64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
#9383 Hat nem egeszen mindegy, mert akkor nem irod meg a CD bootszektorat.
A masik fele, hogy en a legujabb dosos PM-et tettem fel a CDre es le is ellenoriztem es szepen latta is a 120GB-s vinyomat. -
#9382 az mind1 ...elindult dos lemezzel a cd-d nem az a lényeg hanem hogy a vinyoval valami nagyobb gáz lehet
-
#9381 Remelem burn imaget valasztottad iraskent a Nerobol, nem pedig valami CD emulatorral irtad meg. -
#9380 ja ez a hibaüzi akkor volt mikor lehuztam a fövinyomat...meglehet azért volt...
de mikor rajtvolt mind2 sztem akkor nem is látta ... 5 gigás meg 70 gigás vinyot látott meg egy sima 7 gigásat...40-es sehol nem volt
na mind1 -
#9379 Mar hogyne bootolt volna, magam ellenoriztem le. -
#9378 arrol nem bootolt mert nemv olt rajta autoexec meg oak stb, de találtam 6-os dos lemezt és azzal jo lett el is indult a pqmagic...viszont mikor inditottam akkor kirakott hiba üzit szal sztem valami gáz lehet azzal a vinyoval...
ha dosbol is hibát ir ki rá akkor valami nagyob baja lehet
mind1, azért köszi szépen a segitséget -
#9377 Nem kell ratenni amit csinaltsam semmit mar.
Ne szerencsetlenkedj, leirtam mindent mit kell csinalnod a CD image fajlal.
Csak meg kell irnod es bootolni a kesz CDvel, majd elinditani a CDrol a pqmagic parancsal a Partition Magicet. -
#9376 csináltam msdos inditolemezt de az nem látja vinyokat meg cdromokat se
(98 nál még vágom hogy mscdex.exe xmartdrv.exe oakcdrom.sry ezek kénének de itt xp nél nem)
szal ötlet?:) -
#9375 és ezekre akkor milyen filékat tegyek még rá pluszba?
autoexe, config.sys meg még?:D -
#9374 Nos. Letoltod ez az CD Image-t.
Miutan megtetted mindezt, kicsomagolod es megirod a cdkepet Neroval egy CDRW-re.
Bebootolsz errol a CDrol (ha kell beallitod BIOSban hogy CD lehegyen az elso boot eszkoz) es kivalasztod a CD meghajto betujelet, nalam ez az R: volt, de ezt latni fogod ugyis a kepernyon.
Ha ez megtortent beirod, hogy pqmagic majd enter.
A tobbi rad bizva. :P -
#9373 oké zsoké -
#9372 Nem csak kislemezrol lehet am bootolni, hanem CDrol is.
Irsz egy bootolhato CDRWt. Remelem annak a lepeseit nem kell leirnom.Arra felteszed ezt a PQmagicot, amit mindjart megcsinalok neked.Jo regi de mukodik dos alol rendesen.
Viszont ne felejts el a CDre meg autoexec.bat es config.sys fajlban cd driver programot beallitani es azoknak a fajljait is a CDre irni. Ezeket is becsomagolom es mindjart felteszem. Leirok mindent mit kell csinalni.
KB 20 perc. -
#9371 Maxtor 6e040LO DiamandMax Plus 8-as 40gb ata/133 -
#9370 na szal a fövinyommal minden renben mondom arrol megy az xp stb szal nem értem hogy a kislemez miért nem bootol be és kiirja hogy nem jo valami ...pedig bevan állitva biosba minden szal ez másmiatt nem jo
ezt a vinyot meg már megcsinálták egyszer suliba ott is dos alol, futtattak pq magicet csak nemtom hogy... -
#9369 Szerintem a HDD gyartojarol szedjel le eloszor egy ellenorzoprogramot es ellenorizd le a HDD-t. Es ha hibasnak talalja esetleg probald egy gyari low format programmal formazni.
De szerintem nem fog segiteni. -
#9368 Akkor nagy valoszinuseggel, az a lemez defektes.
Felkellene ismernie a P.M.-nek.
Lehet a bootsectoron tortent a hiba, es akkor azt ketlem, hogy megjavitanad. -
#9367 ja tudom mire gondolsz...csináltattam vele 2 diskes cuccot betettem rebootoltam és kiirta hogynem megfelelöl lemez vagy valami ilyesmit...szal az is kilőve -
#9366 pq magic 8-at tettem fel és mikorelakarom inditani már akkor kiirja hogy failed bad sector vagy vlaami iylesmi
szal alapbol else indul a progi mert mondom particios táblát kéne létrehozni azona vinyon...ezért kéne sztem xp alá valami dos ....vagy valami más ötlet? -
#9365 Miert nem jo ha az XP-re telepited a P. Magicet ?
Az letrehoz egy emergency disket, amivel siman lehet bebootolni es particionalni. -
#9364 ziasztok...
lehet hogy sokak problámája volt de nem olvastam vissza inkább leirom...:
van a főnyivom ami rendesen müködik azzal nincs is baj xp fut rajta stb..
viszont van egy másik amiről elszáltak a cuccok és particionálni kéne nftsre ugye sajátgép lemezkezelő se látja meg semmi se
probáltam 98-as lemezzel onnét pq magic de elsedutam inditani mer tugye nemlátja az nfs filerendszert
szal igazábol xp alá kéne valami dos ...vagy mit lehet ilyenkor tenni? -
#9363 Valaki nem tudja honnan lehetne letölteni a Particion Magic 8.0-át.
Elöre is thx -
#9362 Milyen VGA van a gépben ???
-
#9361 A probléma az, hogy tegnap előtt este a gépet szépen rendben kikapcsoltam, tganp este bekapcsolás, erre a win nem töltődik, azt írja, hogy hiba a rendszer betöltésekor, jó mondom lássuk 98 alól, az bejön, scandisck az xp-s vinyóra rengetek hiba, keresztcsatolt fileok tömkelege, hibás fileok, végig se vártam, leformáztam azt jó, de mi a fenétől lehet ez?
Mivel tudok olyat csinálni, hogy az xp-s vinyó partícióját lemásolom és elmentem vhova, de úgy, hogy ha legközelebb gond van, csak megfogom és ezt visszamásolom, ja most bootstart/indító menüt csinál/ használok, tehát jó lenne, ha az is működőképes lenne ez esetben is. Előre is kösz a segítséget. -
abdul #9360 Aki tud flashben programozni, segíthetne...a gond a következő . Flashben szeretnénk megjeleníteni a cikkeket, híreke viszont ez azt jelenti, hogy változó a magasság. Ez a rejtély. tudvalaki ebben segíteni?
Előre is köszi! -
szita zoltan #9359 Heló! Tud nekem valaki segíteni? Mi lehet a baj ? A gép újraindul magától játék közben! Volt ílyen akkor is amikor megvettem a gépet! De akkor AGP gyorsaság automatán volt, levettem 4X-re! MEGJAVULT! Most feltettem a GTA-t játékot lefagyott! Rájöttünk hogy a hangnál a hardvergyorsítást lejebb veszem akkor megy! De most megint elkezdett a többi játéknál LEFAGYNI!!! /pedig most raktam újra a rendszert/ -
phredon #9358 Tv-outtal van egy problémám. Régi geforceomon volt rca (kompozit) és svideo kimenet is azzal minden okés volt mindkét kimeneten. Radeon 9600pro-n vagy geforce fx5200-on viszont csak svideo kimenet van, erre teszem rá az rca átalakítót, viszont így ha kimenet típusánál svideo-t választok akkor fekete-fehér lesz, ha kompozitot akkor meg nagyon rosszak a színek, olyan mintha kontraszt stb. is el lenne állítva. Próbáltam ezeket állítani, de úgy se lett az igazi. -
#9357 Helló zsolt! Nem hinném hogy a tápod lenne a hunyó, mert ezek az eltérések még a tűréshatáron belül vannak. Viszont javaslom állítsd be, hogy súlyos hiba esetén a gép ne induljon újra a gép. Ezt a sajátgépen jobb klikk->speciális->indítás és helyreállításnál beállítások->kiszedni a pipát az "automatikus újraindítás" elől. Első körben ezzel próbálkozz. -
zsolt11 #9356 hi,
már megint én vagyok,elfelejtettem a tápot leírni 360 w-os és az értékek everesttel a köv. cpu 1,63
+3,3 3,42
+5 5,03
+12 11,92
-12 -11,79
-5 -5,2
+5készenléti 5,07
3,3v dual 3,57
dimm 2,67
ezek az értékek vannak és szeretném tudni nem-e a tápom szar.
thx -
#9355 Hi zsolti
Hardwer lesz szerintem , de megnézted a mennyire melegszik a gép ?
Akkor ott van a D.O.T , ki van-e kapcsolva.Lehet tele van porral a gép , ki kell takarítani az csodákra képes . -
zsolt11 #9354 hi,
Nagy problémám van a gépem csak úgy egyszerüen újraíndul,akármit csinálok vele pl. játszok vagy bármi mást az a kérdésem,hogy lehet-e hardwer probléma vaqy nem,és mindig scandisk és persze már újra raktam a rendszert,de nagyon labilis.
kösz.
A konfig.2400+amd proci, 2* 512 ram memo,6600gt vga,350w-os sirtec táp,abit nf-7 alaplap,audigy zs2,pctv pro,stb... -
Tom911 #9353 Hát elég gagyi azt tudom, hogy 20tűs és elvileg tudja a 12V-t(legalábbis rá van írva) is de az új alapon valszeg 24 tűs kell és nemhiszem, hogy van olyan átalakító ami 20ból 24et csinál :) de ha esetleg valaki tudja a megoldást azt szívesen meghalgatnám. -
#9352 sorry lövésem sincs. De gondolom van valami tipusa a tápodnak ?????
Talán a neten van valami róla. -
Tom911 #9351 Igen jól tudod de van 1giga 333asom és nem akarok feleenyi 400ast mert túl drága :). Na akkor már csak a táp a kérdéses, de közben találtam eg új dolgot amit megintcsak nem tudok, legtöbb helyen az írják, hogy a tápok 12V és 24 tűs hogy tudom meg, hogy az én régebbi tápom menni fog e ezzel az alaplappal? Mennyire fontos ez? -
#9350 Menni fog de érdemes lecsrélni a memóriát ha ki akarod használni magát a lapot meg a procit mert ha jól tudom A64 3000+ már 400FSB-n fut. -
Tom911 #9349 Sziasztok, abban szeretnék segítséget kapni, hogy egy régebbi 400w-os táp elmegy egy asus a8v deluxe lappal (a csatlakózó miatt 20-24 tűs?), a másik pedig az lenne, hogy egy amd64(939) 3000+os meg az előző alaplap menni fog e gond nélkül 333as memóriával? -
Bendegoose #9348 Hi,
tudtok Bécsben számtech boltot, ahol esetlegesen olcsobban hozz lehetne jutni olyan videokártyákhozami itthon drágább??, , , vagy vlmi web címet...
Thx,
B.
-
Bendegoose #9347 Hi,
Vlki tudna nekem egy rendes leírást küldeni, hogy mit hogyan kell beállítani a routeren és a gépen ahoz, hogy távoli számítógép kapcsolatot állítsak fel a munkahelyemről a gépemhez, , , azaz a munkahelyemről el tudjam érni a saját gépemet.
Küldjetek emailt, ha lehetséges. Thx,
[email protected]
Üdv,
B.
-
steweee #9346 ah, igazad lehet, jogos a 3 pont. ez nem jutott eszembe, mivel én ftp-ről szedem a cuccokat -
akos #9345 Nem azzal van gond.
Hanem, hogy a profibox-nak kevés a kimenő sávja... és mivel sokan töltenek le, hamar megtérdel a szerverük. Azért tömörítenek nagyobb rátával, hogy csökkentsék a fájlméretet, vele együtt pedig a letöltési időt, ezzel tehermentesítvén kis mértékben a szervert. -
steweee #9344 köszi a tippet.bár rájöhettem volna magamtól is.winamp oldalán 5.09-es verziót letölve máris megy. de nem értem mi a fenének írogatnak mindig újabb verziókat ahelyett hogy egy évbenk kétszer lenne frissítés, tök mindegy hogy egy fájlnak mekkora a tömörítése a széles sávszélesség miatt.régebben számított csak hogy most 50%-ban vagy 30%-ban tudnak összenyomni vmit