64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Vonciii
    codegen 400W nem elég?
  • Met
    plusz táp nem kell rá?
  • Vonciii
    hy all!
    Az lenne a problémám hogy most vettem egy msi 6600gt(agp)-t. Berakom a gépbe, beér a windowsba,de ha elindítok egy játékot akkor 10 másodperc után fekete képernyő!Lécci segitsetek!Kösz!
  • vjanika
    Intel alaplapi driver-ek fent vanak? A BIOS-ban AGP sebessége 8X és az AGP mérete 128MB? Melyik NVIDIA driver-t használod?
  • desigo
    Üdv!Az a problémám,hogy van egy gyári HP gépem aminek az alaplapján van egy integrált hangkártya ami tökéletesen működik.Beleraktam a gépbe egy 5.1-es Creative SB live! hangkártyát ami szintén jól működik.Csakhogy a gép letiltotta az integrált hangkártyát ezért a mikrofonomat nem tudom használni.Arra keresek megoldást,hogy-hogyan tudom használni mindkét hangkarit egyszerre.
    Thx
  • strebacom
    Abban kérnék segitséget töletek, hogy vettem egy asus a8vdeluxe alaplapot, nem tudom van e ilyen valakinek, és a pc speaker nem add hangot, kicseréltem, vagy kétszer, rendesen fel van csatlakoztatva a helyére és semmi hang, sem induláskor, sem bios mentéskor, uj az alaplap nem ismerem még, hogy egyáltalán csipognia kell e, vagy mikor csipog.. Hogyan lehetne letesztelni, milyen progival.SEGITSETEK,KÖSZI !!!
  • servantes
    igaz most már az 5600-os fx-el is ez van
  • servantes
    aha
    3 lapon is teszteltem
  • izb
    alaplap csere volt már?
  • servantes
    P4 2,4GHz northwood Abit IS-7 E2 512Mb/333Mhz ram aopen 6600 gt 450W-os táp gembird egy 30Gb és egy 80Gb-os vinyó LG dvd
    A beállítás teljesen mind1, mert 800x600-ba!!! is sz**ul m1. És mondjuk a bf et mikor elkezdtem jáccani, akkoriban még Ti4200-esem volt 256 rammal, és azzal is jobban futott :(
  • vjanika
    Mi is a pontos gépkonfig, ill, milyen beállításokkal próbálsz játszani?
  • servantes
    üdv mindenkinek
    gondom van a gépemmel, de nem tom mi.
    A következőket tapasztalom
    Boot-oláskor mikor a vga adatait írná ki el van csúszva a kép, kb 1/3 monitornyit balra. ugyanez a biosnál is, viszont amikor a memot számolja akkor minden sirály. a 3d-s gémekkel nem tok játszani, mert iszonyat módon szaggatnak. cirka 15-20 fps-t produkál, ezt bf-ben tapasztalom leginkább, főként azt nyüstölöm ugyanakkor 3dmark03-ra 7500 pont körüli érték jött ki.
    Ez azóta van mióta megvettem az uj karimat egy Aopen 6600 GT-t
    Akkor még egy gigabyte ga-8ipe1000 lapom volt, amit mára felcseréltem egy abit is7-e2-re, de nem változott semmi. Cseréltem már procit és memoriát is.
    Kezdetben azt gondoltam, hogy a kari sz*r, de bedobtuk spanom gépébe és hibátlanul működött. Ekkor jött a nagy 5let, elhoztam tőle az 5600 fx-ét, de nem volt javulás.
    Kiszedtem a memot (512/333 MHz) odaadtam neki azt is tesztelésre, de nem indult vele a gépe. Hja, gondoltam éljen megvan a gond, ám az ő memoját berakva az én gépembe szintén nem hozott változást.
    Teszteltem a vinyóimat hdtune-nal, de semmi hiba. memtest szintén negatív volt szal minden jó, de mégsem m1
    Segítsetek légyszi, ha tudtok, mert már tele a hócipőm
  • John Wayne #12492
    ESC:)

http://members.cox.net/joemurphy/setup.htm
  • hmhm
    F2 ?
    F5 ?
    F8 ?
  • bigapó
    persze, hogy megy, csak ugyanolyan legyen a másik memó is (tehát MHz-re, méretre, sőt talán még a CL is számít, de előbbi kettő biztosan.) elvileg kiírja, ha felismerte a memóriát, tehát dual-ban fog indulni egyből, nem kell állítani semmit.
  • John Wayne #12489
    Hali! Valaki árulja már el, Toshiba laptop SETUPjába hogy lehet belépni? Előre is köszi.
  • Garrett27
    most má ne izélj, ne csodálkozz, már az nforce 4 a menő, azzal beztos gyorsabb vóna
  • TothLaci
    Kingmax ;)
  • Met
    asus
  • susubaba
    Sziasztok!
    Van két alaplapom,TI melyiket raknátok a gépbe: asus a8v delux vagy a gigabyt GA-K8NSC- ét?
    Sos köszi Réka!
  • TothLaci
    Most majd kiderül...
    Samsungok visszavéve!
    Kingmaxok hamarosan hazaérnek
  • Zealot
    Szevasztok!
    Dual channeles NF4 lapot akarok venni és nem tudom hogy, ha a mostani 512MB Goodramhoz (ami single channel) vennék még 512-t, akkor menne-e DUAL-ban? Vagy eladjam azt az 512-t is és vegyek 2x512 Dual channelt?
  • CalebJoe
    Nekem is ilyesmi a gondom de még a Fastwrite kikapcsolásával sem oldódott meg.
  • kOrGLYDAD
    Sziasztok! Kérlek segítsetek!
    Múlt héten felraktam újra windows xp-t! És minden ok volt, csak a filmeket nem indította, el, vagyis elindította, de ahogy bejött bármelyik progra (winapm, BSplayer, Media Player...)egyből 100% lett a procihasználat, és akadt az egész gép! A játékoknál meg kis idő után kikapcsolt a monitor, és lefagyott a gép!
    Ezért ma újraraktam a windows-t, azt hittem így jó lesz, és csak csinálja! Mi lehet a probléma?

Konfigurációm: Intel Pentium 4 2,4 proci...(512kb L2 chas)
    512MB DDR RAM
    40Gb WD winyó
    Geforce 6600GT

Ja, és a régi windowssal teljesen jól ment minden!
    Előre is köszönöm a segítséget!
  • csingacsguk
    te nem vagy normális
  • izb
    he he ne röhögtesd már ki magad ember..

Annyira jó hogy lassabb mint az előző volt.
    A táp nem fog segíteni,hogy gyorsabb legyen a konfigod...
    vazze ez nem semmi...
    neked elég jó ehhh hehe
  • csingacsguk
    Hát elég jó az alaplapom
  • izb
    Ilyen alappal ne is csodálkozz ne haragudj...
  • csingacsguk
    igen de most lassabb is lett mint előtte volt!
    Ez kérem hogy lehet?
  • szapeter
    © csingacsguk

Ha 32WinXp-vel használod akkor nem is lesz sokkal gyorsabb!
    Tessék 64 bites oprendszerrre átálni és akkor nagyságrendekkel gyorsabb lesz!
  • csingacsguk
    Hellosztok!
    Kezdjük máris régebbi gépem adataival : Amd Athlon XP 2400+, 768 MB RAM, GeForce fx 5200, NForce 2 Ultra 400!
    Felújitottam egy kicsit : AMD Athlon 64 3200+, GeForce 6600GT, AsRock 939 Dual Sata2 alaplap és a memoria maradt ugyanaz!
    Hogy lehet hogy a régi gépem gyorsabb volt mint az új?
    Pedig nincs rajta virus, ha mégis akkor elenyésző kb annyi mint a régin!
    Elképzelhető hogy az elég kicsi 350 Wattos tápegységem miatt van?

Előre is kössz
  • geri15
    de bizony :) nekem 1 hónapig ment úgy a gépem, hogy nem volt elég tartópöcök a gépház és az alaplap között, és ennek pont az AGP port itta meg a levét, mert így hozzáért az alaplaphoz a ház, és rövidzárlatot okozott, pont az AGP-nél
    ennek az lett a következménye, hogy rendszeresen újraindult a gép, lefagyott, hibázott a videokari stb..
    aztán mikor már tizedszerre szedtem szét a gépet, kiszedtem az alaplapot is, és mikor visszaraktam ment rendesen :)

a másik meg haveromnál volt: kicsit jobban odaszorította a csavart, ettől pár fokkal elhajlott a kari, még szerencse hogy nem tört el, bár ment, csak játékok pár perc után resetelték a gépet...
  • hmhm
    szvsz akkor el se indulna :)
  • geri15
    szerintem csak rosszul van betéve az AGP foglalatba, vagy kontakthiba az alaplapnál/videokarinál
  • hmhm
    arra gondoltam.
    driverben a SmartGart fülön.
  • CalebJoe
    Ha a Fastwrite AGP-re gondolsz a BIOS-ban azt már próbáltam de a Driver-nél hol kell kikapcsolni?
  • hmhm
    FastWrite kikapcsolását próbáld ki.
    Biosban és Driverben is!
  • szapeter
    Sziasztok!

Segítség kellene!
    Vásároltam egy Sapphire x800 pro-t beletettem egy GA-7VAXP alaplapba!
    A probléma a következő amíg nem telepítem fel a videókártya driverét és alap felbontással megy addig nincs semmi baj. De ha feltelepítem a drivert és beállítom 1280x1024-es felbontásra egy idő után újraindul a gép! Ha semmi különöset nem csinálok akkor később, ha elindítok egy játékot akkor szinte azonnal.
    Lehet ez táp (350W) probléma vagy rossz a kártya?

HELP please!

Szapeter
  • CalebJoe
    Hello!

Az lenne a problémám, hogy minden játéknál fagy a gép.
    A monitor kikapcsol a hang kiakad és csak resettel lehet valamit csinálni.
    A gépem egy AMD Athlon64 3000+, Ati Radeon 9800XT, SB Audigy 2 Value, Samsung 2x512 400DDR, Maxtor 120 vinyó.

Már próbáltam mindent windows, driver csere, memtest stb.

Ha valaki találkozott már ilyen problémával kérem segítsen!
    Előre is köszönöm!
  • NeoMaN
    6600LE-ben nincs letiltott pipa