64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • [NST]Cifu
    1.: Szvsz ha tuningolni akarsz, akkor nem BOX-ot veszel.
    2.: Amit én olvasgattam, abból az jön le, hogy ár/értékben a Leadtek az egyik nyertes, kicsit több pénzért az ASUS és az MSI sem rossz választás, az Inno-ra meg panaszkodtak, hogy hangos a hűtője. Club3D-ről viszont nem nagyon olvastam eddig semmit.

Te is engedtél a sötét erőnek? ;)
  • Tufa
    Igy ránézésre, 1dvd+1cd-rw, 2házventivel mennyit fogyaszthat forintban a gépem egy nap alatt ha mondjuk 24órát megy végig? És egy p3, 733mhz, 1 cdvel, minden más nélkül?
    Jött egy 30ezres számla/havi/, és valahogy úgy tünik hogy ez irreális...
  • [Jakuza]
    1.Maradj egy mas hutonel bar nem igazan melegednek mar ezek a procik.
    2. Nincs vele semmi gond, viszont a Inno3D-tol ova intelek, mert 6600GT-vel vannak problems egyedek, fo gond a tulsagos melegedes.
  • Borg
    Kérdések:

1. A64 S939 BOX-ot érdemes venni? Jó az AMD box hűtő?
    2. 6600GT-ből milyen márkát? Club3D az mennyire jó nvidia kártyákban?
  • ibrik
    ???
    Az összes mostani merevlemeznek 8 MB-os a gyorsítótára...
    Évekkel ezelőtt voltak ennél kisebbek.
    Minek akarsz te ősrégi merevlemezt venni? Talán csak nem használt?
  • Novartis
    Akkor tehát a winchesternél megéri kiadni azt a pár ezer forintall többet egy olyanért amelyiknek nagyobb a gyorsítótára?
  • ibrik
    káryádat=kártyádat
  • ibrik
    Szerintem - bár a te káryádat konkrétan nem ismerem - a hangnorma beállításokkal lehet baj.
    Egyrészt nem mindegy, hogy PAL vagy SECAM TV-normára van állítva a kártya (a két TV-normánál eltér a képsáv vivőfrekvenciájához képesti hangsáv vivőfrekvenciájának eltolása), másrészt nem mindegy, hogy milyen hangrendszerre van beállítva - ugyanis két létezik SECAM és A2 sztereo adás is.
    Az A2 sztereo inkább Nyugat-Európában van, itt magyarországom a SECAM-sztereo elterjedt. (Ha jól emlékszem, egyedül a VIVA-nak van A2 hangja.)
  • Koppernikusz
    rossz frekvencián akarja hajtani a vidkártya a monitort, amit a monitor nem támogat.
    csökkentett módban húzd vissza az előző visszaállítási pontot, vagy uninstalláld a drivert esetleg ha van rá időd registryben keresdki és írd át.
  • Koppernikusz
    videókártya beállításainál a gammát vedd lejebb, az a fényerő linearitásán változtat ( ha jól fogalmaztam meg ), de az a lényeg. Ott külön tudod állítgatni szinenként, de pipáld be azt hogy együtt mozogjon az összes csúszka, mert amúgy eléggé el lehet állítgatni a szín egyensúlyt.
  • kelesz
    Van egy studio tv terminator kártyám, amelyhez letöltöttem
    a legújjabb driver programot a gyártó oldaláról, de így sem hajlandó a UPC-s kábeltévé hangját megtalálni. Tudna nekem valaki valami okosat javasolni, hogy hang is legyen?
  • [NST]Cifu
    Nem tartom valószinűnek, hogy 0.1volt hazavághat egy memóriamodult, nálam 2.7 volton is futottak egy ideig, amikor a 333MHz-es Samsung chipes, noname modulokat próbáltam 400MHz fölé tornázni...
  • Banyapapa
    Valoszinü megvan.

Memteszt 3.2 elinditva, 23 perc után 5.tesztnél hiba,nem is kevés.
    Egyiket kivettem,ugy akartam a prime95 futattni, el is indult de 4-5 perc után leállt ugyanazzal a üzivel.

Régi memo be, memteszt ment 34 percig, semmi gond (ez nem kapott a 2.6 voltbol)
    Ennyi is hazavághatja a cuccost?
    Na mind1, megprobálom még 1 gépbe megnézni öket majd, az is ugyis majd ugyanilyen alaplap csak nem S2 hanem a sima Sv2.0
  • [NST]Cifu
    Valami akkor nem kerek. Most jöhetnek a lent adott tippek. Az mindenestre leszűrhető, hogy az alaplap-prici-memória hármasból valami nem nyert, tehát VGA, hangkártya, egyebek nem játszanak. Ilyenkor jön az, hogy szépen lépésről lépésre megpróbálsz rájönni, mely alkatrész a ludas.

• Banyapapa
    hmmmm most tudtam majd 1 orát nyomni azt kidobott bugjelentést küldö ablakkal.
    Ezt a prime95-öt régebben lefutattam mikor a memoria feszkoja még 2.5 volt.
    Most beállitva alapra, ez a teszt már az elején hibaüzit adott be:

[Sat May 21 21:53:05 2005]
    FATAL ERROR: Rounding was 0.5, expected less than 0.4
    Hardware failure detected, consult stress.txt file.
    FATAL ERROR: Rounding was 0.499979205, expected less than 0.4
    Hardware failure detected, consult stress.txt file.
    Compare your results to other computers at http://www.mersenne.org/bench.htm
    That web page also contains instructions on how your results can be included.

AMD Athlon(tm) XP 2400+
    CPU speed: 1999.87 MHz
    CPU features: RDTSC, CMOV, PREFETCH, MMX, SSE
    L1 cache size: 64 KB
    L2 cache size: 256 KB
    L1 cache line size: 64 bytes
    L2 cache line size: 64 bytes
    L1 TLBS: 32
    L2 TLBS: 256
    Prime95 version 22.12, RdtscTiming=1
    Best time for 256K FFT length: 20.425 ms.
    Best time for 320K FFT length: 26.270 ms.
    Best time for 384K FFT length: 33.477 ms.
    Best time for 448K FFT length: 37.790 ms.
    Best time for 512K FFT length: 41.635 ms.
    Best time for 640K FFT length: 53.210 ms.
    Best time for 768K FFT length: 65.507 ms.
    Best time for 896K FFT length: 76.460 ms.
    Best time for 1024K FFT length: 88.026 ms.
    Best time for 1280K FFT length: 114.186 ms.
    Best time for 1536K FFT length: 138.039 ms.
    Best time for 1792K FFT length: 168.441 ms.
  • [NST]Cifu
    Sajnos varázslatra ne számíts. Ami ötletem így felmerül:

-Tölsd le a Prime95-öt, és torture módban futtasd úgy 10-15 percig, közben figyeld a CPU hőmérsékletét. Ha 10-15 percig nem hibázik, az már elfogadható (persze egy stabil rendszernek akár órákig, napokig is hibátlanul kell futattnia). Ha hibázik, akkor az alaplap-memória-CPU trió egyike a leggyanúsabb pont.
    -Milyen tápegységed van? Elbírja a ráakasztott cuccokat?
    -Esetleg próbáld meg lejjebb venni az FSB-t, illetve a memóriák időzítését. Egy próbát megér...
    -Nézd meg az AGP beállításokat, olykor csoda dolgok szoktak születni a Fastwrites ki- vagy bekapcsolásából, vagy az AGP port sebességének visszavételéből.
    -Csupaszísd le a rendszered, amennyire lehet, szed ki az egyik memóriamodult, húzd ki a nem szükséges vinyókat, CD/DVD-romokat, vedd ki a nem szükséges PCI eszközöket (pl. TV-kártya) és sallangokat (pl. házhűtő venti, stb.). Nézd meg így mit alkot. Ha így megy, akkor szépen kezd visszapakolni a dolgokat egyenként, és nézd meg, melyik berakása után jelentkezik újra a probléma.

Sajnos időigényes és pepecselős dolgok, de nálam az ilyesmik szoktak beválni.
  • Banyapapa
    ho-ho.
    Megpilláztam a samsung oldalt 2.6 irtak a memoriára.
    Vissza is tettem default 2.6-ra, köcce.

De a game detto ugyanazt irja ki:(
    Memok by SPD-n mennek ami 2.5-4-4-8 ad a BIOS-ban ki.
    Hömérséklet, feszültségek meg ezek:
    kép

Tom hogy gw topicba kellene irni de ott meg ide küldtek, hátha :P
  • Banyapapa
    Egyforma memek voltak.

Utánalesek samsung honlapon hátha irnak erröl valamit.
  • [NST]Cifu
    Hmmm...
    Én próbaképpen visszaraknám alapfeszre, talán nem véletlenül volt az belőve 2.6 voltra.

Az nem elképzelhető, hogy két külömböző modul volt a régi, aminél fellépett ez a probléma? Mert megeshet, hogy esetleg keverve volt egy 2.5 és egy 2.6voltos modul.
  • Banyapapa
    Anno kivettem a memokat a régi lapombol, ebbe be raktam. Akarom a xp-t felrakni el se indult.
    Semmise történt.
    Akkor levettem ami alapra volt állitva 2.6-rol 2.5-re ugy elinditotta a telepitést,de sajn a fájlmásolásnál kék ablak benne a memoria hibákra figyelmeztetö szöveggel.
    Ultimate boot disc beraktam, memoriateszt elindult 25 perc se és már mutatott is egy kevés hibát.
    Egyiket kivettem, mázlival pont a rosszat, és utána már ment minden simán.

Csak ezért gondoltam hogy talán nem jo ötlet 2.6-on járatni öket.

Mielött elfelejtem, azok nem ezek a samsung memok, hanem hynix csippes, 333mhz-esek voltak.
  • frenkoil
    megprobálom kösz
  • izb
    Akkor álitsd be a biosban,hogy default legyen minden,majd utána állísd be a bootolást cd-romról!
  • frenkoil
    Beállitottam,de akár mit csinálok akkor ist ezt írja ki

• reaper4
    biosban állítsd be a bootolási sorrendet
  • frenkoil
    De ez a gáz mindenre ezt írja ki
  • [NST]Cifu
    Fogsz egy Windows (vagy Linux) telepítő CD-t, és berakod a gépbe.
  • Met
    formáz, reinstall
  • frenkoil
    Patrició van a vinyón. Ha nincs boot rendszerem akkor mit tudok csinálni?
  • [Jakuza]
    Nagyon ugy tunik, hogy vagy nincs bootrendszer vagy nem aktiv a particio a vincseszteren.
  • frenkoil
    Disk Boot Failure, Insert System Disk And Press Enter---->Segitsetek a gép ezt írja ki índitás útán. Mit tegyek?
  • [NST]Cifu
    Megkérdezhetem miért piszkáltad a memória feszültségét?
  • izb
    Ahogy gondolod.A vso kész vob filét készít.Egy próbát megér.
  • Met
    a felirat nem lényeg mert szinkronos cucc de a Maestróval be tudom rakni a kész dvdbe ha kell
  • izb
    A Vso marha gyors,viszont a feliratokat nem kezeli.
    A film machine viszont lassabb,de kezeli a feliratot is.
    Minöségre az elöbbi a jobb.
  • Shep
    ok thx.
  • czky
    Szerintem érdeklődj itt!!!
  • izb
    Mind a kettőt csináld meg a Film machine programmal.Mindakettőt fele fele arányban tömörítsd,hogy ráférjen egy 4.7 dvd lemezre.Tehát egy egy film
    legyen 2200MB.
    Majd a vob filéket a Shrinkel összefűzöd.
    És kész.
  • Met
    A vso és a Film Machine közül melyik produkálja a jobb minőséget és melyik gyorsabb?
  • Shep
    ha már így belelendültünk, akkor arra mi a megoldás, hogy van egy 2CD-s dvdrip angol nyelvű ezt akarom megcsinálni, hogy aszatali lejátszó lejátsza, persze 1DVD-re az egészet, össze kell fűzni a filmet és a feliratot rányomni, de akkor a 2. CD feliratát mivel csinálom meg hogy jó legyen, vagy lehet úgy is, hogy 2 részben marad a 2CD?
  • Shep
    nagyszerű thx