14419
| árgép| felbontás szabványok | kalibrálás| Dead Pixel Tester| Nokia Monitor Test| UDPixel| Panel típusok |
-
#740 Sulinetben igen! Westendben a MediaMarktban.
Pixeltszt??Azt meg hol találom? -
#739 Sulinetben?
Hol sikerült?
Pixeltesztet lefutattad? -
#738 Na végre megvettem Samsung 930BF.
Valaki mondana fasza beállítást hozzá? -
#737 1. monitorhoz driver fenntvan?
2. netről szedett MT vagy a CDről?
3. be van kapcsolva? ;) -
Air #736 Samsung 730BF monitorom van, DVI-n van a gépre kötve. Felraktam a MagicTune-t. Amikor abban allitom a fenyerot a monitoron nem tortenik semmi. Vajon miert?? -
#735 egyertelmu hogy 930BF
azert neztem az ár miatt mert ugya 85-90-ert van normalisan 913N. 930BF az nem sulinetben is 100 felett van. -
#734 Kösz!!! -
#733 A Samsung két új 730BF és 930BF típusjelû modellje, az LCD monitorok között minden eddiginél alacsonyabb válaszidõvel rendelkezik.
A Samsung saját fejlesztésû RTA (Response Time Accelerator) áramköre 4 milliszekundumos válaszidõt tesz lehetõvé.
A Samsung fõleg a multimédia felhasználóknak és tervezõknek szánja a 4 ms válaszidejû 17 colos méretû SyncMaster 730BF és a 19 colos képátlójú SyncMaster 930BF monitorjait. A Samsung RTA nevû chipje, amely mindkét modellbe beépítésre került, a válaszidõben forradalmi mértékû csökkenést tett lehetõvé . A monitorgyártók termékspecifikációikban általában a legsötétebb és a legfényesebb szín (fekete fehér) közötti váltásra vonatkozó válaszidõt adják meg. Az ilyen váltások azonban általánosan a statikus, mozgásban szegény képek megjelenítésénél fordulnak elõ (például szövegfájlok megtekintése, vagy az Interneten való böngészés), tehát az így megadott válaszidõ nem értelmezhetõ a mozgóképek, a filmnézés vagy a számítógépes játékok kontextusában.
A Samsung a kis válaszidõt (4 ms) azonban a közepes fényerejû színváltások mellett érte el. Tehát az érték valóban azt jelenti, hogy eltûnik a zavaró elmosódottság a mozgóképek megjelenítésekor, valamint a villódzás a tervezõprogramok használatakor.
teszt asszem a HWT-n van Ismerkedjünk meg közelebbről a Samsung SyncMaster 930BF-el címmel.P
HA már nekem nem hiszel. klikk -
#732 Tudnál adni vagy tudna valaki adni linket ahol 930BF teszt van.
Kiváncsi vagyok hogy a hozzáértők mit irnak róla. -
#731 Egyértelmű, hogy a 930BF sokkal jobb ezt párszor már megbeszéltük itt, mint ahogy azt is, hogy DVI nélküli moncsit nem nagyon szabad venni.
De nem valószinű, hogy kapsz már, de előfordulhat. -
#730 Pontosabban a pixelekhez apró tranzisztorokat helyeznek, amiket kis feszültséggel lehet vezérelni
pixelhibatulajdonképpen: hibás vezérlőtranzisztor
De gondoltam inkább ráhagyom P -
#729 Oké elhiszem csak a sok köcsög oldal zavar ami faszságokat ir.
Holnap megyek fel megvenni de előtte beugrok a Bluefishbe és lemondom a 913N monitoromat mert 5 hete nem hozták ki remélem nem holnap hivnak hogy megjön mert akkor pipa leszek. -
#728 1280*1024 4 ms -
#727 Hát nem értem kibaszott oldalak egyik oldalon a 930BF-re ezt irják max felbontás 1024x1024 a másikon pedig hogy 1280x1024 de itt már nem 4 hanem 8ms-esnke irják.
Ez miért jó nekik hogy félrevezetik az embert? -
#726 ugyanazt tudják felbontásban.... -
#725 Ezen mit kell meglepödni mindkettő 110 k bruttó sulinetbe.
De a felbontás miatt 913N-en gondolkodom. -
#724 hát ja 147+sarc nagyker árat mondogattak -
#723 ugyanannyi az áruk???? -
#722 Szerintetek megéri a Samsung 913N helyett a 930BF?
Annyival másabb hogy az 4ms-es van benne DVI-is ,de ami nem tetszik az a felbontása mi az hogy max 1024*1024.Ja az áruk ugyanannyi.
Lehet maradok a 913N-nél. -
#721 az ára meg 200K szóval nekem köszi azért nem :)
amúgy bejövős lenne a cucc, az biztos -
#720 "A Samsung Magyarország a hazai piac igényeinek fő csapásirányára téve fülét felismert, és bestoppolt egy piaci rést, és bevezette 204Ts LCD monitorát. A saját kategóriájában ez a monitor egyesíti a leggyorsabb, legsokoldalúbb, legszélesebb színskála funkciókat, mely 1 modell esetén páratlan teljesítmény, és még az sem von le semmit értékéből, hogy ez az egyetlen 20” Samsung monitor. Bemeneti kialakítása, valamint képesítő paraméterei biztosítják, hogy ez a monitor szórakozik Önnel: használható akár Excel munkálatokra, akár Call of Duty-ban irtani a kis szürke bográcsfejűeket, vagy akár a Gladiátorban észrevenni a filmes bakikat. Ezüst-fekete színe kellemesen borzongató, rejtélyes, ám mégis végletekig modern külső ruhát kölcsönöz Terminátort megszégyenítő belső kialakítása köré." -
rynn #719 A TFT-nél nem "villog" a pixel, hanem világít, és változtatja a fényerejét, ha szükséges.
Azért ez esm teljesen így van, mert maga a kijelző átlátszó, és az alatta levő világítás fehér fényét színezi át a pixel, ami a fényáteresztő és a teljesen átlátszhatatlan között a saját színeit jeleníti meg. Szóval pl. a fehér színnél teljesen átlátszó mindhárom színt meghatározó alpixel, míg a feketénél meg teljesen eltakarja az alatta lévő fényt... a színeket meg összekombinálva alakítják elő...
Amúgy, hallottam már olyat is, hogy egy emberke a régi laptopja képernyőjéből csinált projektort, az illető weboldala most valamiért nem megy, de itt a fórum, ahol kitárgyalták! -
#718 Szval szó sincs arról, hogy tft-nél a képpontok ne változzanak, csak ott nem mindegyik. Törvényszerűen ha 75HZ-en villog hamarabb meghibásodhat mint az alapesetnek számító 60-on erre próbáltam célozni a hasonlattal.
Én pedig pontosan erre céloztam. A TFT-nél nem "villog" a pixel, hanem világít, és változtatja a fényerejét, ha szükséges. Ha te 75Hz-en futtatod, akkor csak az elméleti lehetőség adott, hogy sűrűbben változtassa azt, de nem következik belőle automatikusan, hogy sűrűbben is fogja ezt megtenni. Ha mondjuk te egy 24fps-el futó videót nézel pl., akkor 60 és 75Hz-en is ugyanannyit fog változni a fényerő az adott pixelnél! -
#717 Na akkor bővebben
Előszöris nem alaphelyzetet írtam.
A CRT monitoroknál megszokhattuk, hogy a kép a szemünk előtt a legrosszabb esetben hatvanszor (60Hz), általában viszont nyolcvanötször (85Hz) esetleg 100HZ-en frissül, jelenik meg újra. A foszfor kialvási sebessége mikroszekundumokban mérhető, tehát minél gyorsabban pásztáz a monitor, annál egyenletesebb képet kapunk. Ez a képpont fényerejének, színének változási sebessége pont megfelelő, hiszen gond nélkül meg tudja jeleníteni az emberi szem (illetve agy) igényelte minimális másodpercenként 25 képet,folyamatos érzetet keltve bennünk.
A TFT monitorok képpontjai azonban néhány milliszekundum alatt változnak, ezen a technológián a folyadékkristály tulajdonságai miatt nem könnyű változtatni. A képernyőn megjelenő gyors mozgások a 20-40 ms körüli kapcsolási idő miatt darabosnak látszanak, hiszen az új kép megjelenésekor még egy pillanatig láthatjuk a régit. Más kérdés, hogy a képpontok a kép teljes letapogatásáig be- illetve kikapcsolt állapotban maradnak, így még a meglepően alacsony, 60 Hz-es képfrissítés esetén is villódzásmentes képet produkálnak. A titok abban rejlik, hogy a TFT képében csupán a képkockánként változó képpontok okoznak villogást, ez pedig egy stabil kép mellett fel sem tűnik - nem úgy mondjuk egy autóversenynél.
Szval szó sincs arról, hogy tft-nél a képpontok ne változzanak, csak ott nem mindegyik. Törvényszerűen ha 75HZ-en villog hamarabb meghibásodhat mint az alapesetnek számító 60-on erre próbáltam célozni a hasonlattal. Egyes okos emberek megpróbálták akár 100 HZ-el is futtatni monitoruk. Szval szó sem volt róla, hogy csak 60-on lehetne azt írtam ez és természetesen a nativ felbontás ajánlott.
Pixelhibáról:
az LCD monitorokra vonatkozó, 2001-ben frissített, ISO 13406-2 szabvány meghatározza a folyadékkristályos kijelzők képének számos jellemzőjét, mint a fényerő, kontraszt, tükröződés, színek, vibrálás és a .hibás pixelek száma
A szabvány 4 minőségi szintet különböztet meg, a legjobb első osztálytól a legkevésbé szigorú negyedik osztályig. Az első osztállyal van a legkönnyebb dolgunk, hiszen az semmilyen pixelhibát nem engedélyez, tehát már az első feltűnésekor cseréltethetjük kijelzőnket. Sajnos a ma forgalomban lévő LCD monitorok többsége a második osztályba (Class II) tartozik és itt kissé bonyolultabb a helyzet.
Pixelhibából is négyféle fordulhat elő:
:: Első típusú: A maximum fényerő parancsra adott átlagos pixel válaszreakciónak nagyobb, mint 75%-ával való reagálása a minimum fényerő parancsra (mindig fényesen világít).
:: Második típusú: A minimum fényerő parancsra adott átlagos pixel válaszreakciónak kevesebb, mint 25%-ával való reagálása a maximum fényerő parancsra (mindig sötét marad).
:: Harmadik típusú: Egyéb nem első vagy második típusú hiba, például egy beragadt subpixel. Az aktív mátrix LCD kijelzőknél minden egyes pixel pozíción 3 folyadékkristály cella helyezkedik el. Ezeknek a vörös, zöld és kék subpixeleknek (al-pixel) az együttes működése teszi lehetővé a teljes színskála megjelenítését. Minden egyes cellát egy egyedi tranzisztor vezérel, mely közvetlenül a cella felett található. A tranzisztor meghibásodásakor az adott képpont mindig vörösen, zölden vagy kéken világít. (A tapasztalatok szerint ez a leggyakrabban előforduló hiba.)
:: Csoporthiba: Kettő vagy több hibás pixel egy 5x5 képpontos területen.
Erről itt lehet olvasni bővebben.
klikk -
#716 Alapesetben 60 Hz-on mennek, ha felrakod nem azt jelenti, hogy elromlik,
csak minél többet jár a pixel villogni annál könyebben "eltörik"
Tudomásom szerint nincs alaphelyzet TFT esetén, lehet futtatni 60, és lehet futtatni 75Hz-n is. Ezen kívűl valaki javítson ki, ha tévednék, de emlékeim szerint a CRT-k esetén szoktak villogni a pixelek, és nem a TFT-k esetén... -
#715 Nem így értettem.
Szerintem és murphy szerint pixelhibás mindegyik lehet.
Alapesetben 60 Hz-on mennek, ha felrakod nem azt jelenti, hogy elromlik,
csak minél többet jár a pixel villogni annál könyebben "eltörik"
Hameg úgysem látsz különbséget miért rakod fel?
Érdemes az optimális felbontásban az ajánlott frekin járatni.
-
#714 Ezt a 75 vs. 60Hz dolgot én egy kicsit UL érzem TFT esetén. Látott már valaki olyat, hogy pixelhibás lett egy TFT 75Hz-en, de 60Hz-en nem? Van erre vonatkozó megbízható teszt vagy cikk valahol?
Mert fórumokban láttam már jópár helyen megnyilvánul embereket, de egy samsungos srác csak röhögve annyit mondott erre, hogy hülyeség... -
#713 en 60on tolom neki mert semmi különbséget sajaz szemmel :) nem éreztem. -
#712 hátha 75-ön járatod lehet P -
#711 olvasom hogy eleg sok embernek az első pixelhibás volt ennyire sürü lenne a hibás tft? Nekem halistennek amit kaptam elsőre jó remélem ha 1x jó akkor később nem lehet már pixelhibas :) más baja lehet azt tudom. -
#710 Ésmég akciósan is adják a moncsikat sulinetben.
Egy baja van ennek a boltnak, az hogy csak pesten van.
Sok sikert a moncsidhoz. -
#709 -
Air #708 Szombaton vehettem at a Miklandban a Samsung 730BF monitoromat. Email-es rendeles, 2 het varakozas utan. Tokeletes kiszolgalas, vevokozpontusag. Az uzlet 10-kor nyit, fél 11-re ertem oda, (Pecsrol mentem fel kocsival) az emberek az utcán álltak sorba, hogy bejussanak az üzletbe. Kb. 1 ora alatt jutottam hozza a monitorhoz. Ebben benne volt, hogy kialltam a sorom, megkaptam a monitort, kiprobaltam, (az elso pixelhibas volt, szo nelkul adtak egy masikat, proba, az mar tokeletes) papirmunka, fizetes, tavozas. Rajtam kivul kb. 25-30 ember volt a boltban. Volt aki csak ott es akkor talalta ki, hogy mit akar venni sulinetre, de ez sem volt gond. 2 srac porgette az embereket, 1 csaj szamlazott es adta ki az arut. Ilyen profizmussal meg nem talalkoztam egyetlen egy uzletben sem. (Ennyi vevot a pecsi Mistral 4-5 eladoja kb 1,5 nap alatt szolgalna ki. Plane mert zavarja oket a VEVŐ, ha beteved az uzletbe.)
A monitor egyebkent tokeletes. Elegendo a fenyereje es a kontrasztja. Egy 9 eves DTK 17" crt-m volt. Ossze sem lehet hasonlitani. -
#707 Jaja :P -
#706 mondja akinek 17-es a moncsija P -
#705 #677
itt a képfrissítés mást jelent -
#704 Egyik haver kérdezte ezt tőlem:
lcd monitorján a legmagasabb frissétés az 75hz 1280x1024 es felbontásban,meg 800x600ban is max 75hz.
hogyan van ez hogy nincs magasabb opcio 800x600-ban?
valaki help
thx -
#703 Szokás kérdése... -
#702 17-est már nem nagyon érdemes venni
Nativon nagyon kicsik lesznek az ikonok PP -
#701 egy Neovo 17"-est vettem egy ismerősnek akinek nem volt sok zséje, elég szép kép, és még hangfal is van igaz gyengus.
ezt tudom ajánlani, de Acerek között is szétnézhetsz