64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
#12424 Akkor valószínűleg HW hiba.
Memóriát ellenőrizd le http://www.memtest.org/ innen töltsd le, és az utasításoknak megfelelően írd ki egy floppyra, majd bootolj róla. a teszt elég sokáig tart ( pár óra ) -
#12423 HELP!!! Miért van az, hogy lefagy a billentyűzetem és az egerem újraindításnál? Még a BIOS-ba sem tudok belépni, nem szólva a boot menüben. Csak újra reseteléssel oldható meg a dolog. De ez nem állapot, már ellenőriztem a dugókat. HELP!!! THX!!!
-
#12422 Vistánál is pont ugyanez a helyzet. -
#12421 ha van közelben másik telepítő, azzal próbáld meg
még azis lehet támpont, hogyha más OS-t elkezdesz feltelepíteni. -
#12420 VGA-t is cserélted? -
#12419 Igen, először azt magyarázta, hogy az XP telepítő CD megsérült, aztán második nekifutásra kékhalál... hát pocsék samsungok... pedig újak! -
#12418 úgytudom, hogy mikrós neteknél NAT olva "osztják szét" az elérést, tehát te az ISP d belső hálózatához kapcsolódsz hozzá, mintha LANon lennél.
sajátgép > vezérlőpult > hálózati kapcsolatok > uj kapcsolat
-
#12417 memóriahiba
( xp telepítő cd megsérülhetett )
-
#12416 Ha az alaplapod nem ment szét akkor tápegység..
Lehet hogy túlfeszt kapott, táp átengedte, az alaplap meg megfogta.. sux
-
#12415 Miért lehet az
hogy amikor elindítom az XP telepítőt
És a partíciók kiválasztása előtt
csak úgy beugrik egy kékhalál?
Friss a rendszer :/ -
adamski #12414 Sziasztok!
Nagy gondban vagyok! Végre sikerült megkötni a korlátlan netre a szerződést! A szolgáltatótól megkaptam a különböző beállításokat.(IP cím; APIP cím; Hálózati maszk; Átjáró; DNS) A net mikrohullámú lenne, ha tudnám, hogy hogyan kell beállítani a gépen, de mivel segg hülye vok hozzá, így nem maradt más, mind h írjak ide!! Az antenna össze van kötve az "Air Live- WL-5460 AP-vel, onnan az UTP kábel meg megy a hálókártyámba! Azt hiszem, az összekötettés jó (bár én nem értek hozzá), de az AP-hez mellékelt ábrából azt olvastamk ki, hogy így jól össze van kötve a cuccos!
Tegyük fel, h eddig minden rendben, de akkor hogy izzítom be a dolgokat. Hogy hozom létre XP-ben a kapcsolatot??
Kérem, aki ért hozzá, segítsen!! Előre is köcce!
-
#12413 HELP!!! Miért van az, hogy lefagy a billentyűzetem és az egerem újraindításnál? Még a
BIOS-ba sem tudok belépni, nem szólva a boot menüben. Csak újra reseteléssel oldható meg a
dolog. De ez nem állapot, már ellenőriztem a dugókat. HELP!!! THX!!!
-
#12412 ez egyértelmű hiba, ilyet nem csinálhat... -
strebacom #12411 Ja még egy, másnak is csinál ilyeneket a monitor, most hiba ez vagy nem??? -
strebacom #12410 Lehet, hogy nem birja az uj konfigot a táp, a vga-m radeonx800, máskor nem csinálja csak inditáskor, szerinted mit csináljak, idegesit a dolog??? -
#12409 a monitor lemágnesezésének bekapcsolása semmiképp nem lehet az új konfigotól... valami más gubanc lesz ott
-
#12408 tápegység.... -
strebacom #12407 Kérnék töletek segitséget: vettem uj alaplapot "asus" és uj processzort "amdathlon", tettem uj xp-t meg mindent és azóta minden ujrainditáskor bekapcsol a lemágnesezö a monitoron, ez HIBA, vagy NEM, mert az elözö alplap+procival nem csinált ilyet, csak kb minden 10.inditáskor kapcsolta ezt be, be lehet ezt valahol állítani, segitsetek!!KÖSZI!! -
#12406 az ellenőrző led nemtom mit ellenőriz de azt tom hogy 5v készenlétit ad le a táp és akkor világít a led szal a kapcsolójával lesz a probléma -
#12405 Aha gondolkodtam én is ezen, csak érdekes hogy az alaplapon világít az ellenőrző led - ez nem számít ? -
#12404 először próbáld ki másik táppal majd ha azzal műxik akkor valszeg a táp romlott el. -
#12403 Sziasztok!
A következő a gondom:
A kisfiam gépe játék közben lefagyott. Nosza fogtam a ki/be kapcsolás gombot (nem a resetet) és nyomva tartva kikapcsoltam a gépet.
Ezek után most hiába nyomom a bekapcsolás gombot abszolút meg sem nyikkan. Nincs csipogás, illetve a tápventillátor meg sem mozdul. Mintha nem is kapcsolnám be.
Ha lehúzom a tápkábelről, az egéren és az USB-s jojstickon elalasznak a ledek. Ha visszadugom, a fények visszajönnek. Az alaplapon ( ASUS P4 S800 )van egy világító zöld led. Az is szintén áramtalanításkor elalszik illetve újra világít ha bedugom a tápkábelt.
A következőket tettem még: Az összes külső belső eszközt ( cd, vinyó, videokártya stb )leszedtem egyenként és vissza dugdostam. Közben próbáltam bekapcsolni.
Az alaplapn lévő elemet is leszedtem, vártam aztán visszatettem. Az alaplapon nem találtam CMOS reset jumpert ezért azt nem tudtam így resetelni.
Megpróbáltam még hogy a bekapcsoló gombhoz menő 2 vezetéket összezártam ( hátha a kapcsoló nem érintkezik) de semmi.
Szerintetek mi lehet a gond, illetve mit lehet még egyáltalán tenni ? -
#12402 nincs melette túl közel hangfal? -
#12401 monitoron alul vannak gombok, azokat nyomogasd, és neked a Geometriai beállításra van szükséged. Ha valaki szórakozott a monitoroddal, : pincushion , trapéz, parallelogramma torzításokat állítgasd. -
abide #12400 a monitorom 2 oldala begörbűlt nem tudom mi lehet az oka be akar dőgleni már állitgattam össze vissza de nem tudom az ivet kivenni belöle SOS!!!!! -
#12399 Win reinstall?
nekem is volt hasonló, aztem szétment az író, de mostmeg jó..
a sors dönt..
-
#12398 nemtudom, egyiket sem használtam,.
most nforce-os alaplapom van, de nem vagyok vele elégedett.
asus a8v deluxe-t vinném ha választanék
valószínűleg lehelletnyit lassabb mint a gigabyte (az nforce-os), de tuti hogy stabilabb, mebízhatóbb.
szerintem
Viszont a videókártya nem fog belemenni ezekbe az alaplapokba ha PCI-E-s, mert ezeken nincs olyan foglalat, csak AGP van rajtuk! -
susubaba #12397 A video kari ajándék volt.
Az alaplapok közül melyiket választanád?
-
#12396 Az X600 az PCI-E-s videókártya, viszont tudtommal mindkét alaplap AGP-s!
Nem vennék már iylet, csak PCI-E-s alaplapot.
Az X600 olyan 20euer forint bruttó körül lehet /www.aqua.hu/.
-
kovarika #12395 Sziasztok.
Én a következő problémára keresek orvoslatot, van egy LG 4163B DvD íróm Alcohol 120% -al írtam múltkor lemezeket (film,Dvd shrink használva)(Lemez Tdk 8X Max)4x-es sebességgel, a negyedik lemez után hibázott a két utolsó lemez kuka. A hiba :6-7 chapter-nél lefagy nem lehet tovább játszani ez vonatkozik asztali lejátszóra és a saját gépemben lévő írómra egyaránt. Mi a gond? Segítsen valaki aki tud. Köszi.Firmware verzió frissítve van a legújabbra.Sajnos az alcohol120 előtt a Néróval is akadtak gondjaim:Fuji lemezre 4X max írási sebességnél a PS2 nem játszotta le a filmet,és asztali lejátszóknál is csak némelyik.Köszi a segítséget előre is.(Iró secondary Master+Rack vinyó egy kábelen).Szinte az összes TDK lemezt kidobtam.Újraírható lemezre (Verbatim 4x ) hibátlanul megírta a filmet.Nem értem? Segítsetek!!!!!!!!!! -
susubaba #12394 Sziasztok!
Van két alaplapom,TI melyiket reknátok a gépbe: asus a8v delux vagy a gigabyt GA-K8NSC- ét?
Sos köszi Réka!
És még 1 kérdés gigabyt x600-as videókari mennyit ér? -
#12393 ahogy irtad everest,meg asszem gépinduláskor is kiirja a dual channelt -
#12392 Venni egy 20->24 pin átalakítót. Ez a gond nem? Eatxről meg nem hallottam, de gondolom azt jelenti 24 tűs táp kell neki. A régi tápod is jó lesz hozzá, csak kell venned 500-ért egy átalakítót hozzá. Szerintem. -
hano2 #12391 Kösz.Az alaplap támogatja,a kérdésem,hogy jó-e igy a modul behelyezés dualhoz és hol tudom ellenőrizni? -
#12390 Sziasztok!
Mit lehet tenni, ha EATX-es táp kell az alaplapomhoz (Socket 939, Asus A8N-SLI), de ATX-es tápom van?
Köszi. -
izb #12389 Az asus odlaláról töltsd le a manualt.
na abban benne lesz ha támogatja a lapod. -
hano2 #12388 Sziasztok!Asus A8N-E alaplapon a DIMM_A1 és a DIMM_A2(kék és fekete) foglalatokban van az 1-1db 512MB-os DDR memória.Kérdésem: Dual Chanel módban működhet-e így (nem a DIMM_A1-DIMM_B1 lenne a helyes?) és hol tudnám megnézni a müködési módot(pl.Everest program?) -
alakulat #12387 köszi a segítséget
-
#12386 az uj procihűtök alja mindig be van kenve. Ha nincs ott van mellette a kenőcs. -
alakulat #12385 De észre vettem hogy az alja be van kenve. már fel is tettem.