64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • bigapó
    Hi!

Vinyó vásárlás ütötte fel a fejét köreimben (nálam) :))
    1. az tuti, hogy SATA lesz, azt még nem tudom, hogy 1-es vagy a 2-es verzió. körülbelül egy árban vannak.
    Az alaplap ABIT AN-8 (NForce4 chipset), proci Athlon 64 3000+. milyen infó kell még? a SATA-2 miatt írtam a konfigot, hogy felismeri-e egyáltalán? vagy ez Nforce-nál nem gond?

2. Az új vinyót szeretném frontvonalba küldeni, azaz az XP is ezen futna. Ezt ha lehetne a teljes rendszermásolás funkcióval (valami ilyesmi a neve, nem?) szeretném megoldani. ha végképp nem áll fel, akkor új telepítés jön. apropó, ha fullon átmásolom a C-t, az új vinyóra és persze beállítom elsődleges partíciónak, akkor is mennie kell?

3. több jelöltem is van: Samsung, Seagate, Western Digital. 160 ill. 200 GB-os verziókban. melyikről ki mit hallott? melyik a jobbik választás?
  • MiloShee
    Hali! A készülék formázásával próbálkozz első körben!
  • maozedong
    :: asus 4xPCI, 4xISA, EDO/SD
    gondolom p1-p2 közötti -átmenetről van szó
  • peterspeed
    sziasztok. samsung yp-t5v-m van, de ma bekapsolasnal az összes adat törlödve volt. usb-n neztem, es a szamitogep felismeri hogy be van rakva, meg is jelenik a meghajto, viszont nem tud belemenni, olyan mintha a cd-meghajtot akarnad megnyitni ugy hogy nincs benne cd. mivel lehet probalkozni a problema megoldasa erdekeben szerintetek?
  • [NST]Cifu
    Remélem topicrombolásért bant kapsz...
  • izb
    Ez nem bolhapiac.
    Ezt máshol ha lehet.
  • Wladislaus
    T-72-es harckocsit keresek ami eladó!! Nem hülyéskedek!!!
    Hatástalanított fegyverrendszerrel de működőképes állapotban.
    Ha valakinek van egy jó tippje hogy honnan tudok szerezni kérem válaszoljon!
  • Wladislaus
    Ja és persze hatástalanított fegyverrendszerrel.
  • Wladislaus
    A harckocsira gondoltál IGEN életnagyságúra gondoltam mert ha hajókat eladnak akkor ezt mért ne (Angliában már van jónéhány embernek saját harckocsija)!
  • maozedong
    életnagyságút? :O
    és ha a terroristák kezére jut ?!

ebay-en próbálkozz.. http://www.ebay.com/
  • djhulk
    hello, eladom NVidia 7800GTX Leadteak márkájú vadonatúj, dobozos kártyámat. gondolom ebben a fórumban nem kell ecsetelnem, miket tud ár 115000 Ft.

akit érdekel írjon
  • Wladislaus
    Hello!
    Ez már megint nem tartozik ide de ha valaki megtudná nekem mondani hogy hogyan találhatok a neten vagy máshol(lehetőleg magyar )eladó T-72 (ez komoly) harckocsit ami még működőképes akkor megköszönöm!!!
  • Crokin
    Nem okoz fennakadást, simán átugorja azokat a fileokat amikkel nem tud mit kezdeni. Legalábbis az enyém igen és elég olcsó fajta.
  • Gykor
    Sziasztok

Ha mp3-mat írok ki cd-re és vele együtt ráírom még a az album képének a jpg fájlját akkor letudja játszani bármely mp3-as lejátszó anélkül hogy jpg fenn akadást okozna ?
    Azért kérdezem mert nekem nincs ilyen mp3-as lejátszom csak számítógép és ki akarok írni mp3-at cd-re

Köszönöm a választ
  • Met
    Lehet, hogy elkoszolódott a fej.
    Nem neked nem ismerte fel a nem gyári patronokat?
    Nem csodálkoznék rajta ha azok miatt ment volna tönkre.
  • ibrik
    Tuning ügyben: guru3d.com - innen a hivatalosokon kívül olyan "meghekkelt" nVidia drivereket és programokat is letölthetsz, amelyekkel tuningolhatod szoftveresen a kártyádat.

Hűtés ügyben: Sajnos eredeti hűtőt nem fogsz rá kapni külön, de vannak egyéb megoldások.
    Pl. nekem tartalékba van egy olyan szabályozható Titan VGA-hűtőm, amit a VGA melletti PCI-slot elfoglalásával lehet beszerelni: TITAN TTC-SC03
    (még abból az időből maradt, amikor néhány évvel ezelőtt az akkori ABIT GF Ti4200-asomat elérte a típusbetegség: elkezdett éktelenül zúgni a saját coolere.)

De vannak olyan megoldások is, amikor a VGA saját hűtőjét lecserélve kompletten a kártyára lehet felszerelni. Pl.: TITAN TTC-CUV2AB/RHS(DIY)

Ezenkívül a többi cooler-gyártónak is biztos vannak hasonló megoldásaik a problémádra. A Titan-t csak az egyik példának említettem.
  • JERICOX
    Helo.Van egy inno geforce 5700 LE - s kártyám,amitől többet szeretnék elvárni.Azaz jó lenne egy pici tunning.Tanácsokra lenne szükségem,mivel, mennyire lehetne ezt elérni és milyen hűtőt lehetne rátenni, mivel az nincs rajta.
  • ibrik
    Lehet, hogy nincs is szükség az Everest-re, mert akinél van az alaplap, az meg tudja nézni, hogy mi van rányomtatva - általában rá szokták biggyeszteni a típust, de az Everest egyértelműbb megoldás lenne.
  • ibrik
    Az nem jelent semmit.
    Mindenképpen tudni kell az alaplap pontos típusát, hogy konkrétan melyikről van szó, mert nem mindegy.
  • maozedong

Ezaz, hogy nem nálam van és csak annyit tudok hogy Asus, P1, és hogy milyen foglalatok vannak rajta.
  • izb
    everestel nézd meg,hogy pontosan milyen alaplap,és utána rá tudsz keresni googlival.
  • maozedong

Régi, Pentium 1 es Asus laphoz hol találok leírást? Milyen procit támogat, mekkora vincsesztert, ramot, ..
  • JERICOX
    Help!
    HP deskjet 710C.Új patronokkal sem nyomtat!Úgy csinál mintha nem látná a patronokat, pedig benne vannak, s tele vannak!Ötlet?(mielőtt kidobnám)
  • Met
    Ha hűtés csere után is pixeles akkor esetleg vedd kicsit visszább a sebességet. Ha az se segít akkor elromlott.
  • raziel.
    semmi sincs huzva se vga se proci csak az agyamat huzza ezzel a pixelesedéssel
  • Met
    Ha van 3 venti akkor tedd visza az oldalát mert csak úgy tudja kifejteni a hatását.
    Attól függetlenül lehet kevés a VGA hűtése. Húzod vagy alapon megy? Nem poros nagyon a venti?
  • raziel.
    ötlet?
  • Crokin
    Aha, próbáld inkább a gép nevével, pl. \\szemes\game
    Ja, ne könyvtárat ossz meg, hanem meghajtót. Kis és nagybetű nem mindegy, és a megoszási nevet kell beírni, nem azt ami a meghajtód neve! Tehát sajátgép, jobb klikk a meghajtón, megosztás, engedélyezés blabla, és a megosztási nevet azt te adod meg.
  • szemes
    Üdv Crokin!
    Hát a DHCP client log és ha ott van a 2 gép névvel és ip címmel (amit az oszt ki ugye) az látszik, és hiába írom be a teljes útvonallal "\\192.168.1.2\GAME"
    csak nem akarja látni. Még próbálkozom .. kössz a választ.
  • madi 9k
    hyhy!
    hogy lehet ilyen kis faszás commenteket belerakni az üzentekbe?
    ---------------------------
    ide ni?
  • Black krisz
    Hy! Lenne egy kérdésem.... Szerintetek milyen P4es asztali számitógépbe valo processzor teljesítményével egyezik meg egy Intel® Pentium® M processor 750 1,86 Ghz/ 533MHz es processzor?!?!?!?!?!? Jó lenne tudni, mert notebook vásárlás elött álok... szóval VKI HELP!!!!

• raziel.
    proci olyan 50-65 max, lapot nemtudom
  • Crokin
    Alaplap, proci hány fokos?
  • raziel.
    levan véve mindegyik oldala és van benne 3 + venti amiből az egyikilyen gömb alaku szal van benne minden pont ezért csodálkozom én is...
  • Crokin
    A tápnak semmi köze a melegedéshez. Amúgy van +venti a házadban, hogy legyen légáram? Ha nincs akkor vedd le a ház oldalát.
  • raziel.
    gyári 9800 pro venti van rajta de sztem akkor se szabadna melegednie nem? direkt azért vettem nagyobb tápot de igyis...
  • izb
    Ja add meg kézzel a másik gép ip címét és megosztott dukumentumát valahogy igy
    \\192.168.1.2\dokumentumok_mappája

Igy mennie kell ha az ip cim valós.
  • Crokin
    DHCP client log és ha ott van a 2 gép névvel és ip címmel (amit az oszt ki ugye) akkor mennie kell... (hálózati meghajtó hozzáadás,pontos // elérési út)
  • szemes
    Üdv mindenkinek!!

Van egy NETgear routeren keresztül megosztott internetem, amin keresztül két gép láthatja a NET-et. Ez jól működik.
    A gépeken WINDOWS XP van 1. es service PACK-Kal.
    De van egy olyan gondom, hogy a két gép nem látja egymás könyvtárait. A gépek látják egymást, de azt mondják hogy nincsen jogom belelátni a
    másik gépbe.
    Mit kellene tennem, hogy ez működjön. Vannak megosztott mappák mindkét gépen, az XP-s tűzfal le van bontva. Újrainstallálva mindkét gép. A router installálás előtt még látták egymást. Valamit bitosan nem kattintottam be.
    A "router status" pontban a "LAN PORT" részben van DHCP server, de az "Internet PORT" részben a DHCP mellett NONE van, jó ez így ?
    A "WAN setup" pontban van egy DMZ servert beállítási lehetőség?
    Mit kellene tennem ?? HELP ME?

Kovács Attila
  • izb
    ez igaz:))
    basszus vazze