50 perc alatt végez de valszeg minőségre rosszabbat produkál mint a felsorolt progik.
  • Glpetyus
    Tehát vmi svcd,vagy vcd formátumot kéne a dvd-re.
  • Glpetyus

Hogy tudok divx filmet DVD lemezre írni?
    A cél persze,hogy asztali DVD lejátszón tudjm nézni.
    Neroval nem megy,az csak cd-re lenne hajlandó írni

• Serpa
    jaja.
    ezt (333 helyett 320) is írja a kézikönyv.
    P4P800
  • ibrik
    Ez nem egészen van így.
    Pl. az én alaplapomban sem lehet együtt FSB 533MHz-es proci és DDR400-as memória.
    Azt kell mondanom, hogy ez alaplapfüggő.
    Pl az egyik kollégám, még a P4-esek megjelenése elején vett magának P4-es gépet (azóta sem fejlesztette). Tönkrement benne a memória, de nála konkrétan az FSB266MHz-es procija tudott együttműködni a DDR400-as memóriával.

Aztán van még egy olyan "anomália" is, hogyha FSB 800MHz-es proci (pl. Prescott) mellé "csak" DDR333-as RAM-ot teszel, az ugyan működni fog, de a RAM 333MHz helyett csak 320MHz-en fog ketyegni...
  • Tufa
    gondolom hatalmas swap file ellenére valahogy lemaradt a szükséges restart... :)
  • Punker
    beszélj Botonddal neki X800XT van aszem, és kevés volt az 1 giga ram.
  • Zizzencs
    Nem kell oda 2G, 1G-vel is csak a Darnassusban levo teleport ket oldalan tolt erezheto ideig. Nameg a 10 fo feletti csatak kozben, de az szerintem inkabb a jelenelgi, bena videokartyam miatt van.
  • Punker
    ha WoW akkor 2 giga ram :)
  • Zizzencs
    Sziasztok!

Gépet szeretnék összeállítani otthonra, demivelhogy úgy három éve nem követem az ilyen jellegű eseményeket, rám férne egy kis segítség.

Ameddig eljutottam abban, hogy mit szeretnék:
    - stabil működés, nem fogom húzni
    - nem kell a legnagyobb telejesítmény (Doom3, HL2, WoW és ezekre a motorokra épülő játékok fussanak jól, ha ez megvan, akkor a többi dolgomhoz is elég lesz a teljesítmény :-p)
    - a lehetőségekhez képest legyen csendes.
    - nem kell csicsa, firewire, wireless, integrált művagina, úgysem használom
    - egy bluecucc adapter viszont jó lenne, amennyiben működik linux alatt is.

Amit szeretnék, kérdésekkel:
    - S939 alaplap (konkrétan milyet is?)
    - 1G memória, de lehessen tovább bővíteni 2G-ig legalább (de konkrétan milyen memóriát is kell venni?)
    - Nvidia videókártya. Nem hitvita, Xcomposite-hez fejlesztek Linux alá, Nvidia kell (de milyen is? jó lenne egy táblázat az árakról és teljesítményekről. a meglevo tablazat nem tartalmaz konkret arakat es arsorrendet sem.)

Plusz vannak ilyenjeim:
    - 40G+80G+160G pATA vinyók (kell nekem SATA? a tárhelyem elég...)
    - SB Live, amit kizárólag fejhallgatóval használok (kell másik hangkártya? alaplapi jobb lesz? vegyek terratecet? :-p)
    - 360W-os enermax tápom van, az OK, vagy kell egy újabb?

Más nem kell, billencs, egér, egyéb kütyük adottak.

Minden tippet megköszönnék, olvasni/tanulnivaló is jöhet.
  • Koppernikusz
    ien esetben a 400 as mem csak 333 on megy, és kész, nem?
  • Serpa
    köszi a tippeket.

de én most memet(ha találok vhol 333st), VGA-t és tápot akarok venni.
    procit majd jövőre, bőven elég ez nekem most.
  • ibrik
    Két lehetőséged van:
    - vagy lecseréled a procit FSB 800MHz-esre (P4 vagy P4 Celeron)
    - vagy a DDR400-as memóriát lecseréled DDR333-asra

Én az elsőt ajánlanám (procicsere) - bár az kicsit többe kerül, mint a memóriacsere, de inkább gondolkozz előre, mint hátra. És persze csak akkor, ha az alaplap is tudja az FSB 800MHz-et.
  • Serpa
    igen, NW.

a fenébe.
    :(
  • ibrik
    Ez attól is függ, hogy milyen proci mellé teszed be.
    Mert ha jól értettem a hiányos beírásodból a Northwood (FSB 533MHz) proci (vagy a szintén FSB533-as P4 Celeron) mellé nem lehet DDR400-as memóriát berakni.
  • Serpa
    elnézést, hogy ide is beírom.

533 FSB -s CPU mellé berakhatok 400 hz -es memóriát?
    alaplapom kézikönyve azt írja, hogy a 533/400 as megoldás nem támogatott.
  • Ramore
    Köszi a tippet, mindenképpen elviszem a szervízbe és meg fogom csináltatni velük, ha el netán elhajtanának, akkor mindenképpen beszerzek egy ilyet, de ameddig garanciális az alaplap, addig első a szervíz.
  • Met
    lecsavarozod, az egyik oldalán van egy kerekmatrica, ha azt felhatod látszik a tengelye, na oda kell kis műszerolaj vagy wd40
  • izb
    Vegyél rá egy ilyet!

1112 Ft
  • Ramore
    páran azt tanácsolták, hogy keddig nyugodtan kihúzhatom, ha újra nyekeregni kezdene.
  • Tufa
    Mármint azért járatod hogy melegszik-e, mert ha nem akkor simán kihuzod és ugyhagyod...
  • Tufa
    azt próbáltad hogy csak simán kihúzod a kábelét és járatod egy darabig? nem hiszem hogy olyan sokat hűtene az a pici ventilátor.
  • Ramore
    Ameddig garanciális, addig szerintem nem túl szerencsés hozzányúlnom, de gondolom, hogy szükséges lenne valamilyen megoldás.
  • Tufa
    az én lapom is hangos volt indulásnál, bár én elöször a videókártyára gyanakodtam, de miután egyesével végig néztem a ventiket, a lehető legkisebbnek volt a legnagyobb szája... Most a szekrényben pihen, a helyét pedig egy p2es passzív hütő, /félbefürészelve/ látja el. Itt megjegyezném hogy passzív hütésel nemcsak hogy csendesebb lett a gép, de még hűvösebb is lett a chipset.
  • Ramore
    Megütögettem és azóta normálisan működik, egyenlőre! :) Hogyan kell megolajozni?
  • Met
    amúgy ha teszel bele egy kis olajat nem fog annyira zörögni
  • Falconer
    Itt elég szemét modon van. Látszik, körbe vannak a bordák, és a venti meg oldalra fúj...
  • Koppernikusz
    viszont nf7 nél pl. igencsak natúr venti van: kép1
    http://www.logan.eclipse.co.uk/images/abit-nf7s-box.jpg
    nemtom mennyire látszik
  • Falconer
    Ja, ezaz, én az abit weblapján néztem. Nem kell ide az a venti
  • Koppernikusz

Mongyuk ezalatt tényleg van kis bordázat is, de pl. nf7 eknél csak körbe van pár lap. IS7 north bridge hűtő
  • Falconer
    Van az alatt borda, szerintem semmit nem számít, ha leszedi. Meg kell nézni kézzel, hogy nem lesz e nagyon meleg és akkor nincs semmi gond. Nekem asus van, ViaKT600 chipsettel, kb ugyanakkora borda van rajta venti nélkül.
  • Ramore
    ja és nincs plusz hűtő a házamban :(
  • Ramore
    igen, mint ezt írtam is, tudtam már elég régóta, de csak ma jött elő ezidáig
  • Ramore
    Köszi a válaszokat, most megütögettem és csendben maradt, azóta normálisan üzemel. Jelenleg! :)

Kedden mindenképpen felveszem a kapcsolatot a szervízzel, mert azért a bömbölő hangja nem túl kellemes és talán kártékony is a gépre.

Gondolom, ha magamnak raknék rá egy másik hűtőbordát (amit én nem hinném, hogy meg tudnék csinálni), akkor fixen ugrana a garanciája az alaplapnak, igaz?
  • Met
    ha ki is cserélik pár hónap múlva megint viheted mivel típushiba