64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Aspyrin
    Nem téma, ha nem érted.
  • Carlos
    Nincs. Kellene?
    Hogy kell? Miért kell?
    Még XP telepítés előtt kell?
    Nem kaptam kisfloppy-t csak egy CD-t az alaplaphoz.
  • smead
    ha a dual kiosztásba teszed és sípol a gép, akkor tedd single kiosztásba. a memek behelyezését megtalálod az alaplaphoz kapott leírásban, vagy ha nincs meg akkor a neten
  • NeoMaN
    őőő, raid vezérlő kisfloppyról telepítve ven?
  • Zealot
    THX
  • smead
    ha nem müxenek dualban, akkor automatikusan single, semmit sem kell állítani
  • Carlos
    Hatalmas az én problémám!

Szombaton vettem egy Asus P5Gd2-es alaplapot, 1 gb memóriát, 3 Ghz-s procit, és egy 6600Gt-t.

Az alaplapon 2 Raid és egy sima csatlakozó van. Az első Raid csatlakozóra rákötöttem a két régebbi vinyómat (amit eddig használtam) a simára a DVD irót.

És innen kezdődött a kálvária.
    A bios-ban nem látszódott a Main fülnél a két ATA-s vincseszter, de a Boot fülnél a Hard Drives-nál ottvolt mindkettő.
    Amikor el akartam indítani akkor töltötte volna a régebbi XP-t, csakhát lefagyott, mert mindent kicseréltem alatta.
    Egy Win 98-as bootdisk-en az Fdisk látta a két vincseszter mindkét particióját, de egy XP SP2-es már nem tudott feltelepülni, mert az Installer kiirta, hogy nincs benne Hard Drive.

Most a úgy van, hogy az alaplap sima csatlakozójában van az egyik vincsi és a DVD, így felment az XP valami egy óra alatt. Iszonyú lassú a vincseszter, mert nem UDMA-nak vagyminek látja, hanem csak PIO-nak(?).

Van valakinek valami ötlete?
    Azért egy Asus Raid-es alaplapba csak be lehet rakni régebbi ATA-s vinyókat, remélem. Mit kellene a Bios-ban beállítani, hogy menjen?

Segítségeteket előre is köszönöm!
  • Zealot
    Lenne egy kérdésem: ASUS A8N-E Dual Channeles alaplapban lehet single-channelba is állítani a ramokat, ha dualban nem működnének?
  • NeoMaN
    jaaj, nehogymár nincs azonnali csere másnap...
    akit elhajtanak az meg is érdemli
  • OrioN the S
    Miért? Még garanciás!
  • Met
    nem hinném, hogy ki fogják cserélni
  • OrioN the S
    Én arra gyanakszom ,hogy a hangkarim baszódott el mert lehet nem bírta amikor maxra csavartam :)
  • OrioN the S
    De hogy ha a kábelekhez hozzá sem nyúltam mióta összekötöttem.
  • Aspyrin
    Nem vagyok nagy szaki, de lehet pl. szakadás a kábelekben.
  • OrioN the S
    Amúgy az a baj ,hogy sorba elkussoltak a hangfalak(a mélynyomó az jó). Elősszőr a hátsó 1. aztán hátsó 2. aztán bal 1. és így tovább most a múltkor a jobb első szólt aztán a középső és most a bal első szól :D Érdekes nem? Sztetetek mi lehet? Ja és tegnap megszólalt a bal hátsó is!
  • Aspyrin
    Sok ilyen felfogású emberrrel találkozom nap mint nap a munkámból kifolyólag.. Meg kellene érteni, hogy ha én csak viszonteladó vagyok hiába csapkodsz az asztalomon nem tudok rajtad segíteni. Valakinek több idő kell amíg megérti, valakinek nem.
  • NeoMaN
    elég buta volt az ismerősöd hogy nem csapott az asztalra...
  • Met
    akkor az kermi, majdnem egy éves a cucc
  • OrioN the S
    De már nincs a készleten sztem ugyan ien mert múlt Karira kaptam!
  • Aspyrin
    Nem mindig, ismerősöm vásárolt egy kormányt a pc-hez amiről kiderült, hogy nem az igazi. Másnap visszavitte, onnan egyenesen a forgalmazóhoz irányították.
  • OrioN the S
    :D Az lenne a legjobb!
  • NeoMaN
    médiába nem szaroznak, cserélnek azonnal....
  • OrioN the S
    THX! Nemtom bevigyem e mert akkor hetek kérdése mire kapok v.mi hangfalat!
  • Aspyrin
    Azt hiszem nyolc munkanapon belül kötelesek kicserélni a terméket reklamáció esetén(a megfelelő papírokkal igazolva a vásárlást), azon felül pedig elküldhetik kermihez vagy a magyarországi forgalmazóhoz irányíthatnak.
  • OrioN the S
    Hy! Azt szeretném megtudni ,hogy van egy 5.1-em és valami tré van vele és vissza akarom vinni a Media Markt-ba ,akkor azt ott egyből kicserélik?(már nincs a készletbe oan 5.1) Vagy elküldik még bevizsgálásra? Vagy mi?
  • izb
    csoda hogy eddig bírta.
    Gyorsan izibe vegyél egy normális tápot.
    350w nem kell nagyobnak lennie.
  • Bandi 18
    hát ahhoz kicsit kevéske mondjuk azt nem írtad le hogy még mi van a gépedben pl ODD HDD
  • Vegas
    Abit an7, 2500+ barton..
  • izb
    nahát ez egy kicsit kevés lesz.
    gondolom vargáné és társa a versenyző..
  • Bandi 18
    és milyen konfig alá
  • Vegas
    230w-os
  • izb
    Sok mindentől lehet
    de valszeg táp hiba.
  • NeoMaN
    táp
  • NeoMaN
    jaja, izb-nek igaza van
    bootolj be 800*600-ban, aztán állítsd be a monitort max frissítését 85Hz-re
  • Vegas
    Hi!
    Sztetek miért van az h kurvanéha ujraindul magától a gép?
    Most is játszottam, lépnék ki a gameből és ujraindult..
  • izb
    Ez tipikus frissítési probléma.
    Állítsd be 800x600 alatt a drivert,hogy 1024 alatt a max frissítési ráta max 85Mhz legyen.
  • WOW
    Az nincs!De nem is találtam hozzá:(.Két dolgot visznt rosszl írtam a monitor 19-es és a driver ami fent van az 77.56.De már kezdem feladni.Órák óta szívok vele.
  • NeoMaN
    Monitordriver fent van?
    www.nvidia.com -ról szedd le a legújabb quadro drivert (asszem 77.56)
  • WOW
    77.50 driver.A kártya quadro fx 4500.A régi kártyám quadro fx 3400.Mind a kettő pci ex.A moncs 21c tft.800*600-bam semmi gond de ha emelem a felbontást vagy csak 8 bit-ről 32-re emelem már nem müködik.
  • vene
    Meg oldodott a próbléma :D. Az elemeknél volt némi nemü gond az érintkezéssel Most már minden tök jó :D