64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • bigapó
    láttam, hogy athlon64-ed van. 64 bites oprendszert használsz?
  • Bandi 18
    Felesleges Celot húzni
  • TommerHead
    Azt szeretném kérdezni,hogy 2200mhz-es Intel Celeron procit lehet-e húzni.Ha igen hogy és mi a hátránya?
  • biomage
    milyen táp van benne
  • NeoMaN
    táp, hűtés (cpu), alaplap....
  • Borg
    Táp, alaplap kondik...
  • Sydious
    Üdv mindenkinek!
    Egy kis segítséget szeretnék kérni.
    A beteg egy P3as 850-es 256 ram 80g vinyó abit BE6-II-es alaplapban alap AGP-s videókártyával és WIN ME oprendszerrel.
    A probléma lényege ,hogy BOOT után 20-25 másodpercen belül autómatikusan reboot-ol a gép.
    Minden ki lett cserélve a gépben és ennek ellenére nem hajlandó rendesen működni.
    Kérem a hozzáértőket illetve akinek van egy okos ötlete az írjon ,hogy mit lehet tenni!
    Előre is köszönöm!

Sydious
  • Bandi 18
    Figyu és nekem 4 év alatt merült le utána vettem egyet bírta 3-4 hónapig erről csak ennyit
  • grebber
    Nincs fél éves se.
  • Bandi 18
    Ilyen nekem is volt amíg ATI kártyám volt úgy oldottam meg hogy fetettem a laphoz a legújabb drivert és a vidcard-hoz is de 1 hónap múlva eladtam mert idegesített
  • Bandi 18
    Valszeg kimerült az alaplapon a kis elem
  • grebber
    Az miért van hogy a gépem bekapcsolás után nem indul mivel törölte a BIOS beállításokat? Ha visszállitom elindul de miért törli?
  • NeoMaN
    túlmelegedés, IDE kábel, TÁP, ram, vinyó, lap, fast writes stb. bármi lehet.
    ebből sztem első a túlmelegedés amit célszerű megnézni...
  • Bakutyin
    ded valami olyasmi...nagyobb pályák betöltése pl...
  • M@TriX
    biztos 3D alatt, nem olyankor ha terheled a proct? videótömörítés, játék stb?
    mert lehet valamely hűtéseddel vana gond. vagy proci vagy vidkari...
  • Bakutyin
    Félreérthettél, nekem más jellegű a nyűgöm.

"3D alatt a gép lefagy, de nem a szokványos kimerevedős módon, hanem a következőképp: monitor kikapcsol /standby/, minden lefagy, olyan mintha a gép lekapcsolta volna magát, de nem, mert a ventik mennek!"
    nekem nem ilyen...egyszerűen kikapcsol...mindha megnyomtam volna a resetet...a probléma hogy eszem ágában sincs megnyomni:D
  • NeoMaN
    olvasd el a #12604-es kommentem, és az azt megelőzőt....
    ugyanez volt a bajom..
  • Bakutyin
    Remélem jó helyre írok, de már az idegösszeroppanás kerülget...
    Problémám: A számítógép minden előzetes hibaüzenet nlkül kikapcsol futás közben. Rendszerint csak akkor ha elindítok/bezárok valamilyen programot, vagy csinálok valami nagy teljesítményt igénybevevő dolgot...[pl...kijelentkeznék, erre kikapcsol:D...vagy elindítanék egy játékot...az fut is egy darabig, majd egy új pályán fogja magát és kikapcsol]
    -Kikapcsolás utáni felálláskor az alábbi üzenet fogad:"A rendszer súlyos hiba után állt helyre...hibaüzenet küldése..stb" a windows felkínál egy lehetségest megoldást is:[ http://support.microsoft.com/?kbid=293078 ]...mondanom sem kell teljesen hatástalan, nem ér semmit se a hardwaregyorsítás minimalizálása se új videokártya driver installálása
    Gyanakszom: valami érintkezési hiba?...netán az áeamkimaradások?...nemhiszem mert csak mióta új vinyót kapott csinálja ezt a marhaságot.
    Tanácsolták nekem hogy nézzem meg a vinyót vmi "HDD nézegető progi"val....namost ez nemtudom micsoda...ha ti sejtitek miről van szó konkrétan milyet tudnátok ajánlani?
    ---Nagyonszépenkérem ha van vkinek egy kis ideje, és tudja a hiba okát jó szájbarágósan írja már le nekem privátba vagy ide...Előre is köszönöm.

ja és a paraméterek, hátha ez segít:) XP pro-m van gf4mx440,itel celeron 2GHz, 512RAM.
  • REALista
    A monitor 85Hz-re van állítva de mégis kilép!Egyébként más monitorral is kipróbáltam és ugyanaz volt az eredmény!
  • NeoMaN
    Olyan képfrissítési frekvenciára vált a VGA, amit a moncsi nem tud megjeleníteni, ezért safe-be kapcsol. Állítsd 85Hz-re a monitort, úgy tuti menni fog 1024*768-ban. Egyként nekem akkor volt ilyen amikor "túlhúztam" a monitorom, és volt amikor bírta a 89Hz-et, volt amikor nem... :Ð
    (a doom3 meg alapból 60Hz-en van, azért megy).
  • REALista
    Csá mindenkinek!

Elöszőr is a konfigom: MSI K8T Neo FSR Alaplap, Inno GeForce FX5900XT 128MB videókártya, 120GB 7200 HDDSeagate winchester, 2*512 Mb DDR PC 3200 Samsung RAM, AMD Athlon64 3000+ proci, 400W Miditorony ház Mercury Topáz, Pioneer DVR-108 DVD író,SAMSUNG SyncMaster 793MB

A probléma a következő: Nagyon sok játéknál /pl:HL2,SWAT,Fable,Exigo stb/ előfordul hogy játék közben vagy már a menüben egyszerüen eltünik a kép és egy vilogó és össze-vissza mozgó HZ? felirat jelenik meg majd egy idő után ujra indul a gép.Gondolom Hertz- et jelent de nem biztos.Biztos hogy nem a gépigénnyel van baj mert néhány shareware játéknál is előfordult,
    viszon a DOOM3 -mal nem volt probléma.

U.I:A monitorral nincs baj már az előzőnél is ezt csinálta.

REALista
  • NeoMaN
    Kösz a segítséget mindenkitől, úgynézki megoldódott a problémám --> #12568.
    Leszedtem a prociról a hűtőt, kitakarítottam (tele volt porcicával), újrapasztáztam. 2 óra Q4 után sem fagyot, és a démárkok is lefutnak többször egymás után gond nélkül. A proci idle hőfoka 49-ről 38-ra esett vissza. Fura azért, mert mondom eddig max 50-51 fokot láttam terhelés alatt a CPU-nál, nem hittem hogy hűtés probléma...(nyáron láttam 60-at is, mégse volt fagyás).
  • Crokin
    Köszi, ezt én is kipróbálom otthon, mert van egy pár sec-es holtidő ami ettől lehet.
  • izb
    ez pedig egy viccc..vazeee,de sajnos igy van..
  • static
    Alap! Holnap nagyon nagyképűen fogom felhivni.
  • NeoMaN
    Szívesen, nálam ez az első amit win install után belövök. :)

renccergizdát meg csókotassuk! :Ð
  • static
    Köszi! Megcsináltam tényleg az volt a gond!THX!
  • izb
    ne reménykedj....
  • RelakSfromhome
    azt nyomkodom :D

Egyébként akkor meg folyton leállna, de az őjraindulás után folyamatosan megy
  • Met
    nincs beragadva a power vagy reset gomb?
  • RelakSfromhome
    vinyót is lehúztam, és csinálja.
  • Bandi 18
    ilyet már hallottam havernál és akkor a vinyó volt rossz az is felpörgött majd leállt
  • RelakSfromhome
    Nah, már a hajamat tépem!
    Unokatesóm gépe:
    Ha bekapcsolom, az atyaúristen is felpörög, majd leáll, majd megint felpörög, de semmi egyéb nem történik.

Először a kodegány tápra gondoltam, de nem. Ha mindent leszedek, akkor csak a memória miatt panaszkodik, de pl a videókártyát nem hiányolja.

Asrock alaplap, P4I450. Tönkrement volna, vagy mi?
  • NeoMaN
    pedig eccerű a dolog, belső hálózati IP-címet keres (ami nincs ugyebár, mert gondolom a netet kapod azon).
    Ha megadsz neki bármi szart amit elfogad, nem kell várni a bekapcsolás után semmit, rögtön menni fog minden.
    A lényeg, hogy a hálózatok-tulajdonságokban a HELYI HÁLÓZAT-hoz adj neki IP címet kézzel...
  • static
    Először azt hittem azért nem válaszoltok mert lámaságot kérdeztem. De ma bevittem a gépemet a céghez és a rendszergazda se tudott vele mit kezdeni. Ha felinstallom az alaplapi hálókártyát egyszerűen késve indul a videpkártyám meg a tűzfalam bekapcsolás után. Pls aki tudja miért lehet ez az segitsen. HELP!!!
  • grebber
    Most direkt emiatt a 2 év után mozgás zörgés után vettem egy Samsungot melyre 3 év gari van :D ez 3 év után fog behalni csak :D
  • M@TriX
    azt én is, nekem 3-4 éves 80GB-os winyómon van a rendszer már 2-3 éve
    ha valami zörög benne az gáz, de nem tartom valószínűnek, hogy az lenne a gond, mert akkor miért megy be csökkentett módban szóval.
    ez általában azért van, mert nem tölt be sok modult, ami jelen esetben azt jelenti, hogy elindul a win.
  • grebber
    Amugy szerintem a vinyó a ludas a dologban.
    Az a baj hogy 2 éves csak és ha kézbe veszem és mozgatom valami zörög benne.
    De a másik vinyoval ugyan az a helyzet. 2 évig birják csak ?kétlem.
  • M@TriX
    én sem, de az nem az én gépem volt ;)
  • grebber
    Nem szeretem a resetet.
    Na mindegy tolom csökentetbe azt csinálok helyet azt rányomok egy másik vinyóra új wint.