64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • biomage
    vedd ki az alaplap elemét
  • Norbo15
    SpeedFan
  • biomage
    és milyen programot
  • Norbo15
    Hello! a bajom az hogy feltettem egy programot azután leállt a gép és azóta meg sem mozdul bekapcsol csak a monitor kiírja hogy NO Signal miért?
  • biomage
    bocs ha nem gyulad fel az alaplapon a led ==>
  • biomage
    csináld a következöt
    Szed le a burkot aztán ovatosan csak egy pilanatra helyezd áramba ha nem gyulad fel az alaplapon a táp biztos hogy rossz.
  • susubaba
    Fiúk! az lehet hogy az egész gép tönkrement?
    Segítsetek!!!!!!!!!!
  • [NST]Cifu
    Sajnos az sem segít mindenen. Itt úgy ment tökre a fél gép, hogy félfázis volt, vagyis a pozitívon nem ~230Volt jött, hanem annak fele-harmada... túlfeszültség elleni védelem ez ellen nem véd... :(
  • raziel.
    sztem táp gond lesz csak de nemtudni 100%ra:))
  • izb
    Túlfeszültség védelemről beszéltem.
  • gurubefree
    Azt tudom , hogy a Chieftec tápokban van védelem de a Codegen-ben van-e azt nem.
  • gurubefree
    Abban a gépben komplett alaplap csere volt .
  • gurubefree
    Nem is szó szerint kell érteni

De már láttam ilyet , mondjuk az egy PIII volt

• izb
    Nem ég az le ember.......
  • Rusy
    lehet...
  • gurubefree
    Nem lehetséges az hogy a bios-t kellene frisiteni ???
  • Rusy
    sajnos mind a 2 féleképpen knyomtam vagy 10szer, eddig semmi, most kiírja össze vissza ingadozik, de megy rá a winxp, ha f1-et nyomok, próbálgatom tovább
  • gurubefree
    Most látom elég komoly gép. Imádkozzunk . Remélem nem 2 hetes ???
  • gurubefree
    Van rosszabb eset is. Én ennek elkerülése végett vettem 3250- forintért olyan elosztót amivl ez elkerülhető. Mert ha jöm a villám akkor az ég le nem a gép.
  • gurubefree
    Ha szerencséd van akkor csak a táp. Ha nem ...........
  • susubaba
    Sziasztok kedves hozzáértő emberek!
    Nagy bajban vagyok!
    Csütörtökön nagy vihar volt nálunk(Paks)
    A gép be volt kapcsolva.
    Elment róla minden nem kapcsol be olyan mintha be se lenne dugva a 220-ba!
    Ilyenkor mi romolhat el?
    Gigabyte k8ns ultra 939 alaplap,amd 3000+ proci ,asus 6600 videókártya van benne ja és kodegen 400-as táp.
    Ilyenkor kidobhatok mindent?
    Kérlek beneteket mondjatok véleményt!
    Réka
  • izb
    Reseteld az alaplapot.
    Vagy a megfelelő helyen rövidre zárod vagy kapd ki az elemet egy kis időre.
  • Rusy
    Hi

Segítséget szeretnék kérni

Van egy asus a7v8x alaplapom, via kt400 a baj az hogy procit cseréltem benne, 1.8xpről 2.2xp-re, nem ment, nem indult el, sárga maradt a monitor, még próbálkoztam vele, nem jött össze, a baj az, hogy amikor visszaraktam a régi procit, elindult, kiírta hogy hardver monior error, nézzem meg a volt beállításokat, belenéztem és össze vissza ugrál, kiír egy csomó baromságotilyen 6450 celsius fok az rpm is ugrál, meg a proci feszültség is, mi lehet a baj, mint kúrtam el?
  • [Jakuza]
    Akkor Nforce 2es a lap.
    Toltsd le innen a drivert es telepitsd.

Windows XP Nforce - Unified Driver
  • Banyapapa
    Az akkor egyikse:P
    De Everest progi, megmutatja amire kiváncsi vagy.

De ha kikapcsolod a automata ujraindulást, adni kellene kékablakot,amire kiirja mi a betegsége nagy vonalakban.
  • biomage
    az nforce2 chipset
  • szita zoltan
    Azt hol tudom megnézni hogy sis vagy via? Amúgy abit nf7 series az alaplap.

• [Jakuza]
    Milyen chipsetes az alaplapod ? SiS , VIA ?
  • [NST]Cifu
    Ez nekem nagyon úgy tünik, hogy a játék és/vagy a crack hibája (erős sejtés él bennem, hogy nem eredeti játékkal jelentkezett a hiba ;)).
  • vilmoska
    A választ nem tom megmutatni mert a játékot letöröltem de a Boiling Point Road to Hell volt az
    alkalmazás inicializálása nem megfelelő(aaaacb1)vagy valami ilyesmi
  • izem
    Nagyon köszi:-))
  • [NST]Cifu
    Melyik játék ír ki ilyet és pontosan hogyan?
    Nálam hasonló gondom videokártya-driverprobléma miatt volt (Cannot initialize 3D device).
  • vilmoska
    Hi
    Mitől van az hogy elindítok egy játékot és azt írja ki hogy az inicializálás nem megfelelő és kész!?
    pedig már csináltam formatot is!
    plz help
  • [NST]Cifu
    Akkor a tuning alapszabálya (miután úgy látom még csak most ismerkedsz vele): óvatosan, és apró lépésekben (új érték beállít, restart, tesztel, ha jó kicsivel magasabb érték, újra restart, újra tesztel...), ha valami gond van, instabil vagy fagy, akkor visszaveszed egyel a legutóbbi beállítást. Ha a gép valamiért nem akar bebootolni, akkor nincs pánik, egy CMOS resettel visszaál a BIOS alaphelyzetbe.

Továbbá ne feled, hogy a tuningal akár kárt is okozhatsz a gépedben, tehát nem árt óvatosan eljárni, és nem kapkodni.

Így néz ki elvileg a BIOS-od Softmenu része

Fogod, és a CPU Operating Speed-et User Defined-re rakod. Ezek után hozzáférsz az alatta lévő dolgokhoz is. A memória sebessége a DRAM Ratio, ezt kell olyan értékre állítani, hogy pozitív legyen (mondjuk 5/4, 4/3, stb.). Ha az FSB-vel együtt emeled, akkor állísd a DRAM ratio-t egész értékre, (pl. 3/3, 4/4, stb.), ekkor viszont ügyelj arra, hogy az AGP sebessége 66Mhz, a PCI-é pedig 33Mhz körül maradjon.

• izem
    Jogos.
  • izem
    Is-7
  • [NST]Cifu
    Visszakérdezek milyen alaplapban? (Szerintem itt senki sem gondolatolvasó)

Ha nForce2-es alaplapról van szó, akkor a memória/FSB arányt állísd fixre és emeld az FSB-t.
    Ha nForce4-es alaplap, akkor a Dram beállítást Auto-ról állísd át 200-ra, és emeld az FSB-t, a ram velemegy.
  • izem
    Hi
    a RAM frekvenciát hogy tudom átállitani a BIOS-ban?
  • raziel.
    értem, végül is elindult az a lényeg

köszi szépen
  • szita zoltan
    Heló! Tud nekem valaki segíteni? Mi lehet a baj ? A gép újraindul magától játék közben! Volt ílyen akkor is amikor megvettem a gépet! De akkor AGP gyorsaság automatán volt, levettem 4X-re! MEGJAVULT! Most feltettem a GTA-t játékot lefagyott! Rájöttünk hogy a hangnál a hardvergyorsítást lejebb veszem akkor megy! De most megint elkezdett a többi játéknál LEFAGYNI!!! /pedig most raktam újra a rendszert/