64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
#8623 nem várok penge éles képet, csak a lehetőségekhez képest jó képminőséget és viszonylag gyorsan -
#8622 El kell, hogy keserítselek:
Ha AVI-ból akarsz "gyártani" DVD-t, akármelyik módszert próbálod, az eredmény csakis ratyi lesz egy igazi DVD-hez képest, MINDENFÉLE MÓDSZERREL IS PRÓBÁLKOZOL - kivéve a hangot, ha az AVI-n AC3 hang volt. -
#8621 Engem is érdekelne, van pár avi amből dvd-t szeretnék gyártani de durva sokáig tart. A WinaAvi minőségében nem nagyon bízok. -
#8620 Köszönöm. -
izb #8619 Van egy sokkal könyebb megoldás!Ha érdekel,írj egy emailt. -
#8618 Virtualdub, TMPGEncoder, Canopus Pro Coder stb.
Ezekkel mind tudod konvertálni de "sokáig" tart (4-5 óra), ha nem érsz rá akkor WinAvi Video Converter, mindenből konertál dvd-t és ha van VobSUb a gépen akkor még a feliratot is ráteszi, 45-50 perc alatt végez de valszeg minőségre rosszabbat produkál mint a felsorolt progik. -
#8617 Tehát vmi svcd,vagy vcd formátumot kéne a dvd-re. -
Hogy tudok divx filmet DVD lemezre írni?
A cél persze,hogy asztali DVD lejátszón tudjm nézni.
Neroval nem megy,az csak cd-re lenne hajlandó írni
-
#8615 jaja.
ezt (333 helyett 320) is írja a kézikönyv.
P4P800 -
#8614 Ez nem egészen van így.
Pl. az én alaplapomban sem lehet együtt FSB 533MHz-es proci és DDR400-as memória.
Azt kell mondanom, hogy ez alaplapfüggő.
Pl az egyik kollégám, még a P4-esek megjelenése elején vett magának P4-es gépet (azóta sem fejlesztette). Tönkrement benne a memória, de nála konkrétan az FSB266MHz-es procija tudott együttműködni a DDR400-as memóriával.
Aztán van még egy olyan "anomália" is, hogyha FSB 800MHz-es proci (pl. Prescott) mellé "csak" DDR333-as RAM-ot teszel, az ugyan működni fog, de a RAM 333MHz helyett csak 320MHz-en fog ketyegni... -
#8613 gondolom hatalmas swap file ellenére valahogy lemaradt a szükséges restart... :) -
#8612 beszélj Botonddal neki X800XT van aszem, és kevés volt az 1 giga ram. -
Zizzencs #8611 Nem kell oda 2G, 1G-vel is csak a Darnassusban levo teleport ket oldalan tolt erezheto ideig. Nameg a 10 fo feletti csatak kozben, de az szerintem inkabb a jelenelgi, bena videokartyam miatt van. -
#8610 ha WoW akkor 2 giga ram :) -
Zizzencs #8609 Sziasztok!
Gépet szeretnék összeállítani otthonra, demivelhogy úgy három éve nem követem az ilyen jellegű eseményeket, rám férne egy kis segítség.
Ameddig eljutottam abban, hogy mit szeretnék:
- stabil működés, nem fogom húzni
- nem kell a legnagyobb telejesítmény (Doom3, HL2, WoW és ezekre a motorokra épülő játékok fussanak jól, ha ez megvan, akkor a többi dolgomhoz is elég lesz a teljesítmény :-p)
- a lehetőségekhez képest legyen csendes.
- nem kell csicsa, firewire, wireless, integrált művagina, úgysem használom
- egy bluecucc adapter viszont jó lenne, amennyiben működik linux alatt is.
Amit szeretnék, kérdésekkel:
- S939 alaplap (konkrétan milyet is?)
- 1G memória, de lehessen tovább bővíteni 2G-ig legalább (de konkrétan milyen memóriát is kell venni?)
- Nvidia videókártya. Nem hitvita, Xcomposite-hez fejlesztek Linux alá, Nvidia kell (de milyen is? jó lenne egy táblázat az árakról és teljesítményekről. a meglevo tablazat nem tartalmaz konkret arakat es arsorrendet sem.)
Plusz vannak ilyenjeim:
- 40G+80G+160G pATA vinyók (kell nekem SATA? a tárhelyem elég...)
- SB Live, amit kizárólag fejhallgatóval használok (kell másik hangkártya? alaplapi jobb lesz? vegyek terratecet? :-p)
- 360W-os enermax tápom van, az OK, vagy kell egy újabb?
Más nem kell, billencs, egér, egyéb kütyük adottak.
Minden tippet megköszönnék, olvasni/tanulnivaló is jöhet. -
#8608 ien esetben a 400 as mem csak 333 on megy, és kész, nem? -
#8607 köszi a tippeket.
de én most memet(ha találok vhol 333st), VGA-t és tápot akarok venni.
procit majd jövőre, bőven elég ez nekem most. -
#8606 Két lehetőséged van:
- vagy lecseréled a procit FSB 800MHz-esre (P4 vagy P4 Celeron)
- vagy a DDR400-as memóriát lecseréled DDR333-asra
Én az elsőt ajánlanám (procicsere) - bár az kicsit többe kerül, mint a memóriacsere, de inkább gondolkozz előre, mint hátra. És persze csak akkor, ha az alaplap is tudja az FSB 800MHz-et. -
#8605 igen, NW.
a fenébe.
:( -
#8604 Ez attól is függ, hogy milyen proci mellé teszed be.
Mert ha jól értettem a hiányos beírásodból a Northwood (FSB 533MHz) proci (vagy a szintén FSB533-as P4 Celeron) mellé nem lehet DDR400-as memóriát berakni. -
#8603 elnézést, hogy ide is beírom.
533 FSB -s CPU mellé berakhatok 400 hz -es memóriát?
alaplapom kézikönyve azt írja, hogy a 533/400 as megoldás nem támogatott.
-
#8602 Köszi a tippet, mindenképpen elviszem a szervízbe és meg fogom csináltatni velük, ha el netán elhajtanának, akkor mindenképpen beszerzek egy ilyet, de ameddig garanciális az alaplap, addig első a szervíz. -
#8601 lecsavarozod, az egyik oldalán van egy kerekmatrica, ha azt felhatod látszik a tengelye, na oda kell kis műszerolaj vagy wd40 -
izb #8600 Vegyél rá egy ilyet!
1112 Ft -
#8599 páran azt tanácsolták, hogy keddig nyugodtan kihúzhatom, ha újra nyekeregni kezdene. -
#8598 Mármint azért járatod hogy melegszik-e, mert ha nem akkor simán kihuzod és ugyhagyod... -
#8597 azt próbáltad hogy csak simán kihúzod a kábelét és járatod egy darabig? nem hiszem hogy olyan sokat hűtene az a pici ventilátor. -
#8596 Ameddig garanciális, addig szerintem nem túl szerencsés hozzányúlnom, de gondolom, hogy szükséges lenne valamilyen megoldás. -
#8595 az én lapom is hangos volt indulásnál, bár én elöször a videókártyára gyanakodtam, de miután egyesével végig néztem a ventiket, a lehető legkisebbnek volt a legnagyobb szája... Most a szekrényben pihen, a helyét pedig egy p2es passzív hütő, /félbefürészelve/ látja el. Itt megjegyezném hogy passzív hütésel nemcsak hogy csendesebb lett a gép, de még hűvösebb is lett a chipset. -
#8594 Megütögettem és azóta normálisan működik, egyenlőre! :) Hogyan kell megolajozni? -
#8593 amúgy ha teszel bele egy kis olajat nem fog annyira zörögni -
#8592 Itt elég szemét modon van. Látszik, körbe vannak a bordák, és a venti meg oldalra fúj... -
#8591 viszont nf7 nél pl. igencsak natúr venti van: kép1
http://www.logan.eclipse.co.uk/images/abit-nf7s-box.jpg
nemtom mennyire látszik -
#8590 Ja, ezaz, én az abit weblapján néztem. Nem kell ide az a venti -
Mongyuk ezalatt tényleg van kis bordázat is, de pl. nf7 eknél csak körbe van pár lap. IS7 north bridge hűtő -
#8588 Van az alatt borda, szerintem semmit nem számít, ha leszedi. Meg kell nézni kézzel, hogy nem lesz e nagyon meleg és akkor nincs semmi gond. Nekem asus van, ViaKT600 chipsettel, kb ugyanakkora borda van rajta venti nélkül.
-
#8587 ja és nincs plusz hűtő a házamban :( -
#8586 igen, mint ezt írtam is, tudtam már elég régóta, de csak ma jött elő ezidáig -
#8585 Köszi a válaszokat, most megütögettem és csendben maradt, azóta normálisan üzemel. Jelenleg! :)
Kedden mindenképpen felveszem a kapcsolatot a szervízzel, mert azért a bömbölő hangja nem túl kellemes és talán kártékony is a gépre.
Gondolom, ha magamnak raknék rá egy másik hűtőbordát (amit én nem hinném, hogy meg tudnék csinálni), akkor fixen ugrana a garanciája az alaplapnak, igaz? -
#8584 ha ki is cserélik pár hónap múlva megint viheted mivel típushiba