64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • M@TriX
    táp és megálla logónál, csökkentettbe meg beengedi, szerintem meg pont ez kizárva. persze nem kizárva de szerintem nem táp.
    ilyen hibát láttam már a faterom gépénél 1 éve, de reset párszor és néha 6xorra meg beröfent. mondjuk neki is Atija volt. én driverre gyanakodtam, mert kb ott parkolt le, amikor már majdnem bejelentkezett, de villan még egyet a winlogó kb.

de ő jól elvolt vele így hogy néha 6x kellett resetelni mire bejutott :)
  • grebber
    Tuti nem az a gond (kb 4 hetes a táp) mindegy valami csak lesz mert igy 640x480-ba csökkentett módba eléggé szar :(

• NeoMaN
    sztem is táp... :)
    és lehet nálam is az a baj
    Elöregszik valami kondi, nem ad elég kakaót, fasztuggya....
  • grebber
    Ja 2 éveig elég volt és most hirtelen nem az.Ez kizárva.
  • Bandi 18
    Kevés a Táp
  • grebber
    Az mitől lehet hogy a gépem nem hajlandó bekapcsolni csak csökkentet módban ha benne van 3 vinyó + DVD iró??Eddig müködött ma kezdte el csinálni.Tölti a wint és a logo után megáll.De ha csak a fővinyó van bent akkor meg rendesen bejön a win.
  • NeoMaN
    kösz, azlesz....
    nekem is gyanús a proc, ártani már úgyse árt ha tényleg szar :)
  • M@TriX
    mint írtam ha nem adtam neki több voltot, akkor elszállt, igénybevételnél. nem túlmelegedett mint nálad sem. hanem csak leállt, de ha adtam neki kakaót akkor mennt szépen.

szóval mindenképpen a procinál keresd a problémát szerintem. de ha nem húzod és ezt csinálja lehet nagy bajt jelent, de ezeket próbálgasd húzd és adj neki kraftot hátha jó lesz. nagy bajt már nem csinálhatsz vele ;)
  • NeoMaN
    ez mit jelentett nálad?
    Ugyanez volt a tünet? Nagyobb igénybevételnél standby/halál?
  • NeoMaN
    nem húzom, de sokáig húzva volt...
    Amúgy jó ötlet, adok neki 1.7-et a gyári 1.6 helyett hátha.
  • Gabesz amd64
    nekem is volt hasonló esetem...és a 2. megoldás volt az.
    utána meg is halt a proci
  • M@TriX
    nem húzod?, mintha nem kapna elég V-ot.
    nálam volt, amikor 3.75-re húztam a gépet, ha nem adtam neki elég áramot, akkor szépen leparkolt.
  • NeoMaN
    Ja, ABIT nf7-s, 400wattos codegen :)
    2 éve semmi gondja a konfignak, most kezdte csinálni....
  • NSTSpider
    Elképzelhető,hogy ram lesz nekem még lánykorában csinált hasonlókat a gépem,kiderült ,hogy az alaplapom nem mindegyik ramot szereti azóta szépen megy.
  • izb
    Szerintem ram,de ez csak egy tipp.
    Próba cseresznye.
    Valami bemelegszik,és elfárad.
  • Bandi 18
    mekkora a tápod? És milyen az alapalapod
  • Bandi 18
    7e forintért vettem szerintem nem nagyon gáz
  • NeoMaN
    Szasztok!

A problémám:

3D alatt a gép lefagy, de nem a szokványos kimerevedős módon, hanem a következőképp: monitor kikapcsol /standby/, minden lefagy, olyan mintha a gép lekapcsolta volna magát, de nem, mert a ventik mennek! Csak a reset segít.
    Csinálta 9800-proval és most (2 napja) 6800-ra váltottam, ezzel is csinálja.

Van mikor 1 percen belül lefagy, van hogy bír 15percet is (Quake 4, 3Dmarkok stb.).
    Biosban már mindent állítgattam, ott nincs megoldás.

A proci hőmérséklete rendben van, 49-52.
    Tettem friss rendszert, többfajta alaplapi drivert és vga drivert próbáltam.

Tegnap kínomban próbáltam egy CPU Burn in tesztet. Ennél is lefagyott kb. 5-6 percen belül /CPU hőfok 51-52 volt, szal az jó/, itt pedig ugyebár nincs 3D.
    Futtattam memtestet, igaz csak 15 percig, de nem dobott hibát.

Egyszer előfordult, hogy Quake4 alatt resetelt lefagyás helyett, és egyszer olyan is volt, hogy egy ilyen lefagyás után amikor újraindítottam a gépet és eljutott a windows töltő képernyig és ott resetelte önmagát.....

MI LEHET A GOND? VOLT MÁR VALAKINEK HASONLÓ?

Szombaton atomjaira szedem a gépet, hátha cpu hűtő, kontakthiba, por stb a gond...

Amire még gyanakszom:
    1. mégiscsak CPU hűtésprobléma
    2. CPU döglődik
    3. RAM
    4. TÁP
  • izb
    Van csendes rack.
    Passzív hűtésü és USB2 csatiju.
    Az ára nem szép látvány.
  • David01
    Valószínű hogy van csendes rack. Kerdezd meg egy számtech. boltban
  • M@TriX
    húzd ki a ventiket ;)
  • mergal
    Sziasztok!
    Lehet nem ide kéne ezzel írnom, de ez a legforgalmasabb.
    Szóval sima mobil-rackom van 2500Ft volt 2ventis. A bajom az hogy iszonyu hangos és hogy lehet e ezzel valamit kezdeni? Ha veszek külön hdd hűtőt akkor az belemegy a rackba? Vagy létezik csendes rack?
  • M@TriX
    lehet a gyorsabbat lassítani éppen...
  • kircso13
    ??????????? és pedig?
  • izb
    Egymás mellé csak ugyanolyan mhz működő ramot rakj.
    Valszeg mivel külömbözőek ezért fagy.
  • Cancel
    hello. amd gépben kellene segítség, de csak aki profi az feleljen
  • M@TriX
    vedd ki az egyiket, teszt, majd a másikat teszt és amelyiknél csinálja dobd ki :)
    ha csak együtt csinálják akkor egymást nem szeretik.
  • QPR
    Egy problémám van:
    Eddig 400Mhz-es DDR 256 MB volt a gépben, de most beletettem egy PC2100-as 256MB-t.
    A gép érzékeli és ki is írja, hogy 512MB van, de ha elínditom programokat amik több memóriát igényelnek, a gép nagyon sűrűn meghal.
    Mi a gond, mit lehet tenni?
    Köszi előre is a segítséget...
  • David01
    Vagy a provi halt me, vagy a videokartya, de lehet a táp is vagy a memoria.
    Egyszóval igy nehéz megmondani.
  • Viktorr
    Hi
    A haverom gépe nem meghalt.
    Játszott és eccer csak elment minden,nem müxik.
    Mi lehet a gond?
  • static
    Hali! Asus ASUS A8N-E az alaplapot vettem nemrég és az vele a problémám ha felrakom az alaplapra integrált hálókártya driverét a Windows(xp) beköszönés után kb. 5-10 percig nem hajlandó elindulni. Utána dobja csak be a tüzfal logót és működik rendesen. Légyszives valaki segitsen mert már nagyon unom, hogy minden újraindítás egy örökkévalóság.
  • Rash87
    Te még nem tudod h én mihez értek :P
    Csak véletlenül rosszat töröltem,ennyi,de majd máskor a RegCleanerrel fogom,mert abban vissza lehet vonni,de most a rendszervisszaállítás is segített .
  • bigapó
    minek nyúlsz bele olyanba, amihez nem értesz? erre valók a registry editorok (ezt is meggondolva használva), egyébként ha ilyenben csináltál volna valamit, azt még vissza lehetne állítani. Ha másképp nem megy, akkor a winXP-vel (márha ez van) vissza tudsz menni egy korábbi "jó" állapothoz. rendszervisszaállítás.
  • Rash87
    Hellosztok.

Valaki pls segítsen már!!

Pár Regisztrációs bejegyzést töröltem,vagy vala,mi ilyesmit úgy,hogy Futtatás menüpont,és Regedit.

Nah,valahogy nem lehet ezeket visszaállítani? amiket töröltem? Mert fontos lenne :|
  • artschi
    loál, thx :)
  • Shep
    Azt hiszem visszarakom én a mindenféle service packoktól mentes jó kis xp-met, abban be tudtam lőni, hogy ne legyen ilyen gond, de ez a szar sp2 meg kell a stárforszos játékoknak.
  • Glpetyus
    Szuper,köszönöm ^.^
  • izb
    Azt nem tudom,de mivel opcionálisan választható hogy CCE-vel csinálja,mondjuk 8 passban igy biztos jobb.
    Arról nem is beszélve hogy a 3 free kódolo is király benne.
  • Met
    minőségre jobbat produkál mint a WinAvi?
  • izb
    ezt próbáld ki avi2dvd
    -magyar
    -3 free kodolási mód+cce
    -egyszerre több felirat kezelése
    -gyors
    -sok bemeneti formátúm kezelése
    stb
    kb 10x jobb mint a filmachine,én mióta erre a progira ráleltem, a TFM progit nem használom.
    avi2dvd